Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › W Polsce nie ma już miejsca dla 5 i 6 operatora MNO
-
AuthorPosts
-
-
Na wyspach szykuje się połączenie T-Mobile z Orange. Razem będą mieli ok. 37 proc. rynku. Wczoraj wielokrotnie pytany odpowiadałem, że Wielka Brytania, to nie Polska, a podobne połączenie Ery z Orange można schować między bajki – napisał na swoim blogu rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.
-
Anonymous
Guest9 września 2009 at 13:38Liczba postów: 135890Ludzie z TP sa NIEREFORMOWALNI.Dla nich nigdy nie bylo miejsca na innych graczy niz oni sami.Gdyby tak bylo dalej bysmy zyli w epoce SDI w abonamencie 160PLN/m-c bez zadnych alternatyw.Na szczescie istnieje wolny rynek i pojawilo sie mnostwo ciekawych ofert.Uwazam,ze podobnie jest z rynkiem GSM.
-
Anonymous
Guest9 września 2009 at 13:53Liczba postów: 135890DigitalAngel: ale to nie o to chodzi, przecież TP nie zabrania nikomu wchodzić na rynek. Tylko że w obecnej sytuacji jakiejkolwiek firmie rzeczywiście trudno byłoby złamać pozycje wielkiej trójki (czy wliczając playa wielkiej czwórki). W tym wypadku wydaje mi się, że rzecznik ma rację.
-
Anonymous
Guest9 września 2009 at 15:55Liczba postów: 135890Bardzo trafna wypowiedź W. Jabłczyńskiego. W Polsce nie wiem czy jest miejsce na 3-4 graczy a co dopiero 5-6? Play za kilka lat zostanie przejęty przez tego co najwięcej zapłaci (niekoniecznie musi to być ktoś z W3). Nastąpi to wtedy gdy wyrównany zostanie MTR.
Mobyland czy Centernet nie mają żadnych szans. Szanse za to ma i to spore imperium Solorza z Cyfrowym Polsatem na czele. Mają kasę i koncepcję.
-
Anonymous
Guest9 września 2009 at 17:57Liczba postów: 135890Aster: "czemu najwyższej klasy telefon w UK przy abonamencie w przeliczeniu ok 150 PLN kosztuje 0 PLN (…) a u nas kosztuje majątek?" Odpowiadam, to bardzo proste. Nie tyle kosztuje telefon ile ustali operator ale tyle, ile gotów jest zapłacić klient. Widocznie u nas i tak te wypaśne telefony schodzą jak ciepłe bułki po każdej cenie bo co jeden wioskowy biznesmen musi się "pokazać" sąsiadom. Pokutuje stary mit: skóra, fura i komóra i dopiero coś znaczysz. A firmy telekomunikacyjne koszą kasę bo jeśli klient sam się pcha z forsą to czemu nie skorzystać? Ty jak widzisz 100zł leżące na ulicy chyba je podnosisz, czyż nie?
-
-
AuthorPosts