Start › Forum › Operatorzy › Internet mobilny › Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest11 października 2010 at 10:34Liczba postów: 135890Najtańszy może i tylko modem o 20 zł tańszy od modemu w Play ale limity do d… .
w Orange 25 zł 1Giga, w Play 30 zł 2Giga
w Orange 50 zł 2,27Giga, w Play 50 zł 4Giga
Tak wygląda porównanie najtańszego zestawu z ofertą jednego z konkurentów. Dziś nie tylko ważna jest cena zestawu ale i limitów transferu. -
Anonymous
Guest11 października 2010 at 11:19Liczba postów: 135890 -
Anonymous
Guest11 października 2010 at 14:08Liczba postów: 135890Akurat porownywanie playa do orange jezeli chodzi o mobilny internet, troche mija sie z celem. Niezaleznie czy porownuje sie Orange Free z Play Online, czy OFnK z ofert ana karte playa. Przeciez play ma a) predkosc ograniczona do 1 Mbps – to orange ma tyle samo w cdma, z tym ze poza miastami; b) play poza miastami nie ma w ogole zasiegu, a jak korzysta z sieci plusa – placi sie wiecej. W necie na karte dochodzi jeszce roznica, ze nie ma w playu darmowego sciagania w nocy, a w pomaranczowej sieci jest.
-
Nie porównujmy OFnK do Play Online bo to jak porównywanie kozy do organów w kategorii instrumenty dęte.
OFnK ma swoje plusy jak większe możliwości transferowe jak i zasięg.
Natomiast z tymi modemami Orange trochę się zbłaźnił. ZTE za 199zł, 1gb i 6 zł na rozmowy jakoś wygląda simlock wypada już słabiej – ściagniecie go samemu równe jest utracie gwarancji – pozamiatane.
Gdyby jeszcze zwiększyli limity danych to było by cudnie, niestety dział marketingowy krzyczy do użytkowników co innego 🙁 -
Anonymous
Guest4 listopada 2010 at 21:17Liczba postów: 135890Mam ten modem od kilku dni zmieniłem w nim oprogramowanie na Mobile Partner i zdjąłem simlocka (bo miał) mam ofnk modem sprawuje się rewelacyjnie w porównaniu z e156g jaki używałem poprzednio jest szybszy na wysyłce i to znacznie średnio dow. 2100 up. 800 kbps a ping np. wp.pl 89-120 ms zasięg 3 kreski HSPA porównywalny z poprzednim więc jestem bardzo zadowolony i mogę konfortowo korzystać z netu.
Minusem tej oferty jest kompresja danych w locie czego nie da się wyłączyć a widocznym objawem są kiepskiej jakości GIFy ale to da się przeżyć.
-
-
AuthorPosts