Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi SMS-owy spam z wersetami z Biblii w sieci Plus

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Od początku sierpnia kilku abonentów sieci Plus otrzymują tajemnicze smsy z egzotycznych krajów . Smsy zawierają angielskojęzyczne wersy z Biblii. – To spam wysyłany z zagranicznych sieci, trwają u nas analizy, kto może być jego nadawcą – mówi Katarzyna Meller, rzeczniczka Polkomtela.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138211

Sam dostałem chyba 3 takie smsy. Mój numer kiedyś był w Plusie, od dwóch miesięcy jest w Play, więc nie dotyczy to tylko Plusa. Dla ciekawości na wiele innych numerów w Plusie i Playu nie dostaję takich smsów, tylko i wyłącznie pod ten jeden, może dlatego że jest to bardzooo złoty numer…

• wlo
      Uczestnik
      Liczba postów: 1131

Może rzeczywiście złote numery są wyjątkowe? Ja złotego nie mam i mimo, ze od ponad 13 lat mam ten sam numer, raczej nie dostaję spamu. Nawet nie raczej – po prostu nie dostaję 😉 Nie licząc tych esemesów, gdzie podałem numer do komunikacji tzw. marketingowej – np. Orlenowi i jeszcze w kilku miejscach. Nie korzystam natomiast z żadnych „okzaji” na wygraną miliona czy miliarda złotych/dolarów ani nie liczę, że szczęście się uśmiechnie i wygram samochód wysyłając esemesa w trakcie konkursu skoków albo wyścigu czy meczu kopaczy piłki 😉

• Anonimowy
      Gość

Niezbadane są sposoby ewangelizacji 😉

• Anonimowy
      Gość

ja tez dostałam 2 albo 3 juz nie pamiętam takie smsy i nie mam jakiegoś złotego nr cokolwiek to znaczy;p

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: SMS-owy spam z wersetami z Biblii w sieci Plus
Twoje informacje: