Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Play przyznał, że miał problemy z połączeniami w momencie katastrofy w Smoleńsku
-
AuthorPosts
-
-
Rzecznik Play poinformował, że wystąpiły „utrudnienia z wykonywaniem połączeń głosowych w sobotę w godzinie, w której dowiedzieliśmy się o tragedii w Smoleńsku. Ruch SMSowy przebiegał bez zakłóceń. Z własnych informacji wiemy, że również inne sieci miały problemy z bezproblemowym realizowaniem połączeń.
-
Anonymous
Guest13 kwietnia 2010 at 19:14Liczba postów: 135689Nie ma co ukrywać, ale 10 kwietnia przekonaliśmy się dobitnie, że na komunikacji radiowej w 100% polegać nie możemy.
W domu mam dwa telefony – jeden działa w PLAY drugi jest w erze (firmówka). Z jednego jak i z drugiego nie mogłem przez dość spory okres czasu 10 kwietnia zainicjować żadnego połączenia – dostawałem komunikat o zajętości sieci.
Uratował mnie poczciwy telefon stacjonarny – tutaj wszystko działało cacy. Można mówić różne rzeczy ale kabel to kabel jeżeli chodzi o dostęp do internetu jak i telefonu – gwarantuje większą gwarancję, że w takich sytuacjach zwyczajnie w świecie się połączymy.
Pozdrawiam wszystkich którzy pochowali już kablową komunikacji – net i telefon 😀
-
Anonymous
Guest13 kwietnia 2010 at 21:49Liczba postów: 135689 -
Anonymous
Guest14 kwietnia 2010 at 07:16Liczba postów: 135689Widzę, że mamy mędrca telekomunikacyjnego na portalu, mędrca rodem z gimnazjum. To, że chłoptasiu mieszkasz na jakimś zadupiu i miałeś ten fart, że bez problemu zainicjowałeś połączenie w 10 kwietnia w godzinach porannych nie oznacza, że nikt nie miał problemów, ot co po prostu mieszkasz na takiej pipidówie gdzie niewiele osób dzwoni i BTS twojej sieci nie był przeciążony, oraz osoba do której dzwoniłeś również znajdowała się w lokalizacji w której to BTS nie przeżywał mega oblężenia. Jeżeli w każdej sieci (szczególnie na terenie dużych aglomeracji) wysypał się GSM oraz 3G jeżeli chodzi o rozmowy to problem był poważny. Na głównych trasach przelotowych (północ – południe; wschód – zachód) też były problemy z normalną konwersacją, ale czy gimnazjalny cwaniak jest w stanie to zrozumieć, jeżeli jego wiedza telekomunikacyjna ogranicza się "wyrywania" panienek na telefon, w czasie lekcyjnej przerwy?
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2010 at 09:44Liczba postów: 135689@ricki!
Tak jak napisałem w swoim wcześniejszym poście, wszystko zależy od lokalizacji.
Moje miasto zaliczyło na prawie 30 minut pospolitą padakę jeżeli chodzi o 2G i 3G – nie tylko w PLAY. Oczywiście na upartego być zainicjował połączenia, ale musiał być co chwila naciskać na telefonie zieloną słuchawkę aby "wbić się" w szeroko pojętą, wolną przestrzeń na paśmie 🙂
Na kierunku VOIP -> Orange, Plus, Play, Era również nawiązanie połączenia nie było możliwe, to samo na linii stacjonarka z TPSA -> Orange, era, plus, play. Kierunek komórka – VoIP, stacjonarny z TPSA też nie dawał zadowalających rezultatów.
Wszystkie szeroko rozumiane połączenia stacjonarne tj. voip->voip, stacjonarny->stacjonarny odbywały się bez najmniejszych problemów.
-
-
AuthorPosts