Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Orange obniża stawki w ofertach na kartę +pakiety

Viewing 32 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Od 23 kwietnia w ofertach na kartę Orange spadają ceny połączeń do wszystkich sieci. Według nowych stawek minuta rozmowy kosztuje 29 groszy. Ponadto klienci mogą korzystać z usług i pakietów dodatkowo obniżających ceny połączeń, SMS-ów i MMS-ów. Obniżka dotyczy wszystkich obecnych i nowych użytkowników ofert Orange POP i Nowe Orange Go, nowe stawki otrzymują oni automatycznie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135631

I orangutan… przebija Play 😛 i nadal ma mozliwosc rozmowy z 1 numerem za darmo…

Pozdro

• Anonymous
      Guest

"..Według nowych stawek minuta rozmowy kosztuje 9 groszy a ponadto klienci mogą…….." napewno 0,09/min?? a nie przypadkiem 0,29/min???????

• Anonymous
      Guest

No TAKTAK najdrozsza siec sie zrobila, chyba juz nikt nie ma 56gr z aminute do innych sieci.

• sebi997
      Participant
      Liczba postów: 1273

naprawde dziwny jest ten swiat 🙂 pol roku temu nikt nie przypuszczal ze orange zrobi lepsza oferte niz t-t osobiscie wydaje mi sie ze era celowo czeka az wszyscy inni wprowadza swoje nowe oferty i czyms nas zaskoczy dlatego na wszelki wypadek zostawilem sobie jeden numer w t-t 🙂

• Anonymous
      Guest

Tik tak ma czas i … problem. Czas dało mu podwójne doładowanie. Ludzie (ja też) zrobili sobie skarbonki z długim czasem ważności konta. Ja mam do października. Wcześniej nie muszę wykonywać zadnych ruchów więc mam w teczce dwa fony i nie uwiera mnie to. W październiku będę musiał podjąć decyzję. Z drugiej strony efektywna cena minuty to ok 30 groszy przez podwójne. W pakietach i innych pierdołach to też około 5 gr więc podobnie do fresza. Jedno co dyskwalifikuje u mnie tiktaka to obowiązkowe doładowania i wypatrywania podwójnych doladowań. Nie znosżę przymusu. Wolę dobrowolne zobowiązania dlatego play raczej może spodziewać się mojego przejścia do nich z numerem w październiku.

• Anonymous
      Guest

no właśnie, dzięki Podwójnemu, które ostatnio poajwia się dosyć często, mniej więcej co 2 miesiące, w TT wcale nie jest drogo. w sieci najtaniej na rynku, bo jednak 29 groszy za godzinne rozmowy, a przy podwójnym to można liczyć jakieś 16 groszy za to. Dlatego spokojnie mogą pracować nad nową, dobrą ofertą

• Anonymous
      Guest

Orange przygotowało najlepszą ofertę sposród wielkiej trójki jako odpowiedź na Play Fresh!! Oferta mi się podoba 🙂

• Anonymous
      Guest

Buahahahahaha… i to ma byc ta wyjątkowa oferta promocyjna orangutana? Niech sobie orangutan taka ofertę wsadzi do d***!!!

Niech żyje Play Fresh!!!

• Anonymous
      Guest

@ tl111 – Ciebie może wkurzać, ale dla wielu osób rozmawiających w sieci i na stacjonarne dłużej niż 2-3 minuty za każdtym razem to genialna sprawa.

• Anonymous
      Guest

Dziękuję ci PLAY, za to, że mam 29 w Orange 🙂 Nie uważacie, że to jest właśnie genialne !!! ? !!!

• Anonymous
      Guest

Genialne to by było gdyby cena za sms’a wynosiła 5 gr, a w sieci 1 gr albo darmocha. Ale i tak jest postęp więc ok:)

• Anonymous
      Guest

Brawo Lucek tutaj masz racje. Ja jestem w Orange już od czasów Idea i nie narzekam.Mało dzownie poza sieć właściwie to dzwonie do 2 numerów z orange, bardzo duzo i jeden mam własciwie cały czas za darmo bo za doładowanie dostaje 1200 minut niby na 30 dni,dla doładownaia 50 zł ale ja nie mam takiego ograniczenia. Moja dziewczyna niewiadomo czemu dostaje dodatkowo 240 minut na orange i stacjonarne przy kazdym doładowaniu(a promocja niby jak sie doładuje co miesiac a ona to robi raz na 3miesiace). A i moge zawsze za darmo sobie nowa sim wyrobic jak stara zniszcze albo zgubie bo maja blad w systemie po przejsciu z Idea na Orange. Chociaz tesknie mi sie za czasami kiedy miałem telefon w Idei na abonament na babcie i jako ze była z 3 grupy inwalidzkiej płaciłem połowe abonamentu i nikt tego nie sprawdzał. Wiec dla mnie orange jest ok. I jeszcze pkt profit juz sa dosc długi czas,wiec nie mówcie ze play jest the best,bo kazdy sie indywidualnie do sieci dopasuje.A Play gdyby nie miało specjalnych stawek MTR to by tez tak na rynku nie szalało, ważne ze mamy wszedzie taniej,a kazdy moze byc zadowolony z własnej sieci. Pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

popieram Lucka, wreszcie sensowny wywód udowadniający, że play nie zawsze "żondzi". pozdrowienia od starego orangutana:)

• Anonymous
      Guest

Lucek tych zachwyconych Playowców nic nie przekona. Chocibyś nie wiem jakich argumentów używał oni wiedzą swoje. Nie obchodzi ich, że każdy inaczej korzysta zkomórki i to nie tylko za 5 zł/rok, ale rozmawia. Według mnie Orange tym razem zaskoczył pozytywnie i ma ofertę konkurencyjną do Playa. Przynajmniej w zakresie mojego wykorzystania komorki

• Anonymous
      Guest

ORANGE ma przynajmniej zasieg w przeciwienstwie do PLAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!juz sie nie moge doczekac dnia kiedy rozwiaze z nimi umowe!

• Anonymous
      Guest

przestań pieprzyć głupoty człowieku!!

• Anonymous
      Guest

Jestem użytkownikiem Orange, komórki używam intensywnie (200-300zł) miesięcznie Orange Go. Większość osób mam w Orange, ale po przekalkulowaniu ofert najnowsza oferta Orange przybiła gwóźdź do trumny. Duet TPSA + francuskie cwaniaki już więcej nie zarobi ode mnie ani złotówki. Co do Play, to świetna organizacja, robią coś, czuć ulgę przenosząc numer. Dzisiaj właśnie złożyłem wniosek. Czekałem wiele tygodni na to, że Orange wypuści nową ofertę, dłużej bo bardziej dopracowaną i co? poczułem się jakbym dostał ochłapy dzisiaj. Rzucili mi śmieciem 29gr co nic nie warte dla wielu, poza tym praktycznie nic się nie zmieniło. Nad to szlak mnie trafia jak widzę te oszustwa typu do wszystkich sieci, ale nie do wszystkich bo nie do Play i innych. Nie piszcie tu o MTR i innych pierdołach, telefonią zajmuje się dość długo i znam wszelkie tajniki, a Orange na podsumowanie powiem tak:

Chciwy, pazerny operator, próbujący wykorzystać do cna ile się da i najpóźniej cokolwiek zmienić, albo minimalnie jeśli jest taka możliwość i sytuacja go do tego nie zmusza. Będąc w tej sieci czułem się beznadziejnie przez cały okres wielu lat.

Nie będę chwalił Play, dopiero tego doświadczę, ale podejście Orange sprawiło, że dam im szansę i zarobią ode mnie dużo pieniędzy.

Myślę, że dupę im ściska, bo jak widziałem ile osób na raz w salonie Play przenosi numery, to pewnie statystyki uciekających numerów tam w Orange rozwalają im oczka!!

To tyle, oby było jak najlepiej 🙂

• Anonymous
      Guest

ORANGE jako jedyny operator nie wprowadził nowej oferty, tylko obniżył stawki w pozostałych taryfach. OBNIŻYŁ ceny połączeń do wszystkich nieplayowych sieci o ponad 50 %, nie bawiąc się we wprowadzanie jakiejś cwaniackiej taryfy na wzór Plusa.

• Anonymous
      Guest

InfinityFX – albo jesteś kompletnym idiotą, albo jakimś figurantem który ma za zadanie robić czarny PR orange i wychwalać pod niebiosa playa. bo na pewno nie zajmujesz się telefonią, skoro wypisujesz takie brednie.

• Anonymous
      Guest

Czyli pomarańcza NADAL największym złodziejem skarbonek będzie.

• Anonymous
      Guest

Po przeczytaniu tych paru pomarańczowych wypocin widzę, że w główkach się Wam nie mieści, że dzięki Fresh KORZYSTACIE ludki z Orange i cierpicie razem z Luckiem jak to paskudnie Play Was naciąga. Kali ma taniej to OK, jak Kali ma drożej to lament na 50mln z W3. A jak było 80gr w łacznie z PLAY to było dobrze? Jak Wam kroili kasę nie krzyczały patafianki? teraz nagle się obudziły, żę DROGO … do Play. A przedtem DROGO było do WSZYSTKICH. I kogo dofinansowywało te luckowe 50mln. Śmiać mi się chce z tych monologów luckopodobnych. Normalni korzystają. Ja proponuję tak jak PLAY zniesienie MTRów. Dlaczego trójca tego niechce?

• Anonymous
      Guest

" Ja proponuję tak jak PLAY zniesienie MTRów. Dlaczego trójca tego nie chce?"

A czym by usprawiedliwili dojenie swoich "tubylców" ?

• Anonymous
      Guest

"Twój infantylizm" ; "piszesz głupoty"; "jesteś kompletnym idiotą" ; "Głupotą jest więc twoja insynuacja – pokaz dowody patafianie"; "To widac po poziomie twoich wypocin patafianie" – oto poziom obrońców/pracowników oranga. Panie W. Jabczyński i reszta W3 – a może tak przeprowadzić warsztaty z komunikacji i kultury osobistej?

• Anonymous
      Guest

~Tl111 Kolejny raz pytam KŁAMCO – CZY POTRAFISZ UDOWODNIĆ swoje INSYNUACJE ???? Czy nie zauważasz , że JEDYNIE odpowiadam w stylu w jakim jestem ZACZEPIANY . Kto uzył słowa patafian pierwszy , jak sklasyfikowac usprawiedliwianie obecnych nierówności – zaszłościami ?

A TY co robisz – cesarzu trolli (to też Twoje określenie) Zadaję Ci proste pytania – na które brak Ci odpowiedzi . Zamiast argumentów – znowu pomówienia . To jest TWÓJ styl i kultura osobista nabyte na "warsztatach z komunikacji i kultury osobistej?" swego zleceniodawcy ? Ave cezar !

• Anonymous
      Guest

Kochany Lucku. Cesarzem trolli to Ty jesteś (świetne określenie i b. trafne, a na dodatek żartobliwe), bo nie przyjmujesz NIEWYGODNYCH dla siebie odpowiedzi. Tylko Twoja "prawda" się liczy. Pisz dalej. Przynajmniej coś się dzieje na forum, a że ciągle TAK SAMO to już inna sprawa.

• Anonymous
      Guest

Wg mnie oferta jest przecietna, mogli sie przez ten caly czas bardziej postarac dlaczego, a no dlatego ze jednak dlugo zwlekali i praktycznie jedynie co zmienili to stawke za polaczenia i nic wiecej. Oferta mogla by byc bardziej rozbudowana a tak jest malo atrakcyjna. Kazdy korzsyta z jakis obnizej itd, ale jednak czytam doladowania minuty itd. Ale jezeli te bonusy sprowadza sie do 3 dni jak to zwykle bywa i dodatkowych procent do zasilen na wykorzystanie tylko po siecie to faktycznie kompletni nic nie robili przez ten czas. Jednak TT i Heyah konsekwentnie ida do przodu trzymajac podwoje doladowania i to coraz czesciej.

• Anonymous
      Guest

Lucek: Masochistą to może nie, ale mam dość osobliwe podejście do pewnych rzeczy posiadając wiedzę tego jak jest gdzie indziej, jak rozróżniam to co mamy za dostępne i to co najbardziej mi się opłacało w Orange, a mimo wszystko ta sieć źle na mnie działała. Po prostu starałem się rzeczowo wypowiedzieć, mam doświadczenie z Orange i wiem na co można narzekać, nie biorę sobie tego z powietrza.

Fritz: Nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy, chamstwo pokazuj na podwórku. Brak argumentów, brak wiedzy, figuranctwo przejawia się chamstwem i wyzywaniem w dyskusji. Ale będę szczery i Ci odpowiem, nie robię czarnego PR Orange, generalnie wyrażam własną opinię, a Play nie chwalę, ale będę miał okazję je sprawdzić. Wniosek o przeniesienie numeru został złożony, myślę że za jakiś czas będę w stanie porównać dość dokładnie i ocenić tych dwóch operatorów. Dla Twojej wiadomości nie jestem idiotą, raczej heavy userem, wykorzystującym większość technologii i doładowując konta za więcej niż 5zł na miesiąc.

Pozdrawiam i życzę jaśniejszego i zdystansowanego podejścia do tematu.

• majko
      Member
      Liczba postów: 20

Ok – a może coś merytorycznie? bo piszecie i piszecie a nic z tego nie wychodzi. 🙂

• Anonymous
      Guest

Merytorycznie to dzisiaj spostrzegłem kolejną naprawdę dużą zaletę Play, mianowicie:

– użytkownik na kartę może korzystać z usług zawieszania połączeń, połączeń oczekujących i różnych konfiguracji w tym zakresie.

Kiedy zadzwoniłem do Orange w tej sprawie, odpowiedziano mi że na kartę nie ma szans. No cóż, postpaid i prepaid to różne oferty, ale tak samo użytkownik płaci za wszystkie usługi, więc dlaczego jest dyskryminowany?

Dla mnie ta polityka jest porażką tego operatora w moich oczach.

• Anonymous
      Guest

Czytałem gdzieś na forum,że 80% wszystkich wychodzących orange to połaczenia wewnątrz sieciowe. A jak widzę tych właśnie połączeń w pakietach nie obniżono.No brawo! Widać z głową ktoś nad tym myślał aby sieć nie straciła wpływów z doładowań i jednoczesnie obniżyła do 29 gr.dla tych 20% połączeń poza sieć.W pakietach dalej po 20gr więc dla większości ta obniżka nie ma znaczenia…

• Anonymous
      Guest

Powalająca byłaby ta oferta, gdyby dali 29gr za godzinę rozmowy w sieci i na stacjonarki, jak to jest w TT 🙂 Przypuszczam, że ogólnie ruch tam wygląda podobnie jak w Orange- ok. 80% rozmów. Dla mnie w TT jest teraz najtaniej. A Pop w takiej postaci bije PF na łeb.

• Anonymous
      Guest

dla mnie ta oferta jest nic nie warta. rozmowy za 29gr za minutę masz tylko i wyłącznie jeżeli doładujesz telefon za 50zł lub więcej. kto to wymyślił to nie wiem, jak to będzie rozliczane aż boję się pomyśleć

Viewing 32 reply threads
Reply To: Orange obniża stawki w ofertach na kartę +pakiety
Your information: