Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Play po świętach znów zaskoczy
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2010 at 16:44Liczba postów: 135727Po 5 latach abonamentu w Erze mam Fresha. Jak wolność!!!. Co prawda trochę z tym roboty: doładowania i uruchamianie pakietów itp. Jednak jak zajrzę na jakąkolwiek stronę z abo to mnie jeszcze odrzuca. Więc czekam na super ofertę i fajnie jest pomyśleć że mogę mieć każdą i w każdej chwili:)))))))))
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2010 at 17:15Liczba postów: 135727Dobra dobra a co Wam Play zaoferuje gdy zrównają MTR lub po sprzedaży tej sieci ? pewnie to samo co W3 albo i gorzej. Taka krótkowzroczność, nie dla wszystkich oferta Play jest dobra nawet ten ich stan domowy może okazać się całkowicie nie potrzebny z braku numerów do których można było by dzwonić. Jest dużo innych konkurencyjnych ofert które wcale gorsze nie są np. oferta Heyah.
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2010 at 19:00Liczba postów: 135727Taki Jurek to najlepszy klient dla W3. Tylko dlaczego tak jest?
Przychodzą mi namyśl dwie odpowiedzi.
1. Leniwy i z tego powodu trwa przy tym co ma.
2. albo g… i nie umie liczyć.
Tak się zastanawiam skąd się to bierze. Narzekamy że mamy oferty droższe niż na zachodzie, ale czego się spodziewać jak są tacy klienci jak Jurek. Nie potrzeba tworzyć nowej ofert bo on jest z tej zadowolony. Chłop krowy nie wymienia ani więcej jej żreć nie da jak mu dobrze doi:) Nie jest w ciemię bity. W3 też nie w ciemnie bita. Nie poopuszcza, a dla swoich b. wymagających klientów tworzą propozycję typu Heya, 36,6 itp ale tylko po to aby zatrzymać odpływ klientów do prawdziwej konkurencji . A swoją drogą ciekawe ile mBank wycisnął z Plusa aby dać taką ofertę:) A może nie musiał wyciskać ważne że nie poszli do Play:).
Także Panie Jurku proszę przeliczyć co się panu opłaca , odrzucić sentymenty czyli nie dać się doić i wybrać najlepszą dla siebie ofertę. Na miły Bóg nie psuj pan rynku, zrób Pan coś:)
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2010 at 20:04Liczba postów: 135727Pley daje popalic w3,i inwestują w zasięg sporo kasy,a jak się prze inwestują i padną to żaden problem,nie trzeba czekac 24 mies.i można na nowo podpisac umowę ze swoim starym opem i telefon zostanie po pleju w prezencie bez kary.W czasie trwania umowy cen nie mogą podnieśc,co najwyżej jakieś promocje mogą zabrac.Także ludziska przechodzimy do pleya z całymi rodzinami i firmami.Poco przepłacac.
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2010 at 21:58Liczba postów: 135727Przecież UOKIK nie zgodzi się na zakup Play przez żadnego z W3. To jest nie realne. W uokiku siedzi teraz Pani która nie boi się własnego zdania. Więc Pan Witucki może sobie jedynie w snach pomarzyć o Play. Play kupi inny operator który nie jest na dzień dzisiejszy dostępny w Polsce.
-
Anonymous
Guest3 kwietnia 2010 at 08:54Liczba postów: 135727Zobaczymy co Play pokaże. Mnie najbardziej zastanawia kwestia co Play pokaże po zrównaniu MTR, coś mi się wydaje że znowu będą wielkie migrację z powrotem do W3. W Play dalej nie ma przechodzenia niewykorzystanych minut z miesiąca na miesiąc aż tak mają zacofaną tą ofertą zapychają usta ilością minut itp ale o takich prostych rzeczach ani widu ani słychu.
-
Anonymous
Guest3 kwietnia 2010 at 11:47Liczba postów: 135727 -
Anonymous
Guest3 kwietnia 2010 at 14:47Liczba postów: 135727Śmieszą zachwyty nawiedzonych wyznawców jedynie słusznej sieci . Wiadomo , że nowy uczestnik na rynku zdominowanym przez oligopol W3 musi ostro grać ,a by uszczknąć kawałek "tortu" . Jego działania nie są więc dobrą wolą , tylko KONIECZNOŚCIĄ biznesową . To nie on , tylko naciski KE na obniżki MTR umożliwiły mu agresywna politykę cenową . Ma także w swoich działaniach dużą pomoc krajowego regulatora rynku , która zrozumiała na początku , dziś zaczyna szkodzić nowym operatorom i stanowi pretekst dla starych operatorów do drenowania kieszeni swoich użytkowników .
-
Anonymous
Guest3 kwietnia 2010 at 15:01Liczba postów: 135727 -
Anonymous
Guest3 kwietnia 2010 at 15:22Liczba postów: 135727Twoja teoria nie ma odzwierciedlenia w faktach. Asymetria non stop maleje, nie wzrasta. Logicznym byłoby gdyby na samym początku wiele wyższej asymetrii play dał takie stawki jak dzisiaj , a teraz je podnosił. Trend jest jednak odwrotny. Wniosek z tego, że to nie asymetria finansuje obniżanie stawek. A przechodzenie minut ? Kupujesz pakiet o określonym terminie ważności. Po upływie tego terminu niewykorzystaną część wyrzucasz. Jak np. pół butelki mleka gdy całego nie wypijesz. Nie wymieniasz tego w sklepie na świeże pół butelki ? W oranżu nie kupujesz nic tylko powierzasz SWOJĄ kasę na osobiste konto , na dalsze ewentualne zakupy i te środki ci wyparowują. To spora różnica.
-
A ja jestem zdania ze wole mniej płacić i płace mniej w play. 10 groszy za minutę do wszystkich ,już teraz wydaje mi się za drogo, ale jak inni obniżą to na pewno przejdę. Nie jestem jak ten przysłowiowy burek na łańcuchu ciągle w tym samym miejscu i ciągle głodny!
~Lucek co będzie za rok czy dwa to będziemy się martwic i zastanawiać jak dożyjemy.
-
Anonymous
Guest4 kwietnia 2010 at 06:51Liczba postów: 135727Pajac o imieniu Lucek miota się jak gówienko w przeręblu z prostej jak budowa cepa – nasz ćwierćinteligent zapewne wpakował się (jak przystało na rasowego kretyna) w trzyletni abonament i szlak go trafia, że PLAY w prepaidzie czy abonamencie oferuje usługi chociaż trochę próbujące się zbliżyć do tego co oferują telekomy w UK czy Niemczech.
Dla większości psuedo specjalistów z telekomunikacji komentujących newsy na telixie, którzy w d… byli i g… widzieli rynek telekomunikacyjny kończy się tylko na Polsce a o tym jak to choć by po zachodniej stronie Odry wygląda i dalej na zachód pojęcia nie mają.
Śmieszna ilość minut w abonamencie, przymus doładowywania prepaida to abstrakcja, przykład Polaków jednak pokazuje (na szczęście są jeszcze ludzie myślący w tym narodzie), że jesteście idealnym materiałem do dymania na sucho – godzicie się na to aby pakować kasę co 3 miesiące na telefon, płacić kosmiczne ceny za połączenia itp. mimo, że macie już jako tako konkurencję.
Z resztą nie jest mi was żal – jak ktoś jest głupi to niech go dymają na sucho.
Pozdrawiam myślących – PLAYowców 🙂
Na pohybel W3 i jej śmiesznym fanatykom – tkwijcie dalej w swoim intelektualnym monolicie.
-
Anonymous
Guest4 kwietnia 2010 at 20:54Liczba postów: 135727Życie zmusza mnie do posługiwania się takim językiem. Z żalem stwierdzam, że ogłupione polskie społeczeństwo z trudem potrafi zrozumieć, piękną, polską mowę. Nie ma chamstwa – kontekst wypowiedzi jest niezrozumiały, nie ma wulgaryzmu, tekst wydaje się nieczytelny mimo, że pisany na klawiaturze komputera i widoczny na ciekłokrystalicznym monitorze.
Żalu nie miej do mnie ale do tych co ogłupili znaczną część ludzi stąpających po ziemi, w kraju nad Wisłą oraz do tych co ogłupieć się dali.
Na co dzień mieszkam i pracuję we Francji i takie dymanie obywatela (nie tylko na gruncie telekomunikacji) jest nie do pomyślenia nad Loarą.
Pozdrawiam.
-
Anonymous
Guest8 kwietnia 2010 at 18:38Liczba postów: 135727 -
Anonymous
Guest9 kwietnia 2010 at 14:27Liczba postów: 135727Nie napisali czy zmiany nastapia w pre-paidzie taryfach indywidualnych czy biznesie?Mogliby wprowadzic jaki e s udogodnienia w palanach dla firm, bo pod tym wzgledem konkurencja troche ich wyprrzedza- chociazby plany optymalne w orange, ale moze nie ma co debatowac, zanim nie pojawia sie konkretne informacje.
-
Anonymous
Guest19 kwietnia 2010 at 22:02Liczba postów: 135727
-
AuthorPosts