Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Podatek za aparat w komórce?

Viewing 12 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Musimy przygotować się na większe wydatki. Telefony komórkowe z wbudowanym aparate fotograficznym i sprzęt dostępowy do internetu może zostać obłożone 3-proc. opłatą na rzecz twórców i autorów. Projekt wpłynął już do Ministerstwa Kultury – dowiedziała się „Rzeczpospolita”.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135613

To niech ołówki, długopisy też opodatkują bo służą do przepisywania! Banda kretynów i złodziei, wszędzie szukają kasy bo się im pracować uczciwie nie chce, a jak wiadomo: złodziej w każdym widzi złodzieja.

• Anonymous
      Guest

A ja proponuje obłożyc polityków następującymi opłatami:

1 – podatkiem zdrowotnym – bo część ludzi może dostać zawału czytając takie bzdury i przydałaby się kasa na ich leczenie…

2 – dopłatą do abonamentu RTV ( lub nowego podatku ) – ponieważ buzie tych państwa zajmują w ostatnich latach większość czasu antenowego w tv – a chyba tylko oni lubią w niej samych siebie oglądać -natomiast my do tego oglądania jesteśmy zmuszani :/

3 – składką na odszkodowanie dla zwykłych ludzi chodzących na wybory z nadzieją że w Polsce będzie lepiej :/ bo jak czytam takie pomysły to raczej będzie gorzej…

• Anonymous
      Guest

to ja może będe pobierał opłate za "walenie konia" na stojąco!! głupota głupota głupota i… ignorancja 🙁 Jaki kraj takie podatki 😀 Pozdro

• Anonymous
      Guest

Chorzy jest ten kraj.

• Anonymous
      Guest

banda kretynów i złodziei !!

patrzą tylko skąd kas brać !!

niech sobie obniżą pensje a nie z podatkami wyskakują….

co nie kupisz to opodatkowane, mało tego ze sobie zapracowałeś na to to jeszcze ze to masz to tez Ci dojebią podatkiem !!

• Anonymous
      Guest

Przydał by się podatek dla tych złodziei od głupich pomysłów 22% od każdego głupiego przepisu

• Anonymous
      Guest

nie znam sie na rachunkowosci, ekonomii i tak dalej… ale… dlaczego???? skoro ja pensje dostaję netto, to za towary i uslugi mam placic brutto? dostaje przez to mniej a place przez to wiecej? dla mnie to nielogiczne :/

• Anonymous
      Guest

Bardzo słuszne uwagi – tylko co z tego . I tak zapłacimy coraz wyższe podatki . Nie ten to inne . Nie przy tej ekipie rządzącej to przy innej . Tak naprawdę to decydują o tym struktury biurokratyczne . A te są PRAKTYCZNIE niezniszczalne i FAKTYCZNIE niezależne od zmieniających się ekip politycznych . Bez ich faktycznego ograniczenia – a raczej bez drastycznego ograniczenia wiążących nas ustaw i przepisów , których są strażnikami – nie łudźcie się , ze nastąpi znacząca poprawa poziomu życia obywateli . Przecież o tym nasi ustawodawcy kompletnie nie mówią – dla nich to właśnie ILOŚĆ nowych ustaw jest wyznacznikiem ich pracy .

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

w jaki sposób komórką skopiować film? ;| Jeśli ktoś nie chce by kopiowano jego film to nakłada DRM…

Chyba że kamerką w telefonie filmując telewizor…

Kretynizm.

• Anonymous
      Guest

~johnny Są o wiele większe kretynizmy w tej dziedzinie . Oto inspektorzy stowarzyszeń twórców potrafią nakazywać płacenie właścicielom podatków za słuchanie radia w ich sklepikach , punktach usługowych(np fryzjerskich) , czy nawet taksówkach .

• Anonymous
      Guest

niedługo jeszcze każą płacić abonament radiowy za radio w telefonie.

Nazywajmy rzeczy po imieniu to nie podatek tylko haracz.

• Anonymous
      Guest

Rozumię, że jeżeli kupiłem płytę, hdd czy cokolwiek do przechowywamia mmediów i zapłaciłem 3% na rzecz twórców co wyrówniuje ich tzw "straty" 😉 to mogę legalnie składować na nim sciągnięte czy skopiowane filmy, mp3 itp i mogą mi naskoczyć, okej, 3% to niewiele ;))

Viewing 12 reply threads
Reply To: Podatek za aparat w komórce?
Your information: