Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Pakiet Lojalnościowy w Tak Taku do 11.2010 r

Viewing 23 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

W promocji „Pakiet Lojalnościowy” mogą wziąć udział Użytkownicy systemu Tak Tak w sieci Era korzystający z taryfy Happy lub Nowy Tak Tak. Oferta została przedłużona do listopada 2010 roku.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135626

To jakaś paranoja – płacić 14 gr za minutę wewątrz sieci !

Pozostali operatorzy mają od 5 do 10 groszy a tutaj z wielką łachą dają 14 gr. z limitem do 150 minut miesięcznie :/

Cena wewnątrz sieci i na stacjonarne w ofertach:

Era TT – 14 gr. za minutę max 150 minut miesięcznie

Play Fresh – 5 gr. za minutę max 300 minut miesięcznie

• Anonymous
      Guest

Ofertę trzeba brać całośiowo ze wszystkimi dodatkowymi udogodnieniami i wtedy jest ok. Dodając do tego promocje w stylu 200% więcej jest relatywnie konkurencyjna, co widać po wynikach Ery

• Anonymous
      Guest

wczoraj dali nową promocję -100 min za free przy doładowaniu za 50 pln, sa potrójne doładowania, jest kilka sposóbów na darmowe gadanie w sieci TT. to tylko przedłużenie, nie maco się emocjonowac

• Anonymous
      Guest

Kolejna kompromitująca oferta ery

• Anonymous
      Guest

Aby korzystać z tych wszystkich ofert ery i orange to trzeba przejść specjalne szkolenie. Jak na razie w play jest najprościej.

• Anonymous
      Guest

ja tam jakoś się odnajduję. zawsze korzystam z podwójengo/potrójnego, teraz doładuję za 50 pln i dostanę 100 minut. w zasadzie po sieci rozmawiam za darmo

• Anonymous
      Guest

Na innym portalu branżowym ktoś napisał że maja dac w TakTaku pakiety internetowe : 60, 120, 250, 500MB za 6,10,18,25zł na miesiąc.

• Anonymous
      Guest

Bonusowe doładowanie są bardzo często i ostatnio rozmowy wewnątrz sieci są za darmo. Hot niby nie ma pakietów, ale od klilku miesięcy po sieci jest za free. Tak Tak może też być częścią sieci rodzinnej i można dzwonić do wybranych nawet przy zerowym stanie konta. Dla mnie oferta TT jest bardzo OK.

• Anonymous
      Guest

@bruno, ale przy potrojeniu doładowując za 50zł otrzymywało się 100zł bonusu, który w taryfie Hot pozwalał wydzwonić ok. 345 minut w ciągu 60 dni (ok. 172,5 miesięcznie). Co prawda tylko w sieci Era, ale teraz dają mniej :(. Doładowując teraz otrzymasz 100 minut na 30 dni, ale przez kolejne miesiące (co najmniej dwa) będziesz musiał płacić 29gr wewnątrz sieci, bądź zmienić taryfę na Nowy TT za 5zł cieszyć się ze stawek jakie są tam w przeciągu pierwszych 4 miesięcy, czyli 59gr do wszystkich* oraz ok. 14-16gr w sieci z pakietu lojalnościowego (dwa miesiące w TT już zapewne minie) oraz 1. przedłużenia jego ważności za pomocą 20 minut za 6zł lub 2. dzwoniąc ponad 100 minut w miesiącu wykupić kolejny pakiet 150 minut za 21 zł.

Teraz podsumowując dwa warianty (oba dla taryfy TT Hot). 1. wydzwaniamy ok. 80 minut w sieci oraz 2. wydzwaniamy 150 minut w sieci. W przeciągu pół roku wychodzi nam stawka:

1. 23,2 (jeden miesiąc) + 2×23,2 na pół roku daje 69,6 za ok. 6×80 minut => 14,5gr/minuta w sieci w okresie 6 miesięcy. Bywało lepiej L.

2. 43,5 + 14,5 (50 minut ponad 100 darmowych) + 2×43,5 = 145 zł (potrzebne było by jeszcze jedno doładowanie za przynajmniej 50zł) za 6×150 minut, stąd średnia stawka 16,11 gr / minuta. Oj bywało już znacznie lepiej L.

Z podwójnym doładowaniem otrzymywałem stawkę wewnątrz sieci ok. 8-10gr, a poza sieć ok. 30-32gr. Jak według Ciebie polepszyli ofertę to nie mamy o czym rozmawiać ;(.

W Play: 1. Stawka 6,25gr/minuta oraz 2. 5gr minuta. Jak widać tu nie tylko trend jest prawidłowy ;).

• Anonymous
      Guest

Ale kto wybierze Play tylko ze wzg na ich stawkę ? kogo w sumie ona obchodzi. W TT są podwójne/potrójne doładowania, godziny za grosze, za niecałą złotówkę Play nie pozwoli mi gadać 60minut z numerami w sieci i stacjonarkami. A to jest różnica. TT ma bardzo dobrą ofertę wewnątrzsieciową.

• Anonymous
      Guest

@Edek. Tylko ze względu na stawkę Play Fresh wybiorą ci co dużo dzwonią szczególnie na stacjonarne, ale średnio rozmowa nie zajmuje im więcej niż 20 minut, gdyż wtedy "wygrywa" Godzina za Grosze w Erze. Bądź ewentualnie mało dzwonią i 5zł miesięcznie to dla nich już dużo ;).

Przy 60 minutach w sieci (pod warunkiem przeniesienia najbliższych) oraz na stacjonarne w Play stawka wynosi ok. 8,33gr/minuta.

• Anonymous
      Guest

Telefon jest dzwonienia dla ludzi normalnych a nie tylko dla matematyków. Dyskutujecie jak matematycy albo jeszcze gorzej jak stare baby. Generalnie wszystkie promocje Ery są tylko gorsze niż u innych. Ci co je bronią robią to na siłę dala samego siebie usprawidliwienia.

• Anonymous
      Guest

@GREGY. Zgadzam się w 100%. Ale jak nie policzymy stawki "efektywnej" w promocji to nie będziemy wiedzieli jak porównać ofertę z innymi.

Dla mnie przykładowo promocja Ery z "potrajaniem" doładowania była słaba, gdyż większość minut wydzwaniam na numery stacjonarne. A dokładniej na VoIP, Era Domowa oraz Era Linia Domowa, ale ta ostatnia była wyłączona z promocji (chyba, że się mylę, zresztą teraz to już nie ważne). GzG nie jest atrakcyjna (szczególnie, że od 3. listopada podnieśli cenę do 99gr za połączenie), gdyż wykonuje także wiele krótkich (1-3 minut) połączeń na numery w sieci a nie rozmawiam dłużej niż 20-30 minut. Nawet specjalnie męczyłem się, aby policzyć średnią długość rozmowy w sieci i na stacjonarne z danych w bilingu. Wyszło mi około 3,5 minuty.

• Anonymous
      Guest

Gormar, tak chwalisz Playa, azobacz co o nowej promocji myśli rzecznik Orange Wojciech Jabczyński: Dla przypomnienia w NOG mamy usługę Pogadaj Sobie, która w zależności od kwoty zasilenia konta pozwala rozmawiać z wybraną osobą za free nawet przez dwa miesiące. To znaczy doładowując się za 25 zł – 14 dni; 50 zł – 30 dni; 100 zł i więcej – 60 dni. Fajnym rozwinięciem dla darmowego numeru jest Ty i 3 w OPOP, czyli rozmowy z wybranymi trzema osobami z Orange przez 30 dni za 3 gr/min. Oczywiście nie jest to za darmo, ale za to grono rozmawiających trzy razy większe. Jak widać wszystko zależy od tego jakie ma sie potrzeby i czy wystarcza nam tylko jeden numer. Myslę, że W3 musi zadbać o "swoich" na portalach aby bardziej pokazywali ich dobre strony. Jak na razie Play w tym względzie ma miażdzącą przewagę. Z oferty podobnej do innych potrafią zrobić rewolucję na rynku komórkowym.

• Anonymous
      Guest

@Elu, ja nie wychwalam Play tylko pokazuje, że dla mnie Era pogorszyła ofertę TT i dlatego przeniosłem się gdzie indziej (Play i mBank Mobile – 19gr/minuta + 50MB free).

Co do oferty "Ty i 3" w Orange to jest ona lepsza niż stawka 5gr/minuta, ale dla osoby, która wydzwania ponad 200 minut na dany numer. Wtedy w sumie zapłaci 4zł za aktywacje na 30dni + 6 zł (200*0,03). Przy dwóch numerach aktywnych w miesiącu potrzeba było by już 20zł jedynie na taką usługę. Ja rozumiem, że ktoś wraz z najbliższymi nie może zmienić sieci bądź przyzwyczajeń (stawka 5gr/minuta obejmuje także numery stacjonarne), ale ja akurat nie mam takiego problemu.

Co do "Pogadaj Sobie" to jest oferta lepsza niż w Play (gdyż obejmuje okres 30 dni od doładowania) i tu nie ma co dyskutować, ale dostępna jest jedynie w Nowym Orange Go co wyklucza pakiety wewnątrz sieciowe (10gr/ minuta) oraz wspomnianą przez ciebie usługę "Ty i 3". Co prawda dla dużo doładowujących (50zł na 25 dni) ta taryfa może być bardziej opłacalna niż Orange POP, ale to nie korzystne dla każdego. Do tego oferta jest tak zawikłana, że aby wyliczyć koszt minuty przy własnym profilu dzwonienia to trzeba mieć przynajmniej tytuł magistra z matematyki ;).

Poza tym Orange i tak z całej W3 ma najlepsze stawki w pre-paidzie. Przykładowo pakiet 120minut wewnątrz sieci za 12zł jest korzystniejszy niż w Plusie lub Erze i łączy się z płaską stawką 29gr do wszystkich*!

Problemem dla mnie jest to, że mało moich znajomych ma telefon w tej sieci. Część przeszło do Play, a większość jest w Erze i tylko kilku w Orange i jeden w Plusie.

Jeszcze pozostaje kwestia plotek, które pojawiły się w sieci, że Orange planuje niekorzystne zmiany w terminach doładowań i przypisanych im nominałach. Na szczęście na razie wprowadzili jedynie 40zł na 40 dni, które pasuje do oferty Nowy Orange Go jak pięść do nosa :(. Może się opanują i nie będą kombinowali jak tu podnieść ARPU.

• Anonymous
      Guest

Dokładnie telefon jest do dzwonienia a nie do wyliczania. U mnie znajomi odchodzą z Play, a jako powód podają – kiepskie telefony 🙂 dokładnie tak. Bo jeżeli już coś jest to w wysokich cenach albo ciągle ich nie ma. Nie wiem w czym tkwi ten cały Play i skąd ma takich zagorzałych fanboyów ale ja np. nigdy nie przejdę do sieci która od ponad dwóch lat nie potrafi wprowadzić przechodzenia minut w abonamencie. Sieć której obsługa klienta jest na poziomie bardzo niskim. I dlatego ma to odzwierciedlenie w cenie. Ja wole za tą minutę zapłacić więcej ale wiedzieć że jeżeli mam jakiś problem to mi pomogą a także że zasięg będę miał wszędzie.

• Anonymous
      Guest

@Adi. Ja nie używałem telefonu do moich obliczeń, a arkusza kalkulacyjnego w komputerze. Nie jestem aż takim masochistą ;).

Wyliczenia służą obiektywnemu porównaniu ofert, gdyż czynniki które wymieniasz nie są łatwe do oceny. Przykładowo ja kupując w MegaMixie LG KU990 na koniec zeszłego roku po 1zł oszczędziłem co najmniej 400 zł w porównaniu z Erą. A będąc przez prawie 10 lat w tej sieci kontaktowałem się jedynie (jak dobrze pamiętam) trzykrotnie z BOA i BOK. Raz gdy nie mogłem znaleźć kodu PUK (ktoś mi zablokował telefon błędnie podając PIN). Raz przy rozwiązywaniu umowy. I jeszcze raz w jakiejś mało ważnej sprawie. W Play przez rok wysłałem zaledwie jedno zgłoszenie przez stronę, które zostało rozpatrzone pozytywnie i to tyle.

Co do abonamentu i nie przechodzenia minut to faktycznie może być dla wielu osób problem, ale ostatecznie sam napisałeś, że telefon ma służyć do dzwonienia a nie zbierania minut ;). Poza tym ja preferuje pre-paid, bądź ostatecznie Mix jak chcę kupić telefon "na raty", gdyż mam większą kontrolę nad wydawanymi pieniędzmi i nikt mi nie "nabije" rachunku 200 zł przez SMS’y premium jak wielu osobom przytrafiło się w Erze.

Co się tyczy telefonów to nie wiem czemu narzekasz. Wiadomo, że jak jest duży popyt to mogą być braki. Ja akurat swój telefon znalazłem dzwoniąc do pobliskiego punktu Germanos’a i pytając czy jest dostępny. Po przyjeździe okazało się, że mają jedynie trzy sztuki, w tym dwie zarezerwowane przez klientów, ale to szczegół ;). Jak ktoś chce to zamawia i po pewnym czasie raczej powinien wymarzony telefon otrzymać (nie dotyczy HTC Hero ;]). Gorzej jak ktoś przychodzi i chce dokładnie telefonowi przyjrzeć się przed zakupem, ale w innych sieciach także zazwyczaj wystawiają atrapy na półkach :(.

• Anonymous
      Guest

Źle rozumiemy kwestie dostępności. Jeżeli reklamuje się jakiś towar to on ma być dla klienta szeroko dostępny. Nie jest to w interesie klienta chodzenie szukanie czegoś co go interesuje tym bardziej jeszcze dzwonienie. Jeżeli coś jest reklamowane to ma być. Chyba że reklamuje się coś czego się tak naprawdę nie ma ale to co innego… Jeżeli chodzi o obsługę klienta w Play to nie tylko moje zdanie ale na każdym forum telekomunikacyjnym jest o tym osobny wątek gdzie ludzie wypisują naprawdę niesamowite rzeczy. Jeden przykład tego nie zmieni na lepsze. Z HTC Hero też było nieciekawie w Play, kilka dni po premierze podnieśli cenę. Zaś jeżeli chodzi o atrapy to ja w Erze nie widziałem owych. Zawsze są normalne telefony i to 3/4 włączona. Ostatnio bawiłem się G1 przyjemny jednak wybrałem Iphona.

• Anonymous
      Guest

@Adi. Może po prostu mamy inną perspektywę. W mieście w którym mieszkam, sklepy (przede wszystkim ze sprzętem komputerowym), nie mają "słabo" chodliwego towaru na stanie (szczególnie o wyższych cenach), gdyż na spadku jego wartości sporo by tracili. Z tego względu zamiast biegać po sklepach wolę zamówić sprzęt przez internet nawet z odbiorem osobistym.

Dla mnie salony W3 to jak hipermarkety. Mają masę, w szczególności "przestarzałego", sprzętu w cenach wyższych o kilkaset złotych od najniższych rynkowych. W jednym przyznaję ci racje, ja inaczej rozumiem dostępność, gdyż dla mnie jej ważną cechą jest niska cena. Jak ktoś wyrzuca kasę w błoto to jego sprawa ;).

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Jako, że dalej korzystam z taryfy NTT to Pakiet Lojalnościowy bardzo mi się przyda. Przy wyższej cenie Godzin za Grosze (99 gr), Pakiet jest dobrą alternatywą na krótsze rozmowy, bo kiedy zamierzam rozmawiać długo to decyduję się na GZG. Dobrze, że promocja została przedłużona.

• Anonymous
      Guest

Dzięki temu, że pakiet został przedłużony, Nowy Tak Tak jest bardziej uniwersalny jako taryfa z tanimi wewnątrzsieciowymi. Lojalnościowy można przedłużać mniejszym pakietem, więc na dobrą sprawę 150 dodatkowych minut można dzięki przedłużeniom wykorzystać w dowolnym czasie.

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Na chwilę obecną mam jeszcze środki z potrójnego doładowania, za kilka tygodni skorzystam z mega doładowania, tym sposobem przez 90 dni będę dzwonić do sieci za free. Kiedy środki(minuty) mi się skończą wówczas skorzystam z pakietu lojalnościowego.

• Anonymous
      Guest

Dużo bonusowych doładowań w TT to faktycznie kilka miesięcy darmowych rozmów w sieci. Przedłużenie pakietu lojalnościowego (przeniesiony do NTT z Happy) to świetne rozwiązanie. A do taryfy happy ma wejść również usługa gzg.

Viewing 23 reply threads
Reply To: Pakiet Lojalnościowy w Tak Taku do 11.2010 r
Your information: