Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Posłowie blokują rozwoju teleinformatycznego uzdrowisk
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest4 marca 2011 at 19:12Liczba postów: 136485Ciekawe co powie Tusk pragnącym nowoczesności sopocianom, którzy niejednokrotnie zapłacili krocie za mieszkania. Na całe szczęście Kielce nie są uzdrowiskiem, bo mieszkanie w uzdrowisku to pomyłka, jesli chodzi o dostep do technologii. Cóż jednak sopocianie i tak zagłosują na PO, nawet gdyby posłowie PO uchwalili zakaz telefonii komórkowej na terenie Sopotu.
Może niech posłowie idą za ciosem i zabronią wjazdu samochodów spalinowych do uzdrowisk. Może dopiero wtedy wszyscy otworzą oczy.
-
Anonymous
Guest5 marca 2011 at 12:59Liczba postów: 136485Najwyraźniej mamy w Sejmie posłów o mentalności i sposobie pojmowania rzeczywistości podobnym do nawiedzonego ~Polla . Gdyby w uzdrowiskach nie było wcale infrastruktury „komórkowej” sytuacja byłaby klarowna , choć nie do przyjęcia dla cywilizowanego człowieka . Pamiętajmy , ze uzdrowiska to nie tylko kuracjusze , ale i ich obsługa oraz mieszkańcy . Na dodatek takie miasta jak wymieniony Sopot czy Kraków (czy jego część) maja zamienić się w skansen telekomunikacyjny ?
Jednak w uzdrowiskach ISTNIEJE infrastruktura „komórkowa” i można używać komórek . A właściwie „prawie można” , bo ta infrastruktura jest już przestarzała i mocno niewydolna . Posłom o mentalności ~Polla najwyraźniej zależy , aby elementem kuracji było zdenerwowanie z powodu tracenia zasięgu czy przerywania rozmów . Bo chodziło przecież głównie o poprawę tego stanu czyli o rozbudowę czy modernizację ISTNIEJĄCEJ infrastruktury . A może elementem kuracji mają być dodatkowe wymuszone spacery w poszukiwaniu zasięgu ? -
[quote]Prozak, nieużywanie telefonu komórkowego w uzdrowisku to nie powrót do „świeczki” jakbyś tego nie rozróżniał. To także nie wyjazd taxi poza strefę, to nie znaki dymne i nie wrzucanie butelki do rzeki, morza. [/quote]
Dla mnie jest, nie będę się cofał cywilizacyjnie jak nie mam takiej potrzeby. Jakbyś nie zrozumiał moich wcześniejszych wypowiedzi.
Możesz rozwinąć te oskarżenia o łapówce, kto dał łapówkę, komu, kiedy i ile? -
[quote]Słuchaj, brak dostępu do telefonii komórkowej w uzdrowiskach nie jest powrotem do czasów świeczki i tyle. Ty to traktujesz jak powrót do średniowiecza i w tym tkwi Twój problem. Problem tym bardziej niezrozumiały że łączność ze światem można zapewnić bez masztów. Ja nie jestem przeciwnikiem komórek tylko przeciwnikiem używania ich wszędzie. Da się bez nich żyć a w dodatku żyje się bez nich dłużej 😉 [/quote]Więc, używając komórki rezygnujesz z dłuższego życia, to w Twoim przypadku jakaś konsekwentna nieodpowiedzialność, podobnie jak nagłaśnianie o łapówkach, o których nie masz żadnego pojęcia.
-
Ja bym tak ostrych słów jak wykluczenie cyfrowe nie używał… Akyrat w przypadku Kołobrzego znam trochę sprawę, bo śledziłem pokrycie w tej miejscowości przez ostatnie lata. Nie zauważyłem zastoju, wręcz przecienie – G3 w tym HPSA i HSPA+ mają się tam lepiej niż w niejednym miejcu w kraju. Problem mogą mieć większe miejscowości (w sensie terytorialnym) albo położone w niesprzyjających lokalizacjach (góry).
Nie robiłbym z tego afery, bo nie ma z czego. Chociaż fakt – głupota jest gorsza od faszyzmu, jak to mawiają niektórzy 😉 -
PROZAK – ja sobie patrzę na mapę zasięgu w takim biednym wykluczonym Ciechocinku i co widzę? W 2005 r. jak pamiętam 3G/HSPA nie było… Skąd więc pokrycie tego niewielkiego jak by nie było miasta i całej okolicy tą technologią?
Nie sądzę byście w tych miejscowościach mieszkali a nawet przejmowali się tym czy tam będzie zasięg czy nie. Chrzanicie dla chrzanienia tylko 😉 Ciechocinek i większość pozostałych uzdrowisk to bździny, które da się „pokryć” bez potrzeby stawiania stacji w tych miejscach. Dowodem na to są tzw. mapy zasięgów potwierdzone w terenie. Jedynym problemem mogą być miejscowościach na południu, w górach. -
[quote]Łoł Lena, świetna konkluzja!. To co do 1999 było szkodliwe nagle w 2001 przestało szkodzić 😉 Pewnie maczała w tym palce Ciemna Energia. [/quote]
Może nie zauważyłeś ale od 1999 roku wiele się pozmieniało.
W 1999 roku można było zacząć świecić od komórki bo wartości SAR były gigantyczne, w 1999r twierdzono, że osoby posiadające rozrusznik serca nie mogą używać telefonów komórkowych teraz jest odwrotnie, twierdzono, że „promieniowanie” z nadajników GSM powodu raka i dzieci rodzą się chore, te wszystkie mity już dawno temu obalone, ale jak widać w wielu ludziach te mity są wiecznie żywe. Pisałeś również o zakazie wjazdu samochodami do centrum miast. Wiesz dlaczego nie można wjeżdżać do centrum samochodem ? Dlatego, że w Polsce w większości miast centra, rynki itp są zabytkowe i ten przepis ma na celu ochronę zabytków a nie zdrowia.Jeśli ma być zablokowany rozwój teleinformatyczny w uzdrowiska to moim zdaniem powinno się również zakazać wjazdu do uzdrowisk samochodom spalinowym. Wszak można wszędzie dojechać rowerem, na rolkach i wrotkach. Z całą pewnością będzie to zdrowsze niż jazda samochodem.
Pozdrawiam
PS: Żywię wiarę, że nie wierzysz, że stonka na Polskich polach uprawnych to sprawka amerykanów 🙂
-
[quote]A dlaczego Prozak uważasz, że solanki , błotko czy masaż nie pomaga? [/quote]
Nie wiem czy jest sens odpisywać Tobie jak nie potrafisz ocenić mojej wypowiedzi. Nigdzie nie napisałem, że te zabiegi nie pomagają każdemu. Ale tym co nie pomogą , to i brak rozmów przez komórki też poprawy nie przyniosą. A tym co pomogą te zabiegi , to rozmowy przez komórkę na pewno nie zaszkodzą.
Zrozumiałeś? To zapisz sobie. . . -
[quote]Prozak, szkodliwy jest nawet chleb i woda jeśli spożywa się ich w nadmiarze. Właśnie takim przykładem jest mała miejscowość uzdrowiskowa w której mieszkańcy stanowią 1/20 wszystkich rozmawiających przez telefon. Nie zamierzam podawać żadnych przykładów gdyż sam masz je przed nosem. Otwórz instrukcję obsługi dowolnego telefonu komórkowego na jednej z ostatnich strona a zobaczysz tam wzmiankę o tym, że telefon spełnia normy dotyczące bezpieczeństwa. Skoro są normy to jest i dawka ponad normę która jest już niebezpieczna. [/quote]Jeżeli spełnia normy to znaczy że jest bezpieczny dla człowieka, to czemu pieprzysz ze jest niebezpieczny i trzeba ograniczać rozmowy. Wykluczasz co chwila swoje komentarze. Przykładów nie znasz, więc niepoważny jesteś z tymi ciągłymi komentarzami , tak na prawdę o niczym. Chyba ~Lucek ma racje co do Twojej oceny.
-
-
AuthorPosts