Start Forum Inne Bezpieczeństwo Zagłuszacze sygnału GSM

Viewing 17 reply threads
  • Author
      Guest
      Liczba postów: 135892

Francuzi zamierzają wprowadzić prawo zezwalające na montowanie urządzeń zakłócających sygnał sieci GSM. Być może wkrótce w niektórych budynkach użyteczności publicznej pojawią sie takie urządzenia jak to na zdjęciu obok.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest

A ja bym chciał małe i taine urządzenie zakłócające legalne lub nie tak w pormieniu 6 metrów – akurat na mój pokój. Może ktoś o czymś takim słyszał?

• Anonymous
      Guest

jest już farba na ściany która po przyłożeniu napięcia zmienia właściwości i izoluje fale radiowe – miodzio (ale to absolutna nowość i drogie)

• Anonymous
      Guest

można zrobić nadajnik nadający szum na częstotliwościach komórek (troche lutownania, ale
      da sie). Myślę że moc 1W wystarczy żeby skutecznie wyłączyć siec w promieniu 50m.

• Anonymous
      Guest

Przedstawione rozwiązania są przestarzałe i nie są w stanie skutecznie uniemozliwić połączenia ze wszystkimi operatorami sieci telefonii komórkowej. Aby urządzenie działało skutecznie musi pokrywać DCS, GSM, 3G, CDMA.

w paśmie od CDMA 870-880MHz 33dBm 6dBm/30KHz (min)GSM 930-960MHz 33dBm 5dBm/30KHz (min)

DCS 1805-1850MHz 33dBm 2dBm/30KHz (min)

PHS orCDMA1900 1900-1915MHz or1975-1980MHz 33dBm 2dBm/30KHz (min)

oraz 3G 2110-2170MHz 33dBm 2dBm/30KHz (min)

Poza tym w Polsce niewolno urzywać tych urządzeń poza służbami wewnętrznymi i wojskiem.

Są systemy detekcji sygnałów telefoni komórkowej, które w czasie 20ns aktywują urządzenia zagłuszające.

Piotr C

• Anonymous
      Guest

Witam! Poszukuję urządzenia o podobnym dzialaniu bądź schematu budowy lub części które pozwalałoby wzmacniać fale GSM w obrębie kilkudziesięciu lub więcej metrów. Jeżeli ktoś miałby coś takiego bardzo proszę o kontakt. sokol170@interia.pl

• Anonymous
      Guest

a ja szukam urzadzenia ktore nie pozwoli na wykrycie miejsca w ktorym sie znajduje.Moja zona ciagle nakrywa miejsce mojego pobytu i to doprowadza mnie do szalu. Pomozcie i doradzcie prosze !!!!1

• Anonymous
      Guest

Pablo, pokryj żonę, nie kochankę… 😉

• Anonymous
      Guest

A są może zagłuszacze WiFI??

• Anonymous
      Guest

elektronik: samo nadawanie szumu nie wystarczy. nadajniki gsm pracują z rozpraszaniem widma i czestotliwości, gdyby podejrzeć tą częstotliwość to i tak by sie tylko szum widziało. dodanie dodatkowego szumu nic nie zmieni.

• Anonymous
      Guest

prawda jest taka ze wszystkie firmy klamia na temat zasiegu zagluszaczy podaja skale zagluszania w dziesiatkach metrow a nawet w setkach a pozniej sie okazuje ze dziala to tylko na pare metrow nie dawajcie sie zwodzic klamstwom firm zaslaniaja sie niby zaleznoscia polozenia bebnow ja zjadlem na tych firmach zeby i jest to jaeden wielki farmazon

• Anonymous
      Guest

Brednie piszecie i to niby ludzie wyksztalceni w kierunku elektroniki…Projektuje i wykonuje takie urzadzenia do zagluszania praktycznie wszystkiego i nie musza to byc skomplikowane urzadzenia.Czy to GSM,czy to gps,WiFi…A moze piloty do alarmow samochodowych i np bram?Troche wiedzy,praktyki i checi…Pozdrawiam.

• Anonymous
      Guest

Czy zakłócanie fali radiowej na przykład polem magnetycznym może spowodować zmiane kierunku odbicia fali radiowej która jest analizowana w oparciu o efekt Dopplera ?

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie czy można zagłuszyć sygnał urządzeń GPS montowanych w samochodach ciężarowych które monitorują położenie i stan paliwa ?

• Anonymous
      Guest

Poszukuje osoby ktora jest w stanie wykonac zagluszacz

gsm, o zasiegu 2oom

Prosze o mail

• Anonymous
      Guest

nie moge znaleśc zadnej informacji, czy mozna gdzies kupic tego typu urzadzenia, zwykle proste tanie.
      czy ktos ma jakies informacje co do tej kwestii ?

• Anonymous
      Guest

Ja kupiłem na stronie: http://www.ShopSignalJammer.com co prawda wysyłka z Chin, ale bardzo szybka kurierem DHL – całość trwało jakieś 8 dni od momentu zapłaty. Płatność PayPal zatem pełne bezpieczeństwo. Pozdrawiam Andrzej

• Anonymous
      Guest

Super sprawa do zagłuszania nadajników GSM przy alarmach stosowanych w domach, też takowy alarm mam i dziękuje wszystkim którzy pomagają przy kupnie i konstruowaniu takich urządzeń. Pozdrawiam wszystkich bandytów i złodziei!!!!!!!!!

Viewing 17 reply threads
Reply To: Zagłuszacze sygnału GSM
Your information: