Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nowa oferta pre-paid Orange od 16 kwietnia
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest9 kwietnia 2009 at 07:02Liczba postów: 136485bycmoze orange chce zrobic niespodzianke i oferte wprowadza na swieta. beda sie wtedy szczycic ze dali prezent nazajaczke ;p jezeli natomiast oferta bedzie po swietach to nie wierze jzu w zadne ich slowo… 16 kwietnia 2009 to nie jest czas swiat – to czas kiedy moze jeszcze dojada sie stare ciasto ;]
-
Anonymous
Guest9 kwietnia 2009 at 09:33Liczba postów: 136485myslisz ze orange zaszkodzi playowi to sie mylisz watpliwe zeby ciekawa oferte przedstawili , sami zapowiadal ze na dniach cos zaproponuja przed swietami a teraz co po swietahc to sa oszusci nei dotzrymuja slowa jak si episze ze na dniach to sa dni a nie tygodnei i watpie zeby to bylo cos ciekawego poczekamy zobaczymy ale i tak zadna siec nie skusi mnei zebym odszedl od playa bo nei tylko licza sie stawki al etez warunki jak ktos malo dzwoni i wydaje niecale 10 zl na miesiac lub mneij to nigdzie nie jest dobrze jak w play bo wszedzie trzeba nabijac te konta a sie nei wydzwania tego wszystkiego to marnowanie srodkow dla mnei zawsze te 50zl na 3 mies. bylo dudo za duzo. play jest super i tyle.
-
Anonymous
Guest9 kwietnia 2009 at 16:40Liczba postów: 136485Długo szykowali się z premierą. Moim zdaniem taryfa 29gr do wszystkich nie ma sensu, bo jak Oliwa mówiła- 80% to rozmowy wewnątrz sieci i równa taryfa to podwyżka. Moim zdaniem dobrze, że chcą inwestować w rozmowy wewnątrzsieciowe, bo to jest korzystniejsze dla klientów. Tak samo TT- wprowadzili 29gr ale za godzinę rozmowy do sieci i na telefony stacjonarne. I to jest świetna oferta, a nie dawanie taryfy, w której nie ma możliwości realnego obniżenia cen wykonywanych połączeń.
-
Anonymous
Guest9 kwietnia 2009 at 19:58Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 10:20Liczba postów: 136485Na razie Orange grzebie w aktualnych ofertach. Niedawno wprowadzili w Popie pakiet minut wymiennych na smsy i mms. 15 kwietnia traci swoją ważność. Zapewne położą nacisk na rozmowy wewnątrzsieciowe- moim zdaniem dobre rozwiązanie. Sama Oliwa mówiła, że większość ruchu odbywa sie wewnątrz sieci i równa stawka do wszystkich byłaby podwyżką. Ciekawy jestem czy przebiją TakTaka, w którym za 29gr można rozmawiać godzinę z siecią i na stacjonarne 🙂
-
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 11:01Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 13:38Liczba postów: 136485Też myślę, że oferta Orange nikogo nie powali na kolana. Jak znowu wprowadzą pakiety, nie przedłużą kart do roku lub ewentualnie by kasa nie przepadała z konta to przechodzę do konkurencji. Płacisz z góry za coś czego nawet w pełni nie wykorzystasz. Niby tak tanio ale wpierw trzeba im zabulić by przez miesiąc mieć taniej. Pfff. Ja wolę mieć taniej za friko, korzystać wtedy kiedy mam taką potrzebę. Nawet mając mniej niż 6zł na pakiecie! Te pakiety w Orange to zwykłe naciąganie klientów!
-
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 13:46Liczba postów: 136485jarooo jestem w Orange od czasów Idei. Zawsze są z promocjami na samym końcu. A jeżeli już je zrobią to też nie powalają na kolana. Jeżeli chcą zyskać popularność mogliby przebić Sami Swoi czyli dać mniej niż 24 gr na stacjonarne i w sieci w standardzie. Jak dadzą mniej niż Sami Swoi to i moi rodzice się skuszą. Obecnie Era daje 29gr za godzinę na stacjonarne. Ciekawe co na to Orange.
-
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 15:27Liczba postów: 136485Zrobią 2 pakiety. Pewnie jeden taniej na sieć a drogo poza. Drugi taniej poza sieć a drogo w sieci. Podobnie jak obecnie ma Simplus. Czyli nic szczególnego nie będzie :/ Albo znowu jakieś śmieszne 30 dniowe pakiety! :/ No i te znikające środki na koncie. Masakra! Orange najgorsza sieć! Nie dbają o klientów!
-
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 17:37Liczba postów: 136485Po co mi tanie dzwonienie jak co 3 miechy muszę biegać po nowe doładowanie! W Play mam rok spokoju nawet za 5zł i nic tego nie przebije. Żaden Orange z 30 dniowymi pakietami i 3 miesięcznym aktywnym kontem za 50zł.
Jak nie dadzą nic lepszego przechodzę do Play Fresh.
Będę miał minimum 100zł rocznie oszczędności.
Albo i lepiej. Nie przebiją Play Fresha nie ma szans!
-
Anonymous
Guest10 kwietnia 2009 at 20:06Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest12 kwietnia 2009 at 07:56Liczba postów: 136485Ja mam też mam Numer w Orange od czasów idei i powiem że oferty Play’a raczej nie da się przebić. A pakiety w Orange były fajne ale bez rewelacji no i najgorsze że nie było powiadomienia że się kończą. Teraz znajomi zmieniają sieci jak rękawiczki i wolę mieć stała tanią stawkę do wszystkich niż raz taniej a raz drożej. Po świętach zapowiada się zakup Play Fresh.
Odpowiem wam na pytanie czemu Orange nie wprowadził nowej oferty przed świętami. To proste trzeba zadzwonić czy napisać i złożyć dalszej rodzinie życzenia. Więc po co ucinać kurze złote jajka 😛
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 06:36Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 20:17Liczba postów: 136485jestem w orange od czasów centertela i bylo dobrze jak nie bylo konkurencji a teraz jak jest dopiero widac jak kiepska maja ofertę, rozne pakiety to nie rozwiazanie, poniewaz dzisiaj nie wiadomo do jakiej sieci sie dzowni, kiedys bylo wiadomo 602 era 601 plus 500 orange
stala cena do wszystkich za rozmowy oraz sms to jest jedyne sluszne rozwiazanie
-
Anonymous
Guest14 kwietnia 2009 at 21:49Liczba postów: 136485Moja oferta.
= Cennik:
1. 30gr do wszystkich sieci za minutę.
2. 20gr za MMS.
3. 10gr za SMS.
= Doładowania:
5zł / 10zł / 20zł / 30zł / 50zł / 100zł. Na rok czasu.
= Konto:
Nie przepadające środki na koncie.
Sumujące się środki na koncie.
Naliczanie sekundowe.
= Pakiety:
Pół na Pół = 20gr / 10gr / 5gr.
Multi Pop = 20gr / 5 gr / 1gr.
Popaki = do 3 osób w Orange i na stacjonarne za darmo!
-
Anonymous
Guest15 kwietnia 2009 at 08:05Liczba postów: 136485Jeśli czyta to ktoś z marketingu Orange to proponuję poważnie przemyśleć parę spraw:
1. Znikająca kasa z konta – to jest śmieszne / tragiczne. Ja się pytam JAKIM PRAWEM środki które zostały raz zakupione (w formie zdrapek, itp.) PRZEPADAJĄ? Co to ma być? Co prawda jest gwarancja zwrotu do 5 dni itp. itd. ale MIMO WSZYSTKO jest to ŚMIESZNE, żeby zabierać komuś coś co już opłacił. Mogę zrozumieć "przeterminowanie" środków po roku czasu (zwłaszcza gdy numer nie jest używany), ale nie np. po 30 dniach jak obecnie. Można zablokować wychodzące, można robić jakieś komunikaty sms, a nawet irytować usera sieci dzwoniącym 3x dziennie automatem mówiącym o przekroczeniu terminu doładowania ale ZABIERAĆ MOJE WŁASNE PIENIĄDZE to jest śmieszne. Uważam że OBOWIĄZKOWO powinno się coś z tym zrobić. Tym bardziej, że różne są sytuacje (sam taką miałem) i czasem nawet Gwarancja Zwrotu może się okazać niewystarczająca. O ile przy 5zł na koncie to nie problem to w przypadku paruset złotych wręcz przeciwnie.
2. Ważność konta – uważam, że 30 dni za doładowanie 25zł to tragedia i przeżytek. Wzorujcie się na PLAY który zrobił 365 dni nawet za doładowanie 5zł. Toż to oczywiste, że w ten sposób przywiązuje się klienta do sieci na CAŁY ROK bez przymuszania do czegokolwiek. Taki klient prędzej czy później i tak zacznie ładować kasę bo przecież 5zł nie wystarczy mu na 12 miesięcy rozmów i smsów 🙂 Przywiązany klient to także przywiązani jego znajomi, ich znajomi, znajomi ich znajomych, itd. Chyba lepsze to niż miliony deaktywowanych numerów z powodu irytacji ich właścicieli ciągłym dojeniem kasy. A jeśli już nie dacie rady to moim zdaniem zdrapka za 5zł mogłaby wydłużać o 30 dni, następnie taka za 25zł na 3 miesiące, za 50zł na 6 miesięcy i 100zł na 12 miesięcy. Czy to nie brzmi rozsądnie? Niech ktoś ruszy czajnikiem w końcu!
3. Więcej promocji sms – czy to taki wielki problem dla Orange dać tańsze sms-y poza sieć? Czy naprawdę Orange musi doić kasę i kroić po 20gr za 160 znaków tekstu w XXI wieku? Czy nie można wzorować się na Play i Heyah i uruchomić naprawdę tanich lub nawet darmowych sms np. dla osób intensywnie ładujących komórkę i w ten sposób motywować ludzi zamiast tych wszystkich pseudo promocji?
4. Taniej poza sieć – na koniec prośba – zlitujcie się, odpalcie w końcu jakieś pakiety dające możliwość sensownie taniego dzwonienia poza sieć. Obecne stawki są nienormalne i zmuszają do kombinowania, używania kart różnych operatorów, itd. Czy tak dużej sieci jak Orange naprawdę ciężko jest wymyślić np. 30gr do wszystkich w pakietach po 100 minut? Pomyślcie jak ucieszą się ludzie. Może, w dobie wysycenia rynku komórkowego, warto już przejść na duży obrót, a nie stosować mechanizmy polegające na darciu pierza z ludzi?
-
Anonymous
Guest15 kwietnia 2009 at 20:04Liczba postów: 136485Hej.
Jeszcze dokładnie 2 godziny i poznamy nową ofertę.
Osobiście stawiam, że dadzą te 29gr do wszystkich.
Ale nic więcej się nie zmieni. Dalej będą:
= Przepadające środki i kasa na koncie.
= Ten sam okres czasu za doładowania.
= Nadal pakiety i bonusy na miesiąc.
= Karty tylko 5/25/50 i nic wygodniejszego.
:: Nie będzie: 5/10/20/30/50/100/150/200.
Gdzie 10/30/40 mogłoby być nawet z wydruków.
:: Nie będzie kart ważnych na rok czasu!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Czyli jak mówiłem. Zrównają się z konkurencją.
Ale jak zwykle nigdy jej nie przebiją cenowo.
Pora podziękować pomarańczowym naciągaczom.
-
Anonymous
Guest15 kwietnia 2009 at 22:19Liczba postów: 136485Witam.
Mamy 16 kwietnia. Dzwonię na *500 a tu nadal promocja z pakietami. Włażę na Orange.pl zero wzmianki o nowych taryfach na kartę.
Orange jak zwykle założyło sobie, że podoi klientów z 2 miesiące. Tymczasem by ich zatrzymać rzucili komunikat o 16 kwietnia. Zobaczycie, że do jutra nic nie wprowadzą!
Jedynie informacja na jakimś blogu. Szczerze ? Ciekawe kto to przeczyta. Nawet ja obstukany ogólnie nie znam tego adresu a co dopiero starsze osoby.
Jest to celowe wprowadzanie i nabijanie klientów w butelkę! Orange zupełnie za nic ma sobie dbanie o nich.
Liczy się kasa i to aby jak najwięcej wydoić.
1. Przepadające środki na koncie.
2. Karta aż za 50zł i to tylko na 3 miesiące.
3. Pakiety na miesiąc rozmów i sms.
Śmiech na sali te całe Orange.
Tyle mam do powiedzenia.
-
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 04:58Liczba postów: 13648516 kwietnia 2009, godzina 7.00, zero informacji o nowej promocji na http://www.orange.pl i *500, porażka!!!!! Czas kończyć przygodę z Orange.
-
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 08:49Liczba postów: 136485Moja opinia o Orange.
No i co ? Potrafili rozesłać do wszystkich klientów SMS, że nowa oferta będzie od 16 kwietnia. Natomiast o tym, że już cały termin został zmieniony to nie ? Phfff! Olewka na maksa. Ja mówię: Jak nic nabijanie klientów w butelkę. Ile się tylko da i jak długo jest to możliwe! Cały Orange.
-
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 09:44Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 11:51Liczba postów: 136485Nowy cennik prepaid w orange ważny od 16 kwietnia tak jak obiecał rzecznik.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/2757/2823641.
pdf
-
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 19:00Liczba postów: 136485simplus ma 29gr za min do wszystkich sieci:))oprocz play:(era za godzine rozmowy 29gr ))era i na stacjonarne:))heyah 25gr min w pakiecie do wszystkich oporcz play:((najtaniej do wsystkcih ma play:)29gr:)najdrozej po za siec ma orange pop 65gr:((((a do play 75gr:((drogo era do wszystkich ma 56gr po 4 miesiacach w my avon po pol roku w sieci sie ma 49gr do wszystkich procz play kiedy orange obnizy połaczenia:(((
-
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 19:09Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 22:31Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest16 kwietnia 2009 at 22:46Liczba postów: 136485W play fresh minuta kosztuje 29gr a nawet jest 27gr jak dłużej rozmowa trwa.W Heyah jest też pakiet za 5.90 i mamy po 25gr ale coś jest.Ostatnio kobieta do mnie dzwoniła z sieci Orange na Heyah czy bym nie przeniósł numeru.I co jak przeniosę a ona na to że telefon dostanę i jakieś minuty.A ja na to telefon kupie w komisie i dam mniej a kartę kupię sobie pre-paid i nie chce abonamentu bo to wyzysk w biały dzień.Słyszałem że za kaźdą zwerbowaną osobę z innej sieci dostają pracownicy Orange 100zł premii.W Plusie i Era jest ta sama werbowanka ale na stacjonarkę dzwonią
-
Anonymous
Guest17 kwietnia 2009 at 11:24Liczba postów: 136485do "znalazłem" to sie nazywa marketing i nieczysta konkurencja…gdyby play nie obnizyl pierwszy cen to orange,plus i era dalej by doily ludzi po swoich cenach…a ze play zrobil im na zlosc to oni tez musieli obnizac zebym im klienci nie uciekali…a dlatego jest drozej z innych sieci do play zeby malo kto do nich dzwonil…a jesli nikt nie bedzie dzwonil z innyc sieci do play to wg innych operatorow klienci z play bede do nich wracac…
zenujace sa te reklamy w ktorych jedna firma oczernia druga…no ale tak juz sie dzieje na wolnym rynku….
-
Anonymous
Guest17 kwietnia 2009 at 18:50Liczba postów: 136485Jest 20:35 17 kwiet., a Orange nie dał nic nowego. Proponuję następującą taryfę.
1. Konto aktywne rok czasu za każde doładowanie. Kolejne doładowania przedłużają czas wychodzących połączeń podobnie jak w Tak Taku od daty ważności dotychczasowego konta na połączenia wychodzące.
2. Maksymalna stawka do obcych sieci 29 gr.
3. Pakety na Or. i stacj. po 100 minut za 5 zł., gdzie nie ma okresu ważności 30 dni. Jeśli juz wprowadzi ten miesiąc, to można przedłużyć wcześniej bez konieczności czekania 30 dni albo przed wydzwonieniem całego pakietu. Ewentualnie 29 gr. do godziny rozmowy na Or. i st.
4. Brak zabierania pieniędzy.
5. Dodatkowe smsy za doładowania ważne do roku.
6. Pakiety internetowe, oby nie drożej niż u konkurencji.
7. Szacunek dla klienta.
-
Anonymous
Guest18 kwietnia 2009 at 13:55Liczba postów: 136485Hej. Oto moje nowe propozycje:
Dla Orange.
Cennik:
= Stawka 30gr do wszystkich.
= Stawka 20gr w sieci.
= Stawka 10gr za SMS/MMS.
Pakiet "Pół na pół":
= Stawka 15gr do wszystkich.
= Stawka 10gr w sieci.
= Stawka 5gr za SMS/MMS.
* 005zł za pakiet na 3 miesiące.
Pakiet "Popaki":
= 3 osoby z darmową stawką na Rozmowy/SMS/MMS.
Pakiet "500 SMS":
= Pakiet 500 wiadomości SMS za 005zł do wszystkich.
Pakiet "Orange GG":
= 003zł i nielimitowane Gadu przez miesiąc.
= 005zł i nielimitowane Gadu przez 2 miesiące.
= 008zł i nielimitowane Gadu przez 3 miesięczne.
Ważne:
= Doładowania na rok rozmów.
= Nie przepadające środki na koncie.
= Naliczanie sekundowe.
Doładowania:
= 005zł – rok – karta.
= 010zł – rok – wydruk.
= 020zł – rok – karta.
= 030zł – rok – karta.
= 040zł – rok – wydruk.
= 050zł – rok – karta.
= 060zł – rok – wydruk.
= 070zł – rok – wydruk.
= 080zł – rok – wydruk.
= 090zł – rok – wydruk.
= 100zł – rok – karta + 10zł = 110zł.
= 120zł – rok – wydruk + 20zł = 140zł.
= 150zł – rok – karta + 30zł = 180zł.
Pakiet "Pop Net":
= 005zł za 05MB danych do wykorzystania.
= 008zł za 10MB danych do wykorzystania.
-
Anonymous
Guest19 kwietnia 2009 at 07:48Liczba postów: 136485Jak mają kłopot z ofertą to niech zrobią specjalne doładowania np 170zł +30zł z połączeniami na 365-365dni.
Do orange GO stawki 0,40zl wszyscy 0,10 siec i stacjonarne sms 5gr wszyscy i 1gr sieć internet 1gr za 100KB.
Za dobrą stawkę i uczciwe naliczanie zainwestuje w doładowanie bez problemu. 170zł to nie majątek bo podobną kase zapłaciłem pare lat temu za starter w simplusie
Rozumiem, że orange nie chce inwestować w doładowania za 5,10,25zł bo to nie CARITAS ale oferta powinna być zmieniona nawet na bazie tego co jest
-
Anonymous
Guest20 kwietnia 2009 at 11:39Liczba postów: 136485Dziś proszę Państwa dla ścisłości SPRAWY mamy 20.04.2009r. ,a oferty jak nie było tak niema :-). Cały Orżnąć i tyle. Będąc we Francji wielokrotnie miałem wrażenie,że francuzi są "ciężcy i pazerni" w marży w handlu. No to teraz widać to i w PL 🙂 ZWLEKAJĄ JAK MOGĄ by się nachapać bo każdy dzień zwłoki to przecież setki tysięcy zł do przodu prawda ORANGUTANIE?
-
Anonymous
Guest21 kwietnia 2009 at 06:32Liczba postów: 136485Kiedy w końcu ta nowa oferta ? Powiem tak: Gdyby byli uczciwi wysłali by po sieci kolejne informacje. A tymczasem wprowadzili wszystkich swoich klientów w błąd z ofertą na 16 kwietnia. Taka prawda! Sporo ludzi dzięki temu wstrzymało się z wymianą. Może też sporo zakupiło kolejne karty.
PLAY Fresh i tak nikt już nie przebije. Tym bardziej Orange!
Do Panów Żabojadów powiem coś po francusku co zrozumieją.
KEINE SZANSE ! Z akcentem :p
-
Anonymous
Guest5 marca 2010 at 11:27Liczba postów: 136485
-
AuthorPosts