Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Salon Play oszukiwał swoich klientów?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 30
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Nawet do 2 tys. zł. kary, tyle do zapłaty z tytułu niedotrzymania warunków umowy mają klienci Play, którzy podpisali umowy w salonie telefonii komórkowej w Galerii Handlowej w Jaśle.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139232

Normalnie jak cały PLEJ..

• Anonimowy
      Gość

No to ładnie czyli już wiemy jak Play ma 3mln klientów nie dość że rozdają masowo startery to jeszcze fałszują umowy. No no niezłe przegięcie…

• Anonimowy
      Gość

@xeno. Ty to już w ogóle "pojechałeś" ;(. Nawet mi się nie chce komentować.

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

Niby co ma wspólnego jaka sieć, widać że dla głupiego telefonu niektórzy są skłonni dokonać oszustwa. Tyle ze łatwo zostanie namierzony.

• Anonimowy
      Gość

Play nie ma coś szczęścia do swoich salonów. Jak nie papiery na śmietniku to znowu fałszerstwa oj nie dobrze nie dobrze…

• Anonimowy
      Gość

Dobrze że nie dałam się dzisiaj namówić na zawarcie umowy w jednym salonów w Krakowie, bo z tego co czytam nie można ufać PLAY. Próbowano mi wcisnąc ich szmaciany internet…dopiero jeden uczciwy klient zwrócił mi uwagę że ten ich zafajdany internet pracuje tylko w dużych miastach, a poza zero sygnału.

• Anonimowy
      Gość

dobre, ja jak pytalem o internet mobilny play to sprzedawca w salonie trzy razy upewnial sie i powtarzal o ograniczeniu zasiegu do miast i mniejszych miejscowosci.

• Anonimowy
      Gość

No i zaczeło się jazgotanie naganiaczy z w3

• Anonimowy
      Gość

tak sobie to tlumacz marcienie

• Anonimowy
      Gość

O ludzie tempe strzały ! Wina pracowników a nie sieci. O LOL mam darmowy humor na wieczór ! hahaha no OMG

• Anonimowy
      Gość

Może i wina pracowników ale znowu coś nie tak jest z salonami Play to źle też o nich świadczy.

• Anonimowy
      Gość

U mnie na przykład net pleja działa super porównując do orange i ery bo tylko edge w tych sieciach jest a plej ma 3G.Plus jeszcze ma tylko 3G,ale ma bardzo przeciążoną siec i w praktyce jest gorzej jak w pleju.Nie biorę pod uwagę godzin po 24,bo wtedy się śpi a nie neta używa.Ludzie zawsze wałki robili szczególnie w tp.sa.przychodzili do domu i nieświadomemu człowiekowi włączali usługi na telefonie za które klient słono płacił i płakał.

• Anonimowy
      Gość

– Absolutnie nie ma mowy o żadnej karze dla Klientów, którzy zostali poszkodowaniu w wyniku niewłaściwego zachowania pracownika punktu dealerskiego sprzedającego nasze usługi. Równolegle z postępowaniem Policji sami sprawdzimy wszystkie umowy podpisane przez ten punkt. Skontaktujemy się ze wszystkimi Klientami w celu weryfikacji informacji systemowych o podpisanych umowach – mówi Marcin Gruszka, rzecznik prasowy Play.

• Anonimowy
      Gość

Dokładnie jest tak jak pisze rzecznik i przekazał Roman.

Tytuł wiadomości jest nieco mylący (Kan, mocno mi to nie przeszkadza. Na media2.pl to dopiero z tym "pojechali").

Tak naprawdę to spółka P4 została oszukana i tyle.

• Anonimowy
      Gość

Mam dziwne wrażenie, że gdyby sprawa dotyczyła innego opa, byłby skandal. a że o Play chodzi to rozmywanie sprawy. Jednak ktos zatrudnia tych ludzi,ktoś powinien ich kontrolowac. Jaj zapamiętam na długo, jak "dobrze" Play jest zorganizowany i jak "kreatywnie" pozyskuję klientów

• Anonimowy
      Gość

Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie – wszyscy zginęli. Cześć ich Pamięci.

• wlo
      Uczestnik
      Liczba postów: 1131

Nie wiązałbym głupoty ludzkiej z konkretnym operatorem. To w każdej sieci może się zdarzyć i na pewno się zdarza. Debile – pracownicy punktu – nie wiem co sobie myśleli robiąc taki przekręt? Że to nie wypłynie? Że klienci zapłacą fakturę nie zwróciwszy uwagi na jej wysokość albo zawartość? Zresztą… czy debil potrafi myśleć w ogóle?

Dodam, że mam mnóstwo telefonów od mojego operatora o wyjątkowej, tylko dla mnie jako wyjątkowego klienta, ofercie… Po prefiksach domyślam się, ze nie dzwonią z BOK – z zachodniej Polski są to zwyle numery – a i oferta jest taka jaką w każdym punkcie w kraju zaoferuje mi najmniej doświadczony sprzedawca jako nowemu klientowi 😉 Zacząłem już zbierać nazwiska tych ludzi, zapisuję daty i wysłąłem już do BOK pismo w tej sprawie z informacją o próbie niemal przestępczego wyłudzenia zgody na przesłanie umowy 😉 Z pewnością będę to regularnie robił. Ciekawe, ze zmniejszyła się ilość tych telefonów ostatnio.

• Anonimowy
      Gość

Z pracownikami nie tylko play ma kłopoty, mam telefon też w plusie i póki co to właśnie do plusa muszę częściej dzwonić w celu zgłoszenia usterek sieci. Pracownicy BOKu potrafią rozłączyć się gdy nie chce im się załatwiać tematu… W erze tez miałem różne przygody, więc nikt nie jest święty…

• Anonimowy
      Gość

Play jak zwykle 'usługi’ na poziomie… co wy mi tu k***** mydlicie oczy, kolesie pracowli dla jakiej firmy ? ZAKŁAD POGRZEBOWY czy play ?.

Play`a określam takim zwrotem: wszytsko u nich jest niskie, koszty, obsługa, BOK, pracownicy ( poziom wiedzy ), prędkości internetu.

I jak się okazuje sprawdza się to w 100000 % !

Mi wcale tych ludzi, którzy zostali naciągnięci nie jest żal… wiedzieli albo przynajmniej nieraz słyszeli jaka to jest sieć, to tak samo jak z bokserem, który by się żalił, że wyszedł na ring i dostał w ryj.

Idąc tokiem myślenia fanboy`s Play`a i przekładając to na inne kategorie tj. TV AGD etc, takie firmy jak MERCEDES BMW SONY etc etc. nie powinny istnieć bo są droższe a oferują NIBY to samo. Nic bardziej mylnego, firme te prosperują już xxx lat i mają sie BARDZO DOBRZE i napewno nic takiego biegu nie zmieni.

Powyższą puentę proponuję zastosować do rynku telekomunikacyjnego w Polsce.

Pozdrawiam hate`erów z Play`a.

• Anonimowy
      Gość

Ray komentarz niestety na poziomie piaskownicy. Nie ma czego komentowac. Zachowanie jednej osoby przyrownujesz do calej sieci, szkoda slow.

• Anonimowy
      Gość

byla to grupa oszustow teraz doczytalem.

• Anonimowy
      Gość

Wiadomo że chodzi o nieuczciwość pracowników to może zdarzyć się wszędzie wiadomo. Ale jednak to już nie pierwszy raz coś jest nie tak z salonami Play a to już źle świadczy o tej marce. Zresztą nie od dziś wiadomo że Play oferuje niską cenę w zamian za wszystko inne w tym najgorsze BOK o ich poziomie wszyscy wiedzą.

• wlo
      Uczestnik
      Liczba postów: 1131

W serwisie telekomunikacyjnym nikt nie będzie pisał o oszustach pracujących w sklepach sprzedających armaturę jednego czy drugiego producenta… A też jest cwaniaków pełno – moja żona kupiła niedawno baterię – renomowanego producenta i wacale nie najtańszą (prawie 500 zł.) uszkodzoną w sposób, który nie mógł mieć miejsca w transporcie. Owszem, przyjechał na miejsce serwis producenta, naprawili, jednak sami stwierdzili, że z fabryki nie wyszedł taki produkt. BTW Musze zamontować w końcu te baterię bo głowę mi suszy kobieta od 3 tygodni 😉

• Anonimowy
      Gość

Play się po raz kolejny nie popisał. I nie ma w sumie wytłumaczenia. Play musi ponosić odpowiedzialność za swoich pracowników. Nie dopilnowali i tak też się stało. Pewnie że wszędzie ludzie mogą oszukiwać ale jednak w Play to nie pierwszy raz.

• Anonimowy
      Gość

Na pewno nie każdy w Play jst oszustem, ale mogli polepszyć wewnętrzną kontrolę, bo wydźwięk jest jednoznaczny – lepiej się nie wiązac umowami z Play

• Anonimowy
      Gość

Moi drodzy, to zle świadczy o ludziach a nie o Play. Zawsze w każdej strukturze może się znależć ktoś nie uczciwy… Po co się czepiać Playa, nie da sie zabezpieczyć przed nie uczciwymi osobami w banku – a co dopiero w telekomunikacji…

• Anonimowy
      Gość

Ryba psuje się od głowy. Play ciągle nacina klientów więc co miał sobie pomyśleć taki mały ludek? Skoro oni mogą to i ja mogę.

• Anonimowy
      Gość

Facetowi, który znalazł dokumenty Play na śmietniku i nagłośnił sprawę firma wytoczyła proces, ciekawe jak Play tym razem "podziękuje" klientom którzy nie siedzieli cicho….

• Anonimowy
      Gość

Tym razem rzecznik Play zareagował jak trzeba i jego deklaracja jest chociaż na miejscu. Szkoda, że w sprawie problemów z logowaniem się telefonów do sieci plus zrobił z siebie pośmiewisko, a sieć cały czas utrzymuje że problemu nie ma….

• Anonimowy
      Gość

no jak na przykład tak zrobie przeniosę sie do plusa jak

tylko skończy mi się umowa dobra rada nataliaaaaa

Przeglądanie wątków odpowiedzi 30
Odpowiedz na: Odpowiedź #193569 w Salon Play oszukiwał swoich klientów?
Twoje informacje:

Anuluj