Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Plus liderem Internetu mobilnego

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Internet mobilny to technologia, która umożliwia dostęp do sieci za pomocą telefonu komórkowego. Największym dostawcą pod względem liczby abonentów jest prawdopodobnie Polkomtel – czytamy w Rzeczpospolitej.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138232

Play w ciągu roku od powstania Play Online osiągął 40% Plusa? Nieźleee !!!

• Anonimowy
      Gość

Zaskakująco dobrze w posiadaniu nadajników 3G wychodzi Play. Problem w tym, że nadajniki te oferują tylko większe miasta. Poza nimi tracimy wogóle dostęp do internetu. W przypadku W3 jest przynajmniej EDGE. Ale co stało się z Orange. Grupa TP uwikłana w wojnę z UKE przestała rozbudowywać sieć Orange nowej generacji? Czyżby kryzys finansowy? Nie wem tylko czy cieszyć się z takiego faktu, czy smucić

• Anonimowy
      Gość

to raczej liczba pozwoleń, a nie wszystkie są wykorzystywane. dlatego polecam BTS search, gdzie jest spis istniejących i działających stacji. najwięcej ma PTC (Era)

• Anonimowy
      Gość

@nika ptk stawia cdma,z 3g rusza przed 2012,tym bardziej ze uke z tp sie dogada.. plus ma najlepsza siec transmisji danych w skali kraju..w4musi sie uzupelniac w zasiegu 3g a nie zbednie wchodzic sobie w droge.nie zapominajmy o tym

• Anonimowy
      Gość

Nika, z tego co wiem, to Orange jest drugi pod wzgledem zasiegu operatorem w Polsce, a jeśli dodać do tego jeszcze technologie CDMA, w ktorej sa pionierami, to sa w stanie swiadczyc uslugi w najwiekszej ilosci miejsc, gdzie inni nie moga

• Anonimowy
      Gość

Czy Orange jest na drugim miejscu to nie wiem, w Wawie non-stop tnie rozmowy. I przegrywa z zasięgiem w trasie w Era. Wiem bo sprawdzałem sam, tak się stało że musiałem pojechać 150km na Wawie i miałem pre Orange i abo Ery, Orange strasznie gubił zasięg, Era trzymała. Co do netu, ja tam nie wierze w to że Plus to taki lider. Ostatni za bardzo kombinuje. Ograniczenia prędkości itd.

• Anonimowy
      Gość

Nie ma już żadnego ograniczenia prędkości. Zrezygnowano z tego. iPlus 49 poleci z prędkością 7,2Mb/s (alternatywnie 21Mb/s przy modemie z HPSA+) jeśli tylko pozwolą na to panujące warunki w sieci.

• Anonimowy
      Gość

z tym hspa+ w plusie to marketingowa sciema. Nie ma w ogole komercyjnych modemow, ktore by obslugiwaly takie predkosci. Polkomtel nie ma zaplecza transmisyjnego. korzysta z łączy radioliniowych, a te nie zapewnią wystarczającej pojemności dla przeniesienia samego ruchu HSPA+ ze stacji. Wymagane połączenie światłowodowe. Wiec sorry

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
Odpowiedz na: Plus liderem Internetu mobilnego
Twoje informacje: