Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Przepadanie środków pre-paid po jego wygaśnięciu nieuzasadnione

Viewing 12 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Stanowisko Prezesa UKE w sprawie wyznaczonych przez przedsiębiorców telekomunikacyjnych – świadczących usługi przedpłacone – okresów na doładowanie kont użytkowników usług przedpłaconych (prepaid) oraz potrącaniu przez nich środków na tym koncie po jego wygaśnięciu, niezależnie od ich wysokości.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

Może orange w nowym pre-paidzie wreszcie zrozumie, że nie powiina zabierać środków po jego wygaśnięciu.

• Anonymous
      Guest

dla mnie to też jest bez sensu,niech zablokują srodki ok,ale

dlaczego od razu mają znikać z konta

• wlo
      Participant
      Liczba postów: 1131

Naiwne pytanie 😉

Oczywiście dlatego, żeby "zachęcić" użytkownika do zasilenia mimo, że mu nie jest potrzebne tyle środków na koncie 😉 Niezależnie ile ich jest, wszystkie można wykorzystać wyłącznie na usługi. A więc przejdą przez kasę operatora… Proste!

Mnie natomiast zastanawia sprawa następująca… No jest stanowisko i co z tego, że jest? Na wszystkich formach ludzie mają stanowiska rózne i nic z tego nie wynika. Czy coś wyniknie, coś za sobą pociągnie stanowisko Biura Szeryfa? Jakie ma w tym względzie możliwości prawne? Colta z porządną amunicją wyciągnie czy kapiszonowca tylko?

• Anonymous
      Guest

A kiedy będzie ta nowa oferta orange dla prepaid ?

• Anonymous
      Guest

W TakTaku w Erze nie ma konfiskaty kasy z konta. Kiedy doładuje się za 25 zł lub wyżej- kasa wraca na konto. Poza tym w TT ważności konta się sumują przy każdym doładowaniu, a nie, jak np. w Orange, liczone są od dnia doładowania.

• Anonymous
      Guest

Tylko orangutan kradnie ludziom kasę z konta

• Anonymous
      Guest

Przepadanie pieniędzy z konta pre-paid nie jest takie złe. Przynajmniej znika problem skarbonki 🙂 Wystarczy zapomnieć o zasileniu i skarbonki nie ma.

• Anonymous
      Guest

adam, nie pododa Ci sie w Orange, to możesz isć do dowolnego innego operatora, droga wolna… nikt na siłę nie trzyma…

• Anonymous
      Guest

Janek ty jesteś op czy klient? A Orynż i Minus kradną kasę z kont (zgodnie z pseudo regulaminem). Poza tym skoro mam kasę na koncie z jakiej racji mam blokowane rozmowy. Nie robię salda ujemnego. Cały czas jest dodatnie.

• Anonymous
      Guest

dlatego warto mieć mixa – ja mam w Orange i nigdy mi nic nie zniknelo…

• Anonymous
      Guest

kolendra, ale mixy wymagają od ciebie regularnego doładowywania. Orange i Plus konfiskują kasę z konta. W TT kasa nie przepada nawet, jeśli konto straci ważność na połączenia wychodzące. A o to trudno, bo ważność konta się sumuje.

• Anonymous
      Guest

(sim)PLUS – ZŁO(dzieje) jakich mało…

1. Pod koniec ważności simplusa wysyłam sms-y charytatywne…

– po upłynięciu terminu ważności konta – jakiś tydzień – sms-y zwrotne: "Nie dostarczono wiadomości"*, ale… PIENIĄDZE POBRANE.

2. Ostatniego dnia ważności konta wysyłam następne sms-y charytatywne… w trakcie wysyłanie 2-go sms-a … konto zablokowane!

3. Reklamacja w BOK w sprawie nr 1 – odp: "Podaj pan dane klienta" – podałem.

Za kilka dni:

– "zgłoś się pan do… PLAY"!

(oczywiście PLAY odpowiada: "??? Ale o co chodzi ???")

Kolejne zgłoszenie do PLUS-a, ci znów:

– "podaj pan dane klienta" – podałem,

– po kilku dniach: "prosimy o cierpliwość"

Przychodzi polecony z "rozpatrzoną" reklamacją:

"Nie podano danych" – a więc nie rozpatrzone.

I ostatni cymesik:

Pozostałą kwotę (nieco ponad 50zł + 30zł ukradzione na niedoszłe sms-y) po 2 miesiącach… sobie "zutylizowali".

Choć 80-90zł to nie majątek, to od dziś wszem i wobec głoszę, że:

S I M P L U S T O Z Ł O D Z I E J E

(oczywiście częściowo "zgodnie z regulaminem")

* – w cudzysłowie istota odpowiedzi, a nie cytat

Viewing 12 reply threads
Reply To: Przepadanie środków pre-paid po jego wygaśnięciu nieuzasadnione
Your information: