Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Play przeprasza za awarię internetu
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość1 grudnia 2009 o 16:02Liczba postów: 138218 -
Anonimowy
Gość1 grudnia 2009 o 19:13Liczba postów: 138218Niestety , wczoraj wieczorem nie działała też strona Play24 . Z tego powodu nie mogłem dokonać przez nią dezaktywacji "bezpłatnego" numeru ,nie zamierzając doładowywać go w najbliższym czasie . Uczyniłem to poprzez wpisanie odpowiedniego kodu . Dziś zaskoczenie – numer , który był "bezpłatny" – jest obecnie płatny 0,29zł , mimo posiadania pakietu "100minut" na tym numerze . Wiem – jest to zgodne z regulaminem . Interwencja w BOK nic nie dała – konsultantka radziła dziś dezaktywować numer "bezpłatny" – nawet nie wiedząc , że FAKTYCZNA dezaktywacja odbędzie się dopiero ostatniego dnia miesiąca . Jej wiedza i arogancja – to skandal . Reklamacji tez nie mogę zgłosić – bo jest przyjmowana od zarejestrowanych użytkowników . A rejestracja mnie nie interesuje – mam do tego prawo .
Znam regulamin promocji – Play postępuje pozornie w/g niego . SKANDALEM jest nie działanie serwisu Play24 akurat w ostatnim dniu miesiąca , jak również nie zadziałanie kodu dezaktywującego . Czy to jest przypadek – jednoczesne nie działanie i strony i kodów dezaktywujących – czy celowe działanie ? Jako niezarejestrowany użytkownik mogę tylko płacić – nie mam szans cokolwiek udowodnić .
Dlaczego dezaktywacja nie jest natychmiastową ? Dlaczego taki "dobroczyńca" rynku telekomunikacyjnego tworzy takie pułapki ? Ilu użytkowników zostało dziś nabitych w butelkę w majestacie zgodności z regulaminem ? Mnie to nie dotknęło – doładowałem jednak ten numer i nadal mam "bezpłatne" połączenie , a za to inny numer będzie odpoczywał w szufladzie , bo nr Play służą mi głownie do połączeń do tej sieci i na stacjonarne (po TT Ery) .
Nie wiem , czy takie zapisy regulaminu – nie powinny być zakwestionowane przez UOKiK ?
-
Anonimowy
Gość2 grudnia 2009 o 15:29Liczba postów: 138218W poniedzialkowy wieczor serfowalem po necie i w pewnym momencie net przestal dzialac. Sadzilem ze to wina modemu z ktorym jakis czas temu mialem problem. probowalem sie polaczyc z netem chyba z pol godziny az wkoncu stwierdzilem ze modem padl i trzeba go zaniesc do salonu niech naprawia wiec spakowalem go i nastepnego dnia poszedlem do salonu play a tam taka mloda ladna pani mowi mi ze z moim modemem pewnie wszysto jest oki bo kilka godzin wczesniej dostali wiadomosc ze wczoraj byla awaria i ze ja usuwaja ale nie jest w stanie mi powiedziec kiedy to zostanie naprawione. I jesli chce sie dowiedziec to moge sobie zadzwonic do biura obslugi kienta ( oczywiscie polaczenie platne) i tam mi moze udziela takiej informacji. Nie jestem zadowolony z neta w play. Cale szczescie jeszcze tylko pol roku.
-
-
AutorWpisy