Start Forum Operatorzy Internet mobilny Router Axesstel MV510 VR CDMA w Orange

Viewing 45 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Router Axesstel MV510 VR jest urządzeniem dostępowym pozwalającym na bezprzewodowy dostęp do sieci CDMA EV-DO Rev. A w paśmie 450MHz. Może być doskonałą alternatywą na dostęp do internetu w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia poprzez kabel (np. tymczasowe biura, miejsca konferencji itp.)

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135692

nie napisano najważniejszego – ten ruter ma port do podłaczenia zwykłego aparatu telefonicznego stacjonarnego – posiada bramkę VOIP 😉

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

w ogóle ciężko o jakieś informacje na jego temat. Ciekaw jestem opinii o nim, ponieważ noszę się z zamiarem kupna FP, a najważniejszy jest jednak zasięg.

• Anonymous
      Guest

wszystko cacy tylko nalezy pamietac ze ten model modemu dla Orange freedom pro przeznaczony jest tylko pod kabel ethernetowy lub wifi, zajmuje sie sprzedaza tej uslugi i pomiarem zasiegów i moim skromnym zdaniem uwazam, ze modele poprzednie tj mv410 maja mozliwosc podpiecia przez USB, nie kazdy komputer jest wyposazony w karte sieciowa. Ogolnie usluga bardzo fajna dla nie majacych mozliwosci na kabel:)

• Anonymous
      Guest

hehehe a czym on się tak właściwie różni od 410ki??

• Anonymous
      Guest

hej:) a ja mam taki problem bo mam już ten router tylko że nie mogę go zainstalować 🙄 tzn.program który był do niego dołączony już zainstalowałam tylko nie wiem czy poprawnie, chociaż postępowałam wg instrukcji,ale nie mam pojęcia np kiedy wpisać ten kod pin od karty bo kompletnie się na tym nie znam i w ogóle go nigdzie nie wpisałam…w ogóle to jak go włączyłam to nie świecą się te lampki od sygnału i nie mam pojęcia czy nie mam zasięgu, chociaż te routery maja podobno bardzo dobry zasięg?czy po prostu jest niepoprawnie zainstalowany i to dlatego…?proszę pomóżcie bo ja nie mam bladego pojęcia co z tym zrobić

• Anonymous
      Guest

modem ten to wielkie badziewie Sto razy gorszy od 410 mv Bardzo słabo łapie zasieg.

• Anonymous
      Guest

wedlug mnie to wielka kaszana wygladem ciekawy ale tak naprawde to jaj przegladalem recenzje i porownywalem 3 modemy axesstel 410, 510 i AnyData ADU 635WA to najlepiej wychodzi ADU bo jest po 1 tanszy, po drugie mniejszy wiecc mozna go uznac jako mobilny (nawet oferta w jakiej on jest to orange free optimum itp) a po 3 lapie nawet lepiej zasieg i pracuje w wielu trybach oto one:
      CDMA
      GSM/3G
      HSDPA
      pobiera dane max z predkoscia do 3,1 mb/s
      a wysyla max do 1,8. I kiedy chcemy to sei przelaczamy na Gsm,3G i HSDPA (w wiekszych miastach) a na wioskach uzywamy CDMA i to jest najlepsze rozwiazanie dla mnie tylko ta cena. podobno za taki net z limitem 3gb trzeba dac 75zeta a FP 50 lecz jak ktos ma wiekszy budżet to moze wziasc 8gb za 120 zeta albo 12 za 150 wiec tak naprawde jezeli ktos ma wysoki budżet to proponuje wziasc 12 gb ja jak bede bral to 3 bo na wiecej nie pozwalaja srodki ale naprawde warto wziasc taki modem. Antena tania i daje duzo radosci. Ah no i by mi umknelo ma baterie wiec lepiej jak bedzie pod AC ciagle by nam nie pad. Mam nadzieje ze nie ktorym pomoze ta informacja i dokonaja wlasciwego wyboru. Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Nie narzekać tylko szukać informacji.
      Polecam http://www.bez-kabli.pl

Pozdro

• Anonymous
      Guest

Chciałem zapytać czy antena mi pozorze bo mieszkam na wichurze i mi ciągle zasięg gubi. I jest strasznie wolny, napiszcie jak by ktoś był zorientowany.

• Anonymous
      Guest

ceny w artykule są nieaktualne i chyba wzięte z kapelusza, sprzedaję to i nigdy takich cen nie było

Poza tym MV 410 był o niebo lepszy – ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
      Szczególnie polecam do wykorzystania w miejscach gdzie nie ma nic innego – OFP to często jedyne wyjście.

• Anonymous
      Guest

mam pytanie z jaką prędkości idzie pobieranie pliku???
      pytam o średnią ;]
      chcę go kupić ale narazie czytam wątki 🙂

• Anonymous
      Guest

pobieranie kilkadziesiąt KB o wiele szybciej niż na EDEG.

• Anonymous
      Guest

mam pytanie mam ten modemi czasme jak wlacze go to przez 3 dni go nei wylaczam a po 3 dniach wyskakuje mi poloczona uśpiony i wtedy nei moge korzYssatc z neta i nei potrafei wtedy wylaczyc tego czy ktos wie jak to wylaczyc???

• Anonymous
      Guest

Bagno.
      Nie polecam.
      Mam go tydzień a już:
      blokuje się kurnik.pl,blokuje się nk/fotka ,tzn co kilka sek pisze kabel sieciowy odłączony(nic nie robie i po 5 sek sam „się jakoś włącza”).
      Na granie gdzieś online wgl nie liczcie a jak już to z 5h na miech,więcej nie ugra.
      Uświadamiam,że 1-2 dnia działał mi absolutnie bez zarzutu(nie ma burzy itp żeby zakłócać sygnał)

Nie polecam!

• Anonymous
      Guest

Mam pytanie. Dlaczego nie mogę się połączyć z ustawieniami systemowymi?? Pomocy!

• Anonymous
      Guest

Icon 225

600 GB limitu

• Anonymous
      Guest

jest git

• Anonymous
      Guest

A czy przy kożystaniu z tego routera bez kabla musze instalowac program do komputera?? Bo mam taki problem że po paru minutach kozystania wyłancza mi sie internet i musze włączyć i wyłaczyć router… Jest to troche denerwujące… 😡

• Anonymous
      Guest

Najwiekszy BADZIEW w historii !! Na 5 zainstalowanych u klienta 3 sztuki zepsute. Jak juz pracuje to sie zawiesza. Gniazdo do zewnetrznej anteny to jakies nieporozumienie. Jak juz sie zepsuje na gwarancji to reklamacja trwa dwa miesiace.. poprzedni z serii 400 byl o wiele lepszy.

• Anonymous
      Guest

Ja niedawno nabyłem ten internet narazie działa bez zarzutu ale zeby był większy liomit

• Anonymous
      Guest

Witam

Osobiście nie korzystałem, polecam model MV 410 używam od ponad 2 lat i zero problemów !!!

• Anonymous
      Guest

A ja mam taki problem, że nie mogę w żaden sposób zdjąć kodu pin z karty i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Próbowałem już przez ten router a nawet telefonem i nic nie daje. Cały czas pisze, że wpisuję niewłaściwy kod pin i cały czas mam tyle samo prób do wykorzystania, czyli 3. Może ktoś z was będzie wiedział co z tym zrobić?? Dzięki za pomoc. A modem w miarę tylko jest jeden problem. A mianowicie gdy jest podłączony przez port ethernet i przez wifi to rozłącza raz kompa raz laptop. nie mam pojęcia od czego.

• orange
      Member
      Liczba postów: 1

Nie mogę w żaden sposób zdjąć kodu PIN z karty.próbowałam kilka razy .cały czas pisze, że wpisuję niewłaściwy PIN i cały czas mam tyle samo prób do wykorzystania, czyli 3. Modem jest w miarę tylko zastanawiam się gdzie jest miejsce na podłączenie anteny zewnętrznej.

• Anonymous
      Guest

witam jak na nim uruchomic wi-fi

• Anonymous
      Guest

jest strasznie wolny i mam jeden problem niemoge zdjąć kodu pin:{

• wlazly510
      Member
      Liczba postów: 1

witam jak na nim uruchomic wi-fi

• Anonymous
      Guest

Ja go mam juz 1 rok. I jest dobrze.
      Nie ma problemu ze stronami. ALe predkosc pobierania to 150 kB/s.
      Limit 3 gb. Po nim to zamula. Z limitem to na youtube spokojnie szybszy bufforing na 360p jest.

• Anonymous
      Guest

Nie można zdjąć kodu PIN, bo nie pozwala na to operator. Informacja od Orange. Starsze karty pozwalały na to, nowsze (niż rok) już nie, w trosce o „dobro” klienta.

• Anonymous
      Guest

Radzę unikać tego rotera
      W dniu 06.09.2011 przedłużałem umowę na dostawę usług internetowych ORANGE FREEDOM PRO. W ramach 2 letniej umowy kupiłem router MV510 VR. Przy pierwszym uruchomieniu urządzenia okazało się że niedziała wifi (nie ma technicznych możliwości sprawdzenia przed zakupem czy to urządzenie działa poprawnie). Zaniosłem urządzenie do punktu obsługi ORANGE w którym go kupiłem. Sądziłem że skoro urządzenie zostało wydane uszkodzone to od razu zostanie wymienione na nowe. Niestety wysłano je do serwisu, który po dwóch tygodniach zakwalifikował je do wymiany na nowe, czyli nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zostanie mi ono zwrócone (dzisiaj to już prawie 3 miesiące). Dwukrotnie prosiłem firmę ORANGE o rozwiązanie umowy i podpisanie nowej (sprawa 1434195015 zajmuje się nią Michał Konieczny i Rafał Walusiak) Uznałem że cała wina za zaistniałą sytuację jest po stronie firmy ORANGE
      -dostarczyli mi niesprawne urządzenie
      -to ORANGE decyduje kto jest ich serwisantem
      Niestety ORANGE nie przyznaje się do winy. I uważa że wszelkie roszczenie mam kierować do serwisu (oczywiście nawet nie podali danych adresowych serwisu) a ja muszę przez dwa lata płacić abonament bo inaczej ukarzą mnie karą.

• Anonymous
      Guest

mam podobną sytuacje jak kolega, tyle że router po niecałym roku sam się zepsuł, po 2 tygodniach został zakwalifikowany do wymiany, teraz mija drugi miesiąc a nowego sprzętu poprostu nie ma, orange umywa rece, mówią że to problem producenta, nowych routerów nie ma i nikt nie wie kiedy będą. niepolecam

• Anonymous
      Guest

witam. a ja chlopaki podpiełem antene z cyfrowego polsatu do modemu mv510 i teraz chodzi dobrze a wczesniej miał problemy z zasiengiem i połonczeniem sie. taka antena kosztóje 100zł i jest w punkcie spżedaży cyfrowy polsat.:-)

• Anonymous
      Guest

jest tu moze wifi??

• Anonymous
      Guest

nie mam pojęcia jak włączyć wi-fi w tym ruterze czy ktoś wie jak to zrobić?

• Anonymous
      Guest

Witam wszystkich.Mam pewien kłopot z routeraxesstel MV510VR mam bardzo słaby zasięg.Gdy pobieram muzykę to prędkość wynosi 7.5kb/s.Czy ktoś wiedział by jak zwiększyć zasięg.Słyszałem że są jakieś ateny zewnętrzne.Ktoś by poradził jaką wybrać mam. Pomóżcie.

• Anonymous
      Guest

Kiedy nie miałem anteny zewnętrznej w ogóle mi nie działał. Kiedy zakupiłem antenę działa maksymalnie 300. Słabo łapie zasięg. Zły wybór, nie polecam. Nie mogę się doczekać aby kupić inny.

• Wojciec
      Member
      Liczba postów: 2

Beznadziejna tandeta. Łączność rwała się i szybkość transferu żenująca. Po 4 miesiącach zepsuł się. Ekspertyza stwierdziła, że nadaje się tylko do wymiany. Czekam na nowy już 1,5 miesiąca. TAK DZIAŁA FIRMA ORANGE w XXI wieku. Mają w nosie zwykłego klienta.
      NIE UŻYWAĆ. NIEBEZPIECZNY DLA NERWÓW. TAK JAK FIRMA ORANGE

• Anonymous
      Guest

które to wejście na antene zewnętrzną do routera MV510 VR

• Wojciec
      Member
      Liczba postów: 2

Szczerze odradzam.
      Miałem MV-410, psuł się i rwała się łączność. Po reklamacjach dostałem MV-510. Jeszcze gorzej. Po kilku wizytach w serwisie ekspertyza – „Nie nadaje się do użytku” – wysłali d producenta. Czekałem 3 miesiące. Nowy na razie działa (od 3 tygodni), ale z zasięgiem marnie i czasem zrywa łączność, zwłaszcza przy ściąganiu plików powyżej 100 MB. 🙁

• Anonymous
      Guest

Jak to dobrze że jest jakieś forum i myślę że pozostanę przy modemie ,,ANYDATA -ADU 635 w CDMA chodzi spoko i jak by nie limit to można poszaleć trochę w tych miejscowościach gdzie jest słaby zasięg z GSM-u tak więc dzięki za info.

• Anonymous
      Guest

Siema chłopaki jak wyłączyć pin z rutera mv510vr

• Anonymous
      Guest

siema wszystkim bo ja mam luter z orange iwi fi mi wugule na telefonie nie wykrywa i nie wiem co zrobić
      proszę o pomoc

• Anonymous
      Guest

u mnie na mv510 maxsymalną prędkość pobierania miałem 340/kbs

• Anonymous
      Guest

JEST JEDNA ODP.: ZIP Z
      Z
      🙂 🙁 😉 😀 😎 😡 😮 😳 😛 :lol 🙄 :>

• Anonymous