Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Play prześwietla ofertę Orange (video)
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 10:55Liczba postów: 135611 -
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 11:40Liczba postów: 135611 -
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 12:18Liczba postów: 135611Jest to sprawa tzw. umów interconnectowych między
operatorami, tzn. wysokości stawek na połączenia. Play
ma stawki niesymetryczne, tzn. inni operatorzy dzwoniąc
do Play płacą więcej, niż gdy Play dzwoni do innych
operatorów. Wynika to ze zgody UKE na takie
rozwiązanie, by Play szybciej zdobył pieniądze na
rozbudowę infrastruktury i mógł konkurować z wielką
trójcą (Polkomtel, PTC, PTK).
Jedynie Plus zachował stawki, ale Play częściowo korzysta
z sieci Plusa. Dlatego też Play i Plus mają zawartą umowę
na zasadach innych, niż Play z pozostałymi graczami
rynku.
Niektórzy operatorzy zbuntowali się słusznie, bo po co
mają dopłacać do interesu? Z drugiej strony, nawet bez
podwyższenia stawki Play ma tak mały udział w rynku, że
nic by nie stracili nie podwyższając stawek. A że Play
zdobywa popularność, to konkurencję trzeba jakoś
udupić, póki konkurencja nie udupi jednego z pozostałych
wielkich graczy na rynku.
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 12:29Liczba postów: 135611wiadomo, dla klienta liczy się cena minuty i mało go obchodzą powody jej wysokości. ale to troche hipokrytyczne – wciąż szpanują, że mają najniższą cen, doskonale wiedząc, że tylko MTr im to umożliwia. wiedzą też, że W3 musiałaby dopłacać do rozmów z nimi, ale i tak uderzają w ich cenniki.nuda
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 13:18Liczba postów: 135611 -
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 14:11Liczba postów: 135611Warto dodać, że Minuty Non Stop w Nowym Orange Go będzie można wykorzystać dzwoniąc do wszystkich, również do Play i Cyfrowego Polsatu. A to oznacza kolejne zniżki dla rozmów, a o tym spot reklamowy milczy. Trochę żal mi Playowców, którzy gdy nie mają argumentów obrażają innych. Musicie zrozumieć jedno telefon jest do rozmów nie posiadania. Gdy sie to zrozumie to Play przegrywa na całej linii z Orange GO. Ale jak tu przekonać kogoś dla, którego ważne jest, że może chwalić się komórką za 5 zł/m:)
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 15:41Liczba postów: 135611To nie jest tak. mam kartę Play Fresh i także uważam, że ta reklama jest nieobiektywna niestety. Do tej pory ceniłem Play za obiektywizm, ale podkreśać tylko najniższe doładowania i nie pamiętać o dodatkowych możliwościach obniżek cen , które przy wyższych nominałach w Orange biją ofertę Play jest moim zdaniem conajmniej nieeleganckie. Doładując raz na 3 miesiące 50zł (16zl na miesiąc – mozna sobie odkladać), nijak nie ma się do przedstawionych faktów. Moim zdaniem tym razem Play w reklamie niezbyt obiektywnie prześwietlił ofertę. Ja wszakże wolę Play Fresh.
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 18:57Liczba postów: 135611Ja tam też generalnie nie jestem jakimś wielkim entuzjastą reklamy porównawczej, wiadomo, że często tam bierze się pod uwagę jakiś jeden element (np. wysokość stawki), nie uwzględniając innych (pakietów, promocji itp.), to wszystko ładnie wygląda na ekranie, w rzeczywistości nie jest takie proste…
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 21:15Liczba postów: 135611Ile tu hipokrytów oburzonych reklamą porównawczą Play Fresha. Ale WIĘKSZOŚĆ z Was nie pisze, że dzięki Fresh ma niższą stawkę 29gr do prawie wszystkich PRZY DOŁADOWANIACH od 50PLN w górę. Do PLAY macie dokładnie tak samo jak przedtem. Tylko dzięki obniżce Fresh, możecie płakać, dlaczego tak drogo do Play, bo wreszcie wyszło szydło z wora jak przy stawce MTR 22 gr netto W3 wyciągała z Was kasę. 20 groszy w sieci Orange – to PORAŻKA. A do WSZYSTKICH w reklamach Ery (tu jest największe przegięcie), Plusa i Orange to jest do przyjęcia? Przyjmijcie ludzie jedną zasadę reklamy KŁAMIĄ lub nie mówią całej prawdy, bez względu kto ją robi i dla kogo. Może to Was pogodzi i zaczniecie czerpać korzyści z obniżek, a nie malkontencić na forum jak goście z W3, którym się urwało koryto. NORMALNI użytkownicy cieszą się, że za tą samą kasę mają więcej. Klient, bez względu na sieć, ma taniej i to jest FAKT tej wojny cenowej. Powtarzam do Play jest taka sama stawka jak przedtem, chyba, że kupi się drugą kartę z Play Fresh i problem stawek znika. A jak ktoś jest wygodny to nich płaci drożej. I na koniec,d laczego święta trójca w reklamach nie pisze np. "Tylko do Play 72 grosze, a do pozostałych sieci obniżka na 29 gr". To takie proste jest. I Play miałby problem z reklamami porównawczymi, bo dlaczego do Play tak drogo. Może nawet one by nie powstały.
-
Anonymous
Guest9 czerwca 2009 at 18:16Liczba postów: 135611Wszyscy narzekają na Play, bo nikt tej sieci nie zna!! Dobrze jest mieć Simplusa czy Heyah jesli sie nie przeszło do Play. Ja wcześniej miałam Simplusa, nie narzekałam, jedynie Internet był strasznie drogi i stawki połączeń też do niskich nie należały,o roamningu to już nie wspomne.. Porażka poprostu! A Play mam juz rok i jestem bardzo zadowolona.. Tym bardziej że teraz weszła nowa oferta Play Fresh, konto mam ważne rok!! (nareszcie ktos pomyślał,,) 1000 smsów darmowych za każde doładowanie obojętnie jaką kwota i to do wszystkich sieci, gdy byłam za granicą, stawki drogie nie były, mogłam sobie wykupić pakiet minut (chyba 25 minut za 10zl) i gadałam do woli ze znajomymi w Polsce, Play jest w porządku!!!! ja nie żałuje !!
-
Anonymous
Guest25 czerwca 2009 at 19:37Liczba postów: 135611dlaczego play stara sie odbić sobie inwestycję poprzez ogromne ceny interkonektu? dlaczego dzwoniąc do play płacimy 2 i pół raza drożej niż do innych sieci? mam gdzieś cały ten play! no i netię, która pomogła playowi zaistnieć a teraz zabrała swoje pieniążki i nara.
prześwietlić orange? niech prześwietlą heyah i 29 gr w heyah, które w nowej ofercie jest bez względu na wysokość doładowania!
podsumowując – oddaję kał na play i netię, bo cenię uczciwe zasady, bo potrafię postawić się w sytuacji tych, którzy dzwonią do P4 i płącą 80gr a nie 29, nawet o tym nie wiedząc. czy to jest uczciwe? kiedyś spojrzało się na nr i wiedziało się do jakiej sieci się dzwoni i było wiadomo ile się zapłaci. a teraz? ziomek śmignie do play, dzwonimy i płacimy 2 i pół raza drożej. to tak jakbyśmy wzięli chleb w markecie i bez powodu kazanoby nam zań zapłacić 7 zł bez możliwości rezygnacji.
orłoś powiedziałby: – to polska właśnie…
-
AuthorPosts