Start › Forum › Rynek › Rozliczenia i płatności › Niższy MTR do Play od 1 stycznia 2010 roku
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest15 grudnia 2009 at 16:26Liczba postów: 136485 -
Anonymous
Guest15 grudnia 2009 at 16:31Liczba postów: 136485To po prostu jeden z elementów walki konkurencji z Play. Przez wysokie opłaty do tego operatora ludzie często nie chcą dzwonić. Oczywiście mówimy to o pewnej grupie społecznej często młodych ludziach. Jeżeli połączenie kosztuje go do W3 około 29 groszy a do Play 75 gr. To różnica jest dosyć duża.
-
Anonymous
Guest15 grudnia 2009 at 16:51Liczba postów: 136485Widać po interwencji KE UKE postanowił troszkę obniżyć MTR, wg mnie w dalszym ciągu jest on przy wysoki i powinien jeszcze zostać obniżony. Co do nie dzwonienia do Play to faktycznie czasem tak bywa. Ale wydaje mi się że Play po prostu kasę z MTR wydaję nie w całości na rozbudowę ale także albo przede wszystkim na walkę z konkurencją czego nie powinien robić za tę kasę.
-
Anonymous
Guest15 grudnia 2009 at 21:23Liczba postów: 136485Proszę o zaprzestanie bzdur. W3 jak nie chce, to niech nie daje takich samych stawek jak do W3, ale niech sprowadzą koszty rozmów do Play do ok. 58gr/min. Co do walki z konkurencją za pomocą asymetrii MTR. Podobno Playowi te przychody z MTR wystarczają mniej więcej na koszty roamingu w Plusie.
-
Anonymous
Guest16 grudnia 2009 at 09:27Liczba postów: 136485Jest jeszcze jedna kwestia. Wykonując rozmowę mam prawo wiedzieć ile zapłacę za minutę połączenia, a w tej sytuacji jestem tego pozbawiony. Ja nie musze wiedzieć kto jest z jakiej sieci, a różnica jest zbyt duża, żeby było to obojętne. Ciekawi mnie, czy to jest zgodne z prawem i czy jest jakaś granica. Bo może niedługo W3 zrobi 2zł. za minute i też nikomu to nie będzie przeszkadzało(UKE).
-
-
AuthorPosts