Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Udane ataki na Android googla

Viewing 5 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Hackerom udało się włamać do telefonu G1 (Googlephone) w sieci T-mobile przez wykorzystanie dziury w w open source’owym systemie operacyjnym Android firmy Google. Opublikowana na forum XDA-developers instrukcja krok po kroku prowadzi w jedną minutę użytkowników Linuxa do przejęcia kontroli nad głównym katalogiem urządzenia z prawami do odczytu i zapisu.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

hehe…

tak jakos zawsze bywa jak jakas firma pierwszy swoj telefon na rynek wypuszcza… jakos apple tez miali problemy xD

• Anonymous
      Guest

fora – szczególnie zagraniczne – choć polskie też – mają to do siebie że jedni ludzie piszą bzdury a inni w nie wierzą i żeby nie czuć się gorszymi powielają te bzdury dopisując własne… nie kwestionuje tutaj tego czy ktoś się włamał do androida czy nie – chodzi mi raczej o to dziwne podniecenie! I co z tego zię się ktoś włamał? Do Iphona nikt się nie włamie BO NIE MA PO CO! Ten telefon nie daje jego PRAWOWITEMU WŁAŚCICIELOWI żadnej ingerencji w swoją zawartość – więc co miałby robić haker? Zmieniać wygląd ikonek? IPhon to fon na poziomie Noki 3310 🙂 – nawet kiedyś był taki fajny rysunek porównawczy… a Android to PONOĆ opensource – fajna sprawa ale konkurencja będzie chciała NASTRASZYĆ jakie to straszne że komuś się udało włamać do telefonu…

Aha i taka moja drobna uwaga – z tego co wiem to wgranie nowego softu jest objęte dość często gwarancją – więc nawet jak ktoś wymaże OS z fonu to chyba nie zrobi z niego tak do końca BEZUŻYTECZNEGO KAWAŁKA PLASTIKU :/

• Anonymous
      Guest

nie wiem po co sie tak unosisz? a moze jednak naprawde sie wlamali?! z kad ty mozesz na 1000% wiedziec ze nie?! mnie to te 2 tele g. oblaza smieszy mnie tylko czytanie o kolejnych "przejeciach" telefonow 😀

• Anonymous
      Guest

przeczytaj jeszcze raz mój koment… bo chyba go jednak W OGÓLE nie przeczytałeś…

• Anonymous
      Guest

=X= przy pewnych zmianach w oprogramowaniu można komórkę zmienić w bezużyteczne nic, nawet wgranie oprogramowania może wtedy nie pomóc jeśli zostaną zmienione podstawowe rzeczy w kodzie jak chociażby GDFS

jeśli można przejąć pełną kontrole nad urządzeniem jest to realne

a3e zgadza się, bo firma która wypuszcza swoją pierwszą komórkę zawsze przechwala się jacy to oni nie są wspaniali =]

jeśli zmiany nie mogą być usunięte przez master reset to świetnie się zapowiada, m.in. znajdzie się sporo urządzeń zapewniających bezpłatny internet ^^

Viewing 5 reply threads
Reply To: Udane ataki na Android googla
Your information: