Start Forum Sprzęt Nokia Sesja zdjęciowa obiektywem N8 (video)

Viewing 7 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Dzisiaj na rynku ukazał się dwutygodnik Viva z sesją wykonaną telefonem Nokia N8. Fotografie znanego duetu – Zuzy Krajewskiej i Bartka Wieczorka – prezentują nie tylko najnowsze trendy w modzie, ale przede wszystkim potencjał smartfonu Nokia.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

zobaczcie zdjecia wykonane samsungiem wave, rewelacja a cena fonu o wiele mniejsza (i nie wiem czy nie lepsze?!) , pomijam tu rozdzielczosc, polecam

• Anonymous
      Guest

Super…tylko że ze zdjęć w takiej wielkości nic nie wynika. Jak zdjęcie będzie w pełnym rozmiarze, to dopiero będzie widać szumy matrycy, zniekształcenia, odwzorowanie kolorów, itp. Takie zdjęcie nic nie wnosi.

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

Nie wiem, co Nokia próbuje osiągnąć taką promocją – przecież te zdjęcia są już po obróbce przez grafika…

• Iomega
      Member
      Liczba postów: 365

No jeżeli telefon robi takie zdjęcia, to powoli zapomnimy o cyfrówkach. Chociaż aparat ma jedną przewagę, której na razie żadna komórka nie przeskoczy, to zdjęcia w trudnych warunkach i szybkie.

• akmk
      Member
      Liczba postów: 418

Jest już telefon panasonica z matrycą 14 mpx

• Anonymous
      Guest

wieksze nie znaczy lepsze, o jakosci zdjecia swiadczy optyka, czyli jak wiernie odwzoruje jasnosci cienie kolory, a megapiksele to tylko wielkosc nic wiecej

• Anonymous
      Guest

Czy przypadkiem to nie Samsung pod marką Anycall nie pierwszy wprowadził tak duże matryce do telefonu? To chyba było nawet już jakiś czas temu. A do do zdjęć to musiałyby mieć o wiele większy rozmiar by można było dokonać jakiejkolwiek oceny. W KS kiedys czytałem o stosunku szumów na zdjęciu do rozdzielczości matrycy, najlepiej wypadały 10MPx.

Viewing 7 reply threads
Reply To: Sesja zdjęciowa obiektywem N8 (video)
Your information: