Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Era – Studencki Internet

Viewing 32 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 3

Fakt, podwójne obniża koszty wszystkiego, trzeba więc w modem zainwestować tylko, a ten mógłby być choć trochę tańszy.

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135625

Stawka nie jest imponująca, model też drogi jak na studencką kieszeń uważam.

• Anonymous
      Guest

no co ty, modem jest właśnie tani – bez simlocka na gwarancji w tej cenie nie dostaniesz a stawka taka jak wszędzie poza tym era ma mnóstwo hotspotów , także można siedzieć w sieci za free

• Anonymous
      Guest

Stawki za prepaidowy internet są wszędzie takie same. Internet na kartę jest raczej dla tych, którzy sporadycznie korzystają z neta i tu hotspoty są świetnym rozwiązaniem. W tej ofercie modem jest tani, na dodatek Era jako jedyna daje modemy bez simlocka, więc na dobrą sprawę- można potem go wykorzystać wedle uznania.

• Anonymous
      Guest

Ok, przyznaję, tego nie doczytałam, brak simlocka to duży plus, ale stawki niestety jeszcze trochę wysokie, podobnie jak u pozostałych.

• Anonymous
      Guest

Podoba mi się szczególnie to, że w przypadku tych starterów również obowiązują podwójne doładowania, zatem korzystać można z sieci w praktyce znacznie taniej(150 zł bonusu robi swoje). Oczywiście taki internet przeznaczony jest przede wszystkim do korzystania sporadycznego.

• Anonymous
      Guest

no wiadomo, filmu sobie nie ściągniesz na pre-paidowym necie, ale pocztę można sprawdzić

• Anonymous
      Guest

Fakt, podwójne obniża koszty wszystkiego, trzeba więc w modem zainwestować tylko, a ten mógłby być choć trochę tańszy.

• Anonymous
      Guest

a modem zawsze się przyda bo bez simlocka jest

• Anonymous
      Guest

Boca cena modemu i tak jest poniżej rynkowej, a po za tym to pre-paid, musieliby być wielkimi frajerami, że dawać coś takiego za 10 zł, czy nawet nieco więcej.

• Anonymous
      Guest

Nie miałam tu na myśli 10zł, ale takie 100zł byłoby już ok. Myślę, że za jakiś czas cena spadnie do takiego poziomu, w końcu technologia się rozwija.

• Anonymous
      Guest

Od jakiegoś roku sprzęt ogólnie idzie w górę. Modem w tej ofercie jest w dobrej cenie, zwłaszcza, że to promocja bez zobowiązań. Za 10zł, czy nawet za 100, daliby modem w jakiejś umowie. Nowy, bez simlocka, można go potem wykorzystać wedle uznania. 3gr/100kb to norma w necie na kartę, więc podwójne jest tu w sam raz: stawki maleją o 50%, do tego bonus można wykorzystać bezterminowo- czyli na kilka miesięcy ma się spokój z ładowaniem karty.

• Anonymous
      Guest

Ceny idą w górę? Chyba raczej spadają co spowodowane jest rozwojem technologii..

• Anonymous
      Guest

Rozwój technologii: nowy sprzęt jest coraz droższy i szybko traci na wartości

• Anonymous
      Guest

Traci na wartości, bo pojawiają się nowsze modele, więc automatycznie starsze nieco tanieją.

• Anonymous
      Guest

no ale teraz już też nie robią sprzętu "na lata" bo liczą się z tym, że rozwój technologii powoduje jego częstszą wymianę, a co za tym idzie nie muszą ładować tyle kasy w ich trwałość…

• Anonymous
      Guest

Niestety, ale to już temat na osobną dyskusję. Na szczęście modemy nie niszczą się tak szybko, więc można liczyć na to, że sprzęt trochę nam posłuży.

• Anonymous
      Guest

czy niestety? no nie wiem… co z tego, że w szufladzie mam wciąż sprawną motorolę sprzed 13 lat, skoro wstyd z nią na ulicę teraz wyjść ?

• Anonymous
      Guest

Modem do studenckiego internetu kupujesz raptem jeden raz i nie może kosztować mniej. Brak zobowiązania to przyjemność i dlatego trzeba płacić na urządzenie.

• Anonymous
      Guest

Bajadurka, miałam na myśli raczej słaba jakość sprzętu nich pojawianie się nowych modeli.

• Anonymous
      Guest

ale jakoś jest dostosowana do tego jak długo mają przeżyć.

• Anonymous
      Guest

No tak, teraz średnia długość użytkowania sprzętu to 2- 3 lata i czas na zmiany.

• Anonymous
      Guest

no oczywiście zależy jeszcze jakiego sprzętu… laptopy i komórki to tak jak piszesz – 2-3 lata, ale telewizora się już tak często nie wymienia raczej

• Anonymous
      Guest

Ponownie można obniżyć koszty studenckiego internetu, bo oferta objęta jest podwójnym doładowaniem. Zatem te 3 gr za 100 KB można sobie podzielić na dwa

• Anonymous
      Guest

W Heyah to nawet 1 gr za 100 kb wychodzi w chwili obecnej:)

• Anonymous
      Guest

no i niech ktoś jeszcze spróbuje narzekać!

• Anonymous
      Guest

Nie ma na co:) No chyba, że kiedyś internet mógłby być w dużych, darmowych pakietach dodawanych do doładowania.

• Anonymous
      Guest

Boca, ale teraz też źle nie jest. W heyah wychodzi po podwójnym doładowaniu około 1 gr za 100 kb i mi to zupełnie wystarcza

• Anonymous
      Guest

To fakt, po podwójnym jest super tanio, a że jest ono ostatnio bardzo często to już w ogóle można szaleć. Ma tu na myśli stały dostęp do internetu, planuję zmianę na mobilny.

• Anonymous
      Guest

ja podejrzewam, że przyjdzie moment że i ja się skuszę

• Anonymous
      Guest

Z pre-paidowego netu korzystam tylko kiedy muszę, przede wszystkim zabieram lapka na wyjazd, a zakupiłem studencki BC. Z podwójnego na pewno skorzystam, będę mieć taniej, a i konto przedłużę o minimum 4 miesiące, a może więcej? Zobaczymy jak będzie z kasą.

• Anonymous
      Guest

nie musisz szaleć, znając Erę to dadzą wkrótce znowu podwójne

• Anonymous
      Guest

No dzięki podwójnemu internet jest także super tani, i w Erze i w Heyah;)

Viewing 32 reply threads
Reply To: Era – Studencki Internet
Your information: