Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Odpowiedź Play na zarzuty Plusa (aktualizacja)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

We wczorajszym wydaniu gazety „Dziennik” prezes Polkometela zarzucił Play nieczystą grę. Rzecznik operatora zareagował na zarzuty bardzo szybko.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138397

Też mi gadanie: "kampania jest uniwersalna". Wcale nie jest

bo to plus zmienił regulamin a nie reszta opów. Moim

zdaniem Play gra na granicy uczciwości. Tak się przemykają

z tymi swoimi reklamami. Kampania Play Fresh była słaba to

wymyślają bezpośredni sposób wydarcia klientów

konkurencji – "Chodź do nas – plus zmienił regulamin,

możesz zwiać bez konsekwencji."

• Anonimowy
      Gość

Czy reklama playa jest uczciwa? Wobec mnie, klienta jak najbardziej. I mało mnie obchodzi uczciwość wobec innego operatora tak jak tego operatora mało obchodzi czy uczciwe jest ciągnięcie ode mnie maksymalnej ilości kasy. Play obniżył ceny i to jest gra fair wobec klientów, plus robi wszystko żeby nie obniżać,a stwarzać tego zludzenie. I to jest uczciwe?

• Anonimowy
      Gość

Powiem tak – g…o mnie obchodzi co mają prezesi telekomów do powiedzenia – dla mnie liczy się tylko rachunek ekonomiczny czyli koszt rozmów a nie to co prezesi czy rzecznicy mają do powiedzenia

• Anonimowy
      Gość

a moim zdaniem obaj rozmówcy z (Play i Plusa) mają rację. Ciekawe czy w przypadku, gdyby Play zmienił regulaminy, a nie czekał na werdykt sądu byłby taki skory do opracowania takiej reklamy. Zawsze miłby obawy oto, że dając jednak drogie telefony 3G w abo musi liczyć sie, że po takiej reklamie abonenci mu uciekną. I nie chodzi tylko o ceny rozmów, ale o to by mieć za darmo dobry telefon. A to oznacza, że wykorzystuje nieetycznie sytuację Plusa. Ciekawie by to wyglądalo, gdyby z tej garstki abonamentowców Play odeszło kilkaset tysięcy. W przypadku Plusa i jego milionów to garstka, a w przypadku Playa, który ledwo zipie, bo tak jest zadłużony położyło by go na łopatki. Moim zdaniem dlatego wolą sąd niż uczciwość wobec klientów. Od cały Play.

• Anonimowy
      Gość

W Play nie można wypowiedzieć umowy w salonie!

Wyjątek z regulaminu:

Za dzień złożenia wypowiedzenia Umowy przez Abonenta przyjmuje się dzień doręczenia na adres korespondencyjny OK podany na stronie WWW Operatora dokumentu zawierającego wypowiedzenie Umowy.

(…)

Wypowiedzenie przez Operatora umowy następuje za pisemnym potwierdzeniem odbioru lub listem poleconym za zwrotnym poświadczeniem odbioru na adres właściwy dla korespondencji.

• Anonimowy
      Gość

A ten adres to skrzynka pocztowa. Hmm…

• Fawu
      Uczestnik
      Liczba postów: 226

Popieram wypowiedź *tl111 i *zxc. Kiedy płaciłem za minutę 3,50 to było ok i tylko klienci się wku…..ali na wyniki i bilansy zysków. Jestem za "polityką" Play!!! Co potwierdzam (4 karty sim w domu). Wierzcie mi że 3,50zł. 10 lat temu to była "inna" kwota niż dzisiaj.

• Anonimowy
      Gość

@ekdar: Co powiesz na to? Dzisiaj, POK playa, Zielona Góra, Energetyków 2. Na pytanie: `czy mogę wypowiedzieć umowę w pok?’ obsługujący wyciąga plakietkę z napisem `uczę się’ i pada odpowiedź: `ale ja dopiero się uczę, a poza tym nie mam dostępu do systemu. Niech pan przyjdzie jutro’.

• Anonimowy
      Gość

a czemu ma sie to nie dotyczyc oferty n tv tam tez regulamin sie zmienil i tez mona rzwiazac umowe do 24 czerwca? ot co nie tyko plus !!!!!

• Anonimowy
      Gość

a np.cyfra plus kontra n tv? tu jest bezposrednie odniesienie do zmiany regulaminu a w ofercie playa reklamie tego nie ma!!!!!

• Anonimowy
      Gość

Uczciwość operatorów, czy to Plus, czy Play i czy to każdy inny jest tematem rzeka, bo każdy z nich ma coś na sumieniu. Era dobija mnie swoim regulaminem i super ofertą, gdzie trzeba dobrze zapoznać się z regulaminem aby poznać prawdę o podstawowych (podkreślam to słowo: PODSTAWOWYCH) warunkach w cenniku. Super promocje typu darmowe minuty lub za grosz do ery i na stacjonarne, które są jednak pobierane z minut wliczonych do pakietu podstawowego i wiele innych tego typu kruczków. Albo oferta dla stałych abonentów: gorsza bo droższa niż dla nowego klienta. Jest tego sporo więcej. Orange i Play zasłynęły z oszukiwania na rachunkach, ten ostatni szczególnie gdy telefon kupiony jest na dziecko… Każdy ma coś na sumieniu.

• Anonimowy
      Gość

dodam jeszcze tylko, że aby wyjść na swoje, klient musi dobrze wybrać operatora/ofertę analizując ją szczegółowo a potem jeszcze pilnować rachunków. I jeszcze jedno: im mniej szczegółów o sobie podajemy tym lepiej dla nas. Chroniąc prywatność chronimy znacznie więcej.

• Anonimowy
      Gość

Dziwna polityka sieci. Play staje sie malo powaznym partnerem do interesow. Juz nie pierszy raz knuje cos przeciwko sieci na ktorej dziala… oj nie ladnie nie ladnie. Co prawda Plus wcale nie jest swietoszkiem.

• Anonimowy
      Gość

Play korzysta tylko z zasięgu plusa, choć buduje już swoje nadajniki HSDPA. w tej woljnie tylko klient zyska więc nie rozumiem was.

Jesli chodzi o koszty to kto umie liczyć wybierze playa.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
Odpowiedz na: Odpowiedź Play na zarzuty Plusa (aktualizacja)
Twoje informacje: