Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Polscy operatorzy komórkowi szukają nowych rozwiązań

Viewing 4 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Polski rynek telefonii komórkowej jest w dużym stopniu nasycony – współczynnik penetracji wynosi niemal 117%. Przy gwałtownym spadku hurtowych stawek za zakańczanie połączeń w sieci ruchomej w ubiegłym roku na rynku zanotowano jedynie jednocyfrowy poziom wzrostu. Wraz z pojawieniem się operatorów MVNO i wejściem Play, Orange, Plus i PTC na pewno utracą część swoich wpływów. W związku z tym aktywnie poszukują nowych rozwiązań.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135640

Akurat nie byłbym taki pewien czy nowi operatorzy odbiorą tak dużo starej trójcy, czyli Orange i reszcie. Tak na poważnie jeszcze rywalizacja się nie zaczęła i wszyscy operatorzy maja wiele do pokazania. aczkolwiek pojawienie się nowych trochę zmian na rynku na pewno wymusi. Miejmy nadzieje, że klienci tylko na nich by skorzystali.

• Anonymous
      Guest

Po raz1 pada text orange poland.ciekawe.lte bedzie slabo rozwijane bo jeszcze 3g slabo zbudowane..co z tego ze plus i plaw maja ponad 40%populacji a era z orange kolo 35%populacji skoro mapki zasiegu sa teoretyczne wiec obszar w 3g to ulamek mozliwosci 4opow..lte bedzie uruchomione w miastach euro2012 przez plusa i ere.orange to zlewa.jak 3g co widac w wynikach

• Anonymous
      Guest

@nick przeceniasz mnie.1) co miesiac sprawdzam aktualizacje bazy node b naszej4(wiem wykaz swoje zycie swoje ale przy tym zalozeniu)stan zasiegu umts/hsdpa,ale opieram sie na danych ptk centertel.2) stronę zasieg.orange.pl znam od 15 kwietnia 2008.3)stan zasiegu wg statystyk ptk centertel na dzien 30.10.2008 umts/hsdpa 31,70% populacji gprs/edge 99,52% populacji,oba na zwenatrz budynków..orange stawia teraz na modemy hybrydowe(cdma/3g/hsdpa).edge maja w calym kraju wiec jasne jest biznesowo ze nie ma sensu inwestowac w 3g skoro robi to play,standardowo plus i era(ma tez wimax) podobnie.czy jestem ograniczony nie mnie oceniac.3g mam ale nie od centertela

• Anonymous
      Guest

I sam piszesz ze statystyki masz z pazdziernika. Twoj problem polega na tym ze sie nawdychałes i nie wiesz co sie dzieje. A dzieje sie duzo bo odpalono kilkaset nodeB przed swietami. Pokrycie jest grubo powyzej 50% i co ty na to ?

Viewing 4 reply threads
Reply To: Polscy operatorzy komórkowi szukają nowych rozwiązań
Your information: