Jesteś tutaj:--Testy i opinie

Testy i opinie 2017-12-19T22:27:08+00:00

TESTY I OPINIE

Test Motorola Moto Z³ Play – na wystawie lilii w Rybniku

By | 21 lipca 2018 09:50|Categories: Android, Artykuły, Motorola, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Prezentowany smartfon Motorola Moto Z³ Play kontynuuje tradycje modułowej serii moto z będąc kompatybilnym ze wszystkimi dotychczas wyprodukowanymi modułami Moto Mods. W Teatrze Ziemi Rybnickiej została zorganizowana XXVIII Międzynarodowa Wystawa Lilii i Kompozycji Kwiatowych, a my mogliśmy uwiecznić te kwiaty smartfonem Motoroli.

Test Bluboo S8 – bezramkowy ekran, w obudowie ze stopu cynku i tytanu

By | 20 lipca 2018 13:47|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , |

Pod koniec ubiegłego roku na polskim rynku zadebiutował smartfon pochodzący ze stajni chińskiej firmy Bluboo S8. Producent udowadnia, że "bezramkowy" 5,7" ekran IPS (18:9) i obudowa wykonana z połączenia stopu cynku i tytanu nie jest technologią zarezerwowaną tylko dla modeli z wyższej półki cenowej.

Test nawigacji Spirit 7700 LM – Prosto do celu

By | 18 lipca 2018 06:25|Categories: Artykuły, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Mio Spirit 7700 to urządzenie, które może zaskoczyć niejednego użytkownika. Jego mocnymi cechami są przede wszystkim duży czytelny ekran, funkcjonalność i łatwość w montażu oraz najwyższej jakości mapy. Z takim wyposażeniem (i wieloma innymi dodatkowymi funkcjami), nie ma mowy o zgubieniu się podczas wycieczki samochodem.

Test zestawu dla graczy Fury Thunderjet – 4 w 1

By | 15 lipca 2018 20:07|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, e-Sport, Rozrywka, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: |

Zestaw 4 w 1 Fury Thunderjet to tak jak jego imiennik samolot F-84 – solidne i uniwersalne rozwiązanie, które z pewnością ułatwi grę nie jednemu gamerowi. Jest to również idealna propozycja na dobry start, dla kogoś, kto dopiero poznaje ekscytujący świat gier.

Test HTC U12+ – wystarczy stuknięcie ramki

By | 14 lipca 2018 07:46|Categories: Android, Artykuły, HTC, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Wyjdź poza ramy z HTC U12+ dzięki nowym funkcjom Edge Sense 2, pozwalającym na wygodną obsługę 6-calowego smartfona jedną ręką; topowym, podwójnym aparatom, adaptacyjnemu dźwiękowi USonic; oraz olśniewającemu designowi, inspirowanemu żywiołem wody. Myślę sobie informacja prasowa, jak zawsze lekko koloryzująca, ale tym razem byłem mile zaskoczony - zapraszam do naszego testu tajwańskiego flagowca tegorocznego.

Niania elektroniczna Hykker BabyCare – do opieki nad dzieckiem i schorowanym seniorem

By | 12 lipca 2018 10:40|Categories: Artykuły, Bezpieczeństwo, Inne, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Choć niania elektroniczna nie jest produktem pierwszej potrzeby, w niektórych sytuacjach naprawdę się sprawdza. Sprzęt może mieć dziesiątki funkcji i być prawdziwym cudem techniki. Są też modele proste, działające na zasadzie walkie-talkie. Dostępna od lipca w sklepach Biedronka niania elektroniczna BabyCare marki Hykker to właśnie tego typu urządzenie.

Nisi Prosories P1 – profesjonalne filtry dla entuzjastów fotografii mobilnej

By | 8 lipca 2018 12:51|Categories: Artykuły, Foto, Gadżety, Inne, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Osoby często fotografujące za pomocą smartfona być może zainteresuje nowy produkt marki NiSi. Prosories P1 Kit to zestaw z dwoma filtrami kwadratowymi i specjalnym uchwytem do montowania na telefonie, który mogliśmy sprawdzić w działaniu.

Motorola Moto G6 Plus – robi wrażenie, w przystępnej cenie

By | 7 lipca 2018 09:12|Categories: Android, Artykuły, Motorola, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Motorola pod koniec maja br. zaprezentowała w Polsce nową rodzinę smartfonów moto g6, która została opracowana z myślą o konsumentach. Nowe telefony są jeszcze bardziej inteligentne, a szczególny nacisk położono na jakość wyświetlacza, design i zasilanie. Po modelu Moto G6 mieliśmy okazję przetestować w działaniu mocniejszą wersję oznaczoną symbolem Moto G6 Plus.

Test NAVITEL R200 – wideorejestrator na każdą kieszeń

By | 7 lipca 2018 08:36|Categories: Artykuły, Inne, Nawigacja, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

NAVITEL R200 wyposażono w 2-calowy, jasny wyświetlacz, który umożliwia podgląd nagrania podczas jazdy. To małe urządzenie będzie przydatne zarówno na drodze, jak i na parkingu. Kamerka nagrywa filmy w rozdzielczości FULL HD, a kąt widzenia obiektywu wynosi 140°. Wbudowany, czuły mikrofon rejestruje wysokiej jakości dźwięk.

Test – wideorejestrator Mio MiVue C320

By | 1 lipca 2018 12:09|Categories: Artykuły, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Z roku na rok wideorejestratory stają się coraz popularniejsze, gdyż pozwalają nie tylko zabezpieczyć się przed nieuczciwymi użytkownikami dróg, jak również przyczynić się do zwiększenia poczucia bezpieczeństwa kierowcy. W nasze ręce wpadł model C320. Jak wideorejestrator wypada w użytkowaniu? Zapraszam do recenzji:

Xiaomi Mi MIX 2S na wakacjach w Chorwacji

By | 1 lipca 2018 10:34|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7, Xiaomi|Tags: , , , , |

Stworzony z myślą o mobilnych fotografach Mi MIX 2S, wyposażony został w podwójny aparat fotograficzny 12 MP z technologią AI. Dlatego szczególnie tę funkcję chcieliśmy wykorzystać biorąc ten smartfon ze sobą na urlop do Chorwacji.

Trust Creon 7.1- słuchawki nauszne dla graczy z technologią wibracji basowych

By | 25 czerwca 2018 07:58|Categories: Artykuły, e-Sport, Gadżety, Gry, Inne, Muzyka, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Trust Gaming, popularna marka sprzętu gamingowego, wprowadziła do sprzedaży dwa modele zestawów słuchawkowych z aktywnym systemem wibracji i wirtualnym dźwiękiem przestrzennym 7.1 – GXT 354 Creon i GXT 383 Dion. Wraz z nimi swoją premierę miały słuchawki GXT 344 Creon, oferujące wysokiej jakości dźwięk stereo i klasyczny, niewibrujący bas.

Lioncast LK300 RGB – recenzja klawiatury dla graczy

By | 17 czerwca 2018 15:00|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Lioncast LK300 RGB to klawiatura do gier wyróżnia się nie tylko estetyką. Dzięki swojej wielofunkcyjności, połączonej z niedoścignioną jakością, nasze nowe dzieło sprawdza się zarówno pod względem stylu, jak i wydajności.

Test Navitel MS700 – niezbędnik każdego kierowcy wyruszającego na mistrzostwa w piłce nożnej

By | 10 czerwca 2018 16:58|Categories: Artykuły, Inne, Nawigacja, Nawigacje, Newsy, Polecamy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Navitel MS700 to nawigacja z 7-calowym wyświetlaczem. Urządzenie z nowoczesnym procesorem ARM 800 MHz CORTEX A7 ułatwia szybsze wyznaczanie drogi do obranego celu. Z darmowymi mapami przydatna dla każdego kierowcy, nie tylko tego wyruszającego do Rosji na mistrzostwa w piłce nożnej

Lioncast LM30 – test myszki z panelem bocznym dla fanów gier RPG i MMO

By | 10 czerwca 2018 10:55|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , , |

Lioncast LM30 to prawdziwa gratka dla fanów MMO. Najwyższej jakości materiały, komfort użytkowania i stylowy design sprawiają, że każdy gracz będzie z niej zadowolony. Zaprojektowana z myślą o grach MMO, LM30 świetnie sprawdza się również w grach RPG. Tak swojego gryzonia opisuje producent, a jak wypada w rzeczywistości? Zapraszamy do testu.

Test Archos Diamond Omega – oky aparat, wykonanie i interaktywne funkcje

By | 9 czerwca 2018 09:08|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Czekaliśmy, czekaliśmy, aż w końcu się doczekaliśmy - Diamond Omega, czyli flagowy Archos w końcu trafiła w nasze ręce. Zamknięty w kompaktowej i eleganckiej obudowie telefon może fascynować nie tylko wzornictwem, ale również swoją wydajnością. Cztery aparaty w układzie 2 + 2 podkreślają fotograficzne ambicje nowego flagowca.

Motorola moto g6 – styl, wygoda i wiele więcej

By | 8 czerwca 2018 16:35|Categories: Android, Artykuły, Motorola, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Motorola Moto G6 jest wyposażona w znakomity ekran 5,7” Full HD+ Max Vision, który zapewnia szersze pole widzenia i większą powierzchnię do wyświetlania filmów. Smartfon zadowoli też fanów pięknych zdjęć – system dwóch aparatów tylnych i inteligentne oprogramowanie pozwoli uchwycić najpiękniejsze momenty w dowolnym świetle.

Test Xiaomi Amazfit BIP – smartwatch z 45-dniowym czasem pracy na baterii

By | 6 czerwca 2018 10:27|Categories: Artykuły, Gadżety, Inne, Nawigacja, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie|Tags: , , , , , |

Zegarek Xiaomi Amazfit BIP, który miałem okazję ostatnio przetestować jest to zaawansowany technologicznie gadżet, który nie tylko nosi się jako część garderoby, ale pomaga w procesie zrzucania wagi lub dbania o formę. Przetestowaliśmy dla Was, a przy okazji monitorując własny organizm, Xiaomi Amazfit Bip, stylowy smartwatch z GPS, pulsometrem i bardzo długim czasem pracy na baterii.

Norton Security: ochrona komputera, telefonu i jego użytkowników

By | 31 maja 2018 11:47|Categories: Aplikacje, Artykuły, Bezpieczeństwo, Inne, Newsy, Oprogramowanie, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , |

Ciągle słyszymy o różnego rodzaju atakach na posiadaczy komputerów, a nawet telefonów komórkowych. Oczywiście, wiele zależy od samych użytkowników. Jak można zabezpieczyć się przed zagrożeniami dla naszych mobilnych urządzeń? Programów jest wiele. Do redakcyjnych testów dostaliśmy tym razem pakiet narzędzi stworzony i rozwijany przez firmę Symantec - Norton Internet Security, który bliżej opiszemy.

Prestigio RoadRunner CUBE oraz Presrigio RoadRunner 585 – test wideorejestratorów

By | 27 maja 2018 09:02|Categories: Artykuły, Bezpieczeństwo, Inne, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Rejestratory jazdy są coraz częściej nieodłącznym wyposażeniem naszych samochodów i nie ma się co dziwić gdyż jest to nasze trzecie oko które bezlitośnie rejestruje wszystko to co dzieje się przed obiektywem. Nagrania mogą być wspomnieniami z podróży lecz częściej są dowodami w sprawach gdzie doszło do kolizji bądź innego naruszenia przepisów ruchu drogowego i nie tylko. Do redakcji trafił całkiem świeżutki model firmy Prestigio – RoadRunner CUBE oraz jego nieco starszy brat RoadRunner 585. Zapraszam do lektury.

Test tunera telewizji naziemnej – Ferguson Ariva T760i

By | 26 maja 2018 09:44|Categories: Artykuły, Inne, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Telewizja, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , , , |

Niedawno informowaliśmy o wprowadzeniu do sprzedaży nowego tunera dvb-t firmy Ferguson, oznaczonego symbolem Ariva T760i. Testowany odbiornik (popularnie określany jako "tuner" lub "dekoder STB") obsługuje darmowe kanały nadawane w cyfrowej telewizji naziemnej. Ariva T760i to sukcesor

Load More Posts

TEST

Ticketmaster pada ofiarą ataku na karty cyfrowe na całym świecie

Pod koniec czerwca firma biletowa Ticketmaster potwierdziła, że Inbenta, dostawca stron internetowych, padł ofiarą ataku na ich system zabezpieczeń. Jednak obecnie naukowcy ujawniają, że było to bardziej skomplikowane, niż się wydawało i zdecydowanie zaprzeczają jakoby był to jednorazowy atak, donosi RiskIQ.

Korzystasz ze smartfona za kierownicą?

Zobacz wyniki

Ładowanie ... Ładowanie ...

Technikalia

telix 300x250 1

Zapisz się do Newslettera