Start Forum Operatorzy Internet mobilny Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752

Viewing 9 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

W salonach Orange w całej Polsce Orange wprowadza sukcesywnie do sprzedaży zestaw Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752 w cenie 199 zł. W zestawie znajdziecie starter o wartości 6 zł, na starterze gratisowy bonus w postaci 1 GB.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

Czy ten modem posiada simlock? A tak ogólnie czy modemy u operatorów posiadają blokady?

• Anonymous
      Guest

Najtańszy może i tylko modem o 20 zł tańszy od modemu w Play ale limity do d… .
      w Orange 25 zł 1Giga, w Play 30 zł 2Giga
      w Orange 50 zł 2,27Giga, w Play 50 zł 4Giga
      Tak wygląda porównanie najtańszego zestawu z ofertą jednego z konkurentów. Dziś nie tylko ważna jest cena zestawu ale i limitów transferu.

• Anonymous
      Guest

Cena modemu jest znośna, w końcu to jednorazowy koszt. Za doładowanie 25 zł jest 1 MB na miesiąc, no dosyć ok. Ale moim zdaniem za najwyższe doładowanie czyli ponad 100 zł, net powinien mieć ważność 365 dni. A jest ważny tylko przez 150 dni.

• Anonymous
      Guest

Raz, że modem posiada sim locka na 100%. No a po drugie cena najniższa, ale limit danych wcale nie największy, poza tym na miesiąc użytkownik średnio potrzebuje 2GB. No i nie ma kompresora jak w BC.

• Anonymous
      Guest

Akurat porownywanie playa do orange jezeli chodzi o mobilny internet, troche mija sie z celem. Niezaleznie czy porownuje sie Orange Free z Play Online, czy OFnK z ofert ana karte playa. Przeciez play ma a) predkosc ograniczona do 1 Mbps – to orange ma tyle samo w cdma, z tym ze poza miastami; b) play poza miastami nie ma w ogole zasiegu, a jak korzysta z sieci plusa – placi sie wiecej. W necie na karte dochodzi jeszce roznica, ze nie ma w playu darmowego sciagania w nocy, a w pomaranczowej sieci jest.

• Anonymous
      Guest

Simlock zapewne jest. Na szczęście zdjęcie simlocka z modemu kosztuje grosze a z niektórych (nie wiem czy z tego) jest mozliwe nawet za darmo. Na Allegro jest sporo aukcji oferujacych zdjęcie simlocka.

• Blom
      Participant
      Liczba postów: 2972

Nie porównujmy OFnK do Play Online bo to jak porównywanie kozy do organów w kategorii instrumenty dęte.
      OFnK ma swoje plusy jak większe możliwości transferowe jak i zasięg.
      Natomiast z tymi modemami Orange trochę się zbłaźnił. ZTE za 199zł, 1gb i 6 zł na rozmowy jakoś wygląda simlock wypada już słabiej – ściagniecie go samemu równe jest utracie gwarancji – pozamiatane.
      Gdyby jeszcze zwiększyli limity danych to było by cudnie, niestety dział marketingowy krzyczy do użytkowników co innego 🙁

• Anonymous
      Guest

Mam ten modem od kilku dni zmieniłem w nim oprogramowanie na Mobile Partner i zdjąłem simlocka (bo miał) mam ofnk modem sprawuje się rewelacyjnie w porównaniu z e156g jaki używałem poprzednio jest szybszy na wysyłce i to znacznie średnio dow. 2100 up. 800 kbps a ping np. wp.pl 89-120 ms zasięg 3 kreski HSPA porównywalny z poprzednim więc jestem bardzo zadowolony i mogę konfortowo korzystać z netu.
      Minusem tej oferty jest kompresja danych w locie czego nie da się wyłączyć a widocznym objawem są kiepskiej jakości GIFy ale to da się przeżyć.

• Anonymous
      Guest

czy ktoś wie jak ściągnąć sim lock z HUAWEI E1752
      mam go z orange po włożeniu karty z ery chce jakiś kod kod

Viewing 9 reply threads
Reply To: Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752
Your information: