Jesteś tutaj:---Nowy dotykowy Samsung Avila (GT-S5230)
Nowy dotykowy Samsung Avila (GT-S5230)2009-04-29T15:22:26+02:00

Start Forum Sprzęt Samsung Nowy dotykowy Samsung Avila (GT-S5230)

Viewing 870 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Portfolio telefonów dotykowych Samsung poszerza się o nowy model – Samsung Avila. Poprzez ten zgrabny i wygodnie leżący w dłoni telefon możemy po raz kolejny „dotknąć technologii” za pomocą intuicyjnego interfejsu i bawić się całą gamą widgetów. Telefon wchodzi do sprzedaży w cenie: 759,00 PLN

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 139820

ludzie! boski! dostałam dzisiaj ten telefon, łatwy w obsłudze, mp3 super, do telefonu super program na kompa, no i ślicznie wygląda, ach 😉

• Anonymous
        Inactive
        Liczba postów: 1

tuyệt vời

• Anonymous
      Guest

Dziewczyno wygląd to nie wszystko no chyba u dziewczyn!A co dalej można zrobić :wszędzie opisuja że posiada lampe Led no chyba jest ukryta bo u mnie jej niema.Prubowałem wgrć do niego kilka gier i też kiszka, nie wiadomo jakie pliki on obsługuje ten wynalazek, powiem mogłem wybrac SE C702 .

• Anonymous
      Guest

Jak to nie wiadomo jakie pliki obsługuje?? Sprawdź sobie chociażby w internecie.

Zamierzam się do kupna tego telefonu, ale martwi mnie ten ekran dotykowy, słyszałam, że po kilku miesiącach ekran dotykowy staje się mniej czuły i trzeba mocniej dotykać.

Ten telefon nie posiada rysika, prawda?

• Anonymous
      Guest

prawda ale można dokupić,w necie nic nie ma na temat plików obsłógiwanych przez ten model.Chodzi mi bardziej o pliki gier.

• Anonymous
      Guest

użytkownicy komórek słuchajcie-przeczytałem wiele informacji i opinii o ogromnej liczbie modeli telefonów i doszedłem do poniższego wniosku: telefon to tylko narzędzie produkowane masowo( dlatego u mnie działa bez problemu, a ty na drugi dzień po zakupie możesz oddać go do serwisu );chcecie, aby telefon telefon miał możliwie jak najwięcej funkcji i najlepsze parametry-dobrze,że nikt nie wpadł na pomysł żeby za pomocą telefonu podgrzać pizzę:-).ważne jest to z jakich funkcji tak naprawdę korzystamy i nie oczekujmy, że telefon zastąpi nam komputer, dobry zegarek, profesjonalny aparat fotograficzny itd… jeśli ktoś wierzy bezgranicznie w materiały promocyjne producentów to jest naiwniakiem. wybór telefonu to kompromis pomiędzy funkcjonalnością i wyglądem. a jak ktoś chce podążać tylko za modą to proponuję zakup atrapy telefonu-na allegro jest tego całkiem sporo…i są niedrogie.

• Anonymous
      Guest

To jest typowy nisko budżetowy telefon z dotykowym wyświetlaczem dla osób które nie potrzebują wiele od telefonu a chcą coś nowego. Gry otwiera pewnie w plikach .jar, a jak nie to wgrywasz plik .jar na karte a plik .jad na telefon i instalujesz

• Anonymous
      Guest

Kilka dni temu zakupiłam ten telefon i na razie nie narzekam 🙂

BARDZO ŁATWY W OBSŁUDZE, zgrabny, lekki, szybko się przyzwyczaiłam do klawiatury QWERTY, zdjęcia są nie_rewelacyjne, a ok… ale wiedziałam, że takie będą, wyświetlacz ma bardzo żywe i ładne kolory.

• Anonymous
      Guest

Okej, znalazłam zajebistą wadę tego telefonu!!

NIE MOŻNA ZMIENIĆ DŹWIĘKU SMSa… ! Próbowałam na wszystkie sposoby, zmieniałam z mp3 na inne formaty i nic 🙁 nie ma takiej opcji.

• Anonymous
      Guest

dźwięk sms’a oczywiście można ustawić – menu/ustawienia/profile/normalny (np) i u góry jest menu rozwijane -trzeba wybrac nowa wiad. ps – skąd stargać jakieś gry żeby na niego spasiły ??

• Anonymous
      Guest

ahhh, Przemo wielkie dzięki!!!!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

gdzie jest ta klawiaturaqwerty?

• Anonymous
      Guest

Obroc telefon w bok przy pisaniu sms 🙂 pzdr zajebisty testuje go

• Anonymous
      Guest

Hej od wczoraj mam telefonik, wszystko w porządku. Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia ze wszedzie pisza (łacznie ze stroną producenta) ze Avila ma wraz z aparatem lampę flash Dual LED. No u mnie czegoś takiego nie ma, co przynam się szczerze wkurza mnie bardzo, bo miedzy innymi dlatego kupilem ten telefon a nie LG Cookie…

• Anonymous
      Guest

zastanawiam się nad kupnem Samsunga Avili a LG Cookie. Ostatnio mialem Samsunga SGH-Z400 i zastanawiam sie czy ten Samsung bedzie tak samo dobry co poprzedni. Prosze o szczerą i dokladną opinię na temat tego Samsunga

• Anonymous
      Guest

bo wszyscy avile mylą z telefonem baardzo podobnym…

avila ma aparat 3.2 mpx a nie 3 mpx i ma taką strzałke na przycisku z przodu:)

np tu : http://www.samsung.com/pl/consumer/detail/detail.d
      o?group=mobilephones&type=mobilephones&subtype=bar
      &model_cd=GT-S5230LKAPLS

są inne zdjęcia avili na stronie samsunga i pisze że aparat ma 3.o mpx…

• Anonymous
      Guest

Czy w tym telefonie menu tez przewraca się na bok gdy odwrócimy telefon czy tylko gdy piszemy wiadomości ?Czy zawsze i w kazdej opcji można zmienić położenie tego ekranu?

• Anonymous
      Guest

Chyba chodzi Ci o akcelerometr. Właśnie, czy ten telefon ma tę funkcję?

• Anonymous
      Guest

a jeszcze jedno- czy ten telefon posiada Wi-Fi ? nigdzie się nie mogę o to dowiedzieć ;]

• Anonymous
      Guest

Nie ma Wi-Fi ale jest zajebisty bateria bdb! przyda sie na wycieczce 2dniowej 🙂

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie do osób, które już telefon posiadają, jak wygląda sprawa z zasięgiem i jakością rozmów wychodzących, przychodzących. Czytałem całą specyfikacje telefonu i ukazał się on z najnowszą wersją UI Touch Wizz tak więc posiadacze starszych i 3 razy droższych Samsungów nie będą zachwyceni…:P Fajna sprawa choc wiadomo że to lowEnd ale za taką cenę.. konkurencją to na pewno Lg Cookie, choć samsung ma 3 ekrany główne (każdy może mieć inną tapetę) i zarąbistą fotoksiążkę kontaktów… To jak z tymi połączeniami i zasięgiem???

• Anonymous
      Guest

łapie ładnie zasieg a rozmowy są zaje****** wyrażne:D

• Anonymous
      Guest

A jak w końcu wygląda sprawa z wygrywaniem aplikacji i gier? Da się to zrobić? Udało się komuś? Podpowiem, że powinny działać aplikacje dostępne na LG Cookie czy LG Viewty.

• Anonymous
      Guest

Mam ten telefon od wczoraj … Nie nazekam jest genialny łaty zgrabny ..kobiecy .

Jedynie co mnie denerwuje to to że niema tego dotykoergo patyczka jak LG Cookie . 😉

ale generalnie telefonik zajebistyy ! polecam naprawde polecam !! 🙂

• Anonymous
      Guest

telefonik bardzo fajny ale jak zrobic te gry to nie mam pojecia gdy wzucam pliki .jar to pisze ze nie obluguje takiego formatu

• Anonymous
      Guest

Posiadam go już drugi tydzień i co zachwyca to bateria,trzyma do 8-10 dni,dobry czuły ekran dotykowy,łatwość pisania sms,szybkie przeglądanie zdjęc,po co mi lampa to nie wiem albo rysik,pozd.

• Anonymous
      Guest

jak zmienić datę i godzinę??

• Anonymous
      Guest

jak ustawic tapete na 3 ekrany???

• Anonymous
      Guest

bo dzisiaj kupilam telefon i meczylam sie chyba pol dnia

zeby ustawic tapete….;/mam ja na 1 wyswietlaczu a jak

ustawic ja na 2 pozostale???

• Anonymous
      Guest

Czy ktos wie, czy mozliwa jest zmiana wielkości czcionki i jak to zrobić? Po drugie, czy mozna w kalendarzu nastawić , żeby alarm był włączony na stałe, a żeby nie trzeba za każdym razem go włączać/uruchamiać? Chodzi mi o alarm w kalendarzu jako przypomnienie , a nie jako alarm, który ma mnie np. obudzić. Dzięki za pomoc.

• Anonymous
      Guest

Tapet na ten telefon jeszcze nie ma nigdzie, przynajmniej ja nie mogę znaleźć. Robię sama w photoshopie.

• Anonymous
      Guest

Ten telefon ma podobno 3 ekrany. Jak w nie wejść, gdzie je znaleźć, jak z nich korzystać?

• Anonymous
      Guest

Czy ten wynalazek jest na javie?? czy symbian?? jakie oprogramowanie posiada??

• Anonymous
      Guest

Mialabym pytanko…czy w tym telefonie jest tylko klawiatura qwerty?? czy mozna ustawic taka jaka jest w telefonie?? chodzi mi o taki uklad…bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz a i ;epiej kupic ta czy lg cookie?? prosze pomozcie mi

• Anonymous
      Guest

Do Kejdi: Tak, telefon ma 3 ekrany/pulpity, wystarczy przeciągnąć palcem na pulpicie w prawo lub lewo. Na ekranie na samym dole są 3 kwadraciki, jeśli jest zaznaczony na biało np. prawy kwadracik to znaczy, że jesteś na ekranie z prawej strony (od środkowego) itd…

Do Ani: Telefon ma klawiaturę QWERTY, ale zwykłą (jak każdy inny telefon) także.

Ja radzę kupno SAMSUNGA, LG COOKIE wygląda jak zabawka …

• Anonymous
      Guest

Dziekuje bardzo Madź:) upewnilas mnie w moim wyborze

• Anonymous
      Guest

czt ktoś wie jak usunąć logo operatora z wyświetlacza. Dzięki!!!

• Anonymous
      Guest

Aby usunąć logo operatora wystarczy kliknąć na wyświetlaczu pasek z widgetami i to logo tam przesunąć 🙂

• Anonymous
      Guest

Do czego służą to 3 ekrany/pulpity,po co sa aż 3, czy mają rżne funkcje, czy chodzi tylko o iine tła?

• Anonymous
      Guest

hej powiedzcie mi czy posiada on funkcje gsm nawigacje i jaki system operacyjny posiada, bądź jaki można wgrać?

• Anonymous
      Guest

to jakas masakra jest…. i potwierdzenie reguly, ze Polacy czytaja instrukcje obslugi dopiero jak sie cos s***** -.-

• Anonymous
      Guest

spie r do li

• Anonymous
      Guest

ha! 😀 filtr złamany! :F

• Anonymous
      Guest

tel. zeczywiście w porządku dobry sygnał zasięgu, bardzo podręczne menu które dodatkowo można wybrać w pasku z lewej strony wg uznania. aparat jednak nie robi wrazenia i choc ma wiele fajnych funkcji(np. zdj. panoramiczne, funkcja uśmiechu, ramki itd) to lampy nie posiada. funkcja obracania obrazu działa tylko przy przegladaniu zdjęć i filmów oraz sms (gdzie po przekręceniu pojawia sie qwerty). dziwi mnie (choć osobiście tego nie używam) że nie ma wideo rozmów.podoba mi się za to motyw z potrójną tapeta gdzie na kazdej tapecie mozna miec równiez jakies podręczne funkcje. niestety niewiem skad takie tapety mozna ściągnąć oraz motywy do tego telefonu. moze ktoś cos podpowie. acha! no i program samsung pc studio jest do kitu lepiej, szybciej i bez nerwów przez czytnik kart sobie ściagac

• Anonymous
      Guest

Zgadzam się, że PC Studio jest okropne. Ale z tą kartą pamięci też nie jest za ciekawie 🙁 Żeby wyjąć kartę pamięci, trzeba wyjąć baterię :/ to mnie strasznie irytuje.

Tapet i motywów w internecie jeszcze nie ma , ale większego problemu z robieniem takich tapet tez nie ma , wystarczy Photoshop i 3 tapety z np. zedge.net o rozmiarach 240×400.

• Anonymous
      Guest

no fakt sama czasem bawie sie photoshopem i nie wpadłam na to, dzięki za rade. no z karta tez prawda jedyne rozwiazanie to ściągnąć jak najwięcej za jednym razem. 🙂 pzdr

• Anonymous
      Guest

Jak w tym telefonie ustawić autoblokowanie klawiatury po jakimś czasie. Nie chce mi się za każdym razem po rozmowie wciskać tego knefla z boku telefonu – a funkcji nie mogę nigdzie znaleźć

.

• Anonymous
      Guest

Ustawienie -> telefon -> blokada panelu dotykowego

i powinno działać

• Anonymous
      Guest

Słuchajcie zastanawiam się czy kupić sobie ten telefon (co mi radzicie?) I mam jeszcze pytanie czy ten telefon ma rysik i czy jest on chowany do telefonu czy nie?

• Anonymous
      Guest

Tapety na ten telefon są oraz dzwonki, video, gry… Na stronie http://gallery.mobile9.com/ 🙂 wejdźcie na nią i w okienku Find Downloads For wybierzcie model telefonu (samsung s5230) a w select category wybierzcie co chcecie, czy tapety, dzwonki, gry… tapety idealnie pasują do tego telefonu, gry nie wiem, bo jeszcze nie ściągałam. Pzdr!

• Anonymous
      Guest

Ps. ta stronka jest po angielsku, ale jest bardzo prosta:) ponadto jest tam pełno tapet, gier, dzwonków do tego modelu telefonu i to za darmo, każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie :))

• Anonymous
      Guest

jak narazie ściągnęłam kilka tapet do tego modelu i niestety nie wszyskie pasują 🙁

• Anonymous
      Guest

mam takie pytanko małe – jak te gierki zainstalowac na telefonie?

• Anonymous
      Guest

kurde powiedzcie mi jak ustawić tapete na 1 ekran.. bo ustawia mi się na trzy i jest lipa ; /

• Anonymous
      Guest

wchodzisz w ustawienia – wyświetlacz – tapeta i wybierasz opcje z jednym zdjęciem i ustaw. gotowe

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie poniewaz chcem kupic ten tel ale mnie zastanawia jak jest z muzyka?głosnik od tel glosno gra?lepiej niz w cookie’m?

• Anonymous
      Guest

jesli chodzi o głośność to nie ma sie czym martwic

• Anonymous
      Guest

czy ktoś korzysta w tym telefonie z organizera, chodzi mi konkretnie czy przypomnienia w kalendarzu można kopiować, przenosić, czy można ustawić powtarzalność danego przypomnienia podczas jego wprowadzania i czy po "zgłoszeniu się" przypomnienia można wybrać drzemkę

• Anonymous
      Guest

Świetny telefonik… Miodzio.. Dostałam dzisiaj to cudeńko:)

• Anonymous
      Guest

Kali, chcesz ustawić tapete na 1 pulpit to robisz tak: wchodzisz w menu -> moje pliki -> obrazy -> wybierasz obraz który chcesz ustawić na tapetę, wybierasz ustaw jako tapeta i wyświetli ci się tapeta z takim białym kwadratem, musisz paluszkiem przeciągnąć lewy dolny róg tego kwadratu w bok (w lewą stonę) i tapeta będzie Ci się pomniejszała, rób tak aż już nie będzie szło dalej jej pomniejszyć i wtedy wybierz ustaw. Oczywiście nie dotyczy to tapet standardowych, które już znajdowały się w telefonie, bo te są na 3 ekrany i nie idzie zrobić tylko na 1 🙂

• Anonymous
      Guest

Przeczytałem kilka komentarzy i to odpowiedzi:

Tapeta w tym fonie musi mieć rozdzielczość 720×400

Mam pulpit a gdzie pozostałe?: Pozostałe trzeba przełączyć ruchem ekranu w prawo lub lewo.

Pc studio wkurza?: Nic prostszego! Wyłącz je i dodawaj pliki poprzez Mój komputer>GT-S5230 jak?

Wejdz w Menu>Ustawienia>Telefon>Ustawienia USB>I zaznaczyć ODTWARZACZ MULTIMEDIALNY!

Potrzeba Ci gier, aplikacji i bajerów? odwiedź http://www.ku990.pl

Karta pamięci?: Kicha!!!!!! Trzeba wyjąć baterię żeby ją włożyć, a jak ktoś ma nową kome to czasami może sie nieźle wkurzyć szukając wejścia na karte

Zasięg: 10/10

Dźwięk: 11/10

Jakoś rozmów: 10/10

Telefon się nie przycina,

Aparat 3.2mpx jest wystarczający

Wbudowane google maps pozwalające na własną lokalizacje

KTO MA JAKIEŚ PYTANIE DOTYCZĄCE TEGO TELEFONU TO GG: 2783364 POSTARAM SIE POMÓC!

Jedyny minus w tym telefonie to mała ilość pamięci RAM, przez co nie wszystkie gry nam odpalą (Car Jack Street przeróbka na GTA IV np mi nie odpaliła)

Telefon według mnie o wiele lepszy od LG Cookie (kolega ma, testowałem)

• Anonymous
      Guest

@ Miki

to że karta jest w środku zupełnie nie przeszkadza, i tak podłączając avile do kompa przez usb-pamięć masowa zachowuje się ona jak "czytnik kart" przesył plików jest nieporównywalny z bluetooth, czy pc studio. Co do zalet – w zupełnosci sie zgadzam.

• Anonymous
      Guest

odpowiedz dla ewalozińska: podczas połączenia kiedy klawisze są zablokowane wciskasz przycisk odblokowujący przytrzymując go przez 2 sekundy z prawej strony obok przycisku aparatu fot. wtedy na wyswietlaczu pojawi sie funkcja głośnika i klawiaturki. naciskasz na głosnik wtedy zapyta czy włączać? oczywiście potwierdź. powodzonka

• Anonymous
      Guest

Czy ma bluetootha, wideo, dyktafon?

• Anonymous
      Guest

tak, ma.

• Anonymous
      Guest

Nie ma 3 pulpitów drogie dzieci tylko JEDEN! ale jest tak duzy że nie zobaczycie go w calosci na wyswietlaczu! Tapet trzech na raz nie obsluzy wiec w np: photoshopie robicie sobie jedna tapete i wgrywacie albo jakies zdjecie duze i to tyle co do tapet…

• Anonymous
      Guest

To chyba piszesz o innym telefonie. Mam ten telefon i mój ma 3 pulpity … Tapety także robię w photoshopie, dobieram 3 tapety 240×400 i gotowe …

• Anonymous
      Guest

no raczej ma 3 pulpity co zaznaczone jest trzema kwadracikami na wyswietlaczu. a co do tapet robie tak samo jak Madż bo zeby tapeta zajmowala te 3 pulpity musi miec rozdzielczosć 720×400

• Anonymous
      Guest

cześć,

mam pytanko. Czy w tym mkoedelu isnieje możliwość blokowania niechcianych rozmów i smsów?

• patka0022
      Member
      Liczba postów: 3

Telefonik jest świetny.Ale czy ktos wie jak sie zmienia wielkosc czcionki w SMS..? Prosze o odpowiedż.!

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie bo chce kupić ten telefon i mam możliwość kupić go za 1zł. ineresuje mnie to czy klawiatura jest rozsuwana czy trzeba dotykać ją na ekranie. prosze o szybka odp.

• Anonymous
      Guest

klawiaturę dotykasz na ekranie, oprócz standardowej klawiatury jest także klawiatura QWERTY dzięki której bardzo szybko idzie napisać smsa 🙂 cokolwiek robisz to dotykasz ekraniku bo to jest telefon dotykowy

• Anonymous
      Guest

Ja mam 2 avile w domu, mogę sprzedać jedną 🙂 Cena do uzgodnienia :p Obie nowe, jedna odpakowana tyko, żeby sprawdzić czy działa, naklejona folia. Nie używana. Drugą użytkuję ja. Wzięte w erze, na przedłużeniu umowy. Simlock w erze.

tel. 604063372

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko do posiadaczy avili… co mam zrobic jesli nie chca dzialac mi zadne sciagniete gry?? probowalam z roznych stron w i w dobrym formacie ale nadal pokazuje ze nie obslugiwany format pliku…czy musze moze zainstalowac jakis dodatkowy program??Bardzo prosze o pomoc… z gory dziekuje;)

• Anonymous
      Guest

a ja mam pytanie jak ustawic zeby dostac raport o doreczeniu smsa???

i jedno…dzwonie do biura obslugi klienta…ok w pewnym momencie automat mowi nacisniej 3…i wlasnie jak mam to zrobic???

• Anonymous
      Guest

aby dostawać raport wchodzisz w ustawienia>ustawienia aplikacji>>wiadomości>sms>>ustawien
      ia wysyłania> i schodzisz w dół i zaznaczasz 'raport doręczeń’

• Anonymous
      Guest

dzięki juz jakos doszłam.

mam tylko problem jak się połaczyc z konsultantem bok.

najpierw wlacza sie automat – no i zeby pogadac z konsultantem musze wcisnac 0..ale jak to zrobic, klawiatury nie ma.

ktos juz to robil?

• Anonymous
      Guest

gdy musisz wybrać np '0′ masz w prawym podajże dolnym rogu opcje klawiatura, naciskasz i wybierasz;)

• Anonymous
      Guest

mam możliwość kupienia tego telefonu ale zastanawiam się też nad nokia e51. możecie mi doradzić co lepsze?

• Anonymous
      Guest

siem . zastanawiam się nad lg ku990i i avilą . który lepszy ? x – D , a i tapety , motywy na avilę ; http://www.zedge.net (( – ;

• Anonymous
      Guest

Czyli nie da się osobno ustawić trzech zdjęć na trzy pulpity? 🙁

i przy przeglądaniu Internetu- co musze zrobić, żeby miec możliwość chociażby zalogowania się gdzieś? nie wiem jak wywołać klawiaturę 😉

• Anonymous
      Guest

albo np. czy da się zrobic tak, aby jedno zdjęcie było na trzech pulpitach osobno? Że będzie trzy razy to samo?

• Anonymous
      Guest

zauważyłem wiele wpisów dotyczących 3 pulpitów, więc postanowiłem zrobić kilka tapet o tematyce filmowej (720×400) pasujących idealnie na te pulpity

http://rapidshare.com/files/244168373/Tapety_G
      ry.rar

dodatkowo dodałem kilka fajnych gier które u mnie działają na telefonie

• Anonymous
      Guest

co kupić SE W990i czy avile??? co będzie lepsze??

• Anonymous
      Guest

nie wiem czy wybrac ten czy lg. jak na tym chodzi mobilne gadu gadu?

• Anonymous
      Guest
    • Anonymous
      Guest

picken czy mozesz podesłac mi te twoje dzieła które załaczyłeś na repida na meila? bo coś mam problem ze ściąganiem plików z tego serwera. mój meil tuveneno@op.pl z góry dzięki

• Anonymous
      Guest

Ustawiam alarm ale jak juz jest ta godizna o ktorej alarm mial dzwonic to nic sie nie dzieje:( …jak go kupilam to raz wyprobowalalm i dzialal a teraz juz nie…..wiecie co moglam zle zrobic? prosze pomozcie

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko bo nie doczytalam sie tutaj tego- zuepelni nie pptrzebuje internetu w tym telefonie ( nie korzystam) aczkowielk czesto wlacza mi sie czy tez przez pomylake lubo w torebce – czy jest mozliwosc blokoady dostepu do internetu zeby niepotrzebie generowac sobie koszty? Z góry dziekuje za odpowiedz

• Anonymous
      Guest

Czy wie ktoś może jak odblokować zawieszenie funkcji podczas rozmowy (czy coś w tym stylu)? Dzwonię sobie na numer, gdzie trzeba wybierać cyframi różne opcje (te wszystkie automatyczne biura obsługi itd.) i w dolnym rogu ekranu widnieje napis "klawiatura", ale kiedy go dotykam, nic się nie dzieje, bo w czasie rozmowy wszystko jest zablokowane :/. Co z tym zrobić? Z góry dzięki.

• Anonymous
      Guest

Dobra, już wiem, wystarczy przytrzymać przycisk blokady z prawej strony telefonu 🙂

• Anonymous
      Guest

jesli chcecie połaczyc sie z biurem obsługi klienta…najpierw włacza się automat mówi wciśnij np 0 zeby polaczyc sie z konsultantem…trzeba w tym momencie przytrzymac dluzej klawisz boczny zawieszania, na głównym ekranie pojawiają się ikonki i wtedy można wcisnac klawisz klawiatura – w tej kombinacji nie rozłącza telefonu.

• Anonymous
      Guest

mam pytanie czy ten tel ma mape google i czy trzeba za nią płacić ??

• Anonymous
      Guest

ee przy instalowaniu gier spróbujcie zmienic ustawienia telefony na pamiec masowa wtedy bedzie wam czytalo telefon jako pendrive. i wtedy bez problemu powinno sie dac instaloac pliki

• Anonymous
      Guest

tak, tylko żeby czytało telefon jako pamięć masową trzeba mieć kartę pamięci w telefonie.

a czy nie macie problemu z połączeniem telefonu z komputerem za pomocą PC STUDIO? mi wyskakuje jakiś błą – podłącz jeszcze raz telefon albo program!

• Anonymous
      Guest

jak myslicie samsung s5230 czy lg ku990 ?? nie wiem co kupic

• Anonymous
      Guest

Super! Zarzekałam się, że nie chcę dotykowego telefonu a na dodatek Samsunga, który nie miał za dobrej opinii a teraz NIE WYMIENIŁABYM GO NA ŻADEN INNY. Mieszkam na wiosce gdzie zasięg jest słaby (era) ale ten telefonik ładnie trzyma zasięg i nie jest w tym gorszy niż moje poprzednie (Nokia, SE). Mam go 10 dni, baterię ładowałam do tej pory 2 razy. Średnio trzyma 5 dni przy ciągłym użytkowaniu, wiadomo – nowy to ciągle się nim bawiłam no i przy ciagłych zmianach zasięgu, przez miejsce w którym mieszkam.. Narazie nie widzę żeby był bardzo wrażliwy na zarysowania, ale profilaktycznie zakupiłam folię poliwęglanową na wyświetlacz i miękki pokrowiec. Jest to telefonik dla ludzi, którzy potrafią szanowac taki sprzęt. Jeśli ktoś nie przykłada do tego większej wagi to polecam zwykły z klawiszami, gdyż na pewno jest mniej wrażliwy. Trzeba uważać, bo wiadomo ekran dotykowy przy wstrząsach i bardzo głośnej muzyce może się rozlać itp. Radio super ściąga stacje, gra czysto, to samo jeśli chodzi o mp3 z telefonu. Słuchawki dołączone do telefoniku sprawują się świetnie. Dużą jak dla mnie wadą jest brak lampy/diody przez co zdjęcia w nocy/ciemnych pomieszczeniach są słabej jakości. Pomijając to, w dzień aparacik robi super wyraźne fotki. Tapety można stworzyć nawet w Paincie bardzo prosto, wystarczy rozdzielczość 720×400. Soft świetny, telefonik ani razu mi się nie zawiesił. Reakcja na dotyk natychmiastowa. Mam go za 1 zł z umową na 3 lata w Erze (45 zł za 120 minut miesięcznie) Jestem bardzo zadowolona i polecam serdecznie.

• Anonymous
      Guest

witam. Od wczoraj jestem posiadaczem samsunga. jak dla mnie telefon jest ok. ciekawym rozwiązaniem uważam 3 pulpity. opanowałem jak zrobić by na 3 pulpitach były 3 różne tapetki. jeśli ktoś ma taka potrzebę to mogę mu stworzyć z jego wybranych tapet.

• Anonymous
      Guest

do "jaro" ja go mam od dzis i mialem 3 tepety na tych pulpitach ale zaczalem ustawiac ten telefon i potem zostala tylko srodkowa i nie wiem jak zrobic zeby po lewej i prawej stronie tez byly.

• Anonymous
      Guest

mam jedno pytanko :

czy mozna w tym telefonie wziasc jakis obrazek z karty pamieci i ustawic go na tapete?

pzdr.

• Anonymous
      Guest

Do adamek. jeśli wybierzesz z tapet które sa zainstalowane w telefonie fabrycznie to masz tylko 2 z potrójnym obrazem. pozostałe to niewiele sie od siebie różnią albo wogóle. ja w pewnym programie do obróbki fotek stworzyłem tapetki poprzez połaczenie 3 różnych a potem zmianę formatu na 720×400 i wyglądaja jak te standardowe 2 z krajobrazem

• Anonymous
      Guest

zuzzol. pojedyńczy obrazek rozłoży ci sie na 3 pulpity na kazdym pulpicie będziesz mieć jego tylko część. chyba ze stworzysz sobie jeden obrazek z tego co chcesz plus 2 jeszcze inne

• Anonymous
      Guest

blagam o pomoc!!!! nie potrafie zmienic sygnalu smsa, stosowalam sie do powyzszych wskazowek ale nic z tego:(

• Anonymous
      Guest

haha ok juz wiemxD ciemna ze mnie kobitaxD

• Anonymous
      Guest

Witojcie;) ma ktoś stronke albo nazwy gier typowo pod ten telefon, np by wykorzystać czujnik ruchu jaki posiada ten super telefonik?????? Poszukuje też różnych aplikacji. Z góry dzięki!!!

• Anonymous
      Guest

Ten telefon jest superowy w tym tygodniu go dostałam jest łatwy w obsłudze

• Anonymous
      Guest

Mam ten telefon od wczoraj, bardzo fajny 😉 tylko mam jedno pytanie jak chce ustawic tepete to czy da sie jakos powiekszyc te okno do zaznaczenia elementu ktory ma byc na tapecie ,albo calkowicie je usunąć?

• Anonymous
      Guest

ten telefon jest super dostałam go 2 dni temu i jestem bardzo zadowolona, łatwy i przyjemny w obsłudze polecam

• Anonymous
      Guest

60 tapet o tematyce filmowej, rozdzielczość 720×400, pasują idealnie na 3 pulpity

http://rapidshare.com/files/247703395/Tapety_f
      ilmowe.rar

• Anonymous
      Guest

Witam!mam telefon od tygodnia i podczas każdej rozmowy po ok.minucie rozmowa zawiesza się i rozłącza.Może ktoś wie ,co może być powodem

• Anonymous
      Guest

Właśnie! ja tak samo jak kamisck prosze o rozne aplikacje, bo nidzie nie da się znalesc jakichs dobrych tapet, motywow, a gier wogole jeszcze nie ma.

ps.: NA ZEDGE.COM JUŻ SPRAWDZAŁAM

• Anonymous
      Guest

Tak, a jak chce zmienić sygnał wiadomości, to otwiera mi tylko dzownki te fabryczne … wgrałem piosenki i są w odtwarzaczu mp3, da sie zrobić, że je jakis przeniesc do " dzownków ", lub "muzyka " ? zeby móc je zastosowac do syg wiadomosci ? 😐

• Anonymous
      Guest

s5230 czy ku990 viewty co myslicie? LG ma 5 mpxl aparat ale niema 3 pulpitów itd…

• Anonymous
      Guest

Witam, jak jest z kartami pamięci ? Czy każda karta dostępna na rynku pasuje do tego modelu ?

• Anonymous
      Guest

Nie. tylko microSD

• Anonymous
      Guest

fajny telefon tylko problem z oprogramowaniem tzn nie dziala mi USB nie mogę zainstalować jak na XP tak i na Viscie i w necie niema

• Anonymous
      Guest

Proszę oświećcie mnie swą wiedzą. Na kilku forach dowiaduję się że wadą tego telefonu jest to że nie można zmienić dźwięku SMS, a na innych przeciwnie. Jestem nieco może ograniczoną osobą ale zadam pytanie. Czy istnieje możliwość wgrania sobie na telefon własnej muzyczki i przypisania jej pod sygnał SMS i połączenia przychodzącego?

Pzdr

• Anonymous
      Guest

hejo ;))

mam pytanie. ponieważ pościągałam pełno tapet na Avile (240×400) a wyczytałam że musi być 720×400 . czy nie dałoby rady ustawić osobno tapety? żeby na każdej była inna. trzeba złączać je w komputerze? bo nie wyobrażam sobie złączania tylu tapet co ja sobie pościągałam ;ddd.

proszę o odpowiedź i z góry dzięki ;))).

pzdr.

• Anonymous
      Guest

posiadam telefon i powiem krotko dno i tandeta a obslugiwać to można cholery i choroby

• Anonymous
      Guest

Hyyyyy ludzie już w sobotę będe miał ten telefon ale czy dobrze robię ?

• Anonymous
      Guest

Bogdan jesteś po prostu nieuk.

• Anonymous
      Guest

to jak jest z tymi tapetkami xD?

• Anonymous
      Guest

można zmienić dźwięk smsa!!! zresztą zostało już to wyżej wytłumaczone dla przypomnienia menu/ustawienia/profile telefonu/wchodzisz w profil/ na górze zamias połączenie zmieniasz na wiadomość/dźwięk wiadomości/ albo wybierasz podane albo wciskasz dżwięki i wybierasz coś swojego

• Anonymous
      Guest

ale mi chodziło o tapety na te 3 pulpity. ;(( bo słyszałam że jak się ustawi jakiś obrazek to się rozciągają na 3.

no cóż dowiem się jakoś inaczej ; ))).

• Anonymous
      Guest

Ej proszę o odpowiedź, wymianiam na ten telefon na Avile w sobote i czy warto ??

• Anonymous
      Guest

jutro bede mial telefonik 😉 po przeczytaniu kilku recenzji i waszych komentarzy moge z spokojnym sumieniem go zakupic 😉

pozdro !

• Anonymous
      Guest

ja nie rozumiem niektorych osób, po co to wszystko się zapisuje, te pytania i odpowiedzi [powyżej], żebyście tysięczny raz pytali o to samo? poczytajcie sobie u góry, bo trochę nudawo już jest to czytać ; )

• Anonymous
      Guest

Elo. Jak tu jest z grami??? Czy gra się tak jak w iPodzie czy IPhonie obracająć ekran?????

• Anonymous
      Guest

jak podlaczyc zestaw sluchawkowy przezbluetooth

• Anonymous
      Guest

mam takie male pytanko . Kiedy juz zainstalowalem gierke i ja wlaczam to mi pisze ze mam malo pamieci . Co mam wtedy usunac???

• Anonymous
      Guest

Czy jest choć jedna osoba, która zainstalowała jakąś grę która działa? (Nie chodzi o taką która teoretycznie wie, czy zna stronę na której wiedzą)

• Anonymous
      Guest

Jak zainstalować słownik na avili???? Skąd go pobrać, ile kosztuje itp. Bardzo proszę o pomoc :))))

• Anonymous
      Guest

Tapety do pobrania:

70 tapet o rozdzielczości 240×400 + 8 tapet o rozdzielczości 720×400. Tematyka tapet: natura. –> http://paulinab89.wrzuta.pl/plik/5L0SsGvIWwu/natur
      a

33 abstrakcyjne tapety o rozdzielczości 240×400 –>

http://paulinab89.wrzuta.pl/plik/10sBmwf4uEu/a
      bstrakcyjne

31 tapet ze zwierzętami 🙂 rozdzielczość 240×400 –>

http://paulinab89.wrzuta.pl/plik/2Brs05Eke6G/z
      wierzeta

Niedługo powrzucam więcej tapet, w ogóle tych w rozdzielczości 720×400 🙂 pzdr

• Anonymous
      Guest

Ale mam to usunac z pamieci telefonu??? (bo karte to ja mam)

• Anonymous
      Guest

jak przenosze na karte pamieci to pisze to samo

• Anonymous
      Guest

gdzie moge znależc zdjecia klawiatury tego fona ???

• Anonymous
      Guest

Witam. Mam pytanie odnośnie tego telefonu w ofercie Ery. Czy można normalnie bez problemów instalować gry z JARa, czy trzeba kombinować? Wiem, że ten telefon z oferty Play instaluje javę bez żadnych komplikacji. Pozdrawiam!

• Anonymous
      Guest

Mam na fonie dostepne 61,740k a na karcie 1,447,968k. A gierka ma 1079k. No i czy to moze nie dzialac bo mam ZA MAŁO PAMIECI …????

• Anonymous
      Guest

To jest tylko Samsung Avila. O ile uda Ci się cokolwiek zainstalować, to masz ograniczenie rozmiaru plików javy do 500kB. Dla porównania w LG Cookie jest to ponad 1MB i swobodnie starczy do prawie każdej gry i aplikacji w javie 😉

• Anonymous
      Guest

eeehhh… dobra tam mniejsza o to… Ale tam mi sie wydaje ze głupie jest w niej to ze zewnetrzny ekranik to plastik i przy duzych temp. moze sie on wyginac lub deformowac:( Nie wiem czy to tak naprawde jest ale tak mi sie wydaje. Wypowiedzcie sie co na tan temat myslicie. (A tak na marginesie to gdzie mozna sciagnac Ice tower oraz Age of empires III na telefon)

• Anonymous
      Guest

tutaj masz Icy Tower na koma http://www.mobila.pl/gry-java/zrecznosciowe/icy-to
      wer-me-60016 tylko Avila nie pociągnie Ci tej gierki ;)) ale z tego co czytałam na innych forach, to na Avilę nie ma ani gier ani tapet póki co, więc trzeba cierpliwie czekać 😉 pzdr

• Anonymous
      Guest

zamierzam kupić ten telefon

ciekawi mnie ile trzyma w nim bateria

z góry dziękuje za odpowiedź

• Anonymous
      Guest

Wszedzie pisza ze trzyma 400h… I mozna powiedziec ze tak naprawde jest . Bateria jest dobra:)

• Anonymous
      Guest

No dobra ale gdzie mozna sciagnac to gierke za free tak jak jest na mobile9 "Download"

• Anonymous
      Guest

Siema.

Mam pytanie. Czy w zestawie z tym telefonem jest rysik do

pisania i czy smsy mozna pisac tak jak np w zeszycie a tel to

przetwarza na normalne litery?dziex

• Anonymous
      Guest

samsunga avile mam od 4 dni i nie moge doszukać sie wejścia na karte pamięci.

z tyłu pod klapką napisane jest że micro SD i strzałak do góry a ja nie moge znaleść tego wejscia.

prosze pomóżcie

• Anonymous
      Guest

musisz wyciagnac baterie

• Anonymous
      Guest

hmmm jak by ci to wytłumaczyc??? Pewnie juz znalazles ale wytlumacze to innym.. Najpierw trzeba wyjac baterie widac tam takie 3 zlote dzyndzelki i po lewej stronie (pod karta SIM)jest wejscie na karte pamieci.. Mam nadzieje ze sie kapniecie!

• Anonymous
      Guest

A teraz odpowiedz do mianco666… Ten telefon nie ma rysika , i mozna piszac SMS rysowac jakas litere a ona ci wyskakuje. Ale tak sie nie pisze wygodnie lepiej pisac jak masz klawiature qwerty a ona tez tam jest.

• Anonymous
      Guest

Tak zastanawialem sie nad jeszcze jednym elementem tej komy . Zdejmujac klapke po prawej stronie tak mniejwiecej po srodku jest taki otwór a w nim cos takiego okraglego co to moze byc???

• Anonymous
      Guest

A wiecie moze skad sciagnac Całe filmy lub seriale???

• Anonymous
      Guest

Ok dzięki za odpowiedz. a te uniwersalne rysiki pasują do

tego fona?

• Anonymous
      Guest

Ale to znaczy jak pasuje??

• Anonymous
      Guest

No czy działają? Bo słyszałem ze do samsunga Ultra touch

nie ma rysika a inne nie działają nawet uniwersalne. Dlatego

pytam czy tu uniwersalne pasują(działają)?

• Anonymous
      Guest

eee… no dzialaja bo ta koma jest na dotyk!

• Anonymous
      Guest

rusek: sprawdzałam każdą stronkę jaką napotkałam czytając całe te `forum` i nic.. zupełnie, jak możecie to podacjei chociaż tytuły gier ktore udalo Wam sie zainstalowac na avilce lub wiecie ze na nia pasują :)) z gory dzieki ;)) pozdro.

• Anonymous
      Guest

http://www.mobile9.pl tam masz pelno gierek ktore dzialaja. Jest tylko niewiele takich ktore albo nie dzialaja albo pisze ze mam malo pamieci.

• Anonymous
      Guest

A pasuja takie gierki jak :Roland Garros 09 (tenis ziemny) , Fifa 09 , NFL2010 ,Beijing 2008 Milionerzy3 , i wiele wiele innych. Jak juz wczesniej bylo napisane na Avile wchodza tylko gierki ponizej 500kB…

• Anonymous
      Guest

A mozna na nim zmieniac motywy?

• Anonymous
      Guest

aa ok. Juz znalazłem odpowiedz.

• Anonymous
      Guest

nacieszylam sie tym telefonem 2 tygodnie.. tak poprostu padł mi system dotykowy !! jak pisalam smsa! mam nadzieje ze uwzglednia mi reklamacje!!!!

• Anonymous
      Guest

co ty gadasz???????? O rany to ladnie. Chyba dosyc awaryjny jest ten fon. Ciekawe jak mi dlugo pociagnie?? ŻAL

• Anonymous
      Guest

A moze ci sie tylkoo cos rozłaczylo. Nie padlo . HmmmTroche do d***. Jak ci powiedza co bylo nie tak to napisz.

• Anonymous
      Guest

nic mi sie nie rozlaczylo poprostu chcialam napisac smsa weszlam w wiadomosci itd.i juz dalej nic nie moglam zrobic to wzielam wylaczyl tele i jeszcze raz wlaczylam noi jak wlaczylam to chcialam wpisac pin i ekran nie reagował na moje dotkniecie !!! te an dole klawisze zakonczenia rozmowy i polaczenia i ten srodkowy dziala… w salonie orange gosciu mi powiedzial ze padł system dotykowy tak se o !!!! tez tele ani mi sie nie zalał ani nic z tych rzecvzy dbalam o niego tymbardziej ze 28 czerwca go wzielam z salonu !!! to musi byc jakas wada fabryczna ja go nie popsulam i nie pozwole sie w huja zrobic jak nie uwzglednia mi reklamacji.. telefon zostal wyslaby do warszawy do 2 tygodni kaza mi czekac! takze jakby co bede sie tu odzywala i napisze co i jak pozdrawiam 🙂

• Anonymous
      Guest

czesc mam pytanie-jak zrobic zeby od samego poczatku bylo slychac ze ktos do mnie dzwoni?tzn u mnie jest cos takiego ze widze ze ktos dzwoni i dopiero po lilku sekundach wlacza sie dzwonek wiec nawet krotkich sygnalow nie slysze.Z gory dziekuje za odp

• Anonymous
      Guest

Menu –> Ustawienia –> Profile tel. –> Normaly (strzałkai) –> Sygnalizacja połaczenia I tam mozesz sobie wybrac jaka chcesz (chyba o to ci chodzi)

• Anonymous
      Guest

jak pozbyć się tego upierdliwego dźwięku "klawiszy"

• Anonymous
      Guest

po lewej masz dwa klawisze , i ten dolny

• Anonymous
      Guest

A jeszcze ja mam takie pytanko : jak sciagnac filmik z youtube

• Anonymous
      Guest

Matyszka : http://downtube.eu/ 🙂

• Anonymous
      Guest

Maja chwilowy problem ale wielkie dzieki

• Anonymous
      Guest

szukam Theme Makera pod ten fonik, jak zmienic wielkosc systemowych fontow (nie w sms ale np w menu)?

• Anonymous
      Guest

telefon jest booooski:)przedwczoraj go dostalam

• Anonymous
      Guest

Jak go masz 2 dni to jest super ale jak go bedziesz mial miesiac juz taki zadowolony nie bedziesz… 🙂

• Anonymous
      Guest

czesc mam pytanie-sciagnelam sobie gre ze strony podanej w powyzszych komentarzach, zainstalowalam, wszystko ok a tu nagle ze brak pamieci czy cos takiego?to jest nowy tel wiec nic w nim nie instalowalam i mam dodatkowa wlozona karte 2 gb jak to mozliwe?czy wogole jakas gra bedzie tu dzialac?

• Anonymous
      Guest

hej zakupiłam dziś ten telefon i co? nie moge ustawić daty i godziny cały czas mam 1980r. jak to zmienić.! help!

• Anonymous
      Guest

co do karty pamięci to jest pod kartą sim

• Anonymous
      Guest

Słuchajcie zamierzam kupic sobie ten telefon wydaje sie byc

nie zły ale słyszałam że z tego telefonu można wszystko

wrzucic na kompa ale z kompa na kome już nie czy to

prawda??

• Anonymous
      Guest

Odp. do karolcia: dzialaja wszystkie gierki ponizej 500k. Odp do Patrysia: Menu –> Ustawienia –> Godzina i data –> Ustawiasz –> Zapisz. Odp. do Shiki : nie wiem… 🙂

• Anonymous
      Guest

Telefon zaje….. ale mam problem bo nie wiem jak ten durny program zainstalować… Pomoże ktoś ?? gg -> 9433762

• Anonymous
      Guest

Jaki program???

• Anonymous
      Guest

Zapomniałem napisać… Sorka PC studio ;P

• Anonymous
      Guest

Lol jak mam rozmawiać z obsługą klienta daje klawiaturę i naciskam jeden i nic…

• Anonymous
      Guest

Chyba musisz odblokowac tam po prawej stronie . A ten program to nie instaluj bo mozesz sciagac pliki z "Moj Komputer":)

• Anonymous
      Guest

Troche zal że nie ma video rozmów 🙁

• Anonymous
      Guest

Czy ktoś moze mi powiedziec dlaczego w tym telefonie nie zapisują mi sie wiadomości wysłane jak to ustwaić??

• Anonymous
      Guest

Wejdz do menu –> Wiadomosci –>Elementy wyslane –> No i jak tam sie nie zapisuje to nie wiem …. Jeszcze zobacze w ustawieniach

• Anonymous
      Guest

mam pytanie . czy może mi ktoś powiedzieć jak mam zmienić rodzaj czcionki w przychodzących smsach bo jak piszę to jest ok ale jak dostaję wiadomość to musze brać lupę 😀

• Anonymous
      Guest

Witam mam zamiar kupić ten telefon i prosiłabym użytkowników tego telefonu o szczerą odpowiedź. Mianowicie interesuje mnie czy ten telefon dobrze trzyma zasięg, czy są problemy podczas rozmów oraz czy telefon się zawiesza? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

jak na to dziadostwo się ściąga mp3 ???!!!

• Anonymous
      Guest

normalnie

• Anonymous
      Guest

Moze to glupie pytanie ale musze je zadac;p

ej kto mi powie jak sie wylancza zeby na ekranie nie bylo tego odtwarzacza MP3 bo niby wchodze Muzyka potem listy odtwarzania i potem M uzyka wtle wylacz i tak pozostaje to:/ pomozcie:)z gory dziekuje:)

• Anonymous
      Guest

>>> http://samsung-avila.pl/index.php <<<

Zapraszam wszystkich posiadaczy SAMSUNG S5230 AVILA na forum w całości poświęcone temu telefonowi. Znajdziecie na nim tapety, gry, filmy i aplikacje, oraz mnóstwo porad, które sprawią, że wasz telefon stanie się jeszcze bardziej niezwykły

>>> http://samsung-avila.pl/index.php <<<

• Anonymous
      Guest

>>> http://avila.boo.pl <<<

Zapraszam wszystkich posiadaczy SAMSUNG S5230 AVILA na forum w całości poświęcone temu telefonowi. Znajdziecie na nim tapety, gry, filmy i aplikacje, oraz mnóstwo porad, które sprawią, że wasz telefon stanie się jeszcze bardziej niezwykły

>>> http://avila.boo.pl <<<

Ponad 1500 zarejestrowanych użytkowników.

• Anonymous
      Guest

hej. ja mam może glupie pytanie, ale musze je zadać:) gdzie wpisuje sie przypomnienie o urodzinach????

• Anonymous
      Guest

Juz mi sie nie chce odpowiadac na te wszystkie pytania 🙁 Poszukajcie sobie w fonie a jak juz naprawde nie znajdziecia to piszcie:)

• Anonymous
      Guest

Ostatnia odp. Zasieg trzyma dobrze , podczas rozmow sa problemy , telefon sie zawiesza… DO kamila 1008

• Anonymous
      Guest

Paulina ,nie bardzo rozumiem o co ci chodzi

• Anonymous
      Guest

Dlaczego jak ktos do mnie dzwoni to nie wyswietla sie numer i nazwa??? przeszukalam caly tel i nic. prosze o jakas rade:)

• Anonymous
      Guest

http://avila.boo.pl – Wszystko dla Twojego Samsung Avila S5230. Gry java, Aplikacje java, tapety na potrójny pulpit, NAJLEPSZE FORUM O TEJ TEMATYCE. Prawie 1600 użytkowników, ponad 600 tematów. Najnowsze softy, tuning Twojego samsung. Zapraszam na forum.

NAJWIĘKSZY DOWNLOAD!!!

• Anonymous
      Guest

Największy download? Kilka gier na krzyż. Jeśli naprawdę szukacie gier, apliacji, filmów, tapet na ten telefon to bardzo polecam te forum – http://www.samsung-avila.pl

• Anonymous
      Guest

witajcie czy poratuje mnie ktoś i powie czy mogę swój dżwięk na smsy wstawić??

• Anonymous
      Guest

Witam, słuchajcie, proszę o pomoc, Paula pisała wcześniej o tym jak z Paincie mozna utworzyć tapete o dobrych wymiarach, żeby były 3 różne obrazki, Paula jeśli to czytasz to mam prośbę: napisz jak ja mam skopiować tam w Paint obrazek…? bo nie wychodzi mi to. niby to proste ale w paincie klikam prawym klawiszem myszki by zrobic WKLEJ i nie mogę…..;/

Może ktoś wie, zna jakiś sposób na utworzenie tej tapety na 3 ekrany??? Photoshop odpada, bo nie umiem sie nim poslugiwać ani nawet go nie mam 🙂 hehe ;P

może jakieś inne sposoby???

mam d dziś ten telefon i jest suuuper. Muszę tylko sformatować baterie… jak to dobrze zrobić??? ile czasu najlepiej ładować???

• Anonymous
      Guest

Jestem zalamana, kupilam avile wczoraj i co 3 minuty co chwilke mi sie restartowala, pozniej bylam z nia w salonie przyszlam do domu i bylo wszytko dobrze. DZis formatowalam baterie i karte przelozylam do mojego starego Sony eriksona i teraz znow dzieje mi sie to samo – restartuje sie co 3 minut lub szybciej nawet. Co robic. Pomozcie

• Anonymous
      Guest

idź do salonu w ktorym kupowalas telefon, powiedz ze chcesz zgłosić reklamację i przedstaw swój problem. moze rozwiążą go na miejscum jak nie to wyślą na gwarancję. czy to trak trudno na to wpaść?? brak słów…niektórzy mają naprawdę debilne pytania…

• Anonymous
      Guest

Czy można normalnie wchodzić w Google i wg. bo w niektórych opisach samsunga avili pisze

• Anonymous
      Guest

wejscie na karte pamieci jest pod bateria;]

• Anonymous
      Guest

Czy do sms da się przypisać własny dźwięk mp3? czy do różnych kontaktów mogę mieć przypisane różne dzwonki i zdjęcia? Czy podczas gdy ktoś do mnie dzwoni jego zdjęcie widoczne jest na całym ekranie? ile czasu można nagrywać filmów i ile dźwięku w dyktafonie? Gdzie to zapisuje na karcie czy w pamięci.?

• Anonymous
      Guest

>>Onia;) zmień stronę startową na google.pl w ustawieniach przeglądarki

• Anonymous
      Guest

chcialbym nabyć dotykowego phona, poradzcie który lepszy samsung avila,lg cookie czy lg 990? dzięki z góry

• Anonymous
      Guest

mógłby mi ktoś na gg 4168179 napisać jak zrobić tapetę do tego telefonu . ?

strasznie mi sie podoba, będe go miała za niedługo . (:

• Anonymous
      Guest

Pomocy!!! Jak ustawić datę i godzinę w nowym telefonie???? wchodzę w: menu/ustawienia/godzina i data – ale tam działają tylko formaty i strefy czasowe, sama data i godzina są nieaktywne. Dziękuje za pomoc

• Anonymous
      Guest

Wejdź w to co opisywałeś czyli: menu/ustawienia/godzina i data. Wystarczy przewinąć palcem ekran z dołu do góry (albo za pomocą strzałek po lewej stronie telefonu) i pokaże Ci się dalsza lista ;)i tam masz godzinę i datę do ustawienia 🙂 po prostu pokazuje Ci się góra listy a pod spodem są dalsze ustawienia 😛

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate, wejście do karty masz pod kartą sim ;P

• Anonymous
      Guest

wejście na karte pamieci jest z tylu pod klapka i jak sie wyjmie baterie to bedzie wejście

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie, czy ten telefon ma taki program do samodzielnego tworzenia obrazów

• Anonymous
      Guest

nie

• Anonymous
      Guest

MAM MAŁY PROBLEM,MAM TEL AVILA GT-S5235 JEDEN DZIEN I NIE MOGE Z NIEGO ZADZWONIĆ.PRZY PRÓBIE POŁĄCZENIA WYŚWIETLA SIE NAPIS-”KLAWISZ ZAWIESZENIA FUNKCJA PODCZAS ROZMOWY?JEŻELI CHCESZ WYBRAĆ JĘZYK POLSKI WYBIERZ 1 O CO TU CHODZI NIGDY NIE SPODKAŁEM SIE Z CZYMS TAKIM.CZY KTOŚ KTO MA TEN TELEFON MOZE MI POMÓC?

• Anonymous
      Guest

Cześć, mam pytanie mam do wyboru trzy telefony : LG Cookie , Samsung Avila , LG Viewty

Który jest najlepszy mam dylemat ;/

• Anonymous
      Guest

witam polecam telefon Samsung Avila GT-S5230 jest bardzo ladny i nie psuje sie szybko ……. latwy w osbludze ….. dlug trzyma bateria az 10 dni …. xD jesli jakies pytanie to prosze pisac na dziewiec piec dziewiec dziewiec piec dwa szesc

• Anonymous
      Guest

Zauważyłem, że są dwie jakby wersje tego fona S5230 i S5233 posiadający rysik i slot MicroSD z boku telefonu. Gdzie można nabyć Avile S5233?

• Anonymous
      Guest

witam. prosze tu sa dzwonki filmiki do tego tel i za darmoche sciagac i juz http://sciagaj.org/C3gr/dzwonek-zaraz-sms-mp3/

• Anonymous
      Guest

A co dolega temu fonowi że nie moge wczytac naviexperta?Chodzi o navigacje? Czy ktoś mial podobny problem?

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate – Musisz wyjąć baterię, żeby znaleźć wejście.

• Anonymous
      Guest

Jestem zdziwiony ze cena tego telefonu szybko spada ma jakies wady?

• Anonymous
      Guest

Hej, czy komuś z Was Avila łapie zawiechy?Ale nei w sensie blokady pulpitu, radia czy mp3,tylko opcji połączeń wychodzących i przychodzących? Zaczeło mi się tak dziać niedawno, po zrestartowaniu telefonu dostałam kilka smsów że ktoś próbował się do mnie dodzwonić,a mój telefon milczał przez ten czas, mimo zasięgu,wtedy też nie mogłam nigdzie się dodzwonić miałąm brak sygnału.Myślicie że z takim felerem to ty;lko do serwisu??

Z góry dzięi za odpowiedzi

• Anonymous
      Guest

u mnie tez czasem dzieje sie podobnie i czasem mimo ze pokazuje zasieg musze kilka razy wybierac nr i w druga strone podobnie, ale moim zdaniem to wina sieci raczej. wczesniej tez miałam samsunga i dzialo sie podobnie. kumpel który naprawia fony mówi ze mozna by spróbowac zanies go do serwisu z uwaga ze nie łapie sieci ale to raczej strata czau, bo oni sprawdza go przez kilka dni w pelnym zasiegu i oddadza bez stwierdzenia wad. Takze wybor nalezy do ciebie.

• Anonymous
      Guest

Hmm, to może zgłosić się do sieci?Mam w orange, na karte i to dobrych paaare lat,może to wina zjechanej karty sim?

Pzdr

• Anonymous
      Guest

to teraz juz rozjaśniła mi sie sprawa, kiedys miałam nr w orange i działo mi sie tak bardzo często zwłaszcza w pracy (pracowałam w centrum miasta). oczywiście zgłaszałam reklamacje, przyszli panowie i po zbadaniu sprawy stwierdzili ze przy oknie zasieg powinien być wystarczający. Na tym sprawa sie skonczyła. od tej pory kiedy słysze "orange" az mnie mdli 🙁

• Anonymous
      Guest

Tyle, że to nie do końca problem samego zasięgu, bo telefon równie dobrze działa jak i się zawiesza w tym samym miejscu,więc nawet kibowanie pod oknem tu by raczej nie pomogło.Cholera, najgorsze,że serwis samsunga na jerozolimskich w wawie nie daje zastępczych telefonów, więc mogę sobie poczekać na nic.Qrde no a taki pikny telefonik

• Anonymous
      Guest

Czy wgrane przeze mnie dzwonki mp3 mogęustawić na dzwonek połączenia lub wiadomości ?

• Anonymous
      Guest

Hejka

mam podobny problem z avilą, czyli czasami się zawiesza w opcjach połączeń wychodzących i przychodzących, żeby się odblokowały muszę wyłączyć i włączyć tel, to jest uciążliwe,

Ja natomiast mam tel. w Plusie, moim zdaniem to może być wina oprogramowania ale telefonu jeszcze nie reklamowałem w serwisie.

• Anonymous
      Guest

zamierzam sobie kupić ten telefonik w orange w mixie i

mam pytanie czy można kupić pakiet smsów ?

• Anonymous
      Guest

potrzebuje pomocy w odebraniu mms… wyskakuje mi blad, usluga niedostepna i nie weim co robic?? moze ktos pomoze:)

• Anonymous
      Guest

Ja mam takie głupie z pozoru pytanie 🙂

Który kolor lepszy biały cz czarny ???????

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate – wejscie jest pod baterią, przeczytaj w instrukcji 😉

• Anonymous
      Guest

ludzie nie przesadzajcie z tymi pytaniami, no ile razy mozna sie pytac gdzie jest wejscie na karte itp. CZYTAJCIE! no a z tym kolorem to juz przesada czy z tym pakietem smsów. Litości!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

hey mam pytanie szukam slownik pol-ang (ang-pol)na nasz kochany telefon samsung avila i nie moge znaleźć proszę o pomoc! Wordmax nie moge zainstalowac, podejrzewam ze za malo ramow ma nasz telefon. Czekam na wiesci.

pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

hey , czy moge ustawic na pulpit zdjecie w formacie .jpeg? zrzucone z komputera ?

• Anonymous
      Guest

mam ten tel od nie dawna i cos właczyłam nie wiem co mianowice na wyswieltaczy ma cos takiego "brak nowych wydarzen" skad sie to wzieło??? pomozcie jak to usunac

• Anonymous
      Guest

musisz to brak nowych wydarzen przeciagnac do paska po lewej stronie (no jak bym widzial moja babcie:))

• Anonymous
      Guest

Jak wygląda procedura wyłączenia dzwięków klawiszy?

• Anonymous
      Guest

Bardzo łatwo. Albo w trybie czuwania wciskasz z boku klawisz głośności do min, albo wchodzisz w menu > ustawienia > profile edytuszjesz profil, klikasz na rozwijany pasek (prawy górny róg) i wybierasz system. Tam zmieniasz dzwiek klawiszy, wibracje itd. Jak chcesz żeby nie bylo dzwieku klawiszy to ściszasz do minimum ;]

Mam tel od tygodnia, dobrze sie przez niego gada, sporo fajnych bajerków i ogólnie fajna zabawka. Ani razu mi sie nie zawiesił itd. Zwłaszcza że zmieniłem soft po 2 dniach na niebrandowany (nie od operatora) który nie blokuje apliakcji powyzej 1MB itd. Ogólnie soft od opratorów jest beznadziejny wiec polecam jego zmiane ^^

• Anonymous
      Guest

Poczytałem wasze komentarze troche i sie podłamałem… Weźcie w łapke instrukcje obsługi jak sami nie potraficie dojść do najprostrzych opcji 😛

Można zmienić, dzwięk smsów, jak i kazdy dziwke na dowolny (chyba poza dzwiekiem kalwiatury – są 2 do wyboru).

To ze wyskakuje Ci samo na pulpit "brak nowych wydarzen to moze byc wina softu od operatora ;]

Na tapete mozesz wstawić każde foto jpg o ile spełnia wyamgania rozmiarowe (najlepiej 720*400) albo składasz w jakims programie 3 fotki 240*400 w całość i masz tapete na 3 pulpity 🙂

Czasem może być słabszy zasieg o ile jesteście w takim miejscu ze jest słaby – dodatkowo na to wpływa to ze antena Avili umieszczona jest na dole tel i zakrywamy ją ręką..no chyba ze jakaś usterka sie wam tafila (która równie dobrze moze byc spowodowana softem, co rozwiąze jego zmiana ^^ )

A baterie radze zawsze jak najczęściej "formatować" tzn rozładowywać i ładowac do końca jak najczesciej. Mimo że NIBY te baterie prawie nie mają efektu pamieciowego to on jednak jest. Tak użytkowana bateria zawsze w moich telefonach trzymała bardzo długo. Np mam przerobionego przeze mnie k550 na w610i i uzywałem go całkiem sporo (muza, rozmowy,sms) – bateria trzyma mi ok 2 tyg 🙂

• Anonymous
      Guest

dodam ze ten k550 mam juz ponad 2 lata – właśnie dlatego ze mi sie skonczyła umowa kupilem eksperymentalnie Avile (moj pierwszy samsung ;p )

• Anonymous
      Guest

mam pytanie jak wylonczyc dzwiek klawiszy . Bo gdy pisze sms-a wkuza mnie to plis ?

• Anonymous
      Guest

Wita,:) jestem posiadaczem avili, naprawde jest to super telefon tylko mam problem kupilem dzisiaj karte 4 giga a telefon widzi mi z niej tylko 2 gb:(:( ponoc mozna jakos odblokowac reszte pamieci tylko jak to zrobic??? czekam na odpowiedz:D

• Anonymous
      Guest

wyzej napisalem jak wyłaczyc dziwke klawiszy (1 post mój).

A co do karty, zapewne trzeba ją sformatować.

Wejdz w ustawienia > Ustawienia pamięci > Szczegóły karty pamięci i pojawi sie opcja formatuj (powinna).

Po tym raczej powinno być juz wszystko ok. jeśli nie, to nie mam pojęcia ^^

• Anonymous
      Guest

haha co ja tak z tymi dziwkami… chodzi mi ciągle o DŹWIĘK, głupie literówki ^^

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie;) jak usunąc z ekranu odtwarzacz z muzyką i radio? gdyż słuchałam i nie mogę teraz tego usunąc a instrukcji nie mam przy sobie;/

• Anonymous
      Guest

Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi… ale wez kliknij w pulpit i wyjedzie ci z boku pasek. Złap za radio i odtwarzacz i przeciągnij je na ten pasek 😛

Jeśli o to Ci chodzi to ok, jesli nie o to, to nie zrozumialem pytania xD

• Anonymous
      Guest

Dzięki za pomoc;)

• Anonymous
      Guest

hehe a nudzi mi sie to odpowiadam ^^

• Anonymous
      Guest

witam! wie ktoś jak ustawić tą rozdzielczość 240*400,bo za każdym razem gdy zmieniam na taką to wyskakuje mi 320*240,próbowałam już w trzech programach i w każdym jest to samo i przez to nie mogę zrobić 3 tapet w tym linku,który ktoś podał wyżej,a w poincie jak zmieniam to wyskakuje mi biały obraz zamiast pomniejszonego zdjęcia, góry dzięki za odpowiedź.

• Anonymous
      Guest

zapewne używasz jakiegoś programu który zachowuje proporcje przy pomniejszaniu. Musisz to zdjęcie bardziej zwęzić przed zmniejszeniem.

Ja używam programu VSO Image Resizer bo bardzo praktyczny i pod prawoklikiem siedzi 😛 w nim masz mozliwosc wyłączenia zachowania proporcji ale jak nie skroisz zdjecia zeby bylo weższe to będzie wizualnie "chude" – chyba wiesz o co mi chodzi 😛

Są tez prgramy w których po zadaniu rozmiaru pojawia sie ramka tejże wielkości i zaznaczasz obszar zdjęcia, jak np photoshop czy gimp. Paint raczej słaby program 😛 ale ten bialy pasek przeciez mozesz zabrac: klikasz na białe > na środku szerokości na krawedzi białego pojawi sie kwadracik > złap za niego i ściągnij go do krawedzi zdjęcia.

• Anonymous
      Guest

dzięki wielkie,właśnie o taki programik mi chodziło 🙂

• Anonymous
      Guest

No dobra ale pytanie Karoli to juz przesada zeby sie pytac o to jak sie pozbyc z pulpitu MP3 to trzeba juz byc … Po co wy kupujecie te telefony jak wy najprostrzej rzeczy nie potraficie zrobic … Brak słow…

• Anonymous
      Guest

nie irytuj sie tak 😉

Ludzie nie bójcie sie że coś popsujecie, próbujcie a dojdziecie do odpowiedzi bez zadawania pytan 🙂

Jak coś mimo wszystko bedzie niewiadome to póki się nudze moge pomóc 😛

• Anonymous
      Guest

Powie Mi ktoś czy działa na tym telefonie Gadu Gadu ?

Prosze o szybką odpowiedź 🙂

• Anonymous
      Guest

to masz nawet bardzo szybką xD

Z tego co wiem to działa (nie testowałem) ale na pewno działają darmowe odpowiedniki gg.

Zajrzyj na samsung-avila.pl

• Anonymous
      Guest

Ja mam tylko jedno pytanie : czy da sie wyłączyć dzwięk rozładowanej baterii? bo nawet przy włączonym profliu cichym, dośc głośno "pika" przy sygnalizacji rozładowania… i wkurza mnie to strasznie…

• Anonymous
      Guest

Podobno można, jeszcze mnie to nie irytowało wiec nie szukałem co i jak, ale pisze coś o tym na samsung-avila.pl

• Anonymous
      Guest

czesc wam ;d moge wam podac gierki ktore dzialaja !! na stronce http://www.mobile9.com/my/manage_gallery/?ty=upl [jest to moj profil] macie spis gier:

milion

diva dee dancing

book worm

the simpson [!!!]

rayman raving rabbids [na dotyk; !!!]

megacity

bubblexmania

bubblebee [!!!]

skyscarper [!!!]

monster puzzle

astroblaster

ugly duckling

beijing

spongebob paparazzi [taki sam motyw jak w grze z robieniem zdjec rybkom w SE ; )]

bogee expedition [!!!]

sketcher [hmm, uruchomila sie, ale przy wyborze jezyka sie zatrzymalo ;d jak dojdziecie do tego jak zaczac grac, to piszcie! ;d]

rollercoaster revolution [!!!]

fosters home [!!!]

swine dinig

jingle twister

ICY TOWER [trudno jest sterowac niestety]

bomberban NES [ nie pomylcie z wersja '3d atomic’]

MILEGO GRANIA!!!!!!! mam nadzieje ze pomoglam, jakies pytania kierowac pod 6992933 !!

• Anonymous
      Guest

dziala jeszcze to http://www.4shared.com/file/64173040/6c7fcabe/Tetr
      is_Pop_SE_240x320BY-218495.html?cau2=403tNull !!!!!! 😀

i to

http://www.4shared.com/file/117363331/8f9e7faf
      /Poziomica.html?cau2=403tNull

!! grajcie, na zdrowie! :DDD !!

• Anonymous
      Guest

witam, mam pytanko wie ktoś z was może jak dodać kontakty do 'kontaktow ze zdjęciem’? bo automatycznie dodaly mi sie 4 reszty nie moge dodac.. z gory dziekuje za odpowiedz 🙂

• Anonymous
      Guest

Czy da się wyłączyć boczny pasek(lewa strona) tam gdzie się znajdują widgety ??

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko czy w fonie można dodawac emikonki do sms czyli tzw buźki:)

• Anonymous
      Guest

ja będe miała ten telefon jutro o 14.00 ;pp extra on jest xPP

• Anonymous
      Guest

głosny jest czy nie ten fon

• Anonymous
      Guest

jest strasznie głośny. budzik (przy ustawieniu głośności 7 w ustawieniach) budzi w chwilę. głośność dzwonienia też jest niezła. mp3 w miarę głośne

• Anonymous
      Guest

witam czy do tego telefonu można wgrać NAWIGACJIE jesli tak to jak to zrobic ???????????????

• eliza405
      Member

Witam. Mam pytanie odnośnie menadżer połączeń. Chciałam kontrolować ilość wysłanych sms-ów ,wyzerowałam liczniki jest ok. Ale po wysłaniu sms-a powraca ilość już wysłanych sms -ów. nie jest jeden a np.21. Tak samo jest z przychodącymi. Co mam zrobić?

• Anonymous
      Guest

help!!!!

Jak OTWORZYC ten telfon zeby wlozyc karke pamieci?

• Anonymous
      Guest

czy można jakoś wyłączyć logo operatora?jestem w orange i strasznie mnie denerwuje napis: ORANGE PL MIŁEGO DNIA wrrr….z góry dzięki za info

• Anonymous
      Guest

Dopiero co kupiłem sobie ten telefon w Plusie w mixie i baaaaaardzo mi się podoba szczególnie przy tak niskiej cenie. Jedyne co mi w nim nie pasuje to że obudowa z tyłu strasznie się rysuje. Telefon jest świetny.

• Anonymous
      Guest

siemka ja dopiero zamierzam kupić tego fona i mam pytanie jaką największą kartę pamięci może on obsłurzyć znaczy ile gb??? i czy czyta on np pliki dvix? z góry dziękuję za odpowiedz;))

• Anonymous
      Guest

mam pytanie… jak wylaczyc dzwiek klawiaturki….

• Anonymous
      Guest

mam pytanie w sprawie wyłączenia dźwięku rozładowanej baterii – czy ktoś wie jak go wyłączyć?

• Anonymous
      Guest

kupilem ten model i po wgraniu piosenek zablokowal sie – nic nie pomoglo wyloznie baterii, poszedlem wiec do sklepu i wymienilem na nowy , dzisiaj po wklejeniu tapety znowu to samo , blokada klawiatury , przycisk wylaczenia nie dziala , wyjecie baterii nic nie pomaga – czy ktos moze mial taki przypadek- prosze o rade

• Anonymous
      Guest

Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak jest z wadliwością tego telefonu, dlatego ponieważ myślę o zakupie danego modelu.Pozdrawiam i licze na odpowiedz 😉

• Anonymous
      Guest

kuuuzwa,ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!Czy wy jestescie ułomni czy jacy?????Co to za chore pytania zadajecie????Jesli nie znacie sie na takich tel.to kupcie sobie nokie 33-10.Ten tel.naprawde jest banalnie prosty,wszystko jest dokładnie opisane i pokazane!!!!!!!!!!!!Mam go ponad 2 miesiące,co do lampy to naprawde sie zawiodłem tak jak i co do wideo rozmów.Ale poza,tym to naprawde dobra koma!!!Lecz jednak kryje sie do iPhone’a 3GS:)To naprawde baaardzo dobry tel i na poziomie,dosłownie ma WSZYYYYYYYSTKOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!Pozdro

• Anonymous
      Guest

wejscie na karte pamieci jest pod karta sim

• Anonymous
      Guest

Moi drodzy, mam problem ;/ czytałam ale sie nie doczytałam jak sie postępuje z baterią ?? trzeba ją formatować czy wystarczyć naladować na fuul ?? Prosze pomóżcie ! Albo napiszcie na nr gg 3332808

• Anonymous
      Guest

chce zainstalowac sterownik USB i mi wyskakuje cos takiego:

NPS is not Exist. You must setup NPS.

O co wgl chodzi i co to jest to nps

• Anonymous
      Guest

nps to skrót od New PC studio czyli programu który łączy kompa z komórką najpierw musisz zainstalować właśnie ten program masz go razem z driverem do usb na płytce samsungowskiej i wtedy wszystko będzie działać i nic się nie wyświetli

• Anonymous
      Guest

witam…

mam pytanie ,czy wie ktoś może gdzie znalesc sterowniki do tego tel by oglądać filmy i teledyski w lepszej jakości ?wgrałam program 3gp video converter i teledyski sa w słabej jakości …

• Anonymous
      Guest

avile mam drugi dzien i bardzo mi sie podoba, ale jak wchodze w menu to tak jakby na ułamek sekundy zacina sie, poprostu nie jest plynne menu, pozniej juz jest wszystko ok. Wie ktos od czego to moze zalezec??? pzdr

• Anonymous
      Guest

jak mam przenieść logo operatora na boczny pasek? nie potrafię tego zrobić 🙁 tego nie da się po prostu przesunąć palcem tak jak widget…help!!!

• Anonymous
      Guest

hej mam pytanko jak wlaczyc w samsungu avila klawiature qwerty?

• Anonymous
      Guest

Czy moze mi ktos powiedziec jak to otworzyc ? Na sile ?

• Anonymous
      Guest

Już na wstępie nerwy ze względu na brak Flesh’a o którym wszędzie się piszę że jest…!!

• Anonymous
      Guest

Hmm..na tej stronie nie widzę, żeby o tym pisali..

• Anonymous
      Guest

mam pytanie o samsunga avile s5230. jaka karta sd czy sdhc. i jaka 8 czy 16GB. proszę o dobrą odpowiedz. z góry dziękuję

• Anonymous
      Guest

Napiszcie prosze jak mam otworzyc ten telefon;/…Nie moge

tego zrobic;/ czy ciagnac klapke z calej sily??

• Anonymous
      Guest

na klapce koło aparatu jest trójkąt nacisnij jednym palcem, a drugą ręką złap telefon za górną klapke i mocno ciągnij, w dół telefonu.

• Anonymous
      Guest

jak mozna zmienic dziek dzwonka na sms-y??

• Anonymous
      Guest

mam pytanie, przez ile godzin trezba łądować baterie pierwszy raz, bo ja ąłdowałam ją 12 godzin i podczas sluchania muzyki wylaczyl sie i wlaczylam go i batria znowu zaczela sie ladowac i telefon znowu sie wylaczyl itd.

• Anonymous
      Guest

witam, mam ten telefon ijest super, ale ma wadę, ogólnie potrzebuje kalkulatora i do głowy by mi nie przyszło że będzie on bez procentów. Duży minus no chyba że jest jakis do wyboru a ja nie umiem znaleść. Czy ktoś coś wie na ten temat

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko.. Czy we wszystkich tel. samsung avila jest tak że gdy ktoś dzwoni to najpierw dzwonek słychać ciszej a potem głośniej? W telefonie mam ustawioną sygnalizację połączenia: melodia. Nie mam włączonej melodii rosnącej a mimo tego najpierw dźwięk jest cichy a po kilku sekundach głośny. Czy w związku z tym mój tel. jest wadliwy?

• Anonymous
      Guest

kazdy samsung tak ma, że najpierw gra cicho a potem automatycznie się zgłaśnia…

• Anonymous
      Guest

Witam, włożyłam kartę pamięci 2 GB i telefon tak jakby jej nie przyjął tzn. nie mogę jej znaleźć i np. jak wchodzę w stan pamięci to mam tylko pamięć telefonu a pamięci karty tam nie ma. Tak jakbym wogóle jej nie włożyła. Może nie tu szukam?

• Anonymous
      Guest

Już nie potrzebuję pomocy, komórek załapał kartę nawet bez włączania i wyłączania:)

• Anonymous
      Guest

Może to głupie ale nie moge wylaczyc radia,ciagle jest na pulpicie,pomóżcie jak sie tego pozbyc.

• Anonymous
      Guest

jest ono pod kartą sim zeby włożyć karte trzeba wyjąć baterię i od strony miejsca na baterie w ściance ukryte jest wejście

• Anonymous
      Guest

Słuchajcie zastanawiam się nad kupnem samsunga avila ale mam pare pytań.

– Czy można wgrać na niego filmy z kompa w formacie divix czy dvd?

– Czy posiada system operacyjny jeśli tak to jaki?

-Jakie formaty obsługuje? jar jard?? Prosze o odpowiedz pilne:)

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie. Wie ktoś czy można pozbyć sie loga operatora z pulpitu? Mam logo orange i zasłania mi tapety

• Anonymous
      Guest

dotknij je i przesuń np. w lewo lub w prawo.

• marta25
      Member

Mam Samsunga Avile i nie mogę się połapać jak się dodaję

kontakty ze zdjęciem. W głównym menu, na dole po środku

pisze kontakty ze zdj. Jest tam pełno "kart" a ja mam tam

tylko 5 kontaktów zajętych a reszta kart jest pusta. Jak się

dodaje tam te kontakty??

• Anonymous
      Guest

Logo operatora to nie widget i nie reaguje na zadne dotyk. W poprzednich samsungach ( e 950) jakie mialem wiem ze mozna bylo wylaczyc wyswietlanie loga operatora w opcjach. Teraz nie moge teraz znalesc. Help

• Anonymous
      Guest

telefon jak telefon specjalnych bajerow on nie ma ale to co potrzeba jest na swoim miejscu. co najbardziej zaskakuje to bateria! na taki wyswietlacz bateria mi wytrzymuje minimum tydzien a czesto nawet 10 dni ! i minus to dla mnie kiepskie sluchawki no ale to nie SE 🙁 ogolnie polecam ten model "szajsunga" 😉

• Anonymous
      Guest

karta pamięci ukryta jest pod kieszenią na kartę sim – z boku – trzeba otworzyć tylną obudowę – szczelina jest dobrze widoczna

• Anonymous
      Guest

Czy ktoś mi podpowie, jak zmienić rozmiar czcionki (skrzynka odbiorcza) na ta najmniejszą?

• Anonymous
      Guest

a wiec podczas polaczenia mam zablokowany telefon i nie moge nic zrobic.w momecie kiedy przycisne przycisk odblokowania,odblokowuje sie lecz tylko na kilka sekund.prosze pomozcie jak to naprawic?

• Anonymous
      Guest

Logo operatora jest nie do usunięcia! Najgorsze jest to, że jestem w orange i oprócz napisu Orange PL jest jeszcze MIŁEGO DNIA…po prostu paranoja! Jedynym rozwiązaniem jest wgranie nowego softu, ale to da usunąć tylko MIŁEGO DNIA, choć to już jest jakiś postęp.Natomisat gdy się gra nowy soft na własną rękę, to traci się gwarancje.I kółko się zamyka.Tak to wygląda 🙁

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie… JAK ODWORZYĆ KLAPKĘ <przykrywke baterii>Mam ten phon od 1 dnia ale nie umiem go "rozbroić" HELP ME !!!

• Anonymous
      Guest

mam pytanie.

Wczora kupiłam ten telefon i nie mogę go rozładować.. Ciągle piszę :"bateria rozładowna" a telefon nadal działa? Co robić? czy mam odrazu naładować telefon nie rozładowując go do końca? Bo to chyba trzeba 3 razy go do końca rozładowywać.

• Anonymous
      Guest

Logo niestety nie do poruszenia :/ szukałem i sprawdzałem chyba wszystkie możliwości. Mam tylko samo logo po mimo softu oragne bez "miłego dnia". W poprzednich modelach samsunga jakie wcześniej miałem była możliwość wyłączenia tego ale w avilce no niestety :/

• Anonymous
      Guest

Żeby rozładować baterie całkowicie w samsungu tak żeby tel przestał się włączać trzeba ostro się namęczyć – mi się to przynajmniej nie udało. Wystarczy ją rozładować aż do wyświetlenia się komunikatu na wyświetlaczu tel "bateria rozładowana" i do jego samo istnego wyłączenia. Ja tak ze swoja zrobiłem po kupieniu tel

• Anonymous
      Guest

Witam.Pytanko.Czy może ktoś wie jak podczas rozmowy uruchomić dyktafon,tak abym mógł nagrać bieżącą rozmowę

• Anonymous
      Guest

Witam serdecznie!

Mam go od 5 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona ze wszystkiego co w nim jest. Pisanie sms-ów super, trzy pulpity, widgety itp no klasa fon. Aparat natomiast totalna kicha. Nigdy w życiu i żadne 3MB piksli. Mojego męża Sony Ericson 2MB robi lepsze fotki. Oddałam go do serwisu z zaznaczeniem na słabą ostrość. Mleko po prostu. Serwis mnie wyśmiał. Na zewnątrz zdjęcia robi ok natomiast w pomieszczeniu tragedia.Musi być naprawdę super oświetlenie żeby coś z tego wyszło. Na necie reklamują Samsunga i wstawiają zdjęcia z zewnątrz, nie sugerujcie się tym. Ja się zasugerowałam i żałuję. Dla porównania weźcie sobie każdą inną, dowolną markę fona z 3MB pikslami i porównajcie. Szok!!! TAKŻE APARAT ( a właściwie oprogramowanie od producenta) totalnie do bani!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

ja tez mam samsunga avila i mam taki problem ze nie moge wyslac z niego zdjec na laptopa przez bluetooth… nie wiem dlaczego na inne telefony bez problemu wysylam i moj maz tez ze swojego telefonu wysyla na laptopa a ja nie moge… :(moze wy mi pomozecie jak sie wysyla te zdjecia….prosze o pomoc

• Anonymous
      Guest

hej zrobilam zdiecje coreczke ale nie moge ustawic tegio zdiecja w calej rozdzielczosci na caly pulpit tylko musze zmiejszyc rozdzielczosc co zrobic

• Anonymous
      Guest

Maćkostate zainstaluj najpierw Nokia Pc Suite a potem sterowniki

• Anonymous
      Guest

Jak mam sciągnać klapke . mam to w instrukcji ale nawet jak mocno pcham to nie działa. mam go od kilku godzin i nie moge włożyć karty sim ;(

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate:wejscie na karte pam.jest z tylu.musisz wyciagnac baterie i pod kartą sim masz wejscie!

tylko włóż dobrze(jak usłyszysz takie <klik>)bo telefon nie wczyta ci tej karty :)Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Hej, sluchajcie mam takie pytanie:

kiedy dzwonie do kogos (i jak ktoś do mnie dzwoni to też) to na ekranie pojawia mi sie taka rameczka z napisem: "KLAWISZ ZAWIESZENIA – funkcje podczas rozmowy". NIe ukrywam ze mnie to drazni. Jak sie mozna tego z ekranu pozbyc, pozdrawiam i goraco dziekuje!!

• Anonymous
      Guest

Hej mam problem czy w tym telefonie jest możliwośc blokowania numerów telefonu jakiejś osoby (czarna lista) prosze pomóżcie to bardzo ważne !:(

• Anonymous
      Guest

http://video.google.pl/videosearch?q=samsung%20avi
      la&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fir
      efox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wv# wklejacie to i spośród filmików wybierasz Samsung Avila klapka, MicroSD, Sim. Tam jest wytłumaczone jak zdjąć klapkę. Powodzenia 😛

• Anonymous
      Guest

do Maćkoskate musisz wyjac baterie, karte sim i tam jest takie małe wejscie, narysowane bedzie,,

• Anonymous
      Guest

chciałabym mieć avikę ale i tak mi rodzice nie kupią …

• Anonymous
      Guest

ktos wie jak przelaczyc pamiec tak aby sciagane aplikacie wchodzily na karte pamieci a nie na telefon

• Anonymous
      Guest

do Dawid..

wchodzisz-Menu/Ustawienia/Ustawienia pamieci/Domyślna pamięć/ i tam wchodzisz w przeglądarke lub bluetooth itd i w każdy zmieniasz na KARTE PAMIĘCI

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate aby wlozyc karte pamieci trzeba wyjac baterie i nad zlaczami baterii jest wejscie 🙂

• Anonymous
      Guest

ja mam pytanie czy baterie trzeba formatowac czy nie? bo juz sama nie wiem..

• Anonymous
      Guest

Wie ktoś może jak wyłączyć wibrację podczas naciskania? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję 🙂 No i pytanie takie jak koleżanka powyżej – trzeba formatować baterię ?

• Anonymous
      Guest

Wejdz na ekran i po lewej stronie tel. gdzie są te strzałki kliknij a nastepnie na zakładce wybierz 'wibracje’ i zjedź do 0 😉

A ja mam pytanko czy taka karta pamieci http://www.allegro.pl/item760731411_karta_pamieci_
      micro_sd_2gb_tania_wysylka.html 'MICRO SD 2GB’ pasuje do tego modelu telefonu? blagam o pomoc =)

• Anonymous
      Guest

witam, mam pytanko, kto mi powiem jak w avili wyłączyć z ekranu odtwarzać multimedialny/mp3?

• Anonymous
      Guest

Bo po włączeniu muzyki żeby zobaczyć jaki jest głośny a późniejszym wyłączeniu na ekranie została odtwarzać i nie mogę go zminimalizować tudzież usunąć:( pomóżcie, czekam……

• Anonymous
      Guest

Najlepsza moim zdaniem stronka o Avilii xd Pełno bajerów, gier, muzyki, tapet:) Porady i sztuczki:) Wystarczy się zarejestrować:P http://www.Samsung-Avila.pl

• Anonymous
      Guest

hej ! mam małe pytanie czy da się wyłączyc cos takiego jak klawisz zaweszenia w tym telefonie?? bo zawsze kiedy ktos do mnie dzwoni wyswietla mi sie komunikat z klawiszem zawieszenia…

• Anonymous
      Guest

do aaa

da sie wylazyc klawisz zawieszenie a mianowicie musisz dluzej przytrzymac przynisk z boku zwyczajnie tym ktorym blokujesz telefon

:):)

• Anonymous
      Guest

Jak wyłączyć dźwięk klawiszy

• Anonymous
      Guest

da sie zmienić dzwięk klawiszy??

• Anonymous
      Guest

witam, w avili gdy ktoś nie odbierze połączenia pojawia się raport wydarzeń czy ktoś wie jak zmienić ten raport żeby wyświetlał się numer kto dzwonił. Wcześniej pojawiał się zawsze numer kto dzwonił a teraz pokazuje tylko że jest nie odebrane i jest możliwość oddzwonienia ale nie wiadomo do kogo chyba że się zamknie raport wydarzeń i przejdzie do połączeń to wtedy widać kto dzwonił. Prosze o pomoc jak włączyć to żeby w tym raporcie pojawiał się numer lub osoba wpisana w książce telefonicznej telefonu. Z góry dziękuje.

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko jak wyzerować czasy połączeń w samsungu jaki jest kod ? czy są jakieś specjalne tapety do niego na 3 pulpity czy tylko pojedyncze.

• Anonymous
      Guest

Pomóżcie bo mam problem z tym,że jak dostaje wiadomość to wyświetla mi się tylko numer a nie imię czy ksywa.Choć mam w książce telefonicznej wpisany numer.Także muszę zgadywać od kogo sms.Pewnie jest jakieś ustawienie ale nie mogę znaleźć.Czekam na pomoc.

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie.mam problem z ty,że jak dostaje smsa wyswietla mi sie numer tylko a nie imie czy ksywa mimo,ze mam te numery zapisane i podpisane w ksiazce tel.Jak dostaje smsa musze zgadywac od kogo.Prosze o pomoc bo pewnie są jakies ustawienia.

• Anonymous
      Guest

Powiedzcie jak ładować ten telefon,3 razy po 12 godz czy tylko dopoki die calkiem nie naladuje.Ja juz zglupialam,sa tak rozne opinie.Jak jest naprawde bo nie chce schrzanic baterii.Czekam na porade.

• Anonymous
      Guest

jak wyłączyć dźwięk rozładowanej baterii???????????????????

• Anonymous
      Guest

witam.

od tyg mam ten tel, dzis dokupilam karte i boje sie, ze nie taka jak potrzeba:( a mianowicie 4GB SDHC…

Czy ktos z Was ma taką karte w swoim telefonie?

jest wsadzone tam gdzie jej miejsce ale tel zachowuje sie tak jakby jej tam nie było:( moze musze cos w ustawieniach zmienic?

dzięki za odp.

• Anonymous
      Guest

Karkta pamieci jest pod baterią

• Anonymous
      Guest

klawisz zawieszenia-funkja podczas rozmowy..

jakos to wlaczylem a teraz nie moge tej funkci wylaczyc.

wczesniej tego nie mialem nie chce ciogle naciskac tej klodki.

PLZ HELP KTO WIE

• Anonymous
      Guest

Problem… mam zainstalowany program PC studio i sterownik, moge zgrywać muzykę na komórke ale nie moge np. importować zdjęć z komórki na komputer ;/ czy może wie ktoś czemu?

• Anonymous
      Guest

ten telefon jest zawalisty :):) wiem coś o tym:):)*

• Anonymous
      Guest

hej przeczytałam wiele forum i ten temat był już poruszany chodzi o tą ramkę z KLAWISZEM ZAWIESZENIA wszędzie piszą że wystarczy przycisnąć te klawisz co się nim blokuje i zgadza się ramka znika ale tylko na kilka sekund… powtórnie się pojawia jak wybieram nowy numer czy za każdym razem się ją tak będzie trzeba wyłączać czy mam uszkodzony telefon? Dzięki za odp.

• Anonymous
      Guest

witam. telefon fajny 🙂 mam maly problem chcialem zainstalowac słownik ang-pol(wordmax2) w tym telefonie ale ma zla rozdzielczość macie jakis link do dobrej wersji tego albo innego slownika, prosze o linki z gory dziekuje 😉

• Anonymous
      Guest

Czy ktoś wie czy można ustawić w tym tel. WAP GPRS?

• Anonymous
      Guest

Siemano

Mam pytanko: jak z odtwarzaczem mp3?

Jest dobry i czy da sie go zminimalizować tak jak w sony ericsoon-ie ??

• Anonymous
      Guest

hej. przeczytałam powyższe komentarze i niestety nie znalazłam rozwiązania dla mojego problemu, dlatego piszę 🙂

Mam Avilę i nie wiem jak ustawić, żeby wiadomości przychodzące i wysyłane zapisywały się w pamięci telefonu a nie na karcie SIM.

Próbowałam na różne sposoby, ale w ustawieniach wiadomości nie można wybrać pamięci, tylko można sprawdzić status pamięci 🙁

Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdr

• Anonymous
      Guest

Jak dodaje się nowe słowa do słownika, podczas pisania sms??;>

• Anonymous
      Guest

hej ; ]

chce sobie kupić aville na mikołaja .. tylko mam pytania :

1.czy to prawda ze po jakims czasie uzytkowania jest bardzo zarysowany ekran ?

2.czy jak bym go kupiła w salonie orange to czy będzie w zestawie karta pamięci i słuchawki ?

z góry dzięki ; ]]

• Anonymous
      Guest

Czy jest możliwość podczas rozmowy wejść np w kontakty?

np jak chce komuś podać jakiś nr to muszę się rozłączyć sprawdzić numer czy jest możliwość,że podczas rozmowy wchodzę sobie w kontakty sprawdzam numer i podaje ?

• Anonymous
      Guest

do Plotkaraa

musisz podczas rozmowy przytrzymać klawisz blokujący klawiaturę po boku .

• Anonymous
      Guest

To niem tylko,że wtedy mam tryb głośno mówiący lub klawiaturę a nie ma do wejścia w kontakty lub menu.

• Anonymous
      Guest

jak wyciągniesz baterie to po kartą jest taki otworek to tam wsuwasz karte 😀

jeśli pomogłam to sie ciesze:D:D

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie ile kosztuje nowa Avila w salonie???

• Anonymous
      Guest

JAK USUNĄĆ DŹWIĘK KLAWISZY ?

• Anonymous
      Guest

Przepraszam. Wlasnie dostalem nowego samsunga i nie moge zdjac tylnej obudowy zeby wlozyc sim. Moze ktos pomoc?:)

• Anonymous
      Guest

Klawisz zawieszenia

Wszyscy pisza, że tematy sie powtarzaja ale na pytanie jak zlikwidowac funkcje "klawisz zaiweszenia"nikt nie potrafi odpowiedziec!!!nie chodzi o chwilowe odblokowanie tylko o to zeby nigdy nie pojawiał sie ten komunikat.

Jak to zrobic?

• Anonymous
      Guest

mam problem … znikły mi kreseczki od zasięgu i zasięg oraz pisze ograniczone usługi na wyświetlaczu co mam zrobić poratujcie.Dzięki z góry.

• Anonymous
      Guest

mam takie pytanie bo wczoraj kupilam sobie samsunga avile i trzeba go bylo rozladowac az sie wylaczy i wtedy dopiero ladowac i tak sie nim bawie i co chwila jest komunikat ze bateria rozladowana ale sie nie wylacza od wczoraj tak sie dzieje. nie wiem czy mam go wylaczyc i dac na ladowanie czy poczekac az sie sam wylaczy. BARDZO ZALEZY MI NA ODP ;p

• Anonymous
      Guest

sporo pytań o tapetki,a moja narzeczona tez chciała wiec jej kilka zrobiłem,tematyka ZWIERZĘTA,rozdzielczość 720×400 —>czyli takie jak powinna mieć AVILA,jak co to jeszcze wstawię innym razem,oto link do pobrania,mile widziane komentarze:)

http://www.speedyshare.com/517879791.html

• Anonymous
      Guest

LOGO OPERATORA-oczywiście ze da się usunąć,klikasz na Vidget(ten pasek po lewej) i palcem przesuwasz logo na ten pasek(Vidget)

DŹWIĘK SMS-da się zmienić,jest opisane gdzieś powyżej,poczytajcie:)

TAPETY-są tapety 720x400na 3 pulpity,lub 240×400 na jeden pulpit,pobawcie się,to nie boli:)

KLAWIATURA QUERTy-jest,wystarczy ze jak piszesz sms obróć tel,i eureka:P

BATERIA-jak każda wymaga formatowania,wpiszcie w google; (bateria formatowanie) i czytajcie,ja powiem ze bardzo żywotna,4/7 dni słuchania,granie i zwykłe użytkowanie.

KARTA PAMIĘCI-zdejmij obudowę,wyjmij baterie,i tam już widać gdzie wsadzić:)POJEMNOŚĆ OD 1G DO 8G,PO CO WIĘCEJ?

BUDZIK-można ustawić na codzienne lub pojedyncze,wszystko w nim można,jest bogaty w funkcje.

PULPIT-bardzo przydatny ekran z 3 pulpitami,na jednym można umieścić wiele skrótów,na innym coś ważnego jak zegar lub po prostu zostawić puste,wedle uznania.pulpity zmieniamy przesuwając palcem po ekranie.

WADY-nie można w nim trzymać papierosów,nie zrobi kawy:P

• Anonymous
      Guest

i jeszcze jedno,zanim napiszesz pytanie radze poczytać od góry,wiele się dowiesz,nie rób z siebie błazna:P

• Anonymous
      Guest

dodaje kolejna paczkę tapet,zadowolę tym najwybredniejszych:)

http://www.speedyshare.com/306293311.html

• Anonymous
      Guest

gosiekxD [NAPISAŁ];

mam takie pytanie bo wczoraj kupilam sobie samsunga avile i trzeba go bylo rozladowac az sie wylaczy i wtedy dopiero ladowac i tak sie nim bawie i co chwila jest komunikat ze bateria rozladowana ale sie nie wylacza od wczoraj tak sie dzieje. nie wiem czy mam go wylaczyc i dac na ladowanie czy poczekac az sie sam wylaczy. BARDZO ZALEZY MI NA ODP ;p

PROSTE-do salonu z tym problemem,ja bym poszedł bo to dziwne

• Anonymous
      Guest

niech sie sam wylaczy

• Anonymous
      Guest

mam takie pytanie bo tydzien temu kupilem avile i facet mi powiedzial .ze czeba go wyladowac i potem rozladowac i tak 3 razy i tak caly czs mi sie wyladowuje co mam robic??????????????

• Anonymous
      Guest

jak zrobic zeby alarm dzwonil. jak narazie to dzwoni albo nie dzwoni ,troche to dziwne ,.dzisiaj nie poszedlem doroboty bo sobie nie zadzwonil. co z tym robic?

• Anonymous
      Guest

czy ten telefon obsługuje gg i czy z wchodzeniem na inne strony np nk albo jakieś gry typu plemiona niema problemu z wchodzeniem na nie

• Anonymous
      Guest

mam pytanko na ekranie pokazuje mi sie caly czas stacja radia i nie moge tego usuna prosze o ratunek pozdr

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie w sprawie dostępu do YOUTUBE. Bo podobno do końca listopad można korzystać z niego za free,tak.? A więc jak sie połączyc z tym adresem.? jak zainstalowac gadu w Avili.? czekam na odpowiedzi. ; )).

• Anonymous
      Guest

Avile mam dopiero 3 dni. juz się nim tak nie bawię od czasu do czasu wlączam muze wieczorem naladuje tel. a w nastepny wieczór znów jest rozladowany. nie wydaje mi sie zeby nowa bateria mialatak krotko 'trzymac’….

• Anonymous
      Guest

Jakub wystarczy ze przeciągniesz ikonkę z radiem do paska widgetu. ; ))

• Anonymous
      Guest

bodzio [napisał];

czy ten telefon obsługuje gg i czy z wchodzeniem na inne strony np nk albo jakieś gry typu plemiona niema problemu z wchodzeniem na nie

-jasne ze sie da,sam gram w bloodwars.pl

• Anonymous
      Guest

do 'wachu’. tyle,ze właśnie tak robię… po chwili oczekiwania na odpowiedz wyskakuje okno 'brak odpowiedzi’. i co mam z tym zrobic.?

• Anonymous
      Guest

witam,czy ktoś może mi podpowiedzieć ,jak wsadziś daty urodzin znajomych pod widgeta z torcikiem

• Anonymous
      Guest

a słyszałem że jak jest się np na dworze i jest zimno o ma się zimne ręce to telefon nie reaguje na dotyk

• Anonymous
      Guest

dlaczego tylko w tym telefonie podczas wybierania nr znika zasięg

• Anonymous
      Guest

jak to cholerstwo otworzyć połamałam już paznokcie może jest jakiś knyf?

• Anonymous
      Guest

delikatnie dociśnij na wysokości aparatu, a następnie przesuń zdecydowanie w dół, robię to w pozycji leżącej na dłoni

• Anonymous
      Guest

ale to tak na siłę? bo nie mogę.. :/

• Anonymous
      Guest

elo 😉 mam takie pytankoo.. czy koma można kopić nie będąc pełnoletnim.?? Trzeba tam wybrać się ze starszymi.? ;/

• Anonymous
      Guest

Witam MAm wielki problem z grami juz robiłam wszystko co tu piszą..Nic nie moge poradzić:( jak ktoś da rade to bardzo prosze o Pomoc

• Anonymous
      Guest

gry morzna znaliesc na stronie mobile 9 do wyskich telefonuw ale motywaci niema szkoda rzejeszcez nie dorobili motywaci do tego telefonu

• Anonymous
      Guest

witam. mam klopot i prosze o pomoc. zakupilem dzisiaj ten telefonik i mam problem. gdy dzwonie do kogos to mnie nie slysza. a gdy podlacze sluchawki jest wszystko ok.folie mam posciagane 🙂

• Anonymous
      Guest

Witam

Od wczoraj posiadam samsunga avila i chciałabym włożyć do niego kartę pamięci, tylko, że nie mogę zdjąć klapki z tyłu. Czy mógłby mi ktoś opisać jak to zrobić, bo jak ją tak "pociągam" w dół to tak tylko trochę schodzi, a dalej nie idzie, a nie chcę szarpać na chama, żeby od razu nie zepsuć 🙂 Liczę na pomoc

• Anonymous
      Guest

z tylu nacisni na trujkatny znaczek i przesun klapke w dol nie przejmuj sie ciezko zchodzi jak ci sie odciagnie 0.5cm spokojnie ja sciagniesz

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie chcialabym wlaczyc dzwiek w tel lecz jak go wlacze dzwieki w klawiaturze tez sie wlaczaja a mnie to strasznie denerwuje poradzicie?

• Anonymous
      Guest

jak otworzyc klapke

• Anonymous
      Guest

CZESC WAM!!SLUCHAJCIE DWA DNI TEMU KUPILAM TEGO SAMSUNGA NO I SUPER SIE SPRAWUJE ALE MAM PROBLEM NIE WIEM JAK WYLACZYC FUNKCIE ZAWIESZANIA PODCZAS ROZMOWY!!GDY ROZMAWIAM NIE MOGE NIC ZROBIC NAWET W KLAWIATURE WEJSC ABY WCISNAC NP.STAN KONTA.PROSZE JAK KTOS WIE TO NIECH NAPISZE!!!POZDRAWIAM

• Anonymous
      Guest

Siemka wszystkim 🙂

Mam taki problem iż nie mogę zainstalować żadnej aplikacji ani chociażby jakiejś gierki 🙁

Próbowałem już praktycznie wszystkiego …

za każdym razem jak prześle sobie na telefon to wyskakuje mi komunikat "nieobsługiwany typ pliku"

oraz także jak chce przez PC Studio zainstalować coś to pokazuje mi ze "…. coś tam ze nie posiada mój telefon owej funkcji…."

Telefonem użytkuję już od dobrych 3 miesięcy…. i z niczym nie miałem takich problemów…

Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy może na mnie liczyć …

Proszę jeżeli komuś będzie się chciało o odpowiedz:)

Pozdro dla wszystkich posiadaczy AVILKI:)

• Anonymous
      Guest

POMÓŻCIE PLIS!!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

ja nie wiem jak ustawić tapete ? po co 3 pulpity skoro sie nie da np ustawic 3 tapet . chyba ze ja nie umiem ? hm ?

• Anonymous
      Guest

…ale mimo to polubilam ten telefon 🙂

• Anonymous
      Guest

jak mozna w avili zmienic wigdety ? nie moge kilku zmienic

np budzik lub wyda wydarzenia

• Anonymous
      Guest

Maćkoskate

podnieś klapkę z tyłu i poszukaj

• Anonymous
      Guest

Witam!!

Jak mam usunąć napis ”orange pl

miłego dnia”

z wyświetlacza. będę wdzięczny za odpowiedz. pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

przeciagnij napis na pasek widget mi tak pomoglo z logo plusa:)

• Anonymous
      Guest

witam, co robić?? nie mogę do nikogo dzwonić ani wysyłać sms, co robić? kiedy próbuje dzwonić to wyskakuje mi informacja, że usługa jest niedozwolona?!?

• Anonymous
      Guest

mam taki problem co jakis czas na wyświetlaczu wyskakuje mi napis ograniczone usługi i nie moge ani zadzwonic esa tesz nie moge napisac pomoże ktoś?

• Anonymous
      Guest

dośc często tak mi sie robi nie wiem czy to może wina sieci mam Avile w Play piszczie moje gg 8833450 z góry serdecznie DZIĘKUJE

• Anonymous
      Guest

czy ktoś wie jak ustawić mp3 żeby dobrze odbierało bo jakoś nie czysto gra jakby było nagrane pomóżcie!!!

• Anonymous
      Guest

aga jak włączysz odtwarzacz mp3 to pod zdjęciem wykonawcy masz trzy pola można tam włączyc repeat losowe odtwarzanie itp to naciśnij na tą pierwszą rubryke i tam zacznie ci sie zmieniac ustawienie,tam będzie jazz dance itp,po za tym nie wiem czy da sie coś więcej ustawic pozdro

• Anonymous
      Guest

Witam mam pytanko:) hmmm prosze powiedzcie jak zmienić rozmiar a nie stylczcionki.. bo w wiadomościach mam takie małe literki ze nic nie widze…prosze o odpowiedz;)

• Anonymous
      Guest

Prosze niech mi ktoś pomoże !

te literki naprawde mnie irytuja!

z góry dzieki:)

• Anonymous
      Guest

Witam!!!!!!!!!

jak ktos do mnie dzwoni a ja go zrzucam to tel avila sam wysyła pustego smsa . jak to usunąć???

OGÓLNIE SUPER FON

• Anonymous
      Guest

mam pytanko dzis kupilem avile ale nie wiem jak go otworzyc zeby wlozyc karte sim

• Anonymous
      Guest

Jak wyłączyć dźwięk rozładowanej baterii??? Nawet na profilu CICHY gdy wszystkie dźwięki są wyłączone, telefon się odzywa.

• Anonymous
      Guest

hej mam pytanko jak "wpisać datę urodzin do książki"??na pulpicie ma taka ikonkę ale nie wiem jak tam datę dodać;/

• Anonymous
      Guest