Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Plus zmienia regulamin (aktualizacja)

Viewing 44 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Polkomtel, operator sieci Plus i Sami Swoi, od 1 lipca wprowadza nowy regulamin usług telekomunikacyjnych. Operator rozsyła do swoich abonentów odpowiednią informację, w ramach której informuje o możliwości wypowiedzenia umowy bez ponoszenia kary w przypadku braku akceptacji zmian.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

mixplus czy to dotyczy zmiana regulaminu

• Anonymous
      Guest

Czy wypowiadając umowę operatorowi zachowam telefon który dostałem przy podpisywaniu umowy jakieś 6 m-cy temu czy muszę go oddać.

• Anonymous
      Guest

Pytanko czy napewno bedzie mozna wypowiedziec bez rzadnych kosztów i czy bedzie mozna przeniesc numer ten który posiadam w plusie do innego operatora…. no i czy każdy dostanie to poczta czy moze w eboku cos wsadza…

• Anonymous
      Guest

zgodie z prawem telekomunikacyjnym – Dz. U. z dnia 3 sierpnia 2004 r. – ustawa obowiazujaca rozdzial III art 59 pkt2 – mowi Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych powiadamia abonenta o każdej zmianie w regulaminie, o którym mowa w ust. 1, z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. Jednocześnie abonent powinien zostać poinformowany o prawie wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji zmian, a także o tym, że w razie skorzystania z tego prawa dostawcy publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze…

mowi za siebie…

• Anonymous
      Guest

poza tym numer GG UKE to 853 !!!!!! tam kierować wszystkie wątpliwości i zapytania !!!!!! Nie bac się !! Pytać !

• Anonymous
      Guest

To takie jawne zlamanie prawda.Powinien tym zajac sie stosowny urzad i dowalic wielomilionowa kare dla wyzyskiwaczy.Bo to i nieuczciwe i niemoralne ze z kims sie dogadujesz,podpisujesz umowe a po pewnym czasie mowisz ze zmieniasz warunki umowy na takie jakie beda lepsze.Mialem tam abo ale od roku w playu.Najmadrzejsza decyzja jaka podjalem

• Anonymous
      Guest

no ale to czytaj – zmieniaja regulamin, wiec mozesz wypowiedziec umowe bez placenia im kary, jesli sie z regulaminem nie zgdzasz. gdzie tu bezprawie? to jest uczciwe podejscie.

• Anonymous
      Guest

tiramisu… czytanie ze zrozumienim pała!!!

• globensoft
      Member
      Liczba postów: 7

witka czy ktos wie jak skontaktowac sie z Kanem

• Kan
      Keymaster

Witam. Na moim profilu jest nr GG lub pisząc na adres kandrzej@telix.pl Pozdrawiam Andrzej

• globensoft
      Member

http://www.tnij.com/pluspismo

pobierzcie sobie pdfa i przeczytajcie oficjalna radosna nowine

• Kan
      Keymaster

Link do nowego Regulaminu sieci Plus już dostępny. Dziękuję. Andrzej

• Anonymous
      Guest

Wlasnie dzis dostalem rachunek z tym powiadomieniem o regulaminie.Z tego co tam jest napisane zrozumialem ze jesli niezgadzam sie z nowym regulaminem to moge zrezygnowac z uslugi plusa czyli zlozyc wypowiedzenie ale po zaplaceniu rachunku z ktorym to przyszlo te powiadomienie,oraz w 7 dniach liczonych od daty terminu tego rachunku.Bo z tego co zauwazylem w roznych serwisach informatycznych to pisza ze sie ma czas 7 dni od otrzymani tego powiadomieni wraz z okreslona data rachunku,jesli chodzi o date do zaplaty to chyba jeszcze tego niebylo aby jej tam niebylo,czyli serwisy blednie interpretuja blednie postanowiena co do wypowiedzenia umowy w plusie .

• Anonymous
      Guest

Jeszcze jedno, zastanawia mnie czy jesli wypowiem umowe zaraz po otrzymaniu powiadomienia o nowym regulamine to plus nie bedzie mial do mojej osoby zadnych roszczen,czy musze sie dostosowac do tych 7 dni po uplywie teminu naleznosci rachunku z ktorym przyszlo to powiadomieni.Moze z was drodzy forumowicze ktos sie dokladnie w tym orietuje?

• globensoft
      Member

masz 7 dni od daty płatnosci za fakture z która przyszło powiadomienie i nowy regulamin…czyli jak masz np. date do 20.05.2009 to wypowiedzenie musisz złoźyć najpóźniej do 27.05.2009 pozdrawiam… nie zapomnijcie taka szansa sie wiecej nie powtórzy

• Anonymous
      Guest

Czy to znaczy, że jeśli kupię w tym miesiącu najdroższy telefon w plusie za 1 zł na abonament, a w następnym miesiącu od nich odejdę to nie będę musiał płacić żadnej kary ani nic – czyli faktycznie będę mieć telefon za 1 zł ?

• Anonymous
      Guest

Hej! A co jest z mix-plusem? Czy tam też można rozwiązać umowę tylko dlatego, że od 1. lipca br. zmienia się regulamin? A jeśli można w mix-plus rozwiązać umowę to co jest z zebranymi środkami które są na koncie? Czy to podlega zwrotowi?

• globensoft
      Member

hmm wy sie z choinki urwaliscie mix plus nie można rozwiazac umowy a z abonametu moga zrezygnowac ci co zawarli go przed 4 maja 2009 pozdro

• Anonymous
      Guest

Kombinatoryka stosowana. Wypowiedzieć umowę w Plusie, przenieść się z numerem (jak ważny) do Play Fresha, wykorzystać bonusy i …. zostać w Play lub np. przenieść się do innej sieci za free lub kupić drugi starter do Simplusa (jak potrzebny) i poczekać chwilkę co zaproponują w abo. A telefonik sobie zostawić. Korzystajcie z możliwości i nie płaćcie drogich stawek skoro w prepaidach jest taniej.

• globensoft
      Member

macie jakis wzór wypowiedzenia w plusie??? jak to napisac

• Anonymous
      Guest

Czy zmiany tego regulaminu mają zastosowanie do umów zawieranych z firmami(taryfy elastyczne) czy tylko z osobami fizycznymi(np. syberyjskie) ??

• Anonymous
      Guest

tak tak rozwiązujcie umowy, przenoście sie do innych sieci jestescie nienormalni ale to wasza sprawa i strata

• globensoft
      Member

a niby dlaczego nie…

• Anonymous
      Guest

Umowe można rozwiązać…ale trzeba pamiętać że simlocka nie zdejmiecie 🙂

• Anonymous
      Guest

Simlocka mozna zdjac co to za bzdury konsultant DOK w czoło sie póknij albo niech Cie pókną.

• Anonymous
      Guest

i jak minelo 7 dni to juz nic kompletnie nie da rady zrobic??

• Anonymous
      Guest

Może się powtórzę ale teraz w odpowiednim miejscu Jestem abonentem plus-a złożyłem wypowiedzenie umowy z moim operatorem (w punkcie Play) z zamiarem przeniesienia numeru do play , przedstawiciel powiedział że pomoże mi to wszystko załatwić , wyśle to za mnie listem poleconym.W mailu otrzymanym od play czytam że …„„ Przypominamy, że otrzymane zaświadczenie ważne jest przez 21 dni. Oznacza to, że w tym

czasie powinieneś złożyć u dotychczasowego operatora:

– Otrzymane w Punkcie Sprzedaży Play zaświadczenie

– Wypowiedzenie umowy

Wymagane dokumenty możesz złożyć w dowolnym salonie swojego dotychczasowego operatora„`. Żadnej wzmianki o liście poleconym. Mam pytanie czy to będzie ważne (wypowiedzenie wysłane listem poleconym) czy powinienem iść osobiście do salonu mojego operatora i w obecności przedstawiciela operatora złożyć podpis pod wypowiedzeniem?

• Anonymous
      Guest

Mixa nie można rozwiązać bo zmienia się regulamin dla abonentów a nie dla mixplusa. To są 2 różne regulaminy.

• Anonymous
      Guest

Witam mam telefon na abonament, umowa jest napisana na mojego ojca, chce ja wypowiedziec i podpisac nową już na siebie, czy jest mozliwosc zostawienia numeru badz wykupienia numeru (ile to kosztuje?) czy dadza mi nowy numer?

• Anonymous
      Guest

Witam,

dzisiaj wypowiedziłem umowe w plusie w 11miesiącu była na 24miesiące, telefon zostaje, żadnych kosztów i odrazu podpisałem w play w promocji majówka biznes (50zł mies.netto) na 24 miesiące w tym pierwsze 9mies. 50% abonament i dodatkowo telefonik wypas jestem zadowolony Polecam!!!!!!!!!!

• Anonymous
      Guest

Dzwoniłem do operatora PLUS GSM i powiedziano mi że regulamin zmienia się na umowy abonamentowe i dostępu do internetu iPlus. Jeżeli chodzi o mix plus to regulamin nie zmienia się!!!

• Anonymous
      Guest

Witam

W związku ze zmianą regulaminu plusa jest możliwość wypowiedzenia umowy bez żadnych konsekwencji i kar umownych. Ja dzisiaj wypowiedziałem bez problemu umowę

która obejmowała jeszcze 14 miesięcy wiec człowieku pędż jak naszybciej do salonu i pozbądz się tego balastu.

Myślę że chyba lepiej rozwiązać umowę i zatrzymać sobie modem niż robic cesję umowy.

• Anonymous
      Guest

A zmiana ceny polaczenia z bok nie jest czasami podstawa do zerwania umowy w mixplus ?

• Anonymous
      Guest

tzn ze jak podpisałem z nimi umowę na początku grudnia to bez żadnych konsekwencji czyli kary mogę ta umowę zerwać?

• Anonymous
      Guest

mi się wydaje ze mix pluz też podchodzi pod ten regulamin i zgadzam sie z wypowiedzią kolegi Pietro

2009-05-22 13:23:30

…Tak, to nie Plus zmienia regulamin, lecz Polkomtel, mając podpisaną umowę MixPlus masz też podpisaną umowę z Polkomtel, czyli możesz wypowiedzieć tą umowę. …

• Anonymous
      Guest

Dokładnie przejrzałem umowę mixplusa i załączony do niej regulamin, który się zowie "Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych przez polkomtel s.a. dla użytkowników mixplus" i nigdzie nie jest napisane słowo abonent, czy abonament. Zamiast słowa abonent jest użytkownik usługi mixplus, a zamiast słowa abonament jest słowo użycie lub zasilenie konta. Z tego wynika że jest to oddzielny regulamin, który się nie zmienił i tam mi powiedziano w dok. W mixplusie oczywiście podpisuje się umowę, ale nie abonamentową. Jednocześnie nie dostaje się korespondencyjnie rachunków. Gdyby regulamin dla mixplusa się zmienił to musieli by wysłać pismo o zmianie na adres korespondencyjny, a nie zrobili tego bo regulamin dla mix plusa się nie zmienił. Zrozumiałem to po zrobioeniu własnego śledztwa. Sam chciałem zrezygnować z mix plusa, ale wygląda na to że się niue da… ;(

• Anonymous
      Guest

Mam pytanko, jak się wymawia umowę z powodu zmiany regulaminu? I czy jeżeli mam umowę z telefonem, to przy zerwaniu muszę coś dopłacić za tel, czy to jest ich strata? i jeszcze jedno, czy jak zerwę, to zaraz mogę podpisać kolejną umowę z telefonem w promocji? (taki promocyjny telefon mógłby być dobrym prezentem dla kogoś:)

• Anonymous
      Guest

witam

czy jesli przegapilam rachunek i termin rozwiazania umowy to juz nic sie nie da zrobic ???

• Anonymous
      Guest

Witam, w sierpniu 2008 podpisałem umowę na ofertę promocyjną iplus prywatnie. W jej warunkach jest zawarte zobowiązanie, że w ciągu 24 m-cy nie rozwiążę umowy i nie wiem, czy w związku ze zmianą regulaminu mogę ją rozwiązać. Oczywiście otrzymałem z rachunkiem informację o zmianie regulaminu.

Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Hrj. mam pytanie. Mam 7 dni od daty płatnosci za fakture z która przyszło powiadomienie i nowy regulamin…Fv dostaje teraz w formie elektronicznej wiec automatycznie tez regulamin w takiej formie przyszedl. Moje pytanie ejst takie. Mialam fv platna do 1 czerwca, ktora przyszła 19 maja na mojego eboka. Natomiast nowy regulamin przyszedl na e-boka 1 czerwca. W takim razie termin do kiedy moge wypowiedziec umowe jest liczony od nowej fv ktora dzis dostane czy jednak byl liczony do tamtej fv

• Anonymous
      Guest

witam!

ja mam nastepujacy problem. dokladnie 16 mijal mi termin zlozenia wypowiedzenia

umowy bez placenia kary na iplusa. czy znacie sposob jak w takim wypadku mozna

zerwac jeszcze umowe nie palcac kary?

• Anonymous
      Guest

A jezeli mix plus zmienia cennik uslug w czasie trwania umowy to tez nie moge zerwac umowy?

• Anonymous
      Guest

Piszą też że zmianie ulega połata za rachunek szczegółowy standartowy (5zł). Czy można zrezygnować z takiego rachunku?

• Anonymous
      Guest

Dobre wieści przyszedł do mnie sms, o tym że orange przypomina że może naliczyć kary umowne za niezapłacony rachunek (wcześniej tego nie było!) – co oznacza że orange ZMIENIA REGULAMIN – wiecie co za tym idzie !!!

Viewing 44 reply threads
Reply To: Plus zmienia regulamin (aktualizacja)
Your information: