Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Plus zmienia regulamin (aktualizacja)
-
AuthorPosts
-
-
Polkomtel, operator sieci Plus i Sami Swoi, od 1 lipca wprowadza nowy regulamin usług telekomunikacyjnych. Operator rozsyła do swoich abonentów odpowiednią informację, w ramach której informuje o możliwości wypowiedzenia umowy bez ponoszenia kary w przypadku braku akceptacji zmian.
-
Anonymous
Guest8 maja 2009 at 22:27Liczba postów: 135890zgodie z prawem telekomunikacyjnym – Dz. U. z dnia 3 sierpnia 2004 r. – ustawa obowiazujaca rozdzial III art 59 pkt2 – mowi Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych powiadamia abonenta o każdej zmianie w regulaminie, o którym mowa w ust. 1, z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. Jednocześnie abonent powinien zostać poinformowany o prawie wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji zmian, a także o tym, że w razie skorzystania z tego prawa dostawcy publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze…
mowi za siebie…
-
Anonymous
Guest9 maja 2009 at 08:46Liczba postów: 135890To takie jawne zlamanie prawda.Powinien tym zajac sie stosowny urzad i dowalic wielomilionowa kare dla wyzyskiwaczy.Bo to i nieuczciwe i niemoralne ze z kims sie dogadujesz,podpisujesz umowe a po pewnym czasie mowisz ze zmieniasz warunki umowy na takie jakie beda lepsze.Mialem tam abo ale od roku w playu.Najmadrzejsza decyzja jaka podjalem
-
-
Witam. Na moim profilu jest nr GG lub pisząc na adres kandrzej@telix.pl Pozdrawiam Andrzej
-
pobierzcie sobie pdfa i przeczytajcie oficjalna radosna nowine
-
Anonymous
Guest11 maja 2009 at 12:35Liczba postów: 135890Wlasnie dzis dostalem rachunek z tym powiadomieniem o regulaminie.Z tego co tam jest napisane zrozumialem ze jesli niezgadzam sie z nowym regulaminem to moge zrezygnowac z uslugi plusa czyli zlozyc wypowiedzenie ale po zaplaceniu rachunku z ktorym to przyszlo te powiadomienie,oraz w 7 dniach liczonych od daty terminu tego rachunku.Bo z tego co zauwazylem w roznych serwisach informatycznych to pisza ze sie ma czas 7 dni od otrzymani tego powiadomieni wraz z okreslona data rachunku,jesli chodzi o date do zaplaty to chyba jeszcze tego niebylo aby jej tam niebylo,czyli serwisy blednie interpretuja blednie postanowiena co do wypowiedzenia umowy w plusie .
-
Anonymous
Guest11 maja 2009 at 12:44Liczba postów: 135890Jeszcze jedno, zastanawia mnie czy jesli wypowiem umowe zaraz po otrzymaniu powiadomienia o nowym regulamine to plus nie bedzie mial do mojej osoby zadnych roszczen,czy musze sie dostosowac do tych 7 dni po uplywie teminu naleznosci rachunku z ktorym przyszlo to powiadomieni.Moze z was drodzy forumowicze ktos sie dokladnie w tym orietuje?
-
-
Anonymous
Guest12 maja 2009 at 03:16Liczba postów: 135890 -
Anonymous
Guest12 maja 2009 at 10:39Liczba postów: 135890 -
-
Anonymous
Guest12 maja 2009 at 15:24Liczba postów: 135890Kombinatoryka stosowana. Wypowiedzieć umowę w Plusie, przenieść się z numerem (jak ważny) do Play Fresha, wykorzystać bonusy i …. zostać w Play lub np. przenieść się do innej sieci za free lub kupić drugi starter do Simplusa (jak potrzebny) i poczekać chwilkę co zaproponują w abo. A telefonik sobie zostawić. Korzystajcie z możliwości i nie płaćcie drogich stawek skoro w prepaidach jest taniej.
-
-
-
Anonymous
Guest26 maja 2009 at 04:20Liczba postów: 135890Może się powtórzę ale teraz w odpowiednim miejscu Jestem abonentem plus-a złożyłem wypowiedzenie umowy z moim operatorem (w punkcie Play) z zamiarem przeniesienia numeru do play , przedstawiciel powiedział że pomoże mi to wszystko załatwić , wyśle to za mnie listem poleconym.W mailu otrzymanym od play czytam że …„„ Przypominamy, że otrzymane zaświadczenie ważne jest przez 21 dni. Oznacza to, że w tym
czasie powinieneś złożyć u dotychczasowego operatora:
– Otrzymane w Punkcie Sprzedaży Play zaświadczenie
– Wypowiedzenie umowy
Wymagane dokumenty możesz złożyć w dowolnym salonie swojego dotychczasowego operatora„`. Żadnej wzmianki o liście poleconym. Mam pytanie czy to będzie ważne (wypowiedzenie wysłane listem poleconym) czy powinienem iść osobiście do salonu mojego operatora i w obecności przedstawiciela operatora złożyć podpis pod wypowiedzeniem?
-
Anonymous
Guest27 maja 2009 at 19:57Liczba postów: 135890Witam,
dzisiaj wypowiedziłem umowe w plusie w 11miesiącu była na 24miesiące, telefon zostaje, żadnych kosztów i odrazu podpisałem w play w promocji majówka biznes (50zł mies.netto) na 24 miesiące w tym pierwsze 9mies. 50% abonament i dodatkowo telefonik wypas jestem zadowolony Polecam!!!!!!!!!!
-
Anonymous
Guest29 maja 2009 at 13:40Liczba postów: 135890Witam
W związku ze zmianą regulaminu plusa jest możliwość wypowiedzenia umowy bez żadnych konsekwencji i kar umownych. Ja dzisiaj wypowiedziałem bez problemu umowę
która obejmowała jeszcze 14 miesięcy wiec człowieku pędż jak naszybciej do salonu i pozbądz się tego balastu.
Myślę że chyba lepiej rozwiązać umowę i zatrzymać sobie modem niż robic cesję umowy.
-
Anonymous
Guest30 maja 2009 at 10:34Liczba postów: 135890 -
Anonymous
Guest31 maja 2009 at 12:36Liczba postów: 135890Dokładnie przejrzałem umowę mixplusa i załączony do niej regulamin, który się zowie "Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych przez polkomtel s.a. dla użytkowników mixplus" i nigdzie nie jest napisane słowo abonent, czy abonament. Zamiast słowa abonent jest użytkownik usługi mixplus, a zamiast słowa abonament jest słowo użycie lub zasilenie konta. Z tego wynika że jest to oddzielny regulamin, który się nie zmienił i tam mi powiedziano w dok. W mixplusie oczywiście podpisuje się umowę, ale nie abonamentową. Jednocześnie nie dostaje się korespondencyjnie rachunków. Gdyby regulamin dla mixplusa się zmienił to musieli by wysłać pismo o zmianie na adres korespondencyjny, a nie zrobili tego bo regulamin dla mix plusa się nie zmienił. Zrozumiałem to po zrobioeniu własnego śledztwa. Sam chciałem zrezygnować z mix plusa, ale wygląda na to że się niue da… ;(
-
Anonymous
Guest1 czerwca 2009 at 10:05Liczba postów: 135890Mam pytanko, jak się wymawia umowę z powodu zmiany regulaminu? I czy jeżeli mam umowę z telefonem, to przy zerwaniu muszę coś dopłacić za tel, czy to jest ich strata? i jeszcze jedno, czy jak zerwę, to zaraz mogę podpisać kolejną umowę z telefonem w promocji? (taki promocyjny telefon mógłby być dobrym prezentem dla kogoś:)
-
Anonymous
Guest13 czerwca 2009 at 18:03Liczba postów: 135890Witam, w sierpniu 2008 podpisałem umowę na ofertę promocyjną iplus prywatnie. W jej warunkach jest zawarte zobowiązanie, że w ciągu 24 m-cy nie rozwiążę umowy i nie wiem, czy w związku ze zmianą regulaminu mogę ją rozwiązać. Oczywiście otrzymałem z rachunkiem informację o zmianie regulaminu.
Pozdrawiam
-
Anonymous
Guest19 czerwca 2009 at 12:32Liczba postów: 135890Hrj. mam pytanie. Mam 7 dni od daty płatnosci za fakture z która przyszło powiadomienie i nowy regulamin…Fv dostaje teraz w formie elektronicznej wiec automatycznie tez regulamin w takiej formie przyszedl. Moje pytanie ejst takie. Mialam fv platna do 1 czerwca, ktora przyszła 19 maja na mojego eboka. Natomiast nowy regulamin przyszedl na e-boka 1 czerwca. W takim razie termin do kiedy moge wypowiedziec umowe jest liczony od nowej fv ktora dzis dostane czy jednak byl liczony do tamtej fv
-
-
AuthorPosts