Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Przenieś swój biznes do PLAY -ktoś tu zawinił?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Play doprowadził do bankructwa klienta? W salonie Play w warszawskich Złotych Tarasach dzisiaj odbywa się happening pod tytułem: Jak „zostałem” abonentem i jak PLAY zniszczyło mój BIZNES! Na swoim blogu Marcin Gruszka rzecznik Play odpowiada na te zarzuty.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138386

Ostry cios dla Play :/

Ja przeniosłem z Plusa numer i trwało to maks 10h tzn (mozliwosc dzwonienia i odbierania) etc.

Ale jak bym mial biznes oparty w 100% na numerze telefonu to bym się trochę bał.

• Anonimowy
      Gość

już próbuję ere w to wplątać. typowe, a to ich system powinien wykryć ewentualny problem techniczny

• Anonimowy
      Gość

jasne…skoro klient odchodzil od ery to mieli go gdzies i po prostu nie dokonczyli procesu migracji..

• Anonimowy
      Gość

SORY LUDZIE – ale jeśli byłbym przedsiębiorcą i miałbym KLUCZOWYCH klientów to w przypadku braku możliwości kontaktu – KUPIŁBYM PO PROSTU W KIOSKU STARTER za parę groszy i poinformował tych właśnie najważniejszych klientów o problemach z poprzednim numerem! Poza tym jest dla mnie co najmniej NIEODPOWIEDZIALNYM używanie przy poważnych przedsięwzięciach jednego numeru telefonu – od jednego operatora ( w Orangu można mieć starter ważny 12 miesięcy na pochodzenia PRZYCHODZĄCE ) ! A prawda o przenoszeniu numerów w Polsce jest taka że Opy ( w większości ) są jak dzieci i jak mają oddać swoją zabawkę ( klienta ) to wolą ją jeszcze zepsuć i zniszczyć zanim przekażą ją w inne ręce! Przykre ale prawdziwe…

• sebi997
      Uczestnik
      Liczba postów: 1273

Ja mialem podobny przypadek heyah wylaczyla mi numer a Play aktywowal go dopiero po dwoch tygodniach

• Anonimowy
      Gość

Play jak zawsze się tłumaczy i oskarża innych, ale niestety nikt do Ery od początku nie miał żadnych zarzutów co do przenoszenia numerów. Do Play i owszem, dane na śmietniku i ociągania. To nie pierwszy przypadek że Play przedłużał. Nie oszukujmy się Play dużo ostatnio mówi dosyć mało robi i wychodzi to.

• Anonimowy
      Gość

Ja go dokładnie rozumie, miałem to samo tylko przez tydzień przy przechodzeniu z orangutana do play.

W pierwszy dzień numer był nie aktywny ale po dwóch wizytach w salonie i telefonach do play w końcu mi numerek włączyli i mogłem dzonić ALE jak się później okazało nikt do mnie nie mógł zadzwonić wywalało komunikat "nie ma takiego numeru" a ja miałem taki dziwny spokój, nikt mi nie zawracał głowy i nie byłem tego wogóle świadomy. Po zgłoszeniu sprawy play , dwóch wymianach karty sim i tygodniu łaskawie można się było do mnie dodzwonić. rekompensata za tydzień bez możliwości odbierania połączeń zaproponowana przez play to aż 12 minut, po pół roku zabawy z Ok pomoc play finał będzie w sądzie

• Anonimowy
      Gość

Kan: dobrze, że zmieniłeś tytył na mniej "osądzający", wiesz, o co mi chodzi;)

• Anonimowy
      Gość

=X= masz 100%racji. ten koles to poprostu jakas oferma. jak kiedys nie odbierze tel bo mu sie rozladuje to bedzie skarzyl producenta bateri?!!!! obudz sie czlowieku!

• Anonimowy
      Gość

Aczkolwiek skoro Play informowal wszysedzie ze przenosi tak szybko powinien to robic, a nie zwalac na innych akurat tutaj z Era przegra, bo Era chyba najbardziej uczciwie podeszla do przenoszenia numerow.

• Anonimowy
      Gość

taki "kluczowy" klient bo pewnie jedyny 😉

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

nieważne czy facet jest taki czy siaki. Fakt zaistniał ze operator olał swoje obowiazki co do przenośności. Myslę ze milion zł kary dla operatora czy operatorów w tym konkretnym przypadku dałby nauczke im i zmobilizował m do starannego wykonywania obowiązków nakazujacych przez prawo. A rzecznik playa widze ze ma ubaw z tego, co świadczy raczej o braku doswiadczenia zawodowego.

• Anonimowy
      Gość

Play nie cieszy się zbyt dobrą renomą to trzeba przyznać. Ostatnio prowadzi dziwną politykę do tego oferty które wypuszcza są cóż przeciętne. Dobrze że UKE w końcu ucina przywileje dla nich.

• Anonimowy
      Gość

Dopiero co Play przywalił jakiejś kobiecie 2000zl kary za niewplacenie 10,-zlotych !!!

Ciekawe ile wyplaci odszkodowania temu klientowi?

• Anonimowy
      Gość

żałosna sieć, poziom obsługi klienta do bani, mam wszędzie telefony i play jest najgorszy

• Anonimowy
      Gość

Zgadzam się z =X= bezpieczniej było mieć numer rezerwowy, a tak niestety Panie Marcinie jesteś dupa nie biznesman, oczywiście zaniedbania operatorów to zupełnie coś innego

• spiro
      Uczestnik
      Liczba postów: 155

sebi: a przeniesli ci numer do fresha? i jak ta historia sie skonczyla (jesli sie skonczyla)?

co ciekawe cale zamieszanie wzielo sie stad ze play nie potrafilo (nie potrafi?) przepisac nr prepaid na abo firmowy. i gdzie tu wina ery?

• Anonimowy
      Gość

właśnie to kwestia tego kto przenosi numer, jeżeli chodzi o numery firmowe to nie powinny mieć firmy z tym problemów bo to największy zysk jest. Orange kładzie na to duży nacisk, dodatkowo premiując tych co przenoszą numer na firmę bonusem 120pln.

• Anonimowy
      Gość

Pięknie. Nie warto przenosić biznesu do Play. Poza tym- jakość usług w p4 pozostawia wiele do życzenia.

• Anonimowy
      Gość

powiem, że to już tradycja – play dał ciała i jak zwykle zwala winę na innych, tylko tego człowieka żal.

• Anonimowy
      Gość

Akurat w procesie przenoszenia numerów operator Biorca ma najmniej do gadania. Szybkośc przeniesienia numeru zależy głównie od Dawcy numeru (w tym przypadku Ery).

Sprawa wyglada tak:

– Klient przychodzi do salonu

– składa wniosek o przeniesienie numeru i MUSi podać poprawne dane.

Wystarczy, że pomyli się w przecinku i już jego dotychczasowy operator może odrzucić taki wniosek. Dlaczego? Bo niby dlaczego miałby wszystko ułatwić…

Poza tym, na wszystko są niezbite dowody. Każdy poczyniony krok jest odnotowywany w systemie, więc podejrzewam, że Play spokojnie się z tego "wyliże". Jeśli faktycznie wina nie lezy po ich stronie. ale to juz sprawdzą odpowiednie władze- jeśli zostana pozwani of course.

Co do jakości usług, ja nie narzekam. Mam w Play numer od ponad 2 lat i nie miałem problemów do tej pory.

• spiro
      Uczestnik
      Liczba postów: 155

male sprostowanie: play moze przepisac prepaida na abo firmowe tyle ze to moze dlugo trwac. jest to troche dziwne gdyz normalna firma dmuchalaby i chuchala na regonowcow. zwlaszcza jak chca zostawiac wiecej pieniedzy. dziwna postawa… ale moze sie czepiam 😉

• Anonimowy
      Gość

A tak play zapewniał, że jest gotowy w 24 godziny na przeniesienie numeru. Chyba coś delikatnie mówiąc im nie wyszło. Pytanie czy jest więcej takich klientów?

• Anonimowy
      Gość

Play najpierw krzyczał że jest gotowy na przenaszalnośc numerów a teraz sam daje ciała. Numery, które powinny byc juz dawno przeniesione, często "leżą" ponad dwa miesiące u operatora dawcy, dlatego że Play ich nie pobiera, a klienci posądzają właśnie operatora dawcę że nie chce oddać numerów. Niestety operator dawca nie może numeru tak po prostu u siebie zdeaktywować bez przeniesienia, nawet jeśli operator biorca nie zgłasza się po niego. Życzę powodzenia w korzystaniu z usług Play.

• Anonimowy
      Gość

jak się czyta komentarz niektórych to aż żal du*e ściska. Serio ! takie mądrowanie się ,jak się nie ma zielonego pojęcia o procesach MNP. Jeżeli chodzi o przygotowanie do przenoszenia nr ,to do tego jest najlepiej przygotowany Play i Era, pozostali operatorzy leża i kwiczą! A co do Play to chyba każdy wie,że żaden operator utrudnia kontakty z tą siecią …więc więcej nie trzeba tłumaczyć.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
Odpowiedz na: Odpowiedź #181892 w Przenieś swój biznes do PLAY -ktoś tu zawinił?
Twoje informacje:

Anuluj