Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Play nie boi się końca asymetrii

Viewing 18 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Rzecznik Play skomentował na swoim blogu informację dotyczącą odejście od asymetrii i przejścia na model kosztowy dla MTR w Play i Centernet. „Znamy ten projekt i bardzo chętnie podejmiemy prace nad modelem kosztowym” – napisał Marcin Gruszka.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135620

ale się wysilił w tym komentarzu. a że znają to nic dziwnego, przecież to nie są tajne dokumenty

• Anonymous
      Guest

ciekawe jak sie to przełoży na uslugę 1 za 2 ??

• Anonymous
      Guest

To jest promocja ważna do odwołania więc kiedy uznają, że jest to nieopłacalne to po prostu wycofają.

• Anonymous
      Guest

Ostatnio zauważyłem, że Play zaczyna się "kończyć". Nie mówię że muszą ładować użytkownikom komórki za 1 zł – dopłacając przy tym resztę kwoty… Chodzi mi raczej o to że zaczyna brakować WIZJI PRAWDZIWEJ MULTIMEDIALNEJ sieci! Kiedyś Play jako pierwszy ściągał proste i tanie telefony multimedialne ( Samsung Z170, Samsung Z370, LG KU 250 ). Dzisiaj mamy za to głównie telefony "na życzenie" w kosmicznych cenach. Inną wadą, którą zauważyłem jest CORAZ GORSZA jakość połączeń :/ często nie jestem w stanie zrozumieć w ogóle CO KTOŚ DO MNIE MÓWI! ( obie osoby są w Playu ) więc coś jest nie tak… szczególnie że narzekać zaczynają także inne osoby! Kolejną sprawą jest zastopowanie rozwoju usług multimedialnych. Szkoda że Play nie walczy już tak ostro o klienta – chociaż na tle konkurencji jak dla mnie nadal znajduje się na pierwszym miejscu.

• Anonymous
      Guest

A moim zdaniem Play boi się końca asymetrii, co więcej, boi się utraty przywilejów ze strony UKE które powoli odchodzi od faworyzowania P4. Najpierw wyniki testów sieci wybitnie niekorzystne dla Play, teraz zmiana zdania w kwestii asymetrii mimo że jeszcze tydzień temu odrzucano możliwość zastosowania się do zaleceń Komisji

• Anonymous
      Guest

Wyniki testu w Warszawie zrobione UKE pokazaly ze W3 ma nie wiele lepsze wyniki jakosci pesq – liczba punktow ze slaba jakoscia sygnalu jest duzo za wysoka jak na operatorow ze stazem kilkunastoletnim…!!!

• Anonymous
      Guest

Co ciekawe Pomiar robiony przez Play i wynajeta firme pokazal zupelnie co innego. W wielu miejscach Wawy znacznie lepsze wyniki od konkurencji….

• Anonymous
      Guest

@gh – sam sobie odpowiedziałeś: w3 miało lepsze wyniki POMIMO starszego sprzętu. A co do pomiarów robionych przez wynajętą przez Play firmę – badać można tak długo aż badanie wyjdzie takie jak chcemy.

• Anonymous
      Guest

Z pewnoscia W3 dziala na 15 letnim sprzecie szczegolnie w warszawie gdzie jest najbardziej obciążona siec..

• Anonymous
      Guest

asymetrie to mamy w zarobkach w starej UE 1300 euro w polsce 300 euro przy takich samych cenach to jest dopiero asymetria ponizajaca ludzi a KE jakos tego nie widzi

• Anonymous
      Guest

Spekulował bym czy Play faktycznie się nie boi obniżek MTR. Już pogarsza oferty a telefony coraz to gorsze. Współczuje tym którzy mają zobowiązanie u nich bo może być nieciekawie po wyrównaniu MTR.

• Anonymous
      Guest

Fajnie, a skąd szanowny redaktor wysnuł wniosek, że przejście na model kosztowy zniesie asymetrię stawek MTR ? Może lepiej przerzućcie się na niusy z życia Dody?

• Anonymous
      Guest

~tl111 Znowu wychodzi z Ciebie napastliwy i bezrozumny pieniacz . Oto cytat z wcześniejszej informacji na tym samym portalu : "W przyszłym roku koniec droższych połączeń do Play? Tak wynika z informacji, jakie na Twitterze umieścił rzecznik prasowy Urzędu Komunikacji Elektronicznej Piotr Dziubak.

– W 2010 r. odejście od asymetrii, model kosztowy dla MTR w Play i Centernet" – napisał w serwisie społecznościowym Twitter Piotr Dziubak."

Może zatem swoje "czepialstwo" skierujesz do właściwej osoby (-:

Twoja bezmyślność w pomawianiu innych jest coraz bardziej chorobliwa .

• Anonymous
      Guest

@Lucku, przyznaje że tl111 mógł całkowicie podarować sobie złośliwość w swoim komentarzu, ale jeżeli rozważymy jedynie pierwsze pytanie to ma on 99% racje. W modelu kosztowym zniesienie asymetrii nastąpi jedynie w momencie, gdy koszty nowych i starych operatorów wyrównają się. Czyżbyście wraz z redaktorem Kan posiadali odpowiednią wiedzę w tym temacie, aby twierdzić że już w przyszłym roku zostanie zniesiona asymetria?

Poza tym zbyt dosłownie interpretujecie zapis pana Piotra Dziubaka. Moim zdaniem powiedział on ni mniej, ni więcej jak: "W 2010 roku odejdziemy od asymetrii w dzisiejszej postaci, na rzecz modelu kosztowego dla MTR". Aktualnie asymetria została wyznaczona arbitralnie i ma być obniżana według założonego harmonogramu.

Na konkurencyjnym serwisie ocenili wypowiedź Dziubaka jako możliwość zmniejszenia asymetrii szybciej niż wskazują na to aktualne plany. Tyle i aż tyle. Moim zdaniem nawet takie stwierdzenie jest nadinterpretacją, gdyż większość osób postrzega asymetrię w wartościach względnych (procentach). Przecież można wyobrazić sobie przypadek, że MTR zostanie zmniejszony dla W3 do poziomu powiedzmy 12gr a dla P4 do 30gr. A wtedy asymetria postrzegana jedynie przez procenty wzrośnie ze 141% do 150%, a w wartościach bezwzględnych zmaleje z 23,6457gr do 18gr.

• Anonymous
      Guest

~Gormar (?) Mam taką samą radę – może swoje "czepialstwo" skierujesz do właściwej osoby (-: Gdzie stwierdziłem , że w przyszłym roku zniknie asymetria ? Gdzie coś podobnego wyraźnie stwierdził redaktor tego serwisu ?

Jak widać – usiłujesz stać się rzecznikiem …. rzecznika prasowego . Kto jak kto – ale TY przecież wiesz lepiej nawet od niego – co on miał na myśli (-: Kto jak kto – ale TY przecież jesteś specjalistą od wciskania komuś nie wypowiedzianych poglądów , aby następnie z nimi dość bezrozumnie usiłowac "polemizować" . Ave trollu (-:

• Anonymous
      Guest

Znowu Lucek Bucek Nie cierpię ciebie, twoich wywodów pseudo intelektualnopojechanych.Zmień nicka albo znikaj!!!Znawca, z tymi ave trolami ,pieniaczami, i innymi kalkowańcami.50 mln. wypad gamoniu!Jak cię nie zablokują to ja spadam z telixa.Kan co z tym szczylem robić?Tylko propagandę on sieje wyznawca jednej "religii" sieci nie można komentarzy czytać bo wszędzie go pełno z swoimi żalami.Akysz maro nie czysta.

• Anonymous
      Guest

~maxikom "nie czyste" są Twoje myśli , "nie czyste" są Twoje intencje cenzury , "nie czysty" jest Twój chamski styl .

P.S. Mam dobrą radę – widzisz mój podpis , nie czytaj (-: Przecież to takie proste – chyba jednak nie dla Ciebie

• Anonymous
      Guest

Gormar jest znanym obrońcą sieci Play 🙂

A czy Play boi się końca asymetrii? Pewnie że się boi bo zostanie zxakręcony kranik z pieniądzmi które otrzymywali z kieszeni innych praktycznie tylko za to że są. Po prostu robią dobrą minę do złej gry.

Dobrze że UKE wreszcie przejrzało na oczy.

Viewing 18 reply threads
Reply To: Play nie boi się końca asymetrii
Your information: