Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play jest faworyzowany przez UKE i nieczysto gra

Viewing 13 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Szef Plusa zarzuca Playowi nieczystą grę. Działania Playa są nie tylko nieetyczne, ale są też czynami nieuczciwej konkurencji zakazanymi przez prawo – mówi Jarosław Bauc.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135607

News bardziej niż skromny. Odsyłacz do źródła nie działa.

• Anonymous
      Guest

Ciekawe stanowisko plusa. Z plusem moja firma związana była od ponad 14 lat, łącznie 9 numerów. Nadażyła się okazja roziązania umowy, pomijam korzyści związane z nowym telefonem itp, ale główną zaletą jest to że wszystkie numery będą miały jeden dzień wznowienia. Zanim wypowiedziałem umowę plusowi próbowałem się z nimi dogadać – przedłużenie na nowych warunkach, ale nie chcieli rozmawiać. Ofertę przedstawił mi orange i play obie były lepsze niż plusa, play miał naprawdę dobrą i tą wybrałem. Nie czyję się z tym źle, wręcz przeciwnie – zadbałem o finanse swojej firmy. Nadmienie, że na czas jaki przypadał mi na wypowiedzenie umowy, mój opiekun biznesowy miał wyłączony telefon, to też świadczy o podejściu plusa do klientów. Z doświadczenia wiem, że jest więcej osób chcących zmienić operatora ale boją sie jak to będzie. Ja przeniosłem wszystkie numery i z moich szacynków wynika że około 150 zł netto miesięcznie będę miał niższy rachunek.

• Anonymous
      Guest

Odsyłacz nie działa bo to jest news na podstawie papierowej wersji Dziennika.

• Anonymous
      Guest

Nie ma sensu zastanawiać się która sieć jest lepsza a która jest bee, trzeba przeliczyć korzyści wynikające z wydanych pieniędzy.

• Anonymous
      Guest

Prezes Buc tak świetnie pokierował finansami państwa jako minister, że na jego cześć dziurę w budżecie nazwano jego imieniem. Wtedy też mu otoczenie przeszkadzało w liczeniu. I też jęczał w podobny sposób. Jak powiedział Marszałek: " Wam kury szczać prowadzać , nie politykę robić".

• Anonymous
      Guest

no to czekamy na kolejną sprawę przegraną przez plusa wobec play ;o

@ Plusowiec ja ostatnio robiłem przeniesienie 6 numerów z mojej firmy <średni rachunek 1400zł na te 6numerów i obliczyłem że wyjdzie mi 1/3 tego co w plusie>

• Anonymous
      Guest

ahh faworyzowany przez UKE , gdzieś tam mówił że na przykład MVNO nie sa faworyzowani i nie dostają innego MTR’a może dla tego że nie musza takiej kasy w infrastrukturę wkładać ? a jak dostawali kosmiczny MTR jak się ze stacjonarnego dzwoniło to już nie pamiętają ??

• Anonymous
      Guest

Nadal dostają. 2,5gr do 21 gr

• Anonymous
      Guest

Jak widać nie ma w biznesie sentymentów. A tym bardziej na rynku komórkowym, który w Polsce jest już niemal nasycony. Z drugiej strony Play faktycznie wykorzystuje przychylniość UKE. A co tyczy się jakości usług i zasięg to Play nawet nie dorasta Plusowi.

• Anonymous
      Guest

Zwłaszcza, że oferuje cały zasięg plusa i jeszcze swojej sieci. Dobrze, że matura z matematyki będzie znowu obowiązkowa.

• Anonymous
      Guest

Nika -> Zasięg to Play ma nawet lepszy bo to jest Plus + Play. Co do jakości to faktycznie można sobie dyskutować i zachwalać. Powiem tak ja jestem akurat w Play (prywatny) i Plus (służbowy) i faktycznie w Play dostałby obecnie u mnie gorszą ocenę za jakość. Czasami zdarzają się pogłosy itp. W Plusie czasami zdarza się sieć zajęta aczkolwiek ostatnio rzadko, 1,5 roku temu było to notoryczne. Problemem może być jeszcze mój telefon w Play bo to jeden z pierwszych palmofonów. Zresztą nie do końca dopracowany T830.

• Anonymous
      Guest

Wciskanie kitu – po prostu qrwica ich bierze, że są bezsilni wobec Play’a – a jakość usług wcale nie jest lepsza – byłem w plusie i nie byłem zadowolony – naliczanie jakichś wziętych z nieba opłat za smsy których nigdy nie wysłałem (simplus) i wieczne problemy z połączeniem albo zasięgiem. W Play tego nie ma.

• Anonymous
      Guest

[b]morpheus[/b], pamiętam to … kiedy dałem numer

starszemu,który nie umiał jeszcze wtedy nie umiał wysyłać

esów 😉 Opłaty dalej przychodziły 🙂

Viewing 13 reply threads
Reply To: Play jest faworyzowany przez UKE i nieczysto gra
Your information: