Start › Forum › Sprzęt › Telefony – pozostali producenci i inne tematy › Telefony Dual-Sim › testowałem myphone hammer axe
-
AuthorPosts
-
-
Witam,
NA wstępie chciałem napisać, że jako zadowolony użytkownik myphone luna nie szukałem i nowego smartfona i nie zamierzałem kupować kolejnego. Aczkolwiek przydarzyła się taka sytuacja, że u nas w firmie pojawił się hammer axe jako telefon służbowy- narazie od testów.Telefony z dual sim są idealne, gdy pracuje się tak, że telefon służbowy jest tak samo konieczny jak prywatny. ja korzystam z takiego rozwiązanie już bardzo długo, dlatego nie potrzebuje nosić ciągle dwóch telefonów.
hammeraxe trafił do nas do działu, w którym pracownicy bardzo często są w terenie i to ciężkim.
Ale do rzeczy. hammeraxe prezentuje się „bydlęco” jest masywny, naprawdę sprawia wrażenie pancernego i trwałego- coś jak mercedes klasy G przy zwykłym SUVie. jest ciężki- może nawet za ciężki, ale to pewnie zasługa sporej baterii- skubany trzyma te 3 dni, nawet wykorzystywany ponadprzeciętnie. Ekran ładnie oddaje kolory, rozdzielczość jest przyzwoita bo HD, ale nie powala. chociaż filmy nim kręcone (bardzo płynny obraz, wyraźne szczegóły i nawet niezły efekt) wyświetlane na ekranie są w porządku, powyżej średniej znanych mi smartfonów. Robi bardzo dobre zdjęcia- 13 mpix to już nieźle jak na smartfon za 1000 zł. do tego ma obsługę gestów i ciekawe tryby robienia zdjęć.
chodzi płynnie i bez zwiech nawet na naprawdę dopracowanych aplikacjach 3D. jednak co 2 Ramu to 2 RAMU, wszędzie powinno być co najmniej tyle…
dual sim to same zalety- slot jest ciekawy bo jest jakby w jednym miejscu pod pokrywką otwierana kluczem.
NFC nie testowane podobnie jak bluetooth.
GPS- w normie nie gubi zasięgu, nie mysli za długo- efekt w miarę zadowalający.
WiFi wbrew obiegowym opinią też w normie, działa w całym budynku bez przeszkód.
System, goły- bezproblemowy dla fanów androida.smartgesty, przycisk ratunkowy (baliśmy się przetestować), mokry ekran słabo reaguje na dotyk, ale reaguje na dotyk w rękawicach.
co do normy IP68- wydaje mi się, że wytrzyma sporo. przeszedł test miski z wodą, kąpiel w błocie i upadki z wysokości kieszeni.
Sam bym sobie nie kupił, bo to jednak wydatek 1000 zł. ale uważam, że to dobra cena za taki sprzęt, prawdopodobnie u nas zakupią właśnie te telefony jako służbowe, bo większość mimo naprawdę sceptycznego podejścia oceniła je bardzo dobrze.
-
-
-
AuthorPosts