O północy z piątku na sobotę rozpoczęło nadawanie pierwsze polskie radio kulinarne: JemRadio.pl. Całodobowy streaming dostępny jest dla słuchaczy poprzez serwis www.jemradio.pl, oraz aplikacje na urządzenia mobilne działające w systemach Apple i Android.
JemRadio.pl to internetowa stacja tematyczna poświęcona w całości jedzeniu – na antenie pojawiają się przepisy, felietony, korespondencje, relacje i audycje autorskie dla smakoszy i wielbicieli kulinariów, przedstawicieli branży horeca, uczniów szkół gastronomicznych, oraz wszystkich zainteresowanych dobrą kuchnią. Ambicją stacji jest propagowanie wiedzy i świadomości kulinarnej słuchaczy w każdym wieku; zachęcanie do zadawania pytań o jedzenie, uczestnictwa w kulturze gastronomicznej i rozwoju własnych umiejętności. Interaktywny format stacji ma umożliwiać słuchaczom bieżący wpływ na przebieg wydarzeń antenowych. Muzyka w JemRadiu.pl to autorska kompozycja apetycznych utworów wielu gatunków.
Klimaty lounge, chill-‐out, klasyczny rock, ballady, covery w zaskakujących wersjach i prawdziwe perły z lamusa. Założycielem JemRadia.pl jest dziennikarz kulinarny Paweł Loroch, którego weekendowe pasmo „Gastrozofia” zadebiutowało na antenie w sobotę o 10:00. Za całość prac technologicznych odpowiada studio Bukowiecki.net.
źródło: JemRadio.pl
Kan
Ok ale ile to zabiera mi transferku cennego?
Loroch prowadził też Pierdzofazę w Antyradio i był to całkiem fajny program. W jednym z odcinków można było dowiedzieć się jak… ugotować jajecznicę w mikrofali 🙂
Antyradia od dawna nie słucham, bo zeszli na psy a w ich wykonaniu „Rock is Dead”, bo jest go coraz mniej na antenie.
Chyba już pomału zaczynają się „przejadać” te kulinarne programy. Wszędzie coś gotuję i do tego pouczają jak i co doprawiać, a przecież każdy ma inny gust smakowy i dla jednego słone, to dla drugiego mało soli.
Mnie akurat jego program denerwował. Zawsze jak w weekend jechaliśmy na działkę to ten o gotowaniu gadał zamiast nutę puszczać 🙂