Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Platforma cyfrowa TVP zakodowana

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Uruchomiona w połowie września 2009 roku pierwsza bezpłatna część platformy cyfrowej TVP była szansą na zrewolucjonizowanie dostępu do telewizji cyfrowej w Polsce. Niestety kilka tygodni później sygnał zakodowano. Bez własnej platformy cyfrowej TVP straci konkurencyjność i rację bytu – uważa Instytut Globalizacji.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138390

A może to konkurencja chce wykończyć publiczną tv żeby ludzie korzystali ze "sprawdzonego", prywatnego i "obiektywnego" źródła…

• Anonimowy
      Gość

Sygnał analogowy, ogólnie dostępny niech też sobie zakodują. W ramówce TVP jest to samo g… co w TVNie. A na pseudo obiektywnych dziennikarzyków w postaci Lisa, Kraśki i innych jasiów kolorowych nie mam najmniejszej ochoty patrzeć. Po zakodowaniu, w chwili obecnej ogólnodostępnego sygnału okaże się ile osobom zależy na "niezależnej", "publicznej" telewizji, która jest przepełniona miernotą.

Mi osobiście głupie Mroczki na ekranie, jeszcze bardziej kretyńskie seriale z ich udziałem itp. nie są potrzebne do szczęścia, podobnie chyba jak większości normalnych ludzi.

W TVP nic nie ma więc po co komu taka telewizja. Niech pada na pysk. Normalni po tym chłamie płakać nie będą.

• Anonimowy
      Gość

Wiadomo kto zyskuje – właściciele prywatnych platform.

Jeśli mam słaby sygnał z analoga, a zalezy mi na kanałach TVP – kupuję podstawowe pakiety (nie mówiąc już, że w ntc miałbym więcej za darmo). A jeśli interesuje mnie TVP Sport – muszę kupić słono płatny pakiet (w c+ powyżej podstawowego, w cp – powyżej familijnego). Zastanawia mnie jedynie źródło finansowania TVP Sport, bo jakoś nie wierzę, że stacja przy tak małym zasięgu utrzymuje się z reklam.

• Anonimowy
      Gość

na dzien dzisiejszy bardzo tanim i dobrym rozwiazaniem przy slabym zasiegu telewizji analogowej jest telewizjanakarte.pl Wszystkie podstawowe programy prócz polsatu przez satelite za male pieniadze

• Anonimowy
      Gość

popieram post pavlika,

tvp juz nawet nie przestrzega zakazu przerywania programów reklamami!

wymyślili sobie, że będą dzielić na części, tak więc oglądamy część 1, potem 2, 3 i 4 relacji sportowej, czy filmu,

a programy tvp już dawno osiągnęły poziom dna…

• Anonimowy
      Gość

Pavlik: dokładnie to samo mi przyszło na myśl – zakodowali żeby za granicą ktoś czasem nie zobaczył jaką szmirą karmi TVP swoich abonentów.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
Odpowiedz na: Odpowiedź #186682 w Platforma cyfrowa TVP zakodowana
Twoje informacje:

Anuluj