Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Plus ma najwięcej stacji bazowych
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest4 grudnia 2009 at 10:16Liczba postów: 135606Te liczby w ogole nic nie mowia. Play ma tyle nadajnikow, a zasiegu poza kilku miastami nie ma? Jakos widac, ze nadajnik nadajnikowi nie rowne.
Mnie zreszta bardziej by interesowala liczba nadajnikowp oza miastami, bo to tam jest prawdziwa walka o zasieg. Tyle ze tam nie byloby kogo zestawiac, bo wszyscy maja edge i gprs (poza play), no i orange ma cdma.
-
Anonymous
Guest4 grudnia 2009 at 10:46Liczba postów: 135606Liczy się też jakość i niezawodność połączeń . Dotyczy to nie tylko lokalizacji na "skraju" zasięgu . U mnie telefony w Play , różne -mimo pokazywania "full" zasięgu – potrafią zniekształcać , przerywać czy zrywać połączenia . Wcześniej było OK – tak dzieje się od końca zeszłego roku i to także podczas wyjazdów w Polskę . Tak mają moi znajomi z telefonami w Playu . Wobec tego telefony te mamy "przypisane" do roamingu w Plusie . Za roaming ten płaci Play – ale przecież stać go na to , dzięki "szczodrobliwości" UKE (-:
-
Anonymous
Guest4 grudnia 2009 at 11:34Liczba postów: 135606 -
Anonymous
Guest4 grudnia 2009 at 11:58Liczba postów: 135606Jurku, nawet jak kilku operatorów korzysta z jednego masztu, każdy osobno musi wystąpić o zezwolenie radiowe dla własnych częstotliwości.
Co do Orange to ktoś zapomniał dopisać nadajniki GSM 1800, których najwięcej ma właśnie ta firma: ok. 4 tys. Ale to poprawia jedynie zasięg w miastach.
-
Anonymous
Guest4 grudnia 2009 at 12:58Liczba postów: 135606Tytuł jest niestety, mówiąc delikatnie, wprowadzający w błąd. Pozwolenia a działające stacje to dwie różne oddzielne rzeczy. Cieszyłem się gdy kilka lat temu Polkomtel dostał pozwolenia na UMTS, niestety do tej pory nadajników nie ma a pozwolenia są. Podobnie jest z Orange. Najbardziej realne działające nadajniki ma Play, choć z wydajnością ich wieczorem, tam gdzie nie ma innej alternatywy, nie jest najlepiej.
-
-
Anonymous
Guest6 grudnia 2009 at 10:17Liczba postów: 135606 -
Anonymous
Guest6 grudnia 2009 at 16:21Liczba postów: 135606Niestety i ja też muszę potwierdzić, że Orange ma kiepski sygnał poza miastem, tzn. duże wahania sygnału, a nawet zaniki. Czyli inaczej mówiąc dziury w zasięgu. I nie wiedzę żeby coś się poprawiało. Najbardziej dało się to mnie zauważyć jeżdżąc nad morze i to często na drogach o mniejszym znaczeniu, ale nie tylko. Dlatego od kilku lat mam także nr. w Erze i jak do tej pory na tę drugą sieć zawsze mogę liczyć z zasięgiem. Co do Orange, to na pewno nie jest to wina mojego telefonu.
-
Anonymous
Guest8 listopada 2010 at 16:18Liczba postów: 135606mieszkam w miejscowosci tzn na wsi i nie mam tam zasiegu plusa moj ojciec moglby poddzierzawic działke pod budowe nadajnika tylko problem w tym ze nie wiem z kim mam sie skontaktowac w tej sprawie wiec jesli ktos cos wie na ten temat bardzo prosze o kontakt na maila malwina_milano@o2.pl lub telefonicznie 663317180 🙄
-
-
AuthorPosts