Jesteś tutaj:--Testy i opinie

Testy i opinie 2017-12-19T22:27:08+00:00

TESTY I OPINIE

Wzmocniony tablet Fully Rugged NoteStar TB9020

By | 19 stycznia 2018 20:32|Categories: Artykuły, Newsy, Sprzęt, Tablety, Testy i opinie, Top7|Tags: , , |

BMF Centrum Specjalistycznego Sprzętu Mobilnego zaprezentował nowy tablet Rugged NoteStar TB9020. Przeznaczony do pracy w ekstremalnych warunkach, jest dostępny w wersji z systemem operacyjnym Windows, oraz opcjonalnie modem 3G/4G, GPS. Urządzenie zostało wyposażone w 7”-calowy ekran z matrycą przystosowaną do pracy przy dużym nasłonecznieniu, jest obsługiwana dołączonym rysikiem lub palcem.

Recenzja Edimax BR-6428nS – niewielki router, wiele możliwości

By | 13 stycznia 2018 11:45|Categories: Inne, Internet mobilny, Internet stacjonarny, Newsy, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie|Tags: , , , |

Nie tak dawno, do naszej redakcji trafił niewielki router bezprzewodowy N300. Sprzęt firmy Edimax oferuje 5 trybów pracy: router, punkt dostępu, ekspander, most WiFi, WISP. A dane BR-6428nS v4 może przesyłać w sieci bezprzewodowej z prędkością do 300Mb/s. Zobaczmy zatem, co dostajemy w zamian za ok. 70 zł.

Test myPhone Pocket 2 – tani smartfon do codziennych czynności

By | 13 stycznia 2018 08:57|Categories: Android, Artykuły, myPhone, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top30, Top7|Tags: , , , , , , |

myPhone Pocket 2 – druga generacja 4,5-calowego modelu polskiej marki, wyposażona jest we wszystkie niezbędne w codziennym użytkowaniu funkcje. Smartfon przypadnie do gustu wszystkim, którzy poszukują niedrogiego i praktycznego smartfona. Zmieści się w każdej kieszeni i da się obsługiwać jedną dłonią, czego nie sposób powiedzieć o modelach z dużymi ekranami.

Ferguson Fbox ATV – Internet i aplikacje w tradycyjnym telewizorze

By | 7 stycznia 2018 11:18|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Telewizja, Testy i opinie, Top30, Top7|Tags: , , , , |

Niemal w każdym domu telewizor jest potrzebny przede wszystkim do oglądania ulubionych programów czy filmów. BOX ATV jest kolejnym produktem firmy Ferguson kierowanym do miłośników technologii Smart TV. Rozszerza możliwości telewizora do usług VOD (wideo na życzenie), zapewnia dostęp od ogromnej gamy aplikacji ze sklepu Google Play.

Samsung Galaxy Note 8 – wideotest

By | 3 stycznia 2018 16:42|Categories: Android, Newsy, Samsung, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , |

Potężny, ultraszybki procesor wykonany w technologii 10 nm, 6 GB pamięci RAM, podwójny aparat, skaner tęczówki – to zaledwie część tego, co oferuje Samsung Galaxy Note 8. Całość zamknięta jest w obudowie wykonanej z hartowanego szkła i aluminium, dzięki czemu najnowszy smartfon nie poddaje się działaniu wody oraz pyłów. Jest jednak jeszcze coś, co powoduje, że nowy model Samsunga będzie obiektem pożądania...

Test Umidigi C2 – tania propozycja z Chin

By | 30 grudnia 2017 09:49|Categories: Android, Artykuły, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top30|Tags: , , , , |

Według producenta smartfon Umidigi C2 został zaprojektowany z myślą o wysokiej wydajności. 5-calowy telefon z aluminiową obudową, jest wyposażny w 8-rdzeniowy procesor MediaTek MT6750T, 4/64 GB pamięci, skaner linii papilarnych oraz litowo-jonową baterię o pojemności 4000 mAh. Czy taki zestaw bez problemu sprosta wymaganiom użytkownika? - sprawdziliśmy.

Test Gigaset GS270 – smartfon z wydajną baterią

By | 23 grudnia 2017 09:55|Categories: Android, Internet, Newsy, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Top30|Tags: , , , , |

Niemiecka marka Gigaset, w mijającym roku rozpoczęła ekspansję na rynku smartfonów. W wakacje do sprzedaży w Polsce wszedł podstawowy model GS160, a w listopadzie, do polskich sklepów trafiły – GS170, GS270 oraz GS270 Plus. Wyróżnikiem całej oferty ma być, jakość połączona z atrakcyjną ceną smartfonów. Dla Was sprawdziliśmy Gigaset GS270 z czytnikiem linii papilarnych i szkłem 2.5D.

Huawei i Sunrise zaprezentowały połączenie 5G o szybkości 3.28 Gbits

By | 20 grudnia 2017 15:29|Categories: 5G, Huawei, Internet mobilny, Newsy, Rynek, Testy i opinie|Tags: , , |

Firmy Huawei i Sunrise zaprezentowały szeroki zakres zastosowań sieci 5G opartej o technologię end-to-end network. W trakcie pokazu wydajność tego rozwiązania została przedstawiona przy pomocy wirtualnej rzeczywistości, 360 stopniowego panoramicznego połączenia video na żywo oraz dwunastu równoległych transmisji w jakości 4K.

Test Parrot Mambo FPV: dron wyścigowy z goglami VR w zestawie

By | 17 grudnia 2017 16:55|Categories: Artykuły, Gadżety, Inne, Internet, Testy i opinie|Tags: , , , |

Minidron Parrot Mambo FPV otworzył przed użytkownikiem ekscytujący świat powietrznych wyścigów z widokiem z pierwszej osoby. Połączenie kamery HD, precyzyjnego kontrolera oraz gogli VR gwarantuje świetną rozrywkę oraz zupełnie nowe doznania – zarówno początkującym, jak i doświadczonym pilotom.

Recenzja Hoffen Smart Systematic – przywróci porządek w domu

By | 17 grudnia 2017 08:41|Categories: Artykuły, Gadżety, Inne, Internet, Targi i konferencje, Testy i opinie|Tags: , , , |

Święta już tuż, tuż, a to zgodnie z tradycją oznacza generalne porządki w naszych domach. Warto więc zainwestować w odpowiedni odkurzacz. Te ostatnie zwykle nie należą do najprzyjemniejszych, dlatego warto wykorzystać w ramach dyżurów sprzątających robota. Smart marki Hoffen, bo o nim mowa, idealnie zastąpi nas w odkurzaniu i sprzątaniu podłóg, pozwalając w środku przedświątecznej gonitwy znaleźć chwilę dla siebie.

Test Huawei Mate 10 Pro – zniewala wyglądem i zaskakuje możliwościami

By | 16 grudnia 2017 08:23|Categories: Android, Artykuły, Huawei, Internet, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , , , |

Na przełomie 2014 i 2015 roku Huawei miał nieco ponad 2% polskiego rynku smartfonów. Dziś jest jednym z największych dostawców, kontroluje około 25% rynku telefonów inteligentnych. Chiński potentat też błyskawicznie zawojował rynek smartfonów premium. Najnowszy flagowy smartfon Huawei – Mate 10 Pro zadebiutował w listopadzie w Polsce. Model ten z pewnością zainteresuje wiele osób. Sprawdziliśmy, jak chiński flagowiec spisuje się w praktyce.

Huawei planuje uruchomienie systemu 3GPP 5G w 2018r.

By | 15 grudnia 2017 13:12|Categories: 5G, Huawei, Internet mobilny, Newsy, Rynek, Testy i opinie|Tags: , , , |

Przedkomercyjna wersja systemu HUAWEI – 3GPP 5G – otrzymała wyróżnienie World Leading Internet Scientific and Technological Achievements podczas otwarcia czwartej konferencji World Internet Conference. Działanie nowego rozwiązania zademonstrował w trakcie wydarzenia Eric Xu, prezes rotacyjny firmy Huawei.

Test NavRoad UNI – UNIwersalny asystent kierowcy pod choinkę

By | 10 grudnia 2017 09:44|Categories: Android, Artykuły, Gadżety, Inne, Nawigacje, Testy i opinie|Tags: , , , , , |

Gdyby pomyśleć o najlepszych prezentach dla kierowcy, koniecznie należałoby wymienić uniwersalnego asystenta kierowcy. Nawigacja, rejestrator, antyradar i kamera cofania bez kabli? Brzmi ciekawie. A co, jeśli dodamy, że to wszystko znajdziemy w jednym urządzeniu? - to idealny wybór dla kierowców. NavRoad UNI, bo o nim właśnie mowa, to pierwszy w Polsce asystent kierowcy.

Rugged Phones M10 i Rugged Phones A1 – smartfony dla aktywnych

By | 9 grudnia 2017 09:18|Categories: Android, Artykuły, Internet, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , , |

BMF, dostawca specjalistycznego sprzętu mobilnego dla przemysłu, wojska, policji, straży pożarnej itp. niedawno poszerzył ofertę pancernych smartfonów i telefonów w Polsce o dwa nowe smartfony: Rugged Phones M10 i Rugged Phones A1, połączenie klasycznego telefonu ze sprzętową klawiaturą numeryczną. Oba prezentowane telefony dedykowane są osobom szukającym urządzenia wyróżniającego się odpornością na niekorzystne oddziaływania zewnętrzne.

Test A4Tech BLOODY P85 – myszka dla graczy w cenie poniżej 100 zł

By | 8 grudnia 2017 10:20|Categories: Artykuły, Gadżety, Inne, Internet, Testy i opinie|Tags: , , , |

Bloody, popularny producent peryferii komputerowych, wprowadził do sprzedaży nowe modele myszek gamingowych – P81, P85 i P93. Najnowsze gryzonie Bloody wyposażono w sensory optyczne PixArt oraz przełączniki wykorzystujące innowacyjną technologię podczerwieni, która zapewni niezwykłą precyzję działania przycisków. W nasze ręce wpadła myszka P85. Zapraszamy do testu.

T-Mobile i Ericsson przekraczają 1Gbps podczas demonstracji technologii LAA

By | 6 grudnia 2017 06:57|Categories: 5G, Internet mobilny, Newsy, Rynek, Sprzęt sieciowy, T-Mobile, Testy i opinie|Tags: , , , |

T-Mobile wraz z Ericsson jako pierwsi na świecie zademonstrowali prędkość przekraczającą 1Gb/s przy użyciu 12 pasm częstotliwości w technologii Licensed Assisted Access (LAA). Demonstracja została przeprowadzona w laboratorium T-Mobile przy użyciu Systemu Radiowego Ericssson i sprzętu testowego Cobham Wireless.

Test Hammer Blade – smartfon pancerny, który mnie przekonuje

By | 2 grudnia 2017 09:52|Categories: Android, Artykuły, myPhone, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , , |

Przez lata mojego testowania urządzeń, przez moje ręce przeszło całe mnóstwo pancernych telefonów komórkowych. Smartfony typu rugged, z certyfikatem odporności IP68, o bardzo dobrych parametrach są zazwyczaj dość drogie. mPtech przygotował alternatywę dla survivalowych telefonów w postaci Hammer Blade. Jak wiele jest w stanie przetrwać to urządzenie i czym nas może zaskoczyć telefon, który można nosić cały czas przy sobie? Sprawdźmy.

Test Linksys Velop – 100 proc. dotarcia sygnału internetowego w całym domu

By | 30 listopada 2017 19:47|Categories: Artykuły, Inne, Internet mobilny, Internet stacjonarny, Sprzęt sieciowy, Testy i opinie, Top30|Tags: , , , |

Nie tak dawno temu, do naszej redakcji trafił inteligentny system WiFi firmy Linksys. Zaprojektowany pod kątem wydajności, jak i elegancji Linksys Velop to modułowy bezprzewodowy zestaw Wi-Fi Tri-Band, który może być instalowany w różnych konfiguracjach, zapewniając szybkie i niezawodne połączenia Wi-Fi w sieci domowej.

Test LG V30 – solidny i doskonale spójny

By | 26 listopada 2017 09:16|Categories: Android, Artykuły, Internet, LG, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , , |

Jaki jest przepis na idealnego smartfona? Kiedy myślicie o smartfonie, nie chodzi Wam tylko o sprzęt do rozmów telefonicznych i wysyłania SMS-ów. Ma Wam on zastępować aparat fotograficzny, odtwarzacz muzyczny, nawigację, a także komputer. Trudno znaleźć jest jeden model, który sprosta tym wymaganiom, ale nie jesteście na straconej pozycji. LG V30 to jeden z niewielu urządzeń, któremu naprawdę nic nie brakuje, a zarazem otwiera nowy rozdział multimedialnych możliwości współczesnych telefonów.

LG U+ i Huawei – telewizja ultra HD w sieciach 5G zbliża się wielkimi krokami

By | 20 listopada 2017 14:33|Categories: 5G, Huawei, Inne, Internet mobilny, LG, Newsy, Telewizja, Testy i opinie|Tags: , , , , |

Firmy LG U+ i HUAWEI z sukcesem zakończyły przedrynkowe testy pierwszej telewizji umożliwiającej przesyłanie sygnału telewizyjnego w sieciach szerokopasmowych (Internet Protocol Television – IPTV) w rozdzielczości ultra HD. Testy skoncentrowano na komercyjnym zastosowaniu technologii Fixed Wireless Access w sieci 5G przy prędkości do 2 Gb/s.

Test Xiaomi Mi A1 z Android One i dwiema kamerami 12MP

By | 19 listopada 2017 09:08|Categories: Android, Artykuły, Internet, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie, Xiaomi|Tags: , , , , , |

Prezentujemy dziś dla Was smartfon Xiaomi, który jest przedstawicielem serii urządzeń z Android One. Oznacza to, że telefon nie dostanie charakterystycznej dla Xiaomi nakładki graficznej MIUI. Zamiast niej w modelu MI A1 znajdziecie „czysty” Android 7.0 Nougat z aktualizacją do Androida 8.0 Oreo. Dwa aparaty 12 MP i układ ośmiu rdzeni Qualcomm Snapdragon, który zapewnia płynność działania. Brzmi zachęcająco, a czy wart zakupu?

Test Hykker myTab 10 – telefon i internet 3G w jednym, czyli tablet z Biedronki

By | 12 listopada 2017 08:57|Categories: Android, Artykuły, Sprzęt, Tablety, Telefony, Testy i opinie, Top30|Tags: , , , , |

W opinii ekspertów o tabletach pojawia się całe mnóstwo głosów, że tablety się kończą, rynek kurczy, a hybrydy 2 w 1 i duże smartfony zabierają im klientów. Wszystko to jest prawdą. Sporo użytkowników jednak zostanie przy tabletach – to typowi konsumenci treści internetowej. To, co wyróżnia Hykker myTab 10 na tle konkurencji, to dwa wejścia na kartę SIM. Oznacza to, że możemy wyposażyć go w Internet, a także w funkcję telefonu.

Test Umidigi Z Pro – smartfon z trzema 13-MP aparatami

By | 11 listopada 2017 08:42|Categories: Android, Artykuły, Internet, Sprzęt, Telefony, Testy i opinie|Tags: , , , , , |

UMIDIGI (dawn. UMi) to chiński producent to chiński producent elektroniki który zabłysnął ostatnio kilkoma całkiem udanymi modelami smartfonów. Niedawno trafił w moje ręce Umidigi Z PRO, który wyróżnia się zastosowaniem 10-rdzeniowego układu Helio X27, aparatu głównego z dwoma 13-megapikselowymi obiektywami Sony IMX258 i laserowym pomiarem ostrości, a także wyświetlacza IGZO.

Load More Posts

TEST

Vectra wycofuje spot, z dmuchanymi lalkami i przeprasza

Vectra, w rezultacie działań Stowarzyszenia Twoja Sprawa, zaprzestała emisji spotu "Sport na ostro", który kierowany miał być do męskiej części użytkowników Vectry, oraz wystosowała przeprosiny podpisane przez prezesa spółki.

Co dla Was jest najważniejsze w smartfonie?

Zobacz wyniki

Ładowanie ... Ładowanie ...

Zapisz się do Newslettera

Telix.pl i jego kontrahenci używają cookies m.in. w celach: reklamowych, statystycznych oraz świadczenia usług. Jeżeli nie zmienisz ustawień, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Regulaminie Więcej informacji

Włącz ciasteczka (cookies), aby korzystać z niektórych funkcji portalu. Kliknięcie na przycisk Zaakceptuj oznacza zgodę na wykorzystanie cookies.

Zamknij