Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Pozostali producenci Śmierć Jacksona powodem problemów z Internetem

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Dzisiejsza śmierć Michaela Jacksona nazywanego „królem pop” była powodem zmartwień nie tylko dla fanów jego twórczości, ale również dla wielu administratorów stron internetowych. Ogromne ilości zapytań do serwerów przełożyły się na spowolnienie działania wielu stron a nawet ich zatrzymanie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139229

Krol jest juz w niebie z dziecmi.

• Anonimowy
      Gość

Nie mozemy sobie poradzic z tym. Czy autor news’a ma pojecie o serwerach? Serwer to nie stacjonarka, ze ma chodzić na pusto. Tam moc obliczeniowa musi wykorzystywana. Nie mozna sobie pozwolic na nadwyzki mocy obliczeniowej. Za duzo to kosztuje. Więc jesli ruch/obciazenie itp itd wzrasta znacznie niz szczytowe to tak byc musi.

• Anonimowy
      Gość

Rambus –> Nie jestem ekspertem ale drobne pojęcie mam. Ja zdaje sobie sprawę z tego, że utrzymanie takiego serwera kosztuje majątek. Nie chodzi mi w newsie o dostawienie "paru PC-tów" do serwerowni takiego CNN. Mówię tylko o potencjalnym zagrożeniu z tej strony. Tutaj powodem była śmierć jednej osoby a co będzie gdy powtórzy się np. taki scenariusz z 11 września ? Zauważmy że dzisiaj Internet dla pracowników biurowych jest narzędziem pracy (emaile, komunikatory, voip) To pytanie które zadałem na końcu artykułu jest retoryczne. To nie jest pytanie do administratorów serwerów tylko raczej do naukowców którzy poszukują rozwiązań wielu problemów.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
Odpowiedz na: Śmierć Jacksona powodem problemów z Internetem
Twoje informacje: