Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play przyznał, że miał problemy z połączeniami w momencie katastrofy w Smoleńsku

Viewing 21 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Rzecznik Play poinformował, że wystąpiły „utrudnienia z wykonywaniem połączeń głosowych w sobotę w godzinie, w której dowiedzieliśmy się o tragedii w Smoleńsku. Ruch SMSowy przebiegał bez zakłóceń. Z własnych informacji wiemy, że również inne sieci miały problemy z bezproblemowym realizowaniem połączeń.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135689

Super tłumaczenie:

"no nie działało, ale inny też nawalili!"

Nie wiem jak inni, ale ja w Erze wiekszych trudnosci nie odnotowalem

• Anonymous
      Guest

Orange tez mialo problemy…. Nie mozna bylo wykonac zadnego polaczenia przez ok 20 minut….

• wlo
      Participant
      Liczba postów: 1131

A ja nie wiem, bo nie dzwoniłem do nikogo ani do mnie nikt nie dzwonił w tej godzinie…

• Anonymous
      Guest

W Plusie też nie było problemów co mnie akurat nie zdziwiło bo to dobra sieć…

• Anonymous
      Guest

Dobra sieć ? :/ chyba w dojeniu abonentów i userów 😛

• Anonymous
      Guest

Ja akurat niemoglem sie nigdzie dodzwonic,plus byl przeciązony w oklicach 10godz

• Anonymous
      Guest

W plusie był problem w Bydgoszczy telefony były głuche

przez około 20 minut

• Anonymous
      Guest

Proszę wybaczyć , ale tłumaczenie jest porażające – systemy informatyczne nie są przygotowane na tak smutne wydarzenie (-:

• Anonymous
      Guest

transmisja danych dzialala bez problemu w play 3G poznan

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

Ja byłem w Szczecinku ok godz. 10-10.30. Ja w Play miałem trudności, kumpel w Plusie miał jeszcze większe. Co ciekawe nr z Plusa który mi służy do transmisji danych działał jak należy, net był 🙂

• Anonymous
      Guest

Nie ma co ukrywać, ale 10 kwietnia przekonaliśmy się dobitnie, że na komunikacji radiowej w 100% polegać nie możemy.

W domu mam dwa telefony – jeden działa w PLAY drugi jest w erze (firmówka). Z jednego jak i z drugiego nie mogłem przez dość spory okres czasu 10 kwietnia zainicjować żadnego połączenia – dostawałem komunikat o zajętości sieci.

Uratował mnie poczciwy telefon stacjonarny – tutaj wszystko działało cacy. Można mówić różne rzeczy ale kabel to kabel jeżeli chodzi o dostęp do internetu jak i telefonu – gwarantuje większą gwarancję, że w takich sytuacjach zwyczajnie w świecie się połączymy.

Pozdrawiam wszystkich którzy pochowali już kablową komunikacji – net i telefon 😀

• Anonymous
      Guest

w orange był problem od 9 do 12

• Anonymous
      Guest

Hehe W Orange totalna porażka… 10 kwietnia prze pół dnia były problemy wogóle z jakimkolwiek dzwonieniem… i chyba coś im siadło na amen z tego przeciążenia Bo problemy są do dzisiaj zarówno z SMSami jak i Połączeniami głosowymi.

• Anonymous
      Guest

Wymień ten swój stary złomiasty telefon na nowszy to nie

będziesz miał problemów. Ja tam nie odnotowałem żadnych

problemów ani w sobotę ani tym bardziej później.

• Anonymous
      Guest

Widzę, że mamy mędrca telekomunikacyjnego na portalu, mędrca rodem z gimnazjum. To, że chłoptasiu mieszkasz na jakimś zadupiu i miałeś ten fart, że bez problemu zainicjowałeś połączenie w 10 kwietnia w godzinach porannych nie oznacza, że nikt nie miał problemów, ot co po prostu mieszkasz na takiej pipidówie gdzie niewiele osób dzwoni i BTS twojej sieci nie był przeciążony, oraz osoba do której dzwoniłeś również znajdowała się w lokalizacji w której to BTS nie przeżywał mega oblężenia. Jeżeli w każdej sieci (szczególnie na terenie dużych aglomeracji) wysypał się GSM oraz 3G jeżeli chodzi o rozmowy to problem był poważny. Na głównych trasach przelotowych (północ – południe; wschód – zachód) też były problemy z normalną konwersacją, ale czy gimnazjalny cwaniak jest w stanie to zrozumieć, jeżeli jego wiedza telekomunikacyjna ogranicza się "wyrywania" panienek na telefon, w czasie lekcyjnej przerwy?

• Anonymous
      Guest

@Kamil: "Lubię to!"

• Anonymous
      Guest

Akurat w Play problemów nie zauważyłem, co trochę mnie zdziwiło, bo w Erze musiałem parę razy próbować. Przy takich obciążeniach sieci każdy operator może mieć lokalnie problemy.

• Anonymous
      Guest

@ricki!

Tak jak napisałem w swoim wcześniejszym poście, wszystko zależy od lokalizacji.

Moje miasto zaliczyło na prawie 30 minut pospolitą padakę jeżeli chodzi o 2G i 3G – nie tylko w PLAY. Oczywiście na upartego być zainicjował połączenia, ale musiał być co chwila naciskać na telefonie zieloną słuchawkę aby "wbić się" w szeroko pojętą, wolną przestrzeń na paśmie 🙂

Na kierunku VOIP -> Orange, Plus, Play, Era również nawiązanie połączenia nie było możliwe, to samo na linii stacjonarka z TPSA -> Orange, era, plus, play. Kierunek komórka – VoIP, stacjonarny z TPSA też nie dawał zadowalających rezultatów.

Wszystkie szeroko rozumiane połączenia stacjonarne tj. voip->voip, stacjonarny->stacjonarny odbywały się bez najmniejszych problemów.

• Anonymous
      Guest

I z Play i z Plus nie można było się dodzwonić.

• Anonymous
      Guest

Ani Play nie działał ani Orange pod Warszawą . I to dość długo .

• Anonymous
      Guest

Ale za to Era doskonale bo korzystałem z telefonu często bo zarówno z wiadomości sms jak i z internetu wszystko jak w dzień powszedni więc spoko. Era dała radę. Znajomy zaś coś nadmieniał że smsy do Play z opóźnieniem.

Viewing 21 reply threads
Reply To: Play przyznał, że miał problemy z połączeniami w momencie katastrofy w Smoleńsku
Your information: