Viewing 2 reply threads
Viewing 2 reply threads
Moja koleżanka wyśmiała mnie gdy zobaczyła że zaraz po przyjściu do domu myłam świeżo zakupione jajka zanim włożyłam je do lodówki. Najpierw myję je płynem do mycia naczyń, potem przelewam wrzątkiem. Oczywiście wrzątek nie lejemy bezpośrednio na jajka by nie popękały. Nauczyła mnie tego moja mama która jest lekarką. Jajka są najczęstszą przyczyną salmonelli i mogą nawet doprowadzić do sepsy. Więcej o tym możecie przeczytać w poradniku zachowajmy zdrowie [url]http://www.zachowajmyzdrowie.pl/salmonella-czym-sie-mozna-zatruc/[/url] .
wiesz nigdy jakoś nie przyszło mi do głowy żeby myć jajka przed włożeniem do lodówki. Jajka przeważnie wkładam razem z wytłaczanką. Przeważnie jajka gotuję na miękko w taki sposób http://myslowianki.pl/gotowac-jajka-miekko/ – myślisz że tyle czasu gotowania wystarczy żeby zabić bakterie?