Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Regulamin Heyah Magiczne Pakiety.
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 10:27Liczba postów: 141148Hey. Witam Wszystkich serdecznie.
Powiedzcie mi proszę jak rozumiecie pkt. 7 regulaminu dot. magicznych pakietów w heyah:
[quote:1771v2eg]
7. Minuty zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności o ile Użytkownik nie korzysta jednocześnie z ofert: "Pakiet Heyah i stacjonarne", "Przebieraj wybieraj". SMS-y zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności. [/quote:1771v2eg]Ja to rozumiem tak, że jeżeli korzystamy z Pakietu Heyah i stacjonarne lub przebieraj wybieraj oraz jednocześnie z Magicznych pakietów to minuty są rozliczane zgodnie z Pakietem Heyah i stacjonarne lub Przebieraj wybieraj natomiast sms z Magicznych pakietów. Mam racje czy nie?
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 14:26Liczba postów: 141148Pierwszeństwo rozliczania mają te pakiety z krótszym okresem ważności. heyah+stacjonarne są ważne 14dni, więc są rozliczane w pierwszej kolejności. PW są ważne 30dni. Magiczne są chyba bezterminowe, więc przy aktywacji innych opcji- są rozliczane na samym końcu. Jeśli masz aktywne Heyah+stacjonarki i magiczne- najpierw sciąga ci z Heyah+stacjonarnych. Rozliczanie smsów z magicznych w połączeniu z PW zależy od rodzaju pakietu- jeśli masz np. całodobowy, w nocy rozmowy, za dnia smsy, to o ile nie masz heyah=stacjonarek, to smsy w nocy i rozmowy za dnia będzie ci sciągało z magicznych. Jeśli w PW masz pakiet 300 smsów do wszystkich to smsy będą ściągane z tego pakietu PW, dopiero po zakończeniu puli tych 300 smsów- będzie ci sciągać z magicznych. Jeśli masz wybrany numer w PW- to smsy od razu będą ściągane z magicznych. Jeśli będziesz mieć pakiet "taniej do wszystkich" w PW- to nie możesz aktywować Heyah+stacjonarnych czy magicznych.
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 14:37Liczba postów: 141148 -
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 16:40Liczba postów: 141148Może podaj linka do regulaminu, może go trochę okroiłeś. Nie mam Heyah. Ale wiem, że oferta jest tak skonstruowana, że nie zawsze smsy do Heyah lecą w pierwszej kolejności z magicznych pakietów: w PW przy opcji 300 smsów do wszystkich- najpierw ściągnie Ci z tego pakietu. W przypadku pakietu całodobowego: w dzień smsy zejdą ci z PW, w nocy z magicznych.
-
Anonymous
Guest15 kwietnia 2009 at 07:44Liczba postów: 141148[quote="Gość":lq2rrugy]
Ja to rozumiem tak, że jeżeli korzystamy z Pakietu Heyah i stacjonarne lub przebieraj wybieraj oraz jednocześnie z Magicznych pakietów to minuty są rozliczane zgodnie z Pakietem Heyah i stacjonarne lub Przebieraj wybieraj natomiast sms z Magicznych pakietów. Mam racje czy nie?[/quote:lq2rrugy]
Dokładnie tak samo to rozumiem. -
Anonymous
Guest15 kwietnia 2009 at 08:56Liczba postów: 141148[quote="Bajadurka":1qqlpncg]
Dokładnie tak samo to rozumiem.[/quote:1qqlpncg]
Otóż to.
Wysłałem zapytanie na heyah@kontakt.pl i dostałem odpowiedź, że w regulaminie Przebieraj wybieraj pierwszeństwo mają minuty i sms z PW, natomiast faktycznie w regulaminie Magicznych pakietów jest jak jest. Przepraszają za rozbieżności i niejasne informacje w regulaminach. Heh. Napisałem teraz oficjalną reklamację. Zobaczymy jak się ustosunkują. -
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 07:36Liczba postów: 141148Tak. Z regulaminu przebieraj wybieraj wynika, że ta oferta jest rozliczana najpierw. Zarówno minuty jak i sms. Natomiast z regulaminu magicznych pakietów wynika, że minuty pierw są rozliczane z przebieraj wybieraj, a sms do heyah z magicznych pakietów. Mamy więc sprzeczność w regulaminach.
Babeczka odpisała, że przekazała sprawę do osób odpowiedzialnych za taki stan rzeczy i tyle. Napisałem więc oficjalną reklamację i czekam na jej rozpatrzenie. -
Anonymous
Guest17 kwietnia 2009 at 07:11Liczba postów: 141148 -
Anonymous
Guest17 kwietnia 2009 at 10:41Liczba postów: 141148 -
Anonymous
Guest23 kwietnia 2009 at 12:18Liczba postów: 141148 -
Anonymous
Guest12 maja 2009 at 17:11Liczba postów: 141148Dzisiaj po blisko 3 tygodniach od zgłoszenia sprawy do UKE skontaktował się ze mną heyah. Stwierdzili, że reklamacja uznana. Dostałem zwrot kosztów za niepoprawnie rozliczone sms do heyah i informację, że po moich uwagach zostanie wprowadzona poprawka do regulaminu. O i jeszcze gratis dali 10/600 min/sms w ramach rekompensaty. Tego się spodziewałem, nie spodziewałem się tylko, że będą potrzebowali do tego dodatkowego bodźca (UKE).
-
Anonymous
Guest13 maja 2009 at 19:02Liczba postów: 141148O i właśnie pojawił się nowy regulamin oferty Magiczne pakiety ważny od 12 maja 2009r.
Pkt 7 brzmi teraz:
Minuty [color=#FF0000:m9cxyhmh][b:m9cxyhmh]i sms[/b:m9cxyhmh][/color:m9cxyhmh] zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności o ile Użytkownik nie korzysta jednocześnie z ofert "Pakiet Heyah i stacjonarne", "Przebieraj wybieraj". -
Anonymous
Guest17 maja 2009 at 06:29Liczba postów: 141148Wiecie, potrzebne są dodatkowe bodźce, żeby zmieniać się na lepsze. Np. ponoć trenerzy (wyjątkiem jest tu niestety nasza reprezentacja )
A ja uważam, że to bardzo miło z ich strony, że dali coś od siebie: tj. nie ograniczyli się tylko do zwrotu kosztów, ale też dali swoistą rekompensatę. Chwali się. -
Anonymous
Guest17 maja 2009 at 14:57Liczba postów: 141148[quote="Perrin":wx7itdrh]
A ja uważam, że to bardzo miło z ich strony, że dali coś od siebie: tj. nie ograniczyli się tylko do zwrotu kosztów, ale też dali swoistą rekompensatę. Chwali się.[/quote:wx7itdrh]Akurat heyah zawsze dodaje coś od siebie. Przy każdej reklamacji. Nie chwali się natomiast to, że reklamację odrzucili. Zgodzili się z moimi racjami dopiero po interwencji UKE.
-
-
AuthorPosts