Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Polacy wolą dzwonić przez komórki
-
AuthorPosts
-
-
-
Z telefonu stacjonarnego dzwonię tylko w pracy. Do prywatnych połączeń używam komórki. Mam taryfę Tak Tak Hot i miesięczny koszt utrzymania telefonu jest porównywalny z najniższym abonamentem w TP S.A. Z tą różnicą, że za tę cenę mam w Tak Taku pakiet 1000 minut do sieci Era, pakiet internetowy blueconnect Max bez limitu transferu danych oraz tanie rozmowy do innych sieci po 29 groszy za minutę.
-
-
Anonymous
Guest10 grudnia 2010 at 15:05Liczba postów: 135819Właściwie raport chyba nie powinien dziwić. Przede
wszystkim komórki pozwalają wszystkim na mobilność,a to chyba znaczna przewaga nad tel. stacjonarnym .
@ ja – nie sądzę aby był to główny powód. Jeśli chodzi o Tp to jednak sporo osób korzystna z innych usług : internet , pakiety tv etc.W telefonii komórkowej pojawiają się bardzo często promocje, dodatkowe możliwości- przykładem mogą być chociażby oferty świąteczne. Mamy początek grudnia, a wyszło już tyle ofert , że ciężko się w nich odnaleźć,a to przecież jeszcze nie koniec, bo przed nami pewnie jeszcze promocje w ofertach abonamentowych.
Poza tym w komórce można mieć już nawet dostęp do poczty (nokia mail )-przynajmniej w Orange. Jakby zliczyć te wszystkie dodatkowe usługi, to właściwie nawet nie ma co porównywać możliwości telefonów stacjonarnych do komórek. -
Anonymous
Guest10 grudnia 2010 at 22:03Liczba postów: 135819Ja również jak ela uważam, że nie ma się czemu dziwić. Jak rozmowy z telefonu komórkowego na stacjonarny są tańsze niż ze stacjonarnego na stacjonarny to czemu nie korzystać.
@Kan. Zaprezentowane przez ciebie wyniki dotyczące użytkowników mobile-only oraz mobile+fixed dla Polski sumują się ponad 100%. Coś jest nie tak. Przeglądam raport, ale jeszcze do tych danych nie dotarłem i nie wiem czy dam radę jeszcze dzisiaj.
-
-
AuthorPosts