Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Play ma 4,65 mln klientów

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

P4, operator sieci Play, zrealizował tegoroczny cel: ma już około 4,65 mln użytkowników. Do końca roku czwarty operator chce mieć 5 mln klientów i 11-proc. udział w rynku komórkowym.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• wlo
      Participant
      Liczba postów: 1131

No i dobrze…
      A jak tam z nasyceniem nasego rynku jest obecnie? 120% już mamy?

• rcicho
      Participant
      Liczba postów: 157

Bardzo ładny wynik Play. Gdyby w tym roku dało im się zamknąć liczbę klientów na ok 5mln to oznaczaloby to pozyskanie ok. 2mln tylko w przeciągu jednego 2010 roku. Kto by się spodziewał?

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135709

Byle by sieć się w końcu całkowicie nie zapchała.

• Iomega
      Member
      Liczba postów: 365

Właśnie, problem w tym ile kart sIM jest aktywnych w Play. Tak nawiasem nie tylko w Play, ale u każdego operatora. A przynajmniej było aktywnych w ostatnim kwartale. Gdyby faktycznie wierzyć tym wszystkim informacją, a już zwłaszcza Play – spółki giełdowe jak Orange muszą podawać wyniki finansowe, a nie tylko udzielać wywiadów, z których nic praktycznie nie wynika, to dziś nasycenie rynku faktycznie wynosiłoby ponad 120 proc, a jest ok 109 proc.

• Anonymous
      Guest

No i fajnie . Czy nie czas zatem na skończenie z przymusem „dotowania” tej sieci przez klientów pozostałych sieci telekomunikacyjnych . To co było zrozumiałe na etapie wchodzenia nowego operatora na rynek zdominowany przez dotychczasowy oligopol , dziś przeszkadza dalszej konkurencji na tym rynku .

• Anonymous
      Guest

i bardzo dobrze ze PLAY sie tak rozwija gdyz ma fajne promocje: darmowe rozmowy w sieci i sms oraz pakiety internetowe, super. W ERA bylem 10lat od 2000roku i …podziekowalem im z radoscia, PLAY GORA!!!! 🙂

• Anonymous
      Guest

pisze ten komentarz o 10.22, a napisalem poprzedni komentarz teraz o 10.20 a serwis podaje godz 8.19 wow

• Anonymous
      Guest

Tak nawiasem to faktycznie, jeżeli Play przynosi zyski to utrzymanie dotowania do tej sieci wydaje się byc już zbędne. to jednak firma prywatna. Zgoda z Luckiem

• sebi997
      Participant
      Liczba postów: 1273

a faktycznie maja gora 3,5 mln , reszta to martwe lub rozdane za free karty z rocznym terminem waznosci

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

nawet jeśli mają mniej aktywnych kart przez PF, to i tak jest już dużo, dotowanie faktycznie powinno się skończyć albo drastycznie zmniejszyć – do max 10%. UKE czeka aż P4 osiągnie 25% rynku?

• Anonymous
      Guest

Gdyby jeszcze poprawili jakość usług …To obniżyłoby ich koszty . Przecież z powodu uzasadnionych doświadczeniem obaw o jakość a zwłaszcza pewność połączeń , telefony z kartami Play mam przełączone „na sztywno” w roaming Plusa . To kosztuje -ale Play się tym nie martwi – ma przecież zapewnione „dotacje” Tu nie chodzi o słaby zasięg – ten jest pozornie przyzwoity – tylko najwyraźniej o małe przepustowości BTS PLay .

• Anonymous
      Guest

UKE chyba faktycznie czeka, aż Play osiągnie 25% rynku, żeby wyrównać do końca MTR i aby Play radził sobie samodzielnie. Martwi mnie jednak dalsze rozdawnictwo Play, które jest nabijaniem sobie potrzebnych klientów, ale z drugiej strony aktywnych abonentów nie przybywa im aż tak mocno jak mówią. Żeby przypadkiem polityka Play nie okazała się bańką finansową, bo dla klientów będzie bardzo kiepsko.

• Anonymous
      Guest

nie mam pleya z dwóch zasadniczych powodów bardzo kiepski zasięg i nikt z innej sieci do mnie nie zadzwoni bo drogo

• Anonymous
      Guest

co ci ludzie widza w tym playu to ja nie wiem, marny zasieg i ogromen koszty polaczen przychodzacych, czy ktos do nich wogole dzwoni?

• Anonymous
      Guest

rcicho –> faktycznie gdyby to było pozyskanie tylko i wyłącznie kontraktowców to ok, ale tutaj większość z ich tej bazy klientów to oferty na kartę. Które na notabene rozdają na lewo i prawo. wlo -> dokładnie w sumie to mamy więcej telefonów niż potrzebujemy 😀

Viewing 15 reply threads
Reply To: Play ma 4,65 mln klientów
Your information: