Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Odpowiedź Play na zarzuty Plusa (aktualizacja)
-
AutorWpisy
-
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 05:22Liczba postów: 138397Też mi gadanie: "kampania jest uniwersalna". Wcale nie jest
bo to plus zmienił regulamin a nie reszta opów. Moim
zdaniem Play gra na granicy uczciwości. Tak się przemykają
z tymi swoimi reklamami. Kampania Play Fresh była słaba to
wymyślają bezpośredni sposób wydarcia klientów
konkurencji – "Chodź do nas – plus zmienił regulamin,
możesz zwiać bez konsekwencji."
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 06:05Liczba postów: 138397Czy reklama playa jest uczciwa? Wobec mnie, klienta jak najbardziej. I mało mnie obchodzi uczciwość wobec innego operatora tak jak tego operatora mało obchodzi czy uczciwe jest ciągnięcie ode mnie maksymalnej ilości kasy. Play obniżył ceny i to jest gra fair wobec klientów, plus robi wszystko żeby nie obniżać,a stwarzać tego zludzenie. I to jest uczciwe?
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 07:14Liczba postów: 138397a moim zdaniem obaj rozmówcy z (Play i Plusa) mają rację. Ciekawe czy w przypadku, gdyby Play zmienił regulaminy, a nie czekał na werdykt sądu byłby taki skory do opracowania takiej reklamy. Zawsze miłby obawy oto, że dając jednak drogie telefony 3G w abo musi liczyć sie, że po takiej reklamie abonenci mu uciekną. I nie chodzi tylko o ceny rozmów, ale o to by mieć za darmo dobry telefon. A to oznacza, że wykorzystuje nieetycznie sytuację Plusa. Ciekawie by to wyglądalo, gdyby z tej garstki abonamentowców Play odeszło kilkaset tysięcy. W przypadku Plusa i jego milionów to garstka, a w przypadku Playa, który ledwo zipie, bo tak jest zadłużony położyło by go na łopatki. Moim zdaniem dlatego wolą sąd niż uczciwość wobec klientów. Od cały Play.
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 07:30Liczba postów: 138397W Play nie można wypowiedzieć umowy w salonie!
Wyjątek z regulaminu:
Za dzień złożenia wypowiedzenia Umowy przez Abonenta przyjmuje się dzień doręczenia na adres korespondencyjny OK podany na stronie WWW Operatora dokumentu zawierającego wypowiedzenie Umowy.
(…)
Wypowiedzenie przez Operatora umowy następuje za pisemnym potwierdzeniem odbioru lub listem poleconym za zwrotnym poświadczeniem odbioru na adres właściwy dla korespondencji.
-
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 10:05Liczba postów: 138397@ekdar: Co powiesz na to? Dzisiaj, POK playa, Zielona Góra, Energetyków 2. Na pytanie: `czy mogę wypowiedzieć umowę w pok?’ obsługujący wyciąga plakietkę z napisem `uczę się’ i pada odpowiedź: `ale ja dopiero się uczę, a poza tym nie mam dostępu do systemu. Niech pan przyjdzie jutro’.
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 13:37Liczba postów: 138397Uczciwość operatorów, czy to Plus, czy Play i czy to każdy inny jest tematem rzeka, bo każdy z nich ma coś na sumieniu. Era dobija mnie swoim regulaminem i super ofertą, gdzie trzeba dobrze zapoznać się z regulaminem aby poznać prawdę o podstawowych (podkreślam to słowo: PODSTAWOWYCH) warunkach w cenniku. Super promocje typu darmowe minuty lub za grosz do ery i na stacjonarne, które są jednak pobierane z minut wliczonych do pakietu podstawowego i wiele innych tego typu kruczków. Albo oferta dla stałych abonentów: gorsza bo droższa niż dla nowego klienta. Jest tego sporo więcej. Orange i Play zasłynęły z oszukiwania na rachunkach, ten ostatni szczególnie gdy telefon kupiony jest na dziecko… Każdy ma coś na sumieniu.
-
Anonimowy
Gość9 czerwca 2009 o 13:44Liczba postów: 138397
-
AutorWpisy