Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nic nie może wiecznie trwać Play oszczędza

Przeglądanie wątków odpowiedzi 24
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Od 5 września br. będzie dostępny Pakiet „30 minut za 9 zł”. Skierowany jest do użytkowników PLAY Karta oraz Nowy PLAY na Kartę. Nowa promocja zastąpi pakiet Pakiet 50 minut za 9 zł, przyznawany raz w miesiącu.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138796

jak stary użytkownik starej playkarty zaczynam mieć deja vu… bo takie pakiety były i zdaje sie są wiec to jakiś żart… pakiet 50minut za 9 PLN parę dni temu przestały istnieć ech… ;(

• Anonimowy
      Gość

Kolejne cięcie przez play, ostatnio mniejsza pula sms za doładowanie we freshu, teraz kolejne posunięcie, który op zabiera ten na dnie sie poniewiera :/

• Anonimowy
      Gość

Coraz gorszą mają ofertę. Do tego bardzo drogi net 12gr/100kB. Ostatnio tylko same ograniczenia w tej sieci. Nie wróży to nic dobrego na przyszłość.

• Anonimowy
      Gość

Pare newsow wczesniej jest o pakietach internetowych we freszu, bedzie tani internet wkrotce.

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

pewnie się zrezygnuje z usług play-a jak tak dalej będzie

• Anonimowy
      Gość

Ja w sumie nie będę bardzo narzekał, gdyż korzystałem z pakietu 50 minut za 9 zł w MegaMix’ie od zdaje się marca do dzisiaj (pomimo że umowę podpisywałem w 2008 roku), ale zdawałem sobie sprawę, że to promocja.

Teraz wyjdzie mi prawie na to samo (jeżeli ten pakiet będzie dla mnie dostępny).

Średnio cena minuty wychodziła mi ok 29 gr (50 po 0,18 oraz ok 22 po 0,49 oraz ok 14 za 0,35 w sieci plus kilka SMS’ów) a będzie stałe 0,30. Do tego minuty za odebrana połączenia (ale tylko w sieci) i nie będzie źle.

Sporo gorzej będą mieli MiniMix’owcy (z blisko 19gr na 30), ale jak widać ich "krzywda" nie leży Play za bardzo na sercu ;).

• Anonimowy
      Gość

Ani mnie to grzeje, ani ziębi. Bo mnie jak i pewnie wielu z was to nie dotyczy, a każdy zrzędzi.

• Anonimowy
      Gość

Play oszczędza , ale kosztem swoich klientów . Jak widać przymus dotowania go przez ok 50 mln potencjalnych klientów telefonii w Polsce – to dla niego jeszcze za mało . Po zachłyśnięciu się niektórych agresywnymi reklamami Playa – przychodzi czas refleksji nad jakością i niezawodnością usług tej sieci .

• Anonimowy
      Gość

Widać że Play robi się coraz gorszy. Zabierają smsy a teraz jeszcze te minuty. Co będzie następne? Skrócą okres ważności konta po doładowaniu?

• Anonimowy
      Gość

ciekawe ilu jest desperatow ktorzy nie przeszli jeszce na fresha z playkarty

pomijam tych co maja mixy, bo nalezy zauwazyc ze w innych sieciach jak podpiszesz umowe namixa to jedyna promocja na jaka mozesz liczyc to nalanie na ciebie cieplym moczem a w playu dali im 19gr do wszystkich od tak wiec i tak respekt ze tak dlugo to trwalo

wniosek – zabrali cos czego inni operatorzy nigdy by nawet nie dali

• Anonimowy
      Gość

Lucek najlepiej to podsumował. Cóż więcej dodać, wg mnie Play powoli zaczyna robić powoli coraz gorsze oferty (wg mnie nigdy dobrych nie miał, internet tańszy ale baz zasięgu, abonament niby więcej minut ale żadna minuta nie przechodzi na następny miesiąc) teraz te smsy i minuty. Wiedziałem że warto siedzieć u starego operatora niż iść do nich u nich w przyszłości nie czeka nic dobrego, zobaczycie…

• Anonimowy
      Gość

Kartezjusz, Ja jeszcze nie przeszedłem na fresha, mam starą taryfę i nie zamierzam narazie przechodzić, po pierwsze dlatego że teraz minuta jest taka jak we freshu a przy doładowaniu od 50 pln masz bonus jeszcze, do tego działają jeszcze minuty na deser i 30minut za 3pln, zbieraj minuty to nie promocja jak we freshu, ludzie podniecają się freshem a tak naprawdę stara play karta wychodzi dużo taniej, tylko trzeba odpowiednie pakiety uruchomić.

• Anonimowy
      Gość

Jak sama nazwa mówi, jest to promocja a żadna promocja nie trwa wiecznie, nawet w abonamentach. Więc po co takie durne komentarze, że kto daje i zabiera itp? Śmieszni jesteście i straszni skąpcy albo aż tak bardzo wam grosza przy d…e brakuje by tak skomleć! Wybierzcie abonament to pakiety promocyjne macie na dwa lata (chyba że promocja stanowi inaczej) to nie będziecie narzekać i płakać.

• Anonimowy
      Gość

Kan: A dlaczego tytuł został zmieniony? Czyżbyś znów chciał podnieść "czytelność" portalu? Oj nie ładnie, za chwilę znów się będziesz tłumaczyć, jak kiedyś przy jednym z artykułów, który zmieniałeś dwa razy? Ładnie, a pamiętasz, jak doceniałem Twój portal i Telepolis, a krytykowałem Media2, za plotkarski "charakter". A tu znów się sytuacja powtarza…

• Anonimowy
      Gość

W mini mixie mogliby sie wysilic na 1pakiet na 30dni..tylko tyle czy az tyle panie Gruszka?na 1pakiet was chyba stac,licze na was 😉

• Anonimowy
      Gość

rzadko się zmienia warunki promocji na gorsze. Play zaczyan szukać kasy, ostatnio kilka ofert popsuł…tytuł dobrze oddaję sytuację tej sieci

• Anonimowy
      Gość

kłamią że mają wszystkie telefony a nie mają, przeniesienie numeru z innej sieci do play trwa w moim przypadku już 5 miesięcy a nie 1 dzień jak to w reklamie

• Anonimowy
      Gość

@Olo. Pewnie przenosisz numer z Plus’a. U nich znane były problemy (celowa obstrukcja) i dotyczyły nawet 4 tyś użytkowników.

• Anonimowy
      Gość

Zastanawia mnie fakt pobierania opłat za wyslane smsy ktore nie dochodza z winy play. Sprobujcie wyslac 50 smsow w jednej serii ? Nie da sie . Tylko dlaczego siec zwraca informacje ze sms zostal wyslany i zalicza go albo z pakietu albo nalicza oplate – to jest oszustwo !

• Anonimowy
      Gość

Jestem w OnePlay i jak na razie jest ok, dopóki nie obetną minut w abonamencie. Jak narazie to udało się wyhaczyć 200 minut za 45zł 😀 + tanio dobry telefon. Ale jak pogorszy się oferta na abonament, to odejdę, proste.

• zypolek
      Członek
      Liczba postów: 205

Wszystko wygląda tak jak oczekiwałem. Najpierw zmniejszają ilość smsów, a teraz jeszcze pomniejszają ilość minut w pakietach, poszaleli z promocjami przez cały rok, a teraz żeby nie wykazać zbyt ogromnej straty muszą proponować nowe pakiety. I co na to użytkownicy Play?

• Anonimowy
      Gość

@zypolek. Użytkownicy w zasadzie podobnych kroków się spodziewali ;(. Wszystkie promocje w Play są bezterminowe. Sądzę, że 5 gr za minutę w sieci i na stacjonarne także się nie utrzyma (szczególnie, że FTR do prawie wszystkich sieci stacjonarnych oraz VoIP, poza TPSA, wynosi ok 7 gr netto). Ale więcej niż 8 gr za minutę to nie zapłacę.

Co się tyczy zmian w warunkach promocji opisywanej w tej wiadomości, to akurat one zostały polepszone. Czemu? Z prostej przyczyny. Zamiast jednego pakietu 50 minut po 18gr dostępne jest aż 5 po 30 minut. Jak ktoś korzysta z PnK lub NPnK to i tak "musi" wydzwonić przynajmniej 50 zł na dwa miesiące, gdyż w innym przypadku bardziej opłaca mu się przejść do Fresh’a. Obliczenia już podawałem, ale nie są one aż tak bardzo skomplikowane jeżeli ktoś zna ofertę PnK i NPnK. Podpowiedź: bonusy przy doładowaniu od 50 zł (20zł) w górę i płaska stawka wynosząca 0,49gr za minutę.

• Anonimowy
      Gość

pay cos kreci, mialem usluge zbieraj minuty i zbieralo raptem przestalo naliczac po kilku dniach znowu wlaczylo teraz od tygodnia znowu nie zlicza. normalna sciema.

• Anonimowy
      Gość

heh… ciekawe ile z tych odpowiedzi pisza pracownicy konkurencji? wydaje mi sie ze sporo 🙂

sam mam orange i pewnie w ciagu miesiaca przejde do play (dla firm) bo orange daje lepsze warunki dla osoby przychodzacej niz dla osoby ktora siedzi ponad 5lat i ma rachunki powyzej 200zl co miesiac….

Przeglądanie wątków odpowiedzi 24
Odpowiedz na: Odpowiedź #181082 w Nic nie może wiecznie trwać Play oszczędza
Twoje informacje:

Anuluj