Jesteś tutaj:--Testy i opinie

Testy i opinie 2017-12-19T22:27:08+00:00

TESTY I OPINIE

Wirtualna centralka Telecube.pl

By | 13 listopada 2018 12:10|Categories: Aplikacje, Artykuły, Inne, Poradniki, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Taryfy, Testy i opinie, Top7, Voip|Tags: , , |

Być może wielu użytkownikom nowoczesna telekomunikacja kojarzy się tylko z telefonami komórkowymi. W końcu korzystamy z nich każdego dnia w domu i pracy a Polska, jeśli chodzi o liczbę abonentów usług komórkowych jest – z nasyceniem na poziomie 130% - w pierwszej dziesiątce wśród krajów w Europie (raport UKE o stanie rynku telekomunikacyjnego 2017).

Test Gigaset GS100 – smartfon dla początkujących z panoramicznym wyświetlaczem

By | 12 listopada 2018 11:14|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Model GS100 będzie pierwszym smartfonem Gigaset z systemem Android Go, przeznaczonym dla mniej wydajnych, budżetowych telefonów. Mimo, iż GS100 posiada 1 GB pamięci RAM i 8 GB ROM, może pochwalić się 5,5” wyświetlaczem HD+ o rozdzielczości 1440 x 720 pikseli, głównym aparatem 8 MP, kamerą frontową 5 MP oraz wymiennym akumulatorem 3000 mAh.

Power Bank ADATA P10050C – sporo energii zawsze pod ręką

By | 12 listopada 2018 07:48|Categories: Artykuły, Gadżety, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

Każdy użytkownik smartfona wie jak szybko to urządzenie zużywa energię, gdy surfujemy po sieci, oglądamy filmy lub gramy w gry. W czasach „prądożernych” smartfonów, tabletów niemal niezbędne jest posiadanie dodatkowego źródła energii lub zapasowej baterii. 

Test Huawei Mate 20 Pro – wyższy poziom AI

By | 10 listopada 2018 09:42|Categories: Android, Artykuły, Huawei, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Zachwyca kunsztem i jakością wykonania. Model ten wyposażony jest w ekran prawie bez ramek (∼87.78 % screen-to-body ratio), z charakterystycznym wycięciem na górze ekranu (tak zwany „notch). Nie posiada żadnych przycisków, a czytnik odcisków palców został umieszczony w ekranie. Rewolucyjny podwójny moduł NPU w procesorze, potrójny aparat Leica Triple Camera z ultraszerokokątnym obiektywem oto Huawei Mate 20 Pro.

Test LG Q7 – smartfon klasy średniej z funkcjami sztucznej inteligencji

By | 3 listopada 2018 09:54|Categories: Android, Artykuły, LG, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Na nasz stół testowy trafił LG Q7 - model klasy średniej z serii Q, który został wyposażony w funkcje dostępne w droższych, flagowych smartfonach. Smartfon, dostępny juz od jakiegoś czasu może pochwalić się aparatem z funkcjami sztucznej inteligencji, wzmocnioną i wodoodporną obudową i ciekawymi funkcjami multimedialnymi, a wszystko to w przystępnej cenie.

Recenzja Netatmo Weather Station – bo warto wiedzieć, jaka będzie pogoda

By | 1 listopada 2018 08:29|Categories: Artykuły, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

Ciągłe sprawdzanie prognoz pogodowych oraz niepewność szybko zmieniających się warunków atmosferycznych dla wielu osób - szczególnie meteopatów - staje się bardzo uciążliwe.  Z pomocą przychodzi Netatmo, francuski producent systemów smart home. Netatmo Weather Station to prywatna, inteligentna stacja pogodowa wyposażona w czujniki jakości powietrza.

Test NavRoad myCAM HD Q-PRO – więcej niż samochodowa czarna skrzynka

By | 28 października 2018 10:23|Categories: Artykuły, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Wideorejestrator w aucie docenia coraz większa grupa kierowców także naszego kraju. Dlaczego warto korzystać z funkcji wideorejestratora? Zapraszamy na test NavRoad myCAM HD Q-PRO - najnowszej kamery samochodowej w ofercie katowickiej firmy Jamicon.

Smart Box Android Tv – moc Androida w domowym set-top-boxie Hykker

By | 21 października 2018 08:33|Categories: Artykuły, Inne, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Telewizja, Testy i opinie, Top7|Tags: , , , |

Niedawno marka Hykker poinformowała, o wprowadzeniu multimedialnego set-top box'a Smart Box Android Tv. Urządzenie to rozszerza funkcjonalność telewizora o dostęp do zasobów internetowych. Zapraszamy do recenzji tego urządzenia.

Recenzja Edimax EW-7822UTC – zwiększ możliwości laptopa lub komputera

By | 20 października 2018 09:40|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie, Top7|Tags: , |

Niemal każde nowoczesne urządzenie wyposażone jest już w bezprzewodową kartę sieciową WiFi (skrót od „Wireless Fidelity”). To najszybszy i najwygodniejszy sposób na połączenie się przez domowy lub biurowy router z internetem.

Test Ulefone Power 3 – na problemy ze słabą baterią

By | 6 października 2018 09:18|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Jedną z największych zalet 6-calowego smartfona Ulefone Power 3 jest bateria o pojemności 6080 mAh, która pozwoli nawet na 63 godziny pracy bez ładowania. Podwójny aparat przedni smartfona Ulefone Power 3 pozwala na robienie świetnych zdjęć w każdych warunkach. Aparat główny urządzenia posiada 16+5MP.

Honor Play – dostosowany do potrzeb graczy

By | 5 października 2018 13:55|Categories: Android, Huawei, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Tym razem w moje ręce trafił Honor Play, promowany hasłem „Crazy Smart, Crazy Fast” pierwszy flagowiec Honor stworzony dla graczy. Urządzenie jest chwalone m.in. za wydajność zapewnianą przez procesor Kirin 970 i technologię GPU Turbo, wykorzystanie sztucznej inteligencji (np. wibracje 4D) oraz 6,3-calowy wygodny ekran.

MioVue 731 – wideorejestrator, który nagrywa nawet podczas postoju

By | 4 października 2018 12:37|Categories: Artykuły, Nawigacje, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Chociaż marka Mio jest już rozpoznawalna jako producent nawigacji samochodowej, ma w ofercie wiele innych akcesoriów samochodowych. Jedną z kategorii są wideorejestratory z serii Mio Vue. Tym razem przetestujemy MioVue 731 z wbudowanym GPS-em oraz opcją nagrywania w trybie postojowym.

Test Genesis Argon 500 – niedrogie słuchawki nie tylko dla graczy

By | 1 października 2018 09:29|Categories: Akcesoria komputerowe, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

„Wysokiej jakości dźwięk, konstrukcja ułatwiająca przenoszenie i spore możliwości personalizacji czynią Argon 500 doskonałymi słuchawkami nie tylko do grania, ale również do słuchania muzyki w domowym zaciszu, jak i w podróży.”  Tak swoje słuchawki opisuje

Test TP-Link Neffos C9A – technologia w budżetowym smartfonie

By | 29 września 2018 09:42|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Firma TP-LINK, globalny dostawca produktów sieciowych wprowadziła właśnie do Polski kolejny smartfon z serii X. Neffos C9A wyróżnia się 5,45-calowym wyświetlaczem typu full-view, zamkniętym w smukłej obudowie, do tego otrzymał pojemną baterię 3020mAh, funkcję rozpoznawania

Test Huawei Mate 20 Lite – skradł serce testera

By | 28 września 2018 09:37|Categories: Android, Artykuły, Huawei, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Seria Huawei Mate to telefony przeznaczone szczególnie dla tych osób, które intensywnie korzystają ze swojego smartfonu – a więc oczekują od urządzenia mocnych podzespołów i dużej wytrzymałości. Wersja idealna jest wówczas, gdy te parametry można zachować przy jednocześnie rozsądnej cenie. Oto Huawei Mate 20 Lite, który skradł serce testera.

Test Samsung Galaxy Note9 – miałem biuro w kieszeni

By | 22 września 2018 09:48|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Samsung, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , |

Na początku ery telefon komórkowy był narzędziem, który służył jedynie do prowadzenia rozmów i wysyłania SMS-ów. Dzisiaj telefony w niczym nie przypominają tych sprzed kilkunastu lat. Zostały one wyparte przez nowoczesne, oferujące wiele możliwości smartfony. Jeden z nich właśnie miałem możliwość przetestowania. Samsung Galaxy Note9 to smartfon, na którym mogłem polegać w każdej sytuacji.

Test Nubia M2 lite – czy nadal godna uwagi?

By | 15 września 2018 09:06|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7, ZTE|Tags: , , |

Należąca do ZTE marka Nubia jest jedną z ciekawszych w portfolio chińskiej firmy. Gdy projektuje się smartfon, który kosztuje mniej niż 600 złotych, to o wielu ekstrawagancjach mowy być nie może. A czym przekonuje Nubia M2 lite, aby spojrzeć na niego łaskawym okiem?, Zapraszamy do naszego testu.

Test Ulefone X – bezramkowy ekran i notch (klon iPhone X)

By | 8 września 2018 09:47|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Produkty z Chin, Sprzęt, Taryfy stacjonarne, Telefony, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

Równo rok temu, iPhone X zapoczątkował trend na wcięcia w ekranie. Od września ubiegłego roku, każdy producent, który chce liczyć się na rynku smartfonów, proponuje swój telefon z notchem. Kilka dni temu na naszym stole redakcyjnym, pojawił się smartfon Ulefone X, którego wygląd także jest mocno inspirowany telefonem Apple.

Test Xiaomi Mi 8 – studio fotograficzne w kieszeni

By | 7 września 2018 15:14|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top7, Xiaomi|Tags: , , |

Mi 8 jest zwieńczeniem naszej ośmioletniej pracy i zarazem zapowiada wkroczenie w nową fazę działalności firmy Xiaomi ("Mały Ryż"). Chcemy wciąż przekraczać nowe granice i w dalszym ciągu się doskonalić, aby zdobywać serca naszych użytkowników - mówi Lei Jun założyciel, prezes i dyrektor zarządzający. A czy producentowi, często nazywanemu „chińskim Apple” się to udało spróbujemy odpowiedzieć w naszej recenzji.

Load More Posts

TEST

Pwn2Own – Galaxy S9, iPhone X i Xiaomi Mi6 zhakowane w ciągu 2 dni

Podczas tegorocznej imprezy Pwn2Own, która odbywała się w Tokio w Japonii, hakerzy mieli za zadanie złamać zabezpieczenia kilku topowych smartfonów. Jako cel ataku dano im iPhone X, Samsunga Galaxy S9 oraz Xiaomi Mi6.  W każdym przypadku udało się złamać zabezpieczenia telefonów.

Korzystasz ze smartfona za kierownicą?

Zobacz wyniki

Ładowanie ... Ładowanie ...

Zapisz się do Newslettera