Jesteś tutaj:--Testy i opinie

Testy i opinie 2017-12-19T22:27:08+00:00

TESTY I OPINIE

Test Nubia M2 lite – czy nadal godna uwagi?

By | 15 września 2018 09:06|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7, ZTE|Tags: , , |

Należąca do ZTE marka Nubia jest jedną z ciekawszych w portfolio chińskiej firmy. Gdy projektuje się smartfon, który kosztuje mniej niż 600 złotych, to o wielu ekstrawagancjach mowy być nie może. A czym przekonuje Nubia M2 lite, aby spojrzeć na niego łaskawym okiem?, Zapraszamy do naszego testu.

Test Ulefone X – bezramkowy ekran i notch (klon iPhone X)

By | 8 września 2018 09:47|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Taryfy stacjonarne, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Równo rok temu, iPhone X zapoczątkował trend na wcięcia w ekranie. Od września ubiegłego roku, każdy producent, który chce liczyć się na rynku smartfonów, proponuje swój telefon z notchem. Kilka dni temu na naszym stole redakcyjnym, pojawił się smartfon Ulefone X, którego wygląd także jest mocno inspirowany telefonem Apple.

Test Xiaomi Mi 8 – studio fotograficzne w kieszeni

By | 7 września 2018 15:14|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7, Xiaomi|Tags: , , |

Mi 8 jest zwieńczeniem naszej ośmioletniej pracy i zarazem zapowiada wkroczenie w nową fazę działalności firmy Xiaomi ("Mały Ryż"). Chcemy wciąż przekraczać nowe granice i w dalszym ciągu się doskonalić, aby zdobywać serca naszych użytkowników - mówi Lei Jun założyciel, prezes i dyrektor zarządzający. A czy producentowi, często nazywanemu „chińskim Apple” się to udało spróbujemy odpowiedzieć w naszej recenzji.

Test Bitdefender Total Security 2019

By | 3 września 2018 11:56|Categories: Artykuły, Bezpieczeństwo, Oprogramowanie, Testy i opinie, Top7|

Bitdefender Total Security 2019 to zestaw programów mających zabezpieczyć nas przed różnego rodzaju zagrożeniami płynącymi z Internetu. Oprócz antywirusa, w zestawie dostaniemy także programy do szyfrowania plików, usuwania plików na stałe, narzędzia do kontroli rodzicielskiej, zaporę sieciową, menedżera haseł,  program do zabezpieczania transakcji bankowych oraz narzędzia do optymalizacji komputera. Zapraszamy do lektury testu.

„Back To School” – nasz niezbędnik na koniec wakacji i powrót do szkoły

By | 29 sierpnia 2018 10:02|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Gadżety, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7, Xiaomi|

Koniec wakacji dla dzieci oznacza pożegnanie beztroski i powitanie szkoły. Jest to również odpowiedni moment, aby oprócz podręczników do szkolnego plecaka spakować też ciekawe gadżety, które umilą i zachęcą dziecko do nauki. Elektronika szeroko wkracza w każdą dziedzinę życia. Nie inaczej jest w przypadku szkoły.

Test Doogee X60L – niedrogi, a jednocześnie sprawdza się, na co dzień

By | 27 sierpnia 2018 15:50|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Polecamy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , |

Niedawno na polskim rynku zadebiutował kolejny smartfon DOOGEE. Uważnie śledzę rynek i od czasu do czasu na Telix.pl pojawiają się kolejne recenzje produktów tej chińskiej marki. Atrakcyjny wizualnie, solidnie wykonany, duży ekran i podwójny aparat oraz „budżetowa” cena. Czy takie połączenie jest możliwe? Zapraszam na test użytkowania Doogee X60L.

Goclever Smart Band MAX FIT Premium – aby zadbać o swoją kondycję

By | 26 sierpnia 2018 09:23|Categories: Artykuły, Gadżety, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , |

Wiele osób chciałoby trenować regularnie, ale zwyczajnie trudno im się do tego zmotywować. Codzienny wysiłek jest nie lada wyczynem, toteż potrzeba kogoś lub czegoś, co przekona nas do dalszej pracy. Funkcjonalna – elektroniczna opaska Goclever Smart Band MAX FIT Premium w prosty sposób ułatwi nam prowadzenie aktywnego trybu życia każdemu użytkownikowi.

Recenzja Hykker New Retro – głośnik na długie spacery

By | 24 sierpnia 2018 11:43|Categories: Artykuły, Gadżety, Inne, Muzyka, myPhone, Newsy, Rozrywka, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Kable to ograniczenie, a ograniczeń nikt nie lubi, zwłaszcza w drodze do, i ze szkoły. Nowy głośnik tekstylny New Retro, marki Hykker to bezprzewodowa konstrukcja, którą można zabrać ze sobą wszędzie.

notiOne Play – pomoże odnaleźć nie tylko zaginione klucze

By | 19 sierpnia 2018 08:32|Categories: Artykuły, Gadżety, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

notiOne Play to system zapewniający bezpieczeństwo przedmiotom codziennego użytku, o które szczególnie się troszczymy, takim jak np. klucze, torebka czy portfel. Pomaga również w odnalezieniu samochodu zaparkowanego na zatłoczonym parkingu, lub ukochanego zwierzaka, który uciekł podczas spaceru.

Test myPhone Prime 18×9 LTE – wyjątkowy design i Face ID w budżetowym smartfonie

By | 18 sierpnia 2018 08:39|Categories: Android, Artykuły, myPhone, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Firma mPTech powiększyła ostatnio swoją rodzinę produktów dostępnych w Polsce o 5,5 calowy smartfon myPhone Prime 18×9 LTE. To gratka dla wszystkich poszukujących taniego telefonu z ekranem w formacie 18:9 i funkcjami rodem z drogich flagowców. Czy tylko elegancki wygląd może zachęcić do jego kupna, przeczytacie poniżej.

Test Genesis Neon 360 – brzmienia i wygoda w użytkowaniu

By | 15 sierpnia 2018 10:36|Categories: Artykuły, e-Sport, Gadżety, Inne, Muzyka, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

Wprowadzając nowe modele słuchawek Genesis stara się dać swoim klientom wolny wybór między systemem dźwiękowym Virtual 7.1 a stereo. Z drugiego z wymienionych systemów korzysta debiutujący właśnie na rynku Neon 360.

A4Tech Bloody B930 – mechaniczna klawiatura wykorzystująca technologię LIGHT STRIKE II

By | 12 sierpnia 2018 08:53|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

A4Tech Bloody B930 to klawiatura mechaniczna o klasycznym wyglądzie. Wykorzystuje przełączniki Light Strike. LIGHT STRIKE II, to rewolucyjna technologia mechanicznych przełączników optycznych LIGHT STRIKE, wykorzystujących do aktywacji przycisku sensor podczerwieni. LK zapewnia jedynie 0,2 ms opóźnienia oraz ponad 100 mln. kliknięć. Jak klawiatura wypada w rzeczywistości. Zapraszam do recenzji.

Test NavRoad myCAM HD Cube – mikrokamera, aby czuć się bezpiecznie na drodze

By | 11 sierpnia 2018 08:39|Categories: Artykuły, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Zgodnie z wynikami ankiety przeprowadzonej przez OnePoll na zlecenie reichelt elektronik w Polsce, aż 60% respondentów z Polski w dalszym ciągu nie korzysta z wideorejestratorów w swoich samochodach. Z tego około 33% planuje zakup kamery w ciągu najbliższego roku, natomiast 50% nie jest jeszcze zdecydowana. Tylko 16% ankietowanych nie planuje zakupu wideorejestratora.

Test Natec CRAKE – bezprzewodowa mysz wertykalna

By | 10 sierpnia 2018 08:55|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

W nasze ręce wpadła bardzo nietypowa bezprzewodowa myszka firmy Natec - CRAKE. Co w niej takiego innego ? A mianowicie konstrukcja, która już na pierwszy rzut oka jest mocno zauważalna. Dodatkowe akcesorium – Podkładka pod mysz TIME ZONE MAP MAXI. Zapraszamy do testu.

Test HP Sprocket – przenośna drukarka do zdjęć ze smartfona

By | 5 sierpnia 2018 12:37|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

W listopadzie 2017r. firma HP wprowadziła na polski rynek mobilną drukarkę fotograficzną HP Sprocket, która dzięki swoim kompaktowym wymiarom zmieści się w każdej kieszeni. Niewielkie i poręczne urządzenie HP pozwala użytkownikom drukować kolorowe zdjęcia praktycznie w każdym miejscu

Test Ulefone Mix 2 – budżetowy smartfon z ekranem 2:1

By | 5 sierpnia 2018 07:26|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Ulefone Mix 2 to budżetowy smartfon z 5,7-calowym ekranem o proporcjach 18:9 - model i podwójnym aparatem 13 i 5MP (tył). Wiadomo, że droższe smartfony robią świetne zdjęcia, ale jak radzi sobie z tym smartfon za mniej niż 600 PLN.

Test Mio Pilot 15 – w te wakacje wskaże drogę do celu

By | 4 sierpnia 2018 10:42|Categories: Artykuły, Inne, Nawigacja, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

Mio Pilot 15 LM szybko i łatwo wyznaczy drogę, ponieważ zawiera nagradzane oprogramowanie do nawigacji GPS oparte na zaawansowanych algorytmach obliczających trasę. Dzięki prostym i przejrzystym wskazaniom wizualnym oraz głosowym urządzenie pomoże dotrzeć do celu.

Honor 10 – amatora zmieni w profesjonalistę smartfono-fotografii

By | 28 lipca 2018 10:12|Categories: Android, Artykuły, Huawei, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , |

Dotychczas rola telefonów w świecie profesjonalnej fotografii była znikoma. Wkrótce to może się zmienić. Honor 10, którego światowa premiera odbyła się w maju w Londynie, jest urządzeniem znakomicie wykorzystującym połączenie sztucznej inteligencji (AI – Artificial Intelligence) z podwójnym aparatem 24MP + 16MP. A dlaczego, o tym w dalszej części naszej recenzji.

F-secure SENSE – router, który chroni każde urządzenie w domu

By | 27 lipca 2018 10:54|Categories: Artykuły, Bezpieczeństwo, Inne, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Sam program antywirusowy to za mało... Teraz na rynku króluje nowość od F-Secure. F-secure SENSE to router o eleganckim wyglądzie, który chroni każde urządzenie w naszym domu przed zagrożeniami online. Zabezpiecza nie tylko naszą sieć domową ale również chroni nasze urządzenia poza domem.

Load More Posts

TEST

Korzystasz ze smartfona za kierownicą?

Zobacz wyniki

Ładowanie ... Ładowanie ...

Technikalia

telix 300x250 1

Zapisz się do Newslettera