Start Forum Operatorzy Internet mobilny Przeklęte kłamstwa i 4G, czyli kolejne rozważania na temat 4G Play

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Czytam z dużą uwagą negatywne komentarze i postanowiłem dorzucić do pieca bardzo ciekawą argumentację – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka. Przeczytajcie bo naprawdę warto!

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• qvolkow
      Member
      Liczba postów: 12

Generalnie, dla świadomego użytkownika nie liczy się nazwa, którą przyjmie operator dla celów marketingowych, ale realna prędkość i cena, jaką przyjdzie mu za usługę zapłacić. No i w efekcie wszystkie spory toczące się na forach o playowskie tzw. „4G” napędzają właśnie Ci świadomi, którzy jak przyjdzie co do czego to i tak najdokładniej będą porównywać wszystkie oferty i wybiorą tą, która im najbardziej odpowiada. Także, jeżeli tylko stosunek cena/jakość jest odpowiedni, to nazewnictwo nie powinno przeszkadzać ( no chyba, że dla UKE i UOKiK 😛 )…

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

O ile w Wąchocku będzie 4G, umieścić na mapie zasięgu jakąś miejscowość to nawet nie 1% sukcesu.
      Lepszy GPRS Plusa niż zasięg widmo 4G Play.

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135714

Play wprowadza internet 4g, a u mnie w średniej miejscowości na podlasiu niema nawet internetu 3g z play, więc myślę, że powinni najpierw pomyśleć o tym, żeby udostępnić zasięg 3g w całym kraju, a poźniej dopiero wprowadzać 4g

• Anonymous
      Guest

qvolkow -> wiadomo że Play nie na darmo nadał nazwę temu tworowi nazwę 4G. Cena będzie wyższa a prędkość pewnie dużo się nie ruszy, a ja w te ich pokrycie kraju nie wierze… W Play wszystko ostatnio drożeje i widać to na każdym kroku.

• Anonymous
      Guest

Literka G oznacza przeciążenie, czyli sieć 4G jest 4 razy bardziej przeciążona od standardowej 😀
      Pewnego dnia ktoś w końcu osiągnie zamierzone standardy i nazwie to „True 4G”.

• Anonymous
      Guest

Panie Gruszka zapraszam do Radomia, to wpiszę Panu 2.0 w index.

GSM/3G/LTE to trzy rożne technologie kodowania i organizacji danych, a nie tylko szybkości pobierania danych.

Tym przewrotnym myśleniem, moglibyśmy dojść do wniosku, że maluch spadający w przepaść osiągnie 200km/h, więc jest samochodem sportowym.

To EDGE 4TS = to 3G?, bo wyciągnie tyle co czyste 3G

• Anonymous
      Guest

U znajomej było 3G i działało jakiś czas temu w ciągu dnia znośnie. Obecnie zamienili 3G na „4G Play” i prędkości SPADŁY, tak że w dzień internet działa jak krew z nosa. Net przegląda w nocy, bo nie może spać i wtedy „$G Play” działa z prędkością prawie „normalną” czyli prawie 1Mbps. :lol

• Anonymous
      Guest

HD ready, 4G, Internet w Play, Pusty SMS – wszystkie te pojęcia łączy jedno …

• Anonymous
      Guest

Coś jest w tym artykule – HSPA+ to kilka kroków dalej niż UMTS.
      Jeśli WIMAX z prędkością 40 Mbps nazywamy 4G, a UMTS z prędkością 2 Mbps nazywamy 3G, to która łatka pasuje bardziej do HSPA+ z prędkością 42 Mbps?
      Jakoś tak się utarło że 4G to LTE, ale HSPA+ jest chyba bliżej LTE niż UMTS.

• Anonymous
      Guest

Strasznego pecha macie. Ja mieszkam w Jeleniej Górze i play chodzi tu rewelacyjnie. Jadąc do rodziców na wieś okolice Zamku Czocha także spisuje się dobrze.
      Nie wiem czego niektórzy chcą od internetu z ograniczonym limitem danych?
      Może lepiej dać im 42Mb/s, po dwóch dniach wyczerpaliby transfer.
      Pewnie płakaliby, że za mało transferu do wykorzystania.
      Szacun dla was 🙂

• Anonymous
      Guest

To wszystko kwestia nazewnictwa, jest zgoda jest, niech tak nazywają, przecież nie robią nic złego. To że mogą się tłumaczyć później to inna sprawa, bo faktycznie w tym wypadku lepiej było zastosować strategie Orange, nie żadne 4G tylko solidne HSPA+ DC, tak jak na zachodzie. Wydaje m się, że to jest lepsze podejście

• Anonymous
      Guest

Całkowicie podzielam opinię o najgorszym internecie Play.Po 2 miesiącach faktyczna szybkość spadła do 10-15 kbit/s co uniemożliwia korzystanie z poczty elektr. i bankowości.Odpowiedzi na reklamację nie otrzymałem poza stwierdzeniem, ze ją zarejestrowano. Szybkość wróciła do 300-700 kbit/s
      nigdy nie osiągnęła wyświetlanej przez Play 3.6Mbt, jest to oszustwo NIGDY WIĘCEJ tego internetu.

😮

• Anonymous
      Guest

Kolo, ważne są inwestycje, może dzięki nim będą mieć lepszy, tylko W3 z Orange na czele za bardzo im na to nie pozwala z HSPA+

• Anonymous
      Guest

pLAY TO OSZUSCI ,OD REJESTRACJI PO KAZDA USUGE,TRZYMAC SIE OD NICH Z DALEKA
      w ogole nie powinni byli zaistniec,bo NIE maja nic swojego,ich internet to naprawde internet PLUS’a ,poczytajcie sobie dokladnie dokumenty.

• Anonymous
      Guest
Viewing 15 reply threads
Reply To: Przeklęte kłamstwa i 4G, czyli kolejne rozważania na temat 4G Play
Your information: