Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Platforma cyfrowa TVP zakodowana
-
AutorWpisy
-
-
Uruchomiona w połowie września 2009 roku pierwsza bezpłatna część platformy cyfrowej TVP była szansą na zrewolucjonizowanie dostępu do telewizji cyfrowej w Polsce. Niestety kilka tygodni później sygnał zakodowano. Bez własnej platformy cyfrowej TVP straci konkurencyjność i rację bytu – uważa Instytut Globalizacji.
-
Anonimowy
Gość17 grudnia 2009 o 10:10Liczba postów: 138143Sygnał analogowy, ogólnie dostępny niech też sobie zakodują. W ramówce TVP jest to samo g… co w TVNie. A na pseudo obiektywnych dziennikarzyków w postaci Lisa, Kraśki i innych jasiów kolorowych nie mam najmniejszej ochoty patrzeć. Po zakodowaniu, w chwili obecnej ogólnodostępnego sygnału okaże się ile osobom zależy na "niezależnej", "publicznej" telewizji, która jest przepełniona miernotą.
Mi osobiście głupie Mroczki na ekranie, jeszcze bardziej kretyńskie seriale z ich udziałem itp. nie są potrzebne do szczęścia, podobnie chyba jak większości normalnych ludzi.
W TVP nic nie ma więc po co komu taka telewizja. Niech pada na pysk. Normalni po tym chłamie płakać nie będą.
-
Anonimowy
Gość17 grudnia 2009 o 10:16Liczba postów: 138143Wiadomo kto zyskuje – właściciele prywatnych platform.
Jeśli mam słaby sygnał z analoga, a zalezy mi na kanałach TVP – kupuję podstawowe pakiety (nie mówiąc już, że w ntc miałbym więcej za darmo). A jeśli interesuje mnie TVP Sport – muszę kupić słono płatny pakiet (w c+ powyżej podstawowego, w cp – powyżej familijnego). Zastanawia mnie jedynie źródło finansowania TVP Sport, bo jakoś nie wierzę, że stacja przy tak małym zasięgu utrzymuje się z reklam.
-
Anonimowy
Gość17 grudnia 2009 o 18:44Liczba postów: 138143
-
-
AutorWpisy