Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Regulamin Heyah Magiczne Pakiety.

Viewing 30 reply threads
  • Author
      Guest
      Liczba postów: 141148

Hey. Witam Wszystkich serdecznie.

Powiedzcie mi proszę jak rozumiecie pkt. 7 regulaminu dot. magicznych pakietów w heyah:
      [quote:1771v2eg]
      7. Minuty zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności o ile Użytkownik nie korzysta jednocześnie z ofert: "Pakiet Heyah i stacjonarne", "Przebieraj wybieraj". SMS-y zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności. [/quote:1771v2eg]

Ja to rozumiem tak, że jeżeli korzystamy z Pakietu Heyah i stacjonarne lub przebieraj wybieraj oraz jednocześnie z Magicznych pakietów to minuty są rozliczane zgodnie z Pakietem Heyah i stacjonarne lub Przebieraj wybieraj natomiast sms z Magicznych pakietów. Mam racje czy nie?

• Anonymous
      Guest

Pierwszeństwo rozliczania mają te pakiety z krótszym okresem ważności. heyah+stacjonarne są ważne 14dni, więc są rozliczane w pierwszej kolejności. PW są ważne 30dni. Magiczne są chyba bezterminowe, więc przy aktywacji innych opcji- są rozliczane na samym końcu. Jeśli masz aktywne Heyah+stacjonarki i magiczne- najpierw sciąga ci z Heyah+stacjonarnych. Rozliczanie smsów z magicznych w połączeniu z PW zależy od rodzaju pakietu- jeśli masz np. całodobowy, w nocy rozmowy, za dnia smsy, to o ile nie masz heyah=stacjonarek, to smsy w nocy i rozmowy za dnia będzie ci sciągało z magicznych. Jeśli w PW masz pakiet 300 smsów do wszystkich to smsy będą ściągane z tego pakietu PW, dopiero po zakończeniu puli tych 300 smsów- będzie ci sciągać z magicznych. Jeśli masz wybrany numer w PW- to smsy od razu będą ściągane z magicznych. Jeśli będziesz mieć pakiet "taniej do wszystkich" w PW- to nie możesz aktywować Heyah+stacjonarnych czy magicznych.

• Anonymous
      Guest

No dobrze, ale jak to się ma do tego konkretnego zapisu w regulaminie, który podałem w pierwszym poście. Z niego wynika, że jak się ma Magiczne Pakiety i Przebieraj wybieraj to minuty są ściągane z PW a sms (jeżeli do heyah wysyłane) to z MP.

• Anonymous
      Guest

Może podaj linka do regulaminu, może go trochę okroiłeś. Nie mam Heyah. Ale wiem, że oferta jest tak skonstruowana, że nie zawsze smsy do Heyah lecą w pierwszej kolejności z magicznych pakietów: w PW przy opcji 300 smsów do wszystkich- najpierw ściągnie Ci z tego pakietu. W przypadku pakietu całodobowego: w dzień smsy zejdą ci z PW, w nocy z magicznych.

• Anonymous
      Guest

[url:36qlnwek]http://www.heyah.pl/object.php/act/dow/oid/9277013589919dfb48fb7310a24a3fc7[/url:36qlnwek]

Odnośnie kolejności mówi tylko punkt 7 dokładnie zacytowany przeze mnie.

• Anonymous
      Guest

[quote="Gość":lq2rrugy]

Ja to rozumiem tak, że jeżeli korzystamy z Pakietu Heyah i stacjonarne lub przebieraj wybieraj oraz jednocześnie z Magicznych pakietów to minuty są rozliczane zgodnie z Pakietem Heyah i stacjonarne lub Przebieraj wybieraj natomiast sms z Magicznych pakietów. Mam racje czy nie?[/quote:lq2rrugy]
      Dokładnie tak samo to rozumiem.

• Anonymous
      Guest

[quote="Bajadurka":1qqlpncg]
      Dokładnie tak samo to rozumiem.[/quote:1qqlpncg]
      Otóż to.
      Wysłałem zapytanie na heyah@kontakt.pl i dostałem odpowiedź, że w regulaminie Przebieraj wybieraj pierwszeństwo mają minuty i sms z PW, natomiast faktycznie w regulaminie Magicznych pakietów jest jak jest. Przepraszają za rozbieżności i niejasne informacje w regulaminach. Heh. Napisałem teraz oficjalną reklamację. Zobaczymy jak się ustosunkują.

• Anonymous
      Guest

czyli koniec końców najpierw schodzi cały Przebieraj-Wybieraj a dopiero potem cała reszta?

• Anonymous
      Guest

Tak. Z regulaminu przebieraj wybieraj wynika, że ta oferta jest rozliczana najpierw. Zarówno minuty jak i sms. Natomiast z regulaminu magicznych pakietów wynika, że minuty pierw są rozliczane z przebieraj wybieraj, a sms do heyah z magicznych pakietów. Mamy więc sprzeczność w regulaminach.
      Babeczka odpisała, że przekazała sprawę do osób odpowiedzialnych za taki stan rzeczy i tyle. Napisałem więc oficjalną reklamację i czekam na jej rozpatrzenie.

• Anonymous
      Guest

Jak znam życie to możesz liczyć na jej uwzględnienie – Heyah z tego co słyszałam zawsze zwraca kasę chociażby w części za takie rzeczy… mi się nigdy nie zdarzyło, żeby musieli mi za coś zwracać, ale się nasłuchałam na ten temat

• Anonymous
      Guest

No póki co to dostałem odpowiedź, że usługa jest prawidłowo rozliczana wg regulaminu Przebieraj wybieraj. Podziękowali mi za wskazanie rozbieżności w regulaminach i myślą, że sprawa jest załatwiona. Wniosłem o zwrot kosztów, a jak to nie pomoże to sprawę przekażę do UKE.

• Anonymous
      Guest

Cóż, powodzenia. Wierzę, że zwrócą Ci te pieniądze, skoro zwracali ludziom za połączenia do playa, choć tam rozbiezności w stosunku do regulaminu nie było.

• Anonymous
      Guest

a dużo straciłeś na tej rozbieżności?

• Anonymous
      Guest

Około 50 zł

• Anonymous
      Guest

u la la… no to faktycznie walcz o zwrot kasy

• Anonymous
      Guest

Niestety reklamacji nie uznali. Powołują się na regulamin Przebieraj wybieraj. Mało ich obchodzi, że usługa jest rozliczana sprzecznie z regulaminem Magicznych pakietów.
      Nie pozostaje mi nic innego jak zwrócić się do UKE.

• Anonymous
      Guest

hmm… no to zdaj relację jak się sprawa zakończy… trochę mnie zdziwiło że nie uznali…

• Anonymous
      Guest

nom, biorac pod uwagę, że zwracali za połączenia do p4…
      No, ale, musisz przyznać, że najwyraźniej, mają regulamin, na który mogą się powołać.

• Anonymous
      Guest

[quote="Perrin":6v28kpto]No, ale, musisz przyznać, że najwyraźniej, mają regulamin, na który mogą się powołać.[/quote:6v28kpto]

No i co z tego? Też mam regulamin na który się powołuję.

• Anonymous
      Guest

A ja się zastanawiam jak to jest prawnie – w przypadku wprowadzania dwóch regulaminów które się wzajemnie wykluczają czy większą moc ma ten pierwszy czy ten drugi? No nie mam pojęcia właściwie…

• Anonymous
      Guest

Chyba świeższy. Np. w Kanadzie od dawna ignoruje się stare prawo zakazujące łosiom kopulacji na trawnikach. W anglii hipotetycznie wciąż obowiązuje zakaz całowania się w miejscach publicznych i co? i nic.

• Anonymous
      Guest

też prawda… ale pewnie powinien istnieć w nowym regulaminie jakiś zapis o tym, że wcześniejszy traci ważność…

• Anonymous
      Guest

Dzisiaj po blisko 3 tygodniach od zgłoszenia sprawy do UKE skontaktował się ze mną heyah. Stwierdzili, że reklamacja uznana. Dostałem zwrot kosztów za niepoprawnie rozliczone sms do heyah i informację, że po moich uwagach zostanie wprowadzona poprawka do regulaminu. O i jeszcze gratis dali 10/600 min/sms w ramach rekompensaty. Tego się spodziewałem, nie spodziewałem się tylko, że będą potrzebowali do tego dodatkowego bodźca (UKE).

• Anonymous
      Guest

ehh no cóż… grunt, że oddali co mieli oddać i dołożyli coś od siebie

• Anonymous
      Guest

O i właśnie pojawił się nowy regulamin oferty Magiczne pakiety ważny od 12 maja 2009r.
      Pkt 7 brzmi teraz:
      Minuty [color=#FF0000:m9cxyhmh][b:m9cxyhmh]i sms[/b:m9cxyhmh][/color:m9cxyhmh] zawarte w pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności o ile Użytkownik nie korzysta jednocześnie z ofert "Pakiet Heyah i stacjonarne", "Przebieraj wybieraj".

• Anonymous
      Guest

tego raczej mogliśmy się spodziewać trochę zwłoki, ale grunt, że poprawili

• Anonymous
      Guest

Wiecie, potrzebne są dodatkowe bodźce, żeby zmieniać się na lepsze. Np. ponoć trenerzy (wyjątkiem jest tu niestety nasza reprezentacja )
      A ja uważam, że to bardzo miło z ich strony, że dali coś od siebie: tj. nie ograniczyli się tylko do zwrotu kosztów, ale też dali swoistą rekompensatę. Chwali się.

• Anonymous
      Guest

[quote="Perrin":wx7itdrh]
      A ja uważam, że to bardzo miło z ich strony, że dali coś od siebie: tj. nie ograniczyli się tylko do zwrotu kosztów, ale też dali swoistą rekompensatę. Chwali się.[/quote:wx7itdrh]

Akurat heyah zawsze dodaje coś od siebie. Przy każdej reklamacji. Nie chwali się natomiast to, że reklamację odrzucili. Zgodzili się z moimi racjami dopiero po interwencji UKE.

• Anonymous
      Guest

No masz trochę racji, ale wiesz, może faktycznie myśleli, że racje są po ich stronie…

• Anonymous
      Guest

U, nie wiedziałam, że zawsze dostaje się coś na pocieszenie. Najwyraźniej nigdy nic nie reklamowałam…

• Anonymous
      Guest

nie wiem czy zawsze, wiem, że zwykle faktycznie dorzucają coś od siebie

Viewing 30 reply threads
Reply To: Regulamin Heyah Magiczne Pakiety.
Your information: