Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play o zamieszaniu wokół przenoszenia numeru

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Marcin Gruszka rzecznik Play na swoim blogu pisze o pierwszych problemach związanych z przenoszeniem numeru.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138851

Przenoszenie numerów w praktyce: – z S+ do PF

Cytat z maila:

Witamy,

W dniu 2009-07-07 otrzymaliśmy zgodę obecnego operatora Polkomtel S.A. na przeniesienie numeru do PLAY. Data aktywacji w PLAY została wyznaczona na 2009-07-13. Zatem zanim numer zostanie wydany zapraszamy Cię od dnia 2009-07-08 do dowolnego Punktu Sprzedaży PLAY

w celu odebrania zestawu lub podpisania umowy. Pamiętaj o wizycie w Punkcie Sprzedaży PLAY i odebraniu karty SIM, gdyż od dnia 2009-07-13 Twój numer będzie zablokowany przez dotychczasowego operatora. Jeżeli wyznaczona data przeniesienia numeru jest niezgodna z datą podaną na

wniosku, prosimy o jak najszybszy kontakt ze swoim dotychczasowym operatorem w celu wyjaśnienia nieprawidłowości.

I co dalej z tym "fantem" skoro termin przeniesienia w 24 h nawet nie jest w przybliżeniu? Minus się "pomylił"?

• Anonimowy
      Gość

nie rozumiem po co ktoś ma przenosić numer w jeden dzień….jak decyzja została podjęta to co za różnica czy będzie to dzisiaj czy za dwa dni? nie sądzę żeby ktoś przenosił numer prepaid zakupiony dzień wcześniej u innego operatora , ale dotyczy to raczej klientów długoterminowych, więc tym bardziej nie widzę problemu. A Play niech lepiej przedstawi sytuację jak wygląda zerwanie z nimi umowy -ponieważ zmienili regulamin 🙂

• Anonimowy
      Gość

Przepis mówi o 24h i tak ma być! I jest to korzystne dla KLIENTA. Nie mam pieniędzy na koncie i NIE MUSZĘ ŁADOWAĆ, bo od jutra jestem w innej sieci.

• Anonimowy
      Gość

Kolec to bardzo korzystne:) nie masz pieniędzy na koncie to nie dzwoń, a nie przenosisz numer:) Klient w obecnych czasach trochę za dużo wymaga:) w szczególności "gówniarze" którzy wysyłają sms-y po groszu i wydaje im się, że panują nad światem. Nic nie mam do przenosin numerów, ale obojętne mi ile to trwa dni. Kolejna rzecz -kto przeniesie numer? na pewno nie poważna osoba która ma abonament i nie ma czasu na zabawę w głupoty, tylko wykorzystuje telefon do dzwonienia. Przenosić będą oczywiście młodzi ludzie dla zabawy, aż w końcu nie będzie wiadomo kto ma jaką sieć , bo nie rozpoznamy tego po prefixie.

• Anonimowy
      Gość

#tiger

Zadziwiają mnie osoby, które DOBRE zmiany dla WSZYSTKICH KLIENTÓW potrafią krytykować utożsamiając się z operatorem lub dyskredytują korzystających z udogodnień. Nie lubisz zmian, ale po co krytykujesz innych?

• Anonimowy
      Gość

~Kolec "Przepis mówi o 24h i tak ma być! " – tupnął rozkapryszone dzieciak nóżką ! Zaręczam ci z doświadczenia życiowego ,ze tak jeszcze długo nie będzie – u WSZYSTKICH operatorów .

Pokaz mi głupolku – kto z piszących tu krytykuje "DOBRE zmiany dla WSZYSTKICH KLIENTÓW" – chyba jedynie TY – przedstawiając jedynie swoje domysły .

Uczcziwsze byłoby zebranie WSZYSTKICH informacji pozwalające na wyciąganie OBIEKTYWNYCH wniosków . Również wytykanie ewentualnych blędów już w 2 dzień formalnego funkcjonowania ustawy , wskazuje na wysoki poziom pieniactwa .

Jak zawsze podstawowym twoim argumentem są bezmyślne , bo bezpodstawne pomowienia

• Anonimowy
      Gość

Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie mogę wyciągnąć OBIEKTYWNYCH wniosków? Znasz wszystkie emaile i smsy które wysłali operwtorzy? NIE! Ja je znam i jak widzisz wnioski wyciągnąłem dobre SKORO ERA przenosi numer w 24h, a Plus w 7 dni. Co ty chcesz udowodnić? Że jestem ……. tu możesz wpisywać dowolną litanię, jak to pomaga Tobie w codziennym życiu. Pozdrawiam Kochany Lucku i życzę miłego dnia.

• Anonimowy
      Gość

Cytat z Telepolis:

257. ~J 2009-07-08 14:15 yk170.internetdsl.tpnet.pl

Przedstawiam moją sytuację: Wczoraj t.j. 7 lipca o godzinie 16:15 złozyłem w punkcie play wniosek o przeniesienie numeru z Orange Go (numer z zerowym stanem konta i zablokowanymi rozmowami wychodzacymi) do Play fresh. O godzinie 17:06 otrzymałem smsa o treści: PLAY: dziękujemy za zlożenie wnioskuo przeniesienienumeru. Twojedokumenty zostały już przekazane. O decyzji Twojego operatora poinformujemy Cię za pomocą SMS. Dzisiaj o godzinie 14:02 otrzymałem kolejnego smsa: PLAY: Informujemy, ze Twój operator wyznaczył datę oddania numeru na dzień 209-07-14. Od dnia 2009-07-09 zapraszamy Cię do salonu Play po odbiór sim. Tak więc z 24 godzin zrobiło się 7 dni.

• Anonimowy
      Gość

Do czasu , gdy wnioski Oranga i Plusa nie zostaną rozpatrzone , mogą oni – ZGODNIE Z PRAWEM – przenosić numery na zasadach obowiązujących do 6.07. Tylko mocno zmanipulowani propagandą nie potrafią tego dostrzec – wypłakując swoje żale .

• Anonimowy
      Gość

~Kolec Co za poziom argumentów u tego przygłupiego kłamcy . Cytuję : "I nadal mi udowadniasz, że się myliłem? Złe wnioski postawiłem? Plus zwolnił numer w ciągu 24h? "

Zacytuj dokładnie manipulujący kretynku – gdzie zarzucałem ci takie "truizmy" ????? Potrafisz .

Bezmyslny człowieczku , oto moje zarzuty "Uczcziwsze byłoby zebranie WSZYSTKICH informacji pozwalające na wyciąganie OBIEKTYWNYCH wniosków " Czy nie rózni się to diametralnie od twoich "truizmów"????

Kto tu zaczął bezmyslnie plakać i tupać nózkami , ze operatorzy nie wywiązują się z zobowiązan – skoro jeszcze nie musza ???

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

Tylko dwie rzeczy nie mają konca: wszechswiat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie mam pewnosci-Albert Einstein

Co do grania na czas wymienionych operatorow, jest to dla mnie naganne

• Anonimowy
      Gość

~Prozak Masz niezbywalne prawo do własnych , subiektywnych ocen . Jednak wszyscy podlegamy prawu , czy się ono nam podoba czy nie . W tym przypadku możemy jedynie liczyć na szybkie rozpatrzenie wniosków operatorów przez UKE . Do tego czasu narzekanie na ich oportunizm jest jest niezasadne i nieskuteczne .

• Anonimowy
      Gość

~Prozak Dosłownie przed chwilą dowiedzialem się ( TVN 24) ,ze UKE odrzuciło wnioski opów dotyczące przenoszenia numerów . Jeżeli faktycznie tak jest (?), to wcześniejsza moja argumentacja w tym temacie staje się bezprzedmiotowa . Pozdrawiam .

• Anonimowy
      Gość

Witam wszystkich. W poniedziałek rozpocząłem przenoszenie numeru z plusa do play. Dzisiaj jest już piątek, ile mam jeszcze czekać? Przy sprawdzaniu przebiegu przenoszenia numeru zatrzymało się mi na 2 etapie: "oczekiwanie na zgodę dotychczasowego operatora". Co mam robić? Tak się dzieje już od poniedziałku. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

• Anonimowy
      Gość

C.d. info o przeniesieniu S+ do PF.

Trwało to 7 dni dzięki najlepszej sieci w Polsce – Minusowi. Minus wyłączył numer wczoraj przed godziną 24.00. Numer został włączony w Play przed chwilką. Testy odbierania i wykonywania rozmów i smsów zakończyły się powodzeniem. Można powiedzieć, że techniczne przeniesienie numeru zajęło do 2 godzin. Reszta to biurokracja i "myk" z wnioskiem Plusa. Pewnie stefan221 dzisiaj się doczekasz, chociaż nie załapiesz się na promocję 50% taniej do 12-07.

• Anonimowy
      Gość

I dalej nic. Dzisiaj bylem w play sie zapytac i powiedzieli mi ze mam czekac do 8 sierpnia bo wtedy konczy sie okres rozrachunkowy i wtedy plus ma wylaczyc moj numer. Wiec z 7 dni zrobil sie miesiac. Co mam zrobic??? A po za tym przenoszenie numeru mialo trwac 1 dzien??? Czy da sie to jakos przyspieszyc? Prosze o pomoc.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
Odpowiedz na: Play o zamieszaniu wokół przenoszenia numeru
Twoje informacje: