Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Rzecznik P4 o sprzedaży Play
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 16:42Liczba postów: 135890Play ma renomę ohydną. Jedno mówią i ogłaszają a drugie pod stołem albo jak kto woli za plecami robi co innego. Bardzo nie ładne są takie zagrywki które odbijają się na rzetelności. Tak było z Plusem że donosili na nich (nie wyobrażam sobie tego, sieć która umożliwiła im start a tu takie rzeczy za plecami) i z Erą z MTR o MMSy.
-
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 20:56Liczba postów: 135890 -
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 22:48Liczba postów: 135890zgadzam się, komentarzem wyżej, PLAY zajmuje się pierdołami i zgadzam się również, że PLAY robi ciągłe zamieszanie. Tak, zamieszanie, ale z korzyścią dla klientów wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych.
Zatem niech się nadal kręci.
A czy PLAY zostanie sprzedany czy nie to nie ważne, zostanie ktoś kto trochę zawojował rynek cenami.
Dzięki wojnie cenowej jaką wywołał PLAY obecnie korzystam z komórki o wiele częściej, rozmawiam więcej i przy tym, ku uciesze operatorów, mimo niższych cen za połączenia wydaję więcej na rozmowy.
-
Anonymous
Guest7 stycznia 2010 at 14:54Liczba postów: 135890Szkoda by było sprzedawać sieć Play, przypomina Mi to dawną sieć IDEA która królowała na polskim rynku telekomunikacyjnym, kiedyś była to marka godna uwagi do czasu kiedy nie została przekształcona w ORANGE, wtedy ta sieć zrobiła rewolucję w W-2, natomiast dziś Play to jedyna sieć która jest dla Klienta, korzystam z niej od bardzo dawna i nie narzekam, jestem zadowolony. Satysfakcja z każdych usług które mają w swojej ofercie, zasięg Play ich macierzysty jest bardzo dobry, tylko Mi żal tego że sieć za pózno się pojawiła na polskim rynku telekomunikacyjnym, przez to muszą mieć roaming z Plusem, ale wiecie jak to jest współpraca między operatorami, jeśli faktycznie Play zostanie sprzedany to wyłącznie któreś polskiej sieci komórkowej lub zagranicznym koncernom, bo jeśli to prawda że ich roaming z Plusem skończy się to będzie jasne, że będą mieli problem z przetrwaniem w Polsce, dlaczego? bo już wiadomo że Era i Orange nie będą zainteresowani wewnętrznym roamingiem z Play, pewnie dlatego że Play daje im kopa w promocjach pozyskując to nowych Klientów, którzy odchodzą od trójcy. To tak jak strzelenie samobója w piłce nożnej pomagasz małemu a potem sam masz problemy. Dobrze że istnieją jeszcze alternatywne sieci jak Mobyland, Aero2, Centernet, Cyfrowy Polsat. Czy ktoś z Was się orientuje ile jeszcze byłoby do podziału w pasmie UMTS lub GSM dla potencjalnie nowych sieci komórkowych? Widząc obecna sytuację kryzysu na świecie i w Polsce to nawet wielkie banki będące do tej pory konkurencją na miecze i tarcze potrafią się połączyć, fuzja i tak jest nieunikniona, szkoda jeśli Play zostanie sprzedany ponieważ wtedy My wszyscy użytkownicy na tym stracimy, a jak? to proste: ceny nie będą spadać ale będą szły w górę, usługi będą takie jakie są a żadna rewelacja się nie pojawi 🙁 Rok 2010 będzie prawdopodobnie rokiem wielkich światowych zmian, czas pokaże:( Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów 🙂
-
AuthorPosts