Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Od jutra iPhone 3G S w ofercie Play
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 16:46Liczba postów: 138212 -
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 17:43Liczba postów: 138212Mnie ciekawi strona techniczna, jak i czy będzie działać Internet na nadajnikach Plusa, bo jeżeli nie to aż strach myśleć, co się będzie dziać z rachunkami. Sam mam iPhone w Play z włączoną blokadą danych na Plusie więc wiem o czym mówię :).
Ciekawi mnie też jak dogadają się z Applem, co do profilu konfigurującego iPhone. Obecnie w Orange czy Erze telefon sam rozpoznaje operatora i zna wszystkie ustawienia sieci. W Play-u musiałem wszystko wklepywać ręcznie i na dodatek zamiast napisu Play wyświetla się POL. Dodatkowo jest też wkurzający komunikat o przekazywaniu połączeń.
Wydaje mi się, że iPhona będą zakupować u Orange i Plus tak jak robi to Plus dla wybranych klientów biznesowych.
-
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 17:53Liczba postów: 138212 -
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 17:58Liczba postów: 138212 -
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 20:25Liczba postów: 138212 -
Co do zasięgu Play w większych miastach nie jest tak źle. Cena iPhone’a w porównaniu do Ery jest korzystna, 200 zł mniej przy abonamencie 95 zł.
Najwyraźniej umowa na wyłączność sprzedaży w Orange oraz Erze dobiegła końca, podobnie zresztą jak miało to miejsce w całej Europie, m.in. Francja, Wielka Brytania.
Wprowadzenie telefonu do oferty na życzenie może wynikać z czystego sprawdzenia przez Apple, czy telefon ten przyjmie się u najmłodszego operatora na rynku.
Play po prawie 1,5 roku starań otrzyma jeden z najpopularniejszych modeli na rynku. Czy połączenie najtańsza sieć oraz eksluzywny gadżet wyjdzie Play’owi na dobre? Strzelam,że już możemy mówić o sukcesie. Sam myślałem o odejściu z Play tylko ze względu na brak tego modelu.
-
Anonimowy
Gość18 stycznia 2010 o 21:58Liczba postów: 138212@Kamilbakowski – ine sieci ten tel mająod pół roku, do tego inne smartfony, których nie ma Play. problem z zasięgiem netu jest poważny, a ceny tel średnie. dlatego w sukces tej oferty nie wierzę
-
Anonimowy
Gość19 stycznia 2010 o 00:10Liczba postów: 138212Rena –> Jeżeli chodzi o iPhone to była decyzja Apple ze był on dostępny w tylko w Erze i Orange. Plus też chciał a nie dostał mimo, że to duży operator. Taka polityka. Co do zasięgu internetu to zgodzę się jest to pewien problem dla osób często podróżujących chcących używać tylko z netu. Problemu oczywiście nie ma w przypadku rozmów głosowych. Druga sprawa to jak dla mnie zbyt duże pakiety najmniejszy 500 MB i taktowanie co 100 kB.
Co do oferty to zobaczymy czy się sprawdzi. Myślę, że będzie ok 🙂
-
AutorWpisy