Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play prześwietla ofertę Orange (video)

Viewing 24 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Najwyraźniej Play polubił reklamę porównawczą. Tym razem czwarty operator infrastrukturalny wziął pod lupę nową ofertę pre-paid sieci Orange.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135611

Ciekawe co prześwietlą w Orange POP. Nie do wszystkich, to na 100%, ale czy znajdą jeszcze jakiś haczyk ?

• Anonymous
      Guest

Ciekawe ile jeszcze będziemy to znosić. Play ma o wiele wyższą stawkę MTR i jako jedyna sieć może zaoferować 29 gr do wszystkich, w tym do siebie i Cyfrowego Polsatu, którego udział w rynku jest minimalny.

• Anonymous
      Guest

Szczerze mówiąc Play w porównaniu do Orange GO z dodatkowymi promocjami wygląda blado, jeżeli brać pod uwagę tych użytkowników, którzy rozmawiają przez telefon (50zł/m), a nie noszą go za 5 zł rocznie.

• Anonymous
      Guest

no właśnie, mogliby już coś nowego wymyślić. wiadomo, że nei zaczną tłumaczyć czemu mogą dawać takie ceny, ale czas odpuścić te napinkowe porównania

• Anonymous
      Guest

Play jest dla tych, którzy chcą chwalić się swoim telefonem, a Orange GO dla używających telefonu na co dzień, ale tego nie widać w tej reklamie. Trochę Play fałszuje te przeswietlenia. Niestety ten operator zaczyna się sam ośmieszać takimi wybiórczymi porównaniami.

• Anonymous
      Guest

…gdyby jeszcze pisali ze zarabjaja na rozmowach

przychodzacych (pisze o play) to juz nie tak ciekawa byla

by ich oferta ;), Jak bedza ceny normalne do play to

wtedy do nich pojde, niech pomysla nad tym :).

• Anonymous
      Guest

mi się ta nowa oferta bardzo podoba, żeby jeszcze podwajali doładowanie w GO to było by idealnie, ale nie można mieć wszystkiego przecież, a wolę ładować raz na jakiś czas telefon niż załadować za 5 i używać telefonu przez rok jako odtwarzacza 🙂

• Anonymous
      Guest

"Orange 20gr Nie do wszystkich sieci" i tu ich boli, bo do play z orange jest 79gr. Żałośni są naprawdę.

• Anonymous
      Guest

Niech przeswietla TakTaka-a, hehe ciekawe czy bedzie reklamowka z taktakiem, buhahah, najdorzsza siecia prepaid.

• Anonymous
      Guest

a co mnie klienta obchodzi stawka mtr w3 do play? Czy pytaliście się waszych operatorów, dlaczego buliliście do tej pory po 60-70 gr. za min przy stawce mtr 33,87 gr/min?

• Anonymous
      Guest

Jest to sprawa tzw. umów interconnectowych między

operatorami, tzn. wysokości stawek na połączenia. Play

ma stawki niesymetryczne, tzn. inni operatorzy dzwoniąc

do Play płacą więcej, niż gdy Play dzwoni do innych

operatorów. Wynika to ze zgody UKE na takie

rozwiązanie, by Play szybciej zdobył pieniądze na

rozbudowę infrastruktury i mógł konkurować z wielką

trójcą (Polkomtel, PTC, PTK).

Jedynie Plus zachował stawki, ale Play częściowo korzysta

z sieci Plusa. Dlatego też Play i Plus mają zawartą umowę

na zasadach innych, niż Play z pozostałymi graczami

rynku.

Niektórzy operatorzy zbuntowali się słusznie, bo po co

mają dopłacać do interesu? Z drugiej strony, nawet bez

podwyższenia stawki Play ma tak mały udział w rynku, że

nic by nie stracili nie podwyższając stawek. A że Play

zdobywa popularność, to konkurencję trzeba jakoś

udupić, póki konkurencja nie udupi jednego z pozostałych

wielkich graczy na rynku.

• Anonymous
      Guest

wiadomo, dla klienta liczy się cena minuty i mało go obchodzą powody jej wysokości. ale to troche hipokrytyczne – wciąż szpanują, że mają najniższą cen, doskonale wiedząc, że tylko MTr im to umożliwia. wiedzą też, że W3 musiałaby dopłacać do rozmów z nimi, ale i tak uderzają w ich cenniki.nuda

• Anonymous
      Guest

Jeżeli coś ci nie pasuje proszę nie udzielaj się nikt nie będzie płakał z tego powodu. Teraz dzieci będą się kłóciły że najlepszy jest orange zall. Nawet się czytać nie chce a o błędzie w nagłówku newsu nawet nie wspomnę sami analfabeci

• Anonymous
      Guest

Warto dodać, że Minuty Non Stop w Nowym Orange Go będzie można wykorzystać dzwoniąc do wszystkich, również do Play i Cyfrowego Polsatu. A to oznacza kolejne zniżki dla rozmów, a o tym spot reklamowy milczy. Trochę żal mi Playowców, którzy gdy nie mają argumentów obrażają innych. Musicie zrozumieć jedno telefon jest do rozmów nie posiadania. Gdy sie to zrozumie to Play przegrywa na całej linii z Orange GO. Ale jak tu przekonać kogoś dla, którego ważne jest, że może chwalić się komórką za 5 zł/m:)

• Anonymous
      Guest

wiecie co jest najbardziej żałosne? Że play wytyka innym sieciom to, że do Play jest drożej, ale jedyną siecią która na tych wyższych stawkach zarabia jest… play.

• Anonymous
      Guest

reklamy porównawcze Playa są przekłamane. Pop i Nog są znacznie ciekawsze, niż PF. Inni operatorzy nie reklamują się jako oferty bez haczyków- fresh ma haczyki i nawet hasło reklamowe wprowadza w błąd.

• Anonymous
      Guest

Widzę tu zastępy pomarańczowych. Większość komentarzy jest kilka poziomów niżej niż ta reklama.

• Anonymous
      Guest

To nie jest tak. mam kartę Play Fresh i także uważam, że ta reklama jest nieobiektywna niestety. Do tej pory ceniłem Play za obiektywizm, ale podkreśać tylko najniższe doładowania i nie pamiętać o dodatkowych możliwościach obniżek cen , które przy wyższych nominałach w Orange biją ofertę Play jest moim zdaniem conajmniej nieeleganckie. Doładując raz na 3 miesiące 50zł (16zl na miesiąc – mozna sobie odkladać), nijak nie ma się do przedstawionych faktów. Moim zdaniem tym razem Play w reklamie niezbyt obiektywnie prześwietlił ofertę. Ja wszakże wolę Play Fresh.

• Anonymous
      Guest

Heh, tylko, ze Orange ma w regulaminie info, ze doladowanie musi byc co 25 dni by utrzymac te srodki a nie co miesiac…

• Anonymous
      Guest

Ja tam też generalnie nie jestem jakimś wielkim entuzjastą reklamy porównawczej, wiadomo, że często tam bierze się pod uwagę jakiś jeden element (np. wysokość stawki), nie uwzględniając innych (pakietów, promocji itp.), to wszystko ładnie wygląda na ekranie, w rzeczywistości nie jest takie proste…

• Anonymous
      Guest

Ile tu hipokrytów oburzonych reklamą porównawczą Play Fresha. Ale WIĘKSZOŚĆ z Was nie pisze, że dzięki Fresh ma niższą stawkę 29gr do prawie wszystkich PRZY DOŁADOWANIACH od 50PLN w górę. Do PLAY macie dokładnie tak samo jak przedtem. Tylko dzięki obniżce Fresh, możecie płakać, dlaczego tak drogo do Play, bo wreszcie wyszło szydło z wora jak przy stawce MTR 22 gr netto W3 wyciągała z Was kasę. 20 groszy w sieci Orange – to PORAŻKA. A do WSZYSTKICH w reklamach Ery (tu jest największe przegięcie), Plusa i Orange to jest do przyjęcia? Przyjmijcie ludzie jedną zasadę reklamy KŁAMIĄ lub nie mówią całej prawdy, bez względu kto ją robi i dla kogo. Może to Was pogodzi i zaczniecie czerpać korzyści z obniżek, a nie malkontencić na forum jak goście z W3, którym się urwało koryto. NORMALNI użytkownicy cieszą się, że za tą samą kasę mają więcej. Klient, bez względu na sieć, ma taniej i to jest FAKT tej wojny cenowej. Powtarzam do Play jest taka sama stawka jak przedtem, chyba, że kupi się drugą kartę z Play Fresh i problem stawek znika. A jak ktoś jest wygodny to nich płaci drożej. I na koniec,d laczego święta trójca w reklamach nie pisze np. "Tylko do Play 72 grosze, a do pozostałych sieci obniżka na 29 gr". To takie proste jest. I Play miałby problem z reklamami porównawczymi, bo dlaczego do Play tak drogo. Może nawet one by nie powstały.

• Anonymous
      Guest

Wszyscy narzekają na Play, bo nikt tej sieci nie zna!! Dobrze jest mieć Simplusa czy Heyah jesli sie nie przeszło do Play. Ja wcześniej miałam Simplusa, nie narzekałam, jedynie Internet był strasznie drogi i stawki połączeń też do niskich nie należały,o roamningu to już nie wspomne.. Porażka poprostu! A Play mam juz rok i jestem bardzo zadowolona.. Tym bardziej że teraz weszła nowa oferta Play Fresh, konto mam ważne rok!! (nareszcie ktos pomyślał,,) 1000 smsów darmowych za każde doładowanie obojętnie jaką kwota i to do wszystkich sieci, gdy byłam za granicą, stawki drogie nie były, mogłam sobie wykupić pakiet minut (chyba 25 minut za 10zl) i gadałam do woli ze znajomymi w Polsce, Play jest w porządku!!!! ja nie żałuje !!

• Anonymous
      Guest

dlaczego play stara sie odbić sobie inwestycję poprzez ogromne ceny interkonektu? dlaczego dzwoniąc do play płacimy 2 i pół raza drożej niż do innych sieci? mam gdzieś cały ten play! no i netię, która pomogła playowi zaistnieć a teraz zabrała swoje pieniążki i nara.

prześwietlić orange? niech prześwietlą heyah i 29 gr w heyah, które w nowej ofercie jest bez względu na wysokość doładowania!

podsumowując – oddaję kał na play i netię, bo cenię uczciwe zasady, bo potrafię postawić się w sytuacji tych, którzy dzwonią do P4 i płącą 80gr a nie 29, nawet o tym nie wiedząc. czy to jest uczciwe? kiedyś spojrzało się na nr i wiedziało się do jakiej sieci się dzwoni i było wiadomo ile się zapłaci. a teraz? ziomek śmignie do play, dzwonimy i płacimy 2 i pół raza drożej. to tak jakbyśmy wzięli chleb w markecie i bez powodu kazanoby nam zań zapłacić 7 zł bez możliwości rezygnacji.

orłoś powiedziałby: – to polska właśnie…

• Anonymous
      Guest

"wiecie co jest najbardziej żałosne? Że play wytyka innym sieciom to, że do Play jest drożej, ale jedyną siecią która na tych wyższych stawkach zarabia jest… play."

dokładnie tak jest!

Viewing 24 reply threads
Reply To: Play prześwietla ofertę Orange (video)
Your information: