Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Zmiana regulaminu Nowa Heyah od 5.10.2009

Viewing 26 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Z dniem 05.10.2009 r. nastąpi zmiana w Cenniku taryfy dla Użytkowników Heyah. Od tego dnia opłata w wysokości 2gr/100kB będzie pobierana z góry za każde rozpoczęte 3000kB.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

no kuuurde :/ jak człowiek zaczyna być zadowolony z ich usług to muszą coś spieprzyć!

• Anonymous
      Guest

Czyżby duża ilość użytkowników przekraczała swoje konto wchdząc do internetu, że operator w ten sposób się zabezpiecza?

• Anonymous
      Guest

Źle nie jest, i tak mają tanio 2gr/100kB, a że trzeba mieć 60groszy żeby się połączyć sądzę że tutaj chodzi o zabezpieczenie przed debetem.

• Anonymous
      Guest

zmiany nie będą zbyt odczuwalne, skoro pieniądze od razu zwracane. chodzi o pewnie o debet albo jakieś zmiany w systemie, jeszcze sporu czasu by poznać detale.bez paniki

• Anonymous
      Guest

Myślałem, że 3000kb będzie kosztować 2 gr. To przez to, że wprowadzili dedykowaną ofertę na internet – czymś muszą się różnić.

• Anonymous
      Guest

Też tak myślę niczym się to w sumie nie różni dalej wychodzi 2grosze za 100kB to w końcu nie 12gr jak w Play. Zresztą do wprowadzenia tego jeszcze miesiąc wiec masa czasu.

• Anonymous
      Guest

Najpierw kusili tanim internetem i połączeniami w całej Europie po 44 grosze… potem ni z tego ni z owego połączenia skoczyły na 59 groszy, teraz taktowanie w transmisji danych zmieniło sie na niekorzyść – UWAGA – 3000% – choc niby cena ta sama – wiecie ile Heyah zarobi na niewykorzystanych danych za które jednak będzie trzeba zapłacić bo 6 mega to dość dużo i trudno sobie wycelować tak, żeby to w miare do końca wykorzystać ( 3 Mega w uploadzie i 3 mega w downlodzie)… normalnie czad… Play ogranicza SMS-y… oj pokazują nasze Opy różki, pokazują ;-)… zastanawiam się ile jeszcze ofert było zrobione tylko po to żeby nagonić sobie klientów a potem ich tak załatwić… Wstyd Panowie… Wstyd jak cholera!

• Anonymous
      Guest

…no i Heyah wyląduje w koszu… pora wrócić do pakietów PLUSA… tam przynajmniej taryfikacji nie porąbało!

• Anonymous
      Guest

w PLAY są pakiety 500mb za 15zł więc o co chodzi ?

w abo bo w abo ale 12,5 abo i umowa na 6 miesięcy gdzie minuta kosztuje 24gr taniej jak we freshu więc ? nic tylko polaczki narzekajcie !

• Anonymous
      Guest

59groszy i tak pozostaje bardzo dobra stawką w necie nic się w zasadzie nie zmienia dalej jest 2gr/100kB za nie wykorzystany transfer Heyah zwraca kasę.

• Anonymous
      Guest

Jeśli ktoś zrozumiał o co chodzi "ASD" w komentarzu powyżej to prosze o wytłumaczenie bo jakoś nie łapię///

• Anonymous
      Guest

W Play owszem jest 500mb za 15zł ale tylko na nadajnikach Play więc bardzo ograniczona oferta. Normalnie bez takiego ograniczenia net w Play to 12gr/100kB!

• Anonymous
      Guest

ładny ruch..wszyscy jechali po Plusie jak zlikwidował naliczane co 1bajt i wprowadzili takt 10/100 kB WAP/WWW..na operze mini mam takt co 10kB jak podpinam fona jako modem co 100Kb.Plus-najlepsze oferty internetowe na karte,od lat.era,orange i play niech sie uczą.kazdą siec wie ze transfer to kasa,ptc jak widac nad wyraz pazernie(mimo ze to zabezpieczenie przed fraudami)..Drodzy technicy PTC naprawiliscie istniejącą od bodaj 2004 wadę dotyczącą faktu:mimo blokady polaczen wychodzacych transfer pracuje normalnie??;-)pozdrawiam techników Ery.na minusie i tak bedzie dało sie zrobic

• PROZAK
      Participant
      Liczba postów: 1932

To jest zwykle krętactwo, i raczej nie zabezpieczy to przed debetem. To nie tędy droga heyah.

• Anonymous
      Guest

Przesadzacie, przecież nic się nie zmieniło dalej jest 2grosze za 100kB. Tylko zrobili takie coś żeby ludzie nie schodzili na minusowe salda kont, więc jeżeli chodzi o cenę nic się nie zmieniło.

• Anonymous
      Guest

Przez 10 miesiecy używałem Heyah jako świetnej taryfy do mobilnego internetu. Od tygodnia mam starter mbank i pakiet 100mb za 5zł i co ważne taktowanie co 1kb. Tak więc nic się nie marnuje. Telefon "zjada" mi transfer o wiele oszczedniej niż w Heyah. Nie ma lepszej oferty niż mbank do netu. Za 200mb danych płacę 10zł podczas gdy w Heyah za to samo 40zł a w Tak Taku 200zł. Nawet Simplus wysiada.

• maar
      Keymaster
      Liczba postów: 357

Niezwlocznie nie dluzej niz 24 h. Czyli jesli beda opoznienia w zwrotach a 60gr mamy miec na kazde polaczenie to moze byc ze be dzie trzeba miec ladnych pare zlotych zeby korzystac z netu swobodnie…

• Anonymous
      Guest

niektórzy mają problemy z czytaniem, przecież wielkiej zmiany nie ma, stawka zachowana. może ludzie kantowali na debetach? albo jakaś korekta w systemie. wielki news to nie jest , a tyle komentarzy…wciąż te 2gr za 100kb to dobra oferta

• Anonymous
      Guest

Generalnie ludzie sa debilami i maja problemy, ze zrozumieniem czytanych slow. Jeszcze 10 kumatych osob napisze, ze stawki nie zmienily sie, a i tak 100 bedzie plakalo. No ale przeciez fajnie pouzalac sie w komentarzach, ze nie tedy droga i Heyah do klopa ;]

• PROZAK
      Participant
      Liczba postów: 1932

eMb, zanim kogoś nazwiesz debilem zastanów sie czy akurat siebie tak nie nazywasz! Heyah, zamiast zrobić i ogłosić normalnie ze nie bedą realizowane połaczenia z internetem jezeli na koncie nie będzie conajmniej 60 groszy to stworzyli zawiłe rozwiazanie ze zwrotem kasy niewykorzystanej, choc naprawde zwrotu kasy ma nie być . Stworzyli natomiast jakiś dziwny pakiet 3mb który trzeba wykupić aby wejść do internetu i nikt nie jest w stanie kontrolować czy prawidłowo naliczaja dane. Dla mnie jest to krętactwo i dziwie się ze sa inni co klaskaja takim rozwiazaniom.Boja sie debetu to zawsze moga wrócic do dziwnej, wcześniejszej praktyki ery gdy miałem internet od tego operatora, zwany nocnym a polegało to na tym ze sesje co 100 kb były zrywane. Musiałem zrezygnować z tej cholernie drogiej usługi ze wzgledu na brak reakcji na moje reklamacje. Ale to były czasy kiedy abonenta mieli w tyle i to tak głeboko ze szkoda mówić!

• maar
      Keymaster
      Liczba postów: 357

generalnie ludzie nie sa debilami ale sa tacy ze co by im operator nie spierd… To i tak beda twierdzic ze to wlasnie robi dla ich dobra i sa dalej gotowi calowac go w d…

• Anonymous
      Guest

Korzystałem z Heyah może przez jakieś ponad 2 lata, z telefonu korzystam tak, że mało dzwonie, mało sms-ów piszę, ale dużo korzystam z internetu, i w najbliższym czasie rezygnuję – kupiłem GaduAIR – internet też 2gr/100kb, lecz po każdym doładowaniu dostaję dodatkowe pakiety transferu i minut.

• Anonymous
      Guest

Na dobrą sprawę niewiele się zmienia. Internet w Heyah ciągle kosztuje tyle samo, czyli najtańsza tego typu oferta.

• Anonymous
      Guest

Ale się tutaj wypowiadają "specjaliści". Zmiana może być,

prawie nic się nie zmieniło.

• Anonymous
      Guest

PROZAK przepraszam za słowo, ale pierdzielisz głupoty i się

nie znasz. Dotychczas było tak samo, tylko co 1000 kB.

• Anonymous
      Guest

To zmiana bardziej techniczna/kosmetyczna i użytkownicy w żaden sposób nie oberwą po kieszeni, koszty tez się nie zmieniły.

Viewing 26 reply threads
Reply To: Zmiana regulaminu Nowa Heyah od 5.10.2009
Your information: