Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Przenieś swój biznes do PLAY -ktoś tu zawinił?
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość16 września 2009 o 16:22Liczba postów: 138382SORY LUDZIE – ale jeśli byłbym przedsiębiorcą i miałbym KLUCZOWYCH klientów to w przypadku braku możliwości kontaktu – KUPIŁBYM PO PROSTU W KIOSKU STARTER za parę groszy i poinformował tych właśnie najważniejszych klientów o problemach z poprzednim numerem! Poza tym jest dla mnie co najmniej NIEODPOWIEDZIALNYM używanie przy poważnych przedsięwzięciach jednego numeru telefonu – od jednego operatora ( w Orangu można mieć starter ważny 12 miesięcy na pochodzenia PRZYCHODZĄCE ) ! A prawda o przenoszeniu numerów w Polsce jest taka że Opy ( w większości ) są jak dzieci i jak mają oddać swoją zabawkę ( klienta ) to wolą ją jeszcze zepsuć i zniszczyć zanim przekażą ją w inne ręce! Przykre ale prawdziwe…
-
Anonimowy
Gość16 września 2009 o 16:32Liczba postów: 138382Play jak zawsze się tłumaczy i oskarża innych, ale niestety nikt do Ery od początku nie miał żadnych zarzutów co do przenoszenia numerów. Do Play i owszem, dane na śmietniku i ociągania. To nie pierwszy przypadek że Play przedłużał. Nie oszukujmy się Play dużo ostatnio mówi dosyć mało robi i wychodzi to.
-
Anonimowy
Gość16 września 2009 o 16:57Liczba postów: 138382Ja go dokładnie rozumie, miałem to samo tylko przez tydzień przy przechodzeniu z orangutana do play.
W pierwszy dzień numer był nie aktywny ale po dwóch wizytach w salonie i telefonach do play w końcu mi numerek włączyli i mogłem dzonić ALE jak się później okazało nikt do mnie nie mógł zadzwonić wywalało komunikat "nie ma takiego numeru" a ja miałem taki dziwny spokój, nikt mi nie zawracał głowy i nie byłem tego wogóle świadomy. Po zgłoszeniu sprawy play , dwóch wymianach karty sim i tygodniu łaskawie można się było do mnie dodzwonić. rekompensata za tydzień bez możliwości odbierania połączeń zaproponowana przez play to aż 12 minut, po pół roku zabawy z Ok pomoc play finał będzie w sądzie
-
nieważne czy facet jest taki czy siaki. Fakt zaistniał ze operator olał swoje obowiazki co do przenośności. Myslę ze milion zł kary dla operatora czy operatorów w tym konkretnym przypadku dałby nauczke im i zmobilizował m do starannego wykonywania obowiązków nakazujacych przez prawo. A rzecznik playa widze ze ma ubaw z tego, co świadczy raczej o braku doswiadczenia zawodowego.
-
-
Anonimowy
Gość17 września 2009 o 07:49Liczba postów: 138382 -
Anonimowy
Gość17 września 2009 o 15:12Liczba postów: 138382Akurat w procesie przenoszenia numerów operator Biorca ma najmniej do gadania. Szybkośc przeniesienia numeru zależy głównie od Dawcy numeru (w tym przypadku Ery).
Sprawa wyglada tak:
– Klient przychodzi do salonu
– składa wniosek o przeniesienie numeru i MUSi podać poprawne dane.
Wystarczy, że pomyli się w przecinku i już jego dotychczasowy operator może odrzucić taki wniosek. Dlaczego? Bo niby dlaczego miałby wszystko ułatwić…
Poza tym, na wszystko są niezbite dowody. Każdy poczyniony krok jest odnotowywany w systemie, więc podejrzewam, że Play spokojnie się z tego "wyliże". Jeśli faktycznie wina nie lezy po ich stronie. ale to juz sprawdzą odpowiednie władze- jeśli zostana pozwani of course.
Co do jakości usług, ja nie narzekam. Mam w Play numer od ponad 2 lat i nie miałem problemów do tej pory.
-
-
Anonimowy
Gość3 października 2009 o 17:26Liczba postów: 138382Play najpierw krzyczał że jest gotowy na przenaszalnośc numerów a teraz sam daje ciała. Numery, które powinny byc juz dawno przeniesione, często "leżą" ponad dwa miesiące u operatora dawcy, dlatego że Play ich nie pobiera, a klienci posądzają właśnie operatora dawcę że nie chce oddać numerów. Niestety operator dawca nie może numeru tak po prostu u siebie zdeaktywować bez przeniesienia, nawet jeśli operator biorca nie zgłasza się po niego. Życzę powodzenia w korzystaniu z usług Play.
-
Anonimowy
Gość10 października 2009 o 23:49Liczba postów: 138382jak się czyta komentarz niektórych to aż żal du*e ściska. Serio ! takie mądrowanie się ,jak się nie ma zielonego pojęcia o procesach MNP. Jeżeli chodzi o przygotowanie do przenoszenia nr ,to do tego jest najlepiej przygotowany Play i Era, pozostali operatorzy leża i kwiczą! A co do Play to chyba każdy wie,że żaden operator utrudnia kontakty z tą siecią …więc więcej nie trzeba tłumaczyć.
-
-
AutorWpisy