Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Niższy MTR do Play od 1 stycznia 2010 roku

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Prezes UKE Anna Streżyńska zdecydowała o obniżeniu stawek hurtowych za zakańczanie połączeń w sieci P4, operatora Play, od 1 stycznia 2010 roku. Na razie nie podano kwoty obniżki. Czekamy na oficjalny komunikat UKE.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 136485

Ciekaw jestem, kto teraz zmusi W3, żeby oni obniżyli ceny do Play, bo przecież pomimo ostatniej obniżki MTR, obniżki cen nie było. Więc obniżka MTR sprowadzi się do tego, że W3 będzie więcej zarabiać. A płacić będą abonenci…

• Anonymous
      Guest

To po prostu jeden z elementów walki konkurencji z Play. Przez wysokie opłaty do tego operatora ludzie często nie chcą dzwonić. Oczywiście mówimy to o pewnej grupie społecznej często młodych ludziach. Jeżeli połączenie kosztuje go do W3 około 29 groszy a do Play 75 gr. To różnica jest dosyć duża.

• Anonymous
      Guest

Widać po interwencji KE UKE postanowił troszkę obniżyć MTR, wg mnie w dalszym ciągu jest on przy wysoki i powinien jeszcze zostać obniżony. Co do nie dzwonienia do Play to faktycznie czasem tak bywa. Ale wydaje mi się że Play po prostu kasę z MTR wydaję nie w całości na rozbudowę ale także albo przede wszystkim na walkę z konkurencją czego nie powinien robić za tę kasę.

• Fawu
      Participant
      Liczba postów: 226

Hm, kiepsko dla W3, nie będzie absurdalnych wymówek 🙂

• Anonymous
      Guest

Zobaczymy jak się Play zachowa ze swoimi ofertami, bo może być tak że Play zacznie podnosić ceny wtedy będzie śmiechowo i wcale bym się nie zdziwił gdyby tak zaczęło być.

• Anonymous
      Guest

Spadek MTR 1.01.2010 wpisany jest w normalny harmonogram UKE dotyczacy obnizek MTR do Play. KE nie ma z tym nic wspolnego.

• Anonymous
      Guest

W UKE pewnie żałoba że musieli skrzywdzić swojego pupilka play:)

Teraz jak powoli kończy się sponsoring playa nieuchronna jest podwyżka cen, może nie rozmów ale aparaty i usługi dodatkowe polecąąąą.

• Anonymous
      Guest

Proszę o zaprzestanie bzdur. W3 jak nie chce, to niech nie daje takich samych stawek jak do W3, ale niech sprowadzą koszty rozmów do Play do ok. 58gr/min. Co do walki z konkurencją za pomocą asymetrii MTR. Podobno Playowi te przychody z MTR wystarczają mniej więcej na koszty roamingu w Plusie.

• Anonymous
      Guest

teraz bylo by mozliwe danie 59 gr za minute do p4. Ale zlodziejska w3 woli zarabiac i zatykac geby marudzacym tym, jaki to zly jest p4. ZObaczymy, jak i czy w ogole obniza ceny. pewnie w okolicach wakacji sobie przypomna.

• Anonymous
      Guest

a mnie osobiscie dziwi fakt ze niby taki malutki m-bank potrafil zaproponowac 19 groszy do wszystkich nawet do play

• Anonymous
      Guest

Tak duża dysproporcja tych stawek doprowadziła do chorej sytuacji.

Baaardzo psuje to moją opinię o UKE.

• Anonymous
      Guest

A Nie psuje Ci sie opinia o W3 zawyzajacej ceny do play w zeby ten sposob oslabiac jak sie da pozycje najmlodszego operatora

• Anonymous
      Guest

Jest jeszcze jedna kwestia. Wykonując rozmowę mam prawo wiedzieć ile zapłacę za minutę połączenia, a w tej sytuacji jestem tego pozbawiony. Ja nie musze wiedzieć kto jest z jakiej sieci, a różnica jest zbyt duża, żeby było to obojętne. Ciekawi mnie, czy to jest zgodne z prawem i czy jest jakaś granica. Bo może niedługo W3 zrobi 2zł. za minute i też nikomu to nie będzie przeszkadzało(UKE).

• Anonymous
      Guest

ale zmiana, wciąż 126 % asymetrii – chyba najwięcej w Europie. dziękuję bardzo za takiego racjonalizatora jak UKE

• Anonymous
      Guest

Mnie i tak naprawde az tak bardzo to nie dotyczy ,zwłaszcza ze jestem w play mixtura.A ze razem ze znajomymi mamy tego mixa wiec nic nam nie jest straszne.

Viewing 15 reply threads
Reply To: Niższy MTR do Play od 1 stycznia 2010 roku
Your information: