Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Wyniki badania sieci GSM900/1800 i UMTS w Warszawie

Viewing 11 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Zerwane połączenia? Brak zasięgu? Zakłócenia utrudniające rozmowę? Po raz pierwszy UKE opublikował wyniki badań sieci GSM/1800 i UMTS w Warszawie. Sprawdź na planie miasta, gdzie służby UKE wykryły niedoskonałości w funkcjonowaniu sieci komórkowych. Wkrótce dane dotyczące Katowic, Olsztyna i Łodzi.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135682

Zła jakość Play jest nie podważalna. Czy to wykres czy to rozmowa.

• Anonymous
      Guest

Chyba jesteś kolego daltonistą, albo totalnym debilem skoro na podstawie tych pomiarów piszesz o złej jakości Play.

• Anonymous
      Guest

Jakość dzieli się na kilka aspektów. Dla mnie jakość to prostota i niezawodność. Dla niektórych może być inaczej. Co do Play wyraźnie widać na mapie że najwięcej problemów z zasięgiem ma Play i to w samej tylko stolicy. Czasem też bywa że też że rozłącza aby przełączyć się na Plusa. Tak więc niektórych narzekania na temat Play jest postawne.

• rafaik
      Member
      Liczba postów: 356

Jeżeli chodzi o Warszawę, to faktycznie dużym problemem jest to, że mając połączenie nie można przejść z zasięgu Play na Plusa. Rozmowa musi zostać przerwana i telefon musi się prze-logować. Problem z zasięgiem i słabą jakością sygnału występuje w wielu miejscach. Są jednak miejsca, które operator powinien szybko dobrze pokryć jak chociażby podziemia ronda ONZ, Galerii Mokotów (na pewno sklep empik).

• Anonymous
      Guest

@Rafaik – chodziłem 3 lata do ogólnika ok. 700 m od ronda ONZ i żadnych publicznie dostępnych podziemi tam jeszcze nie widziałem 😉

• rafaik
      Member
      Liczba postów: 356

rkt –> No fakt masz racje, że nie widziałeś mało tego ja też nie widziałem. Chodziło mi oczywiście o Dmowskiego (koło Rotundy).

• Anonymous
      Guest

Z kolorami nie mam problemów, chociaż potwierdzają one fatalną jakość rozmów w 2G Play jak ich częste zrywanie. Jeżeli chodzi o 3G w stolicy nie mogę złego słowa powiedzieć. Ale fatalne 2G + fatalny bok = Play….sam użytkuje 3 telefony w tej sieci i z racji na abonament jestem jeszcze kilka miesięcy związany z firmą.

Wiem że jak by nie Play to dalej były by zabójcze stawki, jednak firma idzie w ilość a nie w jakość. Nie ma na naszym rynku operatora idealnego, bo każdy ma swoje wady i zalety. Jednak w tym wypadku Play jest jakościowo na końcu a z cenami na 1 miejscu. OT tyle 🙂

• Fawu
      Participant
      Liczba postów: 226

Ważne przede wszystkim jest, że wreszcie takie badania się przeprowadza, co z kolei powinno pomóż w wyborze operatora i od tego jest w/w urząd.

Jestem zagorzałym użytkownikiem Play (ale nie fanatykiem) i np. stwierdzam że w okolicy Dąbrowy G. niedawno były zrywane rozmowy na 2G (korzystałem ze starego telefonu), a teraz z kolei na 3G zostawiona na noc włączona sieć powoduje wysysanie baterii!!!

• Anonymous
      Guest

No fantastycznie. Gdybym wiedział wcześniej to nigdy nie zdecydowałbym się na Playa!!

• Anonymous
      Guest

Wszystko wskazuje na to że jednak Play nie jest dobrym rozwiązaniem jako dobrej oferty. Play dalej oferuję bardzo niski poziom obsługi klienta do tego teraz ta jakość i zasięg. Osobiście nie zdecydował bym się na ich ofertę. Wolę już dopłacić te kilka złotych i cieszyć się w pełni funkcjonalnością telefonu.

• Anonymous
      Guest

Na pierwszy rzut oka najlepiej wypada Era, potem Orange i Plus. W Play zdecydowanie kiepsko z jakością usług.

Viewing 11 reply threads
Reply To: Wyniki badania sieci GSM900/1800 i UMTS w Warszawie
Your information: