Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Wyciek kopii umów z Play Germanos

Viewing 10 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Czy nasze dane osobowe przekazywane podczas składania umow u operatora są dobrze chronione? Jak pisze Rzeczpospolita 430 kopii umów abonentów wyciekło z Play Germanos w Mikołowie. Wszystkie umowy zostały podpisane między majem a listopadem ubiegłego roku.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

no to się playowi dostanie! ludzie, przenośmy numery do playa – będzie wesoło! przecież są gotowi do bezpiecznego przekazywania danych:-) pupilek pani streżyńskiej ma się z czego tłumaczyć……..

• Anonymous
      Guest

o qrde, nie wesoło bo to z ubiegłego roku, a w tym to już pewnie zupełnie play ma w nosie ochronę danych skoro tak się awanturują w sprawie przenoszenia numerów, mając w nosie zabezpieczenie danych klientów

• Anonymous
      Guest

Plus napisal ws. MNP, że należy go zawiesić aż zostanie stworzony system ochrony danych przy przeniesieniu. Wtedy oburzalo to obrońców Play. Teraz okazuje się, że Plus miał jednak rację. Dane klientów operatoró nie są dostatecznie chronione.

• Anonymous
      Guest

Niepokojące, jak w ogóle może dochodzić do takich sytuacji. Jako klient Playa czuję sie zaniepokojony.

Jesli tam panuje taki bałagan, to nie mam pewności, że za chwilę nie wyciekną moje dane..

• Anonymous
      Guest

muszą poprawić system, zabezpieczenia, jakość usług i obsługę klienta. bo w tych punktach wciąż odstają od W3, co skutecznie odstrasza przed korzystaniem z ich usług

• Anonymous
      Guest

ciekawe czy Streżyńska też to sprawdzi, czy pochwali Play za szybkie przenoszenie? ale to już sprawa też do GIODO, może ktoś się dobierze p4 do 4 liter za to co wyprawiają i jak przestrzegają prawa

• anulkaa_45
      Member
      Liczba postów: 8

mam nadzieję, że play dostanie za swoje i straci część klientów

i żaden Sołtysik tu nie pomoże

do tej pory to plus był "chłopcem do bicia", bo chciał bezpiecznie przenosić numery

play mówił, że jest gotowy no i proszę

• Anonymous
      Guest

I teraz się zastanawiam, czy dla kilku groszy warto przenieść się do nieodpowiedzialnego operatora? No ale można się było tego spodziewać. Ludzie z P4 za wszelką cenę chcą zarabiać pieniądze i trochę się zapominają, że jakość, dobry system i profesjonalna obsługa klienta jest ważniejsza niż kolejny nowy nabytek (abonent). Ta informacja skutecznie zatrzyma mnie tam gdzie jestem.

• Anonymous
      Guest

A Play znowu zrzuca winę na innych. Zamiast posprzątac ten bałagan – mydli ludziom oczy.

Czyje do były dane? Klientów Playa! No to chyba nie Plus, Era czy Orange czy Pan X co je znalzł na śmietniku są temu winni.

Jak Plus alarmował, że przenoszenie numerów w jeden dzien grozi wyciekiem danych klientów, to była jechanka na Plusa. A teraz dane wyciekły. I co? Głupio, nie?

• Anonymous
      Guest

Pewnie że każda firma miała jakieś wpadki ale grunt to zainterweniować. Tutaj Play bardzo nie ładnie, Germanosy mieszczą się głównie w dużych centrach a tamte śmietniki jak każde przy dużych centrach są zawsze dobrze sprawdzane nie tylko przez złomiarzy ale i pracowników wysypiska, wiadomo że trafiają na różne frykasy. Tutaj umowy no bardzo nie ładnie… Ale znając Play wywinie się to nie tak itd i nic z tym nie zrobi, Pozdrawiam E

Viewing 10 reply threads
Reply To: Wyciek kopii umów z Play Germanos
Your information: