Start Forum Rozrywka Konkursy i loterie W Era i Heyah codziennie jeden numer wygrywa

Viewing 23 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

„Czy stałeś się dzisiaj milionerem” to nowa loteria, w której codziennie, od 25 października br. do 1 lutego 2011 roku, jedna osoba posiadająca aktywny numer w sieci Era lub Heyah może wygrać 1 000 lub nawet 1 000 000 złotych.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135707

Czyli aby „wygrać za darmo” tysiąc złotych lub nawet milion złotych trzeba codziennie płacić 4,88 zł (z VAT)! Można grać. Tylko czy warto? Kolejny sposób sieci ERA/HEYAH na wyciąganie pieniędzy od użytkowników/abonentów. Moim zdaniem nie warto w „to” wchodzić. Zawsze można wysłać SMS z odpowiednią komendą ale… to co już straciliśmy jest nie do odzyskania. Poza tym by zwiększyć szansę wygrania tysiąca lub miliona złotych trzeba będzie wysyłać SMS których koszt na pewno nie będzie niższy od 4,88 zł … Wygrałeś ale musisz wysłać SMS na nr… cena 7,32 zł z VAT itd., itp. Jednym słowem: odradzam branie udziału w tej zabawie gdzie początkowy koszt to tylko 4,88 zł.dzień.

• Anonymous
      Guest

i znów będą naciągać ludzi………

• Anonymous
      Guest

wcale nie będą naciągać, bo nie trzeba wysyłać żadnego smsa, żeby wygrać 1 tys. pln, a jak ktoś lubi loterie, a tacy klienci też są to mają inne możliwości, więc bez przesady z tym naciąganiem.

• Anonymous
      Guest

Jak ktoś nie chce brać udziału w takich loteriach, to niech nie bierze i ma święty spokój. Ale jestem przekonany, że jak tego tysiaka, czy nawet okrągły milion wygra osoba, która nie wysłała żadnego smsa, to diametralnie jej się opinia o loteriach i erze odmieni.

• Anonymous
      Guest

Ale przynajmniej nie zostaje się z niczym bo dzienny dostęp do tapet i do serwisu się dostaje. W każdej chwili można zrezygnować z tego. Nie jest to taki typowy konkurs czy loteria. Ma to sens.

• Anonymous
      Guest

za dużo już tych loterii smsowych, ostatnimi czasu powstało. Moim zdaniem, zamiast tego mogliby bardziej skupić się na wprowadzeniu jakieś nowej usługi, czy też promocji na kartę, abo itd. Bo o nowościach i promocjach telefonicznych np. w Play, czy też w planach optymalnych Orange z Desire, ciągle się widzi, czyta. No, ale cóż. Skoro Era organizuje coś takiego, to najwyżej istnieje popyt na takie konkursy. I tyle.

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Leon ze wsi przecież napisali jak wół, że nie trzeba nic robić by wygrać. Możesz tylko zwiększać swoje szanse. Jak dla mnie to najlepsza forma loterii, jaka w tym roku się pojawiła u operatorów.

• Anonymous
      Guest

’Wyślij teraz SMS-a o treści
      GRAM pod numer 8007 (opłata za
      subskrypcję, 4,88 zł/dzień). Jeżeli tego
      nie zrobisz, po wylosowaniu Twojego
      numeru wygrasz tylko 1000zł.’ – więc tak czy siak można zostać wylosowanym w grze o milion, jednak jeśli się nie wyśle to się ma pewne te 1000zł. Ja po prostu czekam na smsa czy telefon z informacją, że wylosowano mój numer 😀

• Anonymous
      Guest

Ale przecież jedno nie wyklucza drugiego – mam na myśli
      wprowadzanie nowych ofert. Orange też organizowało loterie,a w między czasie pojawiały się nowe oferty , pre-paidowe, abonamentowe, usługi z dostępem do społecznościówek (Orange World). Widać przyszła pora na inne sieci, bo chyba faktycznie są osoby , które angażują się w tego typu działalność operatorów.

• Anonymous
      Guest

To mi się podoba, żeby wygrać milion trzeba się trochę wysilić, ale taki 1000 za nic jest ok:)

• Anonymous
      Guest
    • Anonymous
      Guest

wyslalem przedwczoraj sms za 4.88 i odtej chwili codziennie mi pobiera oplate jak moge to wylaczyc 🙁

• Anonymous
      Guest

Ale teraz jak z tego zrezygnować?Co napisać,żeby to poskutkowało?

• Anonymous
      Guest

Udalo się!Zadzwoniłam do operatora Ery na numer *9602 i powiedzialam,że rezygnuje.

🙂

• Anonymous
      Guest

Uwaga! Żona wysłała i zżerało po 5 złotych dziennie, zanim się zorientowałem już było 60zł ! Kolejne oszustwo, które Era nazywa „konkursem” !!! No tego jeszcze w tej sieci nie było co jest w tym roku. Najlepsze są „konkursy” typu: jeżeli nie chcesz brać udziału (czytaj jeżeli nie chcesz żeby ci zżerało kasę codziennie) to wyślij smsa o treści NIE który i tak Ci zeżre kasę (ale tylko jednorazowo)! Żal !!! Podejrzewam że stracą dużo klientów w tym roku!!!

• Anonymous
      Guest

To oszustwo.Era powołała firmę tworzącą programy do wyłudzania i okradania własnych klientów.Rzekomi zwycięzcy będą podstawieni podstawieni,a kto ich sprawdzi?Należy po przeczytaniu bez żalu usunąć i nie dać się wciągnąć szkoda kasy.

• Anonymous
      Guest

Trzeba jeszcze odebrać telefon!
      Zobaczcie na listę zwycięzców. połowa nie odebrała telefonu nie mówiąc już o wygraniu miliona:) Codziennie milion do wygrania a może jeden się trafi (jak będą chcieli co to wygra). REgulamin jest taki że on na to nawet złotówki mogą nie wydać. Co myślicie nie nie wiedząpod jaki numer zadzwonić żeby nikt nie odebrał.

• Anonymous
      Guest

to jest chore!! nawet nie wiem co zrobiłaaaaaaaaam że mi sie to włączylo i zzera mi codzienie kase!

• Anonymous
      Guest

[quote]to jest chore!! nawet nie wiem co zrobiłaaaaaaaaam że mi sie to włączylo i zzera mi codzienie kase! [/quote]

To tak jak i wiele innych osob…ja rowniez nie aktywowalam tej uslugi a Era naciagnela mnie na ponad 60 zl 😳

• Anonymous
      Guest

Poczułam się w obowiązku i kontaktuję się z mediami – Wyborcza, TVN, Uwaga, Interwencja itp. Trzeba tą sprawę nagłośnić, ponieważ wielu abonentów o tym nie wie. Pomóżcie proszę, dzwońcie, piszcie maile.
      Mało kto czytał ten regulamin i zdaje obie sprawę, że odebranie automatycznego połączenia z biura obsługi również wciąga go do konkursu.
      PS. właśnie dostałam maila od pana z Wyborczej. Już się tym zajmują 🙂

• Anonymous
      Guest

Zmienili wersję regulaminu na stronie Mobileformats. Mówię tu o §6,punkt1 – wycięto całkowicie informację odnośnie sklepu mobilnego.

Czy ktoś z was ma głowę do ‘rozumienia’ regulaminów i może to przeanalizować? Również samą kwestię reklamacji – Na stronie widnieje informacji o 7-dniowy terminie rozstrzygania reklamacji przez Komisję Nadzoru, natomiast w regulaminie jest mowa o rozstrzygnięciu przez Organizatora i data 14.04.2011.

• Anonymous
      Guest

mnie naciagneli na 260zł netto, w związku z zagranicznym wyjazdem mogłam zareagować dopiero w styczniu :(…… jesli jest jakis sprawdzony wzór reklamacji bardzo o niego proszę. Chętnie przyłącze sie też do pozwu zbiorowego. edyta10@op.pl

• Anonymous
      Guest

Ludzie wysyłajcie reklamacje, tak nie może być aby czesano nas z kasy, ja weszłam na stronę Urzędu Komunikacji Elektronicznej i złożyłam reklamacje.straciłam na nie chcianych sms-ach prawie 100 zł.Ostrzegam was nie otwierajcie sms-ów od Ery i Heyah numer 8007 🙄

Viewing 23 reply threads
Reply To: W Era i Heyah codziennie jeden numer wygrywa
Your information: