Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Technologia HD voice w sieci freecoNet
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest18 lutego 2010 at 20:21Liczba postów: 141099 -
Anonymous
Guest19 lutego 2010 at 09:39Liczba postów: 141099"Głos to głos…" ale wyobraź sobie ile może zmienić, np. w rozmowach biznesowych prowadzonych przez telefon, jego jakość… HD Voice nie znaczy oczywiście głośniej. Jest to raczej technologia, która pozwala dokładniej odzwierciedlać specyfikę naszej mowy (chodzi tu konkretnie o przeniesienie dzwięku z szerszego zakresu częstotliwości). Jak pisał mj23 główną rolę odgrywają tu kodeki szerokopasmowe, a G.722 jest obecnie najbardziej rozpowszechniony w telefonach IP. FreecoNet idzie w HD, osobiście jestem bardzo ciekawy jak ten standard przyjmie się w telefonii.
-
Anonymous
Guest19 lutego 2010 at 11:32Liczba postów: 141099Ciekawe czy skoro baza mojego Siemensa C470 IP obsługuje kodek G-722 to czy będzie jakiś upgrade firmware słuchawki, bo ona nie obsługuje jeszcze tego kodeka. Dziwne, bo A580 IP jest tańszy o 50zł a obsługuje kodek G-722. Coprawda odmiany tego kodeku to inna sprawa w wikipedii widze odmiane G-722.2 która pozwala na jakość stereo. Ale jak sądzę , wchodzi na razie zwykły G-722.. Czy się mylę?
-
Anonymous
Guest19 lutego 2010 at 12:28Liczba postów: 141099Fizycznie słuchawka C470 IP nie będzie w stanie przetworzyć dźwięku HD. Baza do C470 IP i A580 IP jest ta sama, tak więc teoretycznie oba telefony obsługują G.722, niestety C470 IP jako starszy, aczkolwiek bogatszy w funkcje model (stąd różnica cenowa), nie ma odpowiednio przystosowanego mikrofonu jak i głośnika słuchawki. Z tego co mi wiadomo pierwotne przeznaczenie kodeka G.722.2, zwanego również AMR-WB, mierzone było w telefonię komórkową, nie wiem natomiast jak wyglądają prace w tym temacie. Temat jakości HD to tegoroczny boom na światowym rynku telekomunikacji internetowej. Telefonia VoIPowa musi dostosowywać się do producentów, którzy obecnie stawiają na G.722. Idąc w kierunku kompatybilności platform z rynkowym sprzętem IP, obsługa tego właśnie kodeka jest istotna do rozpowszechnienia technologii HD voice.
-
Anonymous
Guest28 lutego 2010 at 13:32Liczba postów: 141099HD Voice jako standard ma bardzo długą już historę, ale faktycznie jego implementację zaczęto na większą skalę teraz. Aby można było w pełni wykorzystać jakość jakś zapewnia HD Voice, zarówno operatorzy sieci jak i "końcówki" klienckie muszą wspierać ten standard. Przykładem klienta soft może być Pronto! 3.0 firmy CommuniGate Systems – do potestowania na stronach http://www.mobileoffice.biz – wymaga zainstalowania w przeglądarce plug-inu )kodeka) firmy GIPS. Jakość naprawdę robi wrażenie – polecam!
-
AuthorPosts